Portugisisk vin Test – Bedste portugisiske vin til prisen

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

I slutningen af tresserne og begyndelsen af halvfjerdserne var hovedparten af den vin, der blev drukket herhjemme, fra Portugal. Det hang sammen med, at fortræffelighederne af vinen fra Portugal var få – den gjorde nemlig ingen skade, mens prisen oven i købet var tilpas lav til, at det kunne lade sig gøre for enhver at købe den i litervis.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er noget, der i dag har ændret sig markant. Du finder naturligvis fortsat portugisisk vin af ringe kvalitet, men tendensen viser dog, at det går den helt anden vej. Derfor er der i dag også et væld af muligheder for at finde portugisisk vin af særdeles høj kvalitet, der både er velsmagende og velduftende.

Meandro do Vale Meão – Quinta do Vale Meão, Douro, Portugal

Test af Meandro do Vale Meão – Quinta do Vale Meão, Douro, Portugal
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Jysk Vin 99,00 99,00 Læs mere

Quinta do Vale Meão har af flere omgange mådt positiv omtale og kan derfor også bryste sig af, at være ét af de mest vinhuse i Portugal målt på kvalitet. I dette tilfælde er der tale om deres Meandro do Vale Meão, der blandt andet er blevet tildelt 90 point af Robert Parker og hele 92 point af Wine Enthusiast, mens VinAvisen anmelder med 5 stjerner.

Her er der tale om en rødvin, der byder på en farve, der både er meget mørk og tæt. Samtidig har den også en duft, der er meget karakterfuld, kraftig og samtidig også meget præget af den lækre frugt. Meandro do Vale Meão fra Douro i Portugal har fortryllende aromaer af mørke bær såvel som en tilpas snært af røg, der gør det til en unik vin.

Flot bærsmag i munden

Det bør desuden også nævnes, at denne vin har en delikat smag af flotte bær og samtidig også et raffineret strejf af både mørk chokolade, mokka såvel som en kende vanilje fra fadene, hvilket er noget, du bestemt kan smage lige så snart, din tunge får kontakt med vinen. Det er en både kraftig og velsmagende vin, der imponerer rigtig mange.

Meandro do Vale Meão fra Quinta do Vale Meão er dertil også en meget velstruktureret rødvin, der byder på en lækker finish. Derfor kan du også være sikker på, at den efterlader lyst til mere. Den har også en meget anderledes sammensætning af druer end mange andre portugisiske vine: 38% Touriga National, 30% Touriga Franca, 20% Tinta Roriz og 12% andre druer.

Produktinfo

 • Land: Portugal.
 • Område: Douro.
 • Producent: Quinta do Vale Meão.
 • Årgang: 2012.
 • Druer: Tinta Roriz, Touriga Franca og Touriga Nacional.
 • Alkohol: 14,0%.

Taylor's Fine White Port – Taylor, Douro, Portugal

Test af Taylor's Fine White Port – Taylor, Douro, Portugal
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Jysk Vin 99,00 99,00 Læs mere

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at Portugal i særdeleshed er blevet kendt for deres produktion af portvin. I dette tilfælde er der tale om Taylor’s Fine White Port fra vinproducenten Taylor. Det er en vin, der har fået lov til at lagre i egetræsfade, hvilket har været med til at gøre det til en velsmagende portvin, der kan bruges til mange formål.

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at der er tale om en portvin, der kan bryste sig af, at være yderst elegant. Den byder samtidig også på en flot og klar farve, mens den dertil også har en både intens og delikat duft af både tropiske frugter, honning såvel som egetræ, der selvfølgelig giver den en duft, der er appellerende og tiltrækkende.

Frisk, blød og rund frugtsmag

Taylor’s Fine White Port kan desuden også bryste sig af, at have en smag, der er både frisk, blød og rund, mens den også har toner af frugt såvel som en behagelig eftersmag. Med andre ord, så kan du være sikker på, at der er tale om en velafbalanceret portvin, der er med til at gøre denne portvin særdeles velegnet til brug i forbindelse med desserter.

Dog skal det nævnes, at den også er rigtig god, hvis denne afkøles med isterninger og blot serveres som en dejlig, frisk oplevelse. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er tale om en vin, der har en druesammensætning, der byder på et stort antal af druer: Arinto, Boal (Semillon), Codega, Esgana, Cão, Folgasão, Gouveio, Viosinho såvel som Rabigato.

Produktinfo

 • Land: Portugal.
 • Område: Douro.
 • Producent: Taylor.
 • Smag: Sød og intens
 • Druer: Arinto, Boal, Codega, Esgana Cão, Folgasão, Gouveio.
 • Alkohol: 20,0%.

Grande Reserva Douro – Quinta do Pégo, Douro, Portugal

Test af Grande Reserva Douro – Quinta do Pégo, Douro, Portugal
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Jysk Vin 169,00 169,00 Læs mere

Denne portugisiske vin er blevet produceret af winemaker Wouter Pienaar. Der bliver udelukkende gjort brug af druer, der er blevet dyrket på Quinta do Pégo-ejendommen til at fremstille denne elegante rødvin. Markerne ligger desuden på venstre side af Douro-floden, der er at finde i Douro-dalen i Portugal, som er et yderst velkendt område.

Quinta do Pégos har en stor mængde jord i Douro-dalen, der kan bryste sig af, at være klassificeret i gruppe A. Det bør dog gøres klart, at høstudbyttet er meget begrænset, eftersom det udelukkende er de absolut bedste druer, der bliver brugt til at fremstille denne vin, hvilket er ensbetydende med, at Grande Reserva Douro er af absolut højeste kvalitet.

Høstet ved optimal modenhed

Druerne bliver desuden høstet ved den optimale modenhed, mens de også bliver fodtrampet på traditionel portugisisk vis, hvilket er noget, der foregår i granit lagars. Dertil er der udelukkende blevet gjort brug af rød gær til gæringen. Vinen lagrer i 12 måneder på franske egetræsfade og lagrer dertil også på flaske inden frigivelsen.

Dette er en rødvin, der både er karakterfuld og byder på en intens, rubinrød farve. Den har en duft, der er både frisk og intens, mens den også har en fyldig frugtsmag med noter af egetræ, der er med til at bidrage til vinens kompleksitet. Den har både kraftige, men bløde tanniner og en lang, behagelig eftersmag, der giver et godt henlægningspotentiale.

Produktinfo

 • Land: Portugal.
 • Område: Douro.
 • Producent: Quinta do Pégo.
 • Årgang: 2013.
 • Druer: Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousão, Tinta Cão.
 • Alkohol: 14,0%.

Taylor's Late Bottled Vintage Port – Taylor, Douro, Portugal

Test af Taylor's Late Bottled Vintage Port – Taylor, Douro, Portugal
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Jysk Vin 159,00 159,00 Læs mere

Hvis du er glad for portvin, der har fået lov til at lagre i en længere periode, så skal der ikke være nogen tvivl om, at Taylor’s Late Bottled Vintage Port er et rigtig godt bud på netop én sådan portvin. Der er tale om en vin, der har fået lov til at lagre på store egetræsfade i en længere periode, hvilket giver vinen en både formidabel og helt unik smag.

Taylor er kendt for deres evne til at fremstille lækre portvine, der har opnået stor anerkendelse hele verden over. Derfor bør du heller ikke være i tvivl om, at der her er tale om en vin, der kan bryste sig af, at være elegant. Den har også en flot rubinrød farve, som portvine oftest kendetegnes ved såvel som en velafbalanceret duft af både jordbær såvel som blommer.

Både fyldig og kompleks smag

Denne portvin fra Taylor, der stammer fra Douro i Portugal har en smag, der er både fyldig og kompleks – det er dog også noget, du kommer til at opleve ved andre portvine, der ikke har fået lov til at lagre lige så længe. Ikke nok med det, så har den dog også en rigtig blød, rund og saftig frugtsmag, der er med til at give en smagsoplevelse, der er nærmest euforisk.

Slutteligt, så skal det også nævnes, at Taylor’s Late Bottled Vintage Port byder på bløde tanniner samt en både lang og behagelig eftersmag. Det er en harmonisk portvin, der blandt andet er velegnet til chokoladedesserter samt skimmeloste såsom Roquefort og Stilton. Den fungerer dog også rigtig godt som hyggevin eller som ”efter-måltidet-drink”.

Produktinfo

 • Land: Portugal.
 • Område: Douro.
 • Producent: Taylor.
 • Årgang: 2012.
 • Druer: Tinta Barroca, Tinta Amarela, Tinta Roriz, Touriga Franca.
 • Alkohol: 20,0%.

Quinta do Vale Meão, Douro – Quinta do Vale Meão, Douro, Portugal

Test af Quinta do Vale Meão, Douro – Quinta do Vale Meão, Douro, Portugal
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Jysk Vin 359,00 359,00 Læs mere

Druerne der bruges til denne rødvin fra Quinta do Vale Meão knuses først og efterfølgende bliver de kølet ned. Herefter er næste skridt at fodtræde dem i fire timer i store granitkar, der kaldes for Lagares. Efter dette, så bliver mosten overført til små rustfrie ståltanke, der naturligvis er temperaturstyrede – her finder selve gæringen sted.

Hver druesort bliver vinificeret for sig, mens al vinen dertil også bliver lagret på fade. 80% af disse fade er nye, mens andre bruges fra tidligere lagringer. Det er selvfølgelig også værd at bemærke, at det er en rødvin, der har fået tildelt 94 point af Robert Parker, 95 point af Wine Enthusiast samt gode karakteret af et utal af andre anerkendte anmeldere.

Meget kraftfuld og koncentreret vin

Denne rødvin fra Quinta do Vale Meão stammer desuden fra det anerkendte Douro-område, der særligt er kendt for dets rødvin. Det er en meget kraftfuld og koncentreret vin, der har toner af både mørke blommer og chokolade. I munden føles den desuden også nærmest som en eksplosion af smagsnuancer – det er dog særligt fuldmoden frugt, mørk chokolade, kaffe og tobak, der er de mest fremtrædende elementer.

Vinen har opnået en passende modenhed, da dens årgang er angivet til 2009, hvorfor du også kan være sikker på, at vinens mange elementer er smeltet sammen og nu danner en perfekt synergi. Den kan drikkes fra nu og helt frem til 2025, hvorfor den også egner sig godt til henlægning. Druesammensætningen er som følgende: 57% Touriga Nacional, 35% Touriga Franca, 5% Tinta Barroca og 3% Tinta Roriz.

Produktinfo

 • Land: Portugal.
 • Område: Douro.
 • Producent: Quinta do Vale Meão.
 • Årgang: 2009.
 • Druer: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca.
 • Alkohol: 14,5%.

Lang og stolt vintradition

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at Portugal har en både lang og stolt vintradition. Faktisk strækker den sig hele vejen tilbage til romertiden. Der skal dog ikke lægges skjul på, at det i dag særligt er deres portvin, der har været med til at gøre det til et anerkendt vinland – dog bør det gøres klart, at der også findes andre typer af delikate vine, der er fremstillet i Portugal.

Det er særligt portvinen fra Douro-dalen, der har skabt interesse ude i verden i løbet af de sidste årtier, men det bør dog samtidig understreges, at det er en trend, der har ændret sig på radikal vis i løbet af de seneste par år. Det skyldes, at der kommet en helt ny generation af unge vinmagere til, der har fokus på at lave egne aftappede vine af høj kvalitet, hvor lokale vinsorter er repræsenteret.

Portugal er ét af nutidens mest spændende vinlande

Portugal er inden for de seneste par år blevet vurderet til at være ét af de absolut mest spændende vinlande i verden. Det er både anmeldere, skribenter og eksperter, der har slået sig fast på dette postulat. I øjeblikket dukker der hele tiden nye og spændende kvalitetsvine op – både fra eksisterende vinhuse med lange historier, men også fra nye vinhuse.

Hvidvin har ikke været noget, der tidligere har været sat i bås med Portugal og portugisisk vin – det er dog noget, der forholder sig helt og aldeles anderledes i dag. Kvaliteten er ganske enkelt eksploderet og derfor fremstår Portugal også som værende én af verdens absolut mest interessante producenter af hvidvin – både fordi, de ikke tidligere har gjort sig bemærket på dette område, men også fordi kvaliteten bestemt er blevet hævet.

Stort udvalg af spændende vinområder

Selvom Portugal er et land, der er mindre end f.eks. Spanien og Frankrig, så er det ikke ensbetydende med, at der ikke findes mange spændende vinområder. I takt med, at portugisisk vin er blevet meget anerkendt, så er der også flere vindistrikter, der er begyndt at gøre sig bemærket. Det er bl.a. noget, der inkluderer distriker såsom Alentejo, Minho, Santa Comba da Vilarica, Douro samt Dao.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here