Poseløs støvsuger Test – Bedste støvsugere uden pose

0

Tidligere har vi testet både almindelige støvsugere og robotstøvsugere, mens turen denne gang er kommet til poseløse støvsuger. I vores poseløs støvsuger test har vi naturligvis testet os frem til de bedste modeller på markedet. Derudover har vi også kigget på, hvilke fordele og ulemper der er ved en poseløs støvsuger samt hvilke forhold, man i øvrigt skal være opmærksom på.

Du er højst sandsynligt ikke i tvivl om, at en poseløs støvsuger er en genial opfindelse. Det er dog ikke ensbetydende med, at det er nemt at finde den rette model. I den forbindelse vil vi gerne komme dig til undsætning, så du er sikker på at få den bedst mulige støvsuger på baggrund af dine krav. I vores testresultat bliver du bl.a. introduceret for effektive poseløse støvsugere fra producenterne Electrolux, Dyson, Dirt Devil og Vax. I alt har vi testet 18 støvsugere uden pose.

Electrolux UltraCaptic

Test af Electrolux UltraCaptic
Forhandler Pris Information
Wupti 1.999,00 DKK Se produkt

Der er mange dygtige producenter af poseløse støvsugere, men det er de færreste, der kan byde på samme ydeevne, kvalitet og brugervenlighed som Electrolux kan. Vi har kåret denne støvsuger fra Electrolux som bedst i test, da den byder på funktioner og muligheder, som gør den helt unik.

Enestående tømning

Hovedårsagen til, at vi har kåret UltraCaptic som bedst i test skyldes den enestående tømning. Electrolux har udviklet en fantastisk løsning, som er blevet navngivet UltraCaptic – Compact & Go-løsning. Det smarte ved denne løsning er, at det er muligt at komprimerer støvet, så tømning kan ske igennem tre simple trin. Dermed slipper man for, at støv og snavs sætter sig fast i beholderen, eller det alternativt begynder at hvirvle rundt.

Electrolux poseløs støvsuger med høj effektivitet og lavt støjniveau

Du får en gang for alle mulighed for at investere i en poseløs støvsuger med et lavt støjniveau. Det er normalt, at man vil forbinde en støvsuger med et larmende rengøringsredskab, men det behøves ikke være tilfældet. Denne poseløse støvsuger har nemlig et lavt støjniveau på blot 78 dB. Det er et væsentligt lavere støjniveau end tilsvarende støvsugere med en motoreffekt på 1400 watt.

Det er desuden en effektiv støvsuger takket være det medfølgende AeroPro Silent mundstykke. Du kan forvente et pletfrit og rent resultat hver eneste gang, at du bruger din støvsuger. I vores poseløs støvsuger test opdagede vi også, at denne model kan bruges til alle typer underlag. Det er muligt takket være det medfølgende 3-i-1 tilbehør. Du kan bl.a. bruge din poseløse støvsuger fra Electrolux til at rengøre tæpper, fliser, møbler, sprækker, trægulve og meget andet.

HEPA 13 filter

Denne poseløse støvsuger fra Electrolux er udstyret med et effektivt HEPA 13 filter, som kan opsamle selv bittesmå støvpartikler. Det er dermed en poseløs støvsuger, som er egnet til allergikere – og naturligvis også til alle andre. Dette HEPA filter har en levetid på op til 5 år, hvorefter det er nemt at skifte. Du kan få glæde af 5 års garanti, hvis du sørger for at registere dig hos Electrolux inden for 3 måneder efter købet af din poseløse støvsuger.

Video af Electrolux UltraCaptic

De vigtigste specifikationer

 • Motoreffekt: 1400 watt
 • Vægt: 9,15 kg.
 • Støjniveau: 79 dB
 • Radius: 10 meter

Dyson Cinetic Big Ball Musclehead

Test af Dyson Cinetic Big Ball Musclehead
Forhandler Pris Information
Renthjem 2.880,00 DKK Se produkt
Wupti 2.880,00 DKK Se produkt
COOP 2.999,00 DKK Se produkt
Skousen 2.999,00 DKK Se produkt
Whiteaway 2.999,00 DKK Se produkt

I den væsentligt højere prisklasse har vi også testet denne Dyson poseløse støvsuger med modelnavnet Cinetic Big Ball Musclehead.

Effektiv poseløs støvsuger uden behov for vedligeholdelse

Her ser vi testens absolut mest effektive støvsuger, som byder på kvaliteter udover det sædvanlige. Dyson Cinetic Big Ball Musclehead er udstyret med 54 ultraeffektive cykloner, som udskiller selv de allermindste partikler. Den helt store fordel ved disse effektive cykloner er, at det ikke er nødvendigt at rengøre eller udskifte nogen af de tilstedeværende filtre. I den forbindelse behøves du heller ikke bekymre dig for, hvorvidt sugeevnen vil blive svækket. Takket være den helt nye teknologiet kaldet Ball™, så kan støvsugeren vende på stedet.

Fremragende mundstykke til alle overflader

I vores poseløs støvsuger test erfarede vi også, at denne model er udstyret med et praktisk mundstykke, som kan klare alle gulvtyper. Dette mundstykke byder bl.a. på kulfiberbørster og nylonbørste, så det er muligt at fjerne støv og snavs fra både hårde og bløde gulvoverflader. Det er nemt at skifte mellem de forskellige funktioner afhængig af gulvtype, hvilken gør denne model til en brugervenlig og fleksibel poseløs støvsuger.

Du kan desuden glæde dig over det medfølgende Tangle Free turbinemundstykke. Dette mundstykke er det eneste af slagsen, hvor hår ikke vikles omkring. Mundstykkerne har egenskaber, som gør at de kan bøje, når der bliver støvsuget på ujævne overflader. Dermed vil støvsugeren altid have god kontakt til gulve, så alt støv og snavs bliver opsamlet i beholderen.

Takket være et parketmundstykke vil det desuden være muligt at klare mere krævende støvsugeropgaver. Det er f.eks. en glimrende støvsuger uden pose, hvis du skal støvsuge mellem to skabe eller andre områder med meget lidt plads.

Dyson Cinetic Big Ball Musclehead kan prale med at have testens laveste støjniveau. Støjniveauet ligger på omkring 85 dB, så der er rig mulighed for at føre en samtale eller høre musik, samtidig med at man anvender sin støvsuger.

De vigtigste specifikationer

 • Motoreffekt: 1200 watt
 • Støjniveau: 85 dB
 • Radius: 10,75 meter

Dirt Devil Rebel 25HF

Test af Dirt Devil Rebel 25HF
Forhandler Pris Information
de3bedste 861,00 DKK Se produkt
Wupti 905,00 DKK Se produkt

Skal du have en god, effektiv og samtidig billig poseløs støvsuger, så kan du evt. overveje denne model fra Dirt Devil. Den har visse begrænsninger, men vi har alligevel vurderet, at den fortjener en plads i top 3.

Høj sugeevne og stor volume

I vores test blev vi hurtigt bekendt med denne models høje sugeevne takket være den kraftfulde motor på 700 watt. Det er en kompakt poseløs støvsuger med en vægt på kun 4,9 kg., som er nem at transportere, anvende og opbevare. Derudover byder denne model på stor volume på 2,7 liter. Med så høj volume er det ikke en støvsuger, som du behøves at tømme særligt ofte. Du er dermed ikke tvunget til at bruge en masse tid på vedligeholdelse.

Egnet til allergikere og ejere af kæledyr

Er du allergiker og / eller husdyrsejer, så vil denne poseløse støvsuger fra Dirt Devil være specielt egnet til dig. Den er nemlig udstyret med et HEPA felter, ligesom vores testvinder fra Electrolux. Med denne støvsuger vil du kunne anvende den lange teleskopiske støvsugerslange, som er udstyret med et udskifteligt mundstykke. Det er desuden muligt at justere på slangen, så den kan bruges af både lave og høje mænd og kvinder. Med i produktkassen får du også et 3-i-1 mundstykke, som er egnet til møbler og polstring. Der medfølger desuden en specialudviklet børste, som er egnet til brug på hårde og følsomme gulve.

Høj brugervenlighed

Det er ikke verdens mest avancerede støvsuger, hvilket er en fordel i forhold til brugervenlighed. Det er nemt og hurtigt at montere, starte og slukke samt skifte mellem forskellige funktioner på denne poseløse støvsuger fra Dirt Devil. Det er ydermere nemt at tømme beholderen, når den er fuld

Med udgangspunkt i vores test var det tydeligt, at det ikke er markedets bedste støvsuger. Dog synes vi alligevel, at det er en rigtig god model, når man har den lave pris med i tankerne. Har du ikke alt for mange strenge krav, og ønsker du en acceptabel støvsuger uden pose, så vil Dirt Devil Rebel 25HF være en fornuftig model.

De vigtigste specifikationer

 • Motoreffekt: 700 watt
 • Vægt: 4,1 kg.
 • Støjniveau: 79 dB
 • Radius: 9 meter

Fordele og ulemper ved en poseløs støvsuger

Som vi lovede i indledningen ville vi skrive et underafsnit om fordele og ulemper ved en poseløs støvsuger. Før du beslutter dig for, om en poseløs støvsuger er noget for dig, vil vi råde dig til at læse nedenstående fordele og ulemper.

Vi starter ud med fordelene, som der heldigvis er flest af.

Fordele

Ingen udgifter til poser

Uanset hvordan man vender og drejer det, så er den største fordel uden tvivl, at der ikke er nogen udgifter til støvsugerposer. Ejer man en traditionel støvsuger, skal man jævnligt ud og købe støvsugerposer, og det kan blive en dyr affære. Der masser mange tusinde forskellige udgaver af støvsugerposer, og det kan derfor være svært at finde den rigtige pose. Alle disse udfordringer og bekymringer kan man undgå, hvis man køber en støvsugerposer uden pose.

Sugeevnen bliver ikke svækket

En anden vigtig fordel ved en poseløs støvsuger er, at sugeevnen ikke vil blive svækket på trods af, at beholderen er tæt på at være fuld. Ejer du, eller har du ejet en traditionel støvsuger vil du vide, at sugeevnen vil blive markant svækket, når posen er ved at være fyldt. Med en poseløs støvsuger vil du altid opleve den højeste sugeevne, uanset om beholderen er 10 % eller 90 % fyldt.

Høj brugervenlighed og mere fleksibel

Sammenligner man traditionelle og poseløse støvsugere, så vil man generelt opleve, at de poseløse støvsugere byder på høje brugervenlighed og fleksibilitet. En poseløs støvsuger har typisk en lav vægt, som gør den nem at transportere op på 2. eller 3. sal samt kælder. Derudover er de generelt ganske brugervenlige, og det er muligt at støvsuge trænge steder, hvor en traditionel støvsuger ikke nødvendigvis kan komme til.

Ulemper

Når man kigger på fordele, kan man ikke komme udenom også at kigge på, hvilke ulemper der er.

Relativ høj indkøbspris

Det er ikke nogen hemmelighed, at de poseløse støvsugere generelt er en anelse dyrere end de traditionelle støvsugere. Dog skal man i den forbindelse tænke på, at man sparer mange penge på sigt, da man ikke skal investere i støvsugerposer. Dermed kan det i de fleste tilfælde godt betale sig at give lidt ekstra for en poseløs støvsuger.

Kan være besværlige at tømme

I vores test oplevede vi, at der var nogle poseløse støvsugere, som var meget tidskrævende og besværlige at tømme. Heldigvis gælder det langt fra alle modeller, men man bør undgå at besværlige modeller. I vores testresultatet over de fire bedste støvsugere har vi uden tvivl omtalt støvsugere, som er nemme at tømme.

Læs mere om emnet

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here