Printer Test – Bedste printer i sort/hvid og farve

0

Vi har brugt de seneste par uger på at teste printere på det danske marked. I gennem vores store printer test har vi taget udgangspunkt i 18 forskellige printer fra mærker som Canon, Samsung og HP. Vi har valgt at se bort fra alle tidligere tests og i stedet lavet vores egen test. Du kan derfor forvente en aktuel test, hvor vi kigger på nogen af de nyeste printere på markedet. I gennem hele testen har vi haft fokus på de samme kriterier, således at det har været nemmere at kåre en testvinder. Vi vil starte ud med at præsentere jer for hvilken printer, der er bedst i test.

Canon Pixma IP7250

Test af Canon Pixma IP7250
Forhandler Pris Information
DustinHome 576,00 DKK Se produkt
Wupti 649,00 DKK Se produkt
de3bedste 650,00 DKK Se produkt

Du sidder sikkert og spekulere over, hvorfor vi netop har valgt denne Canon printer som bedst i test. Denne printer har på mange måder imponeret os og fortjener derfor at blive testvinder.

Der er tale om en traditionel fotoprinter / blækprinter, som er perfekt til hjemmekontoret. Modellen hedder PIXMA iP7250 A4 og er først og fremmest kendt for det elegante design og høje ydeevne. I vores printer test blev vi især imponeret over, hvor hurtig den er til at printe fotos og og dokumenter i meget høj kvalitet.

Printen er udstyret med 5 seperate blæktanke. Du kan dermed blot skifte den blæktank, der er brugt op. Mikroskopiske blækdråber (1 pl Technology) giver præcise print. Den printer med 9600 dpi Maximum, som giver knivskarpe billeder.

Smartphone og tablet

Der er tale om en moderne Wi-Fi printer, hvor man kan printe direkte fra sin smartphone eller tablet. Det kræver blot, at man installerer Canon Easy-PhotoPrint app. Vi har oplevet en rigtig god forbindelse, så det er muligt at printe fra hele hjemmet. Du kan printe fotos, dokumenter, mails og meget mere direkte fra din Apple enhed. Du skal altså blot være ejer af en iPhone, iPad eller iPod for at kunne printe trådløst. Det er selvfølgelig også muligt at printe fra computeren, men det kræver et USB-kabel. Hvis man køber denne Canon printer, skal man købe kablet seperat. Ønsker man at printe fra computeren, kan man tilkøbe et kabel for 99 kr.

Højeste printkvalitet

canon printerCanons PIXMA-serie har muliggjort print med høj hastighed og enestående detaljer. Vi har oplevet knivskarp tekst og livlige farver i fotos med denne printer. Der er desuden taget hensyn til, at man skulle bevare billederne i en lang årrække. Kombinerer man canon-blæk og canon-fotopapir, så vil man få fotos, som kan modstå misfarvning i en længere periode. Bruger man ChromaLife100-blæk på PP-201, så vil billederne kunne holde i mere end 100 år i et fotoalbum. Det er endda muligt at bevare fotos op til 200 år med LUCIA-blæk.

PIXMA-software

Med en Canon printer kan du glæde dig til at opleve en enestående software, hvor du får mulighed for at slippe din kreativitet fri. Med denne software kan du følgende:

Organisering

Du kan nemt finde gamle fotos via din computer. Denne software sørger automatisk for at sortere billeder efter dato og viser dem i en overskuelig kalender. Du kan manuelt sortere billederne i begivenheder som fødselsdage, bryllupper, ferier o.l.

Print nemt

Med My Image Garden får du et hurtigt overblik over de forskellige printindstillinger som størrelse og papirtype. Vælger du My Art-menuen, kan du printe personlige kort eller din egen personlige kalender.

Quick Menu

Vi har taget et kig på startskærmen, hvor man får direkte adgang til samtlige printerfunktioner, manualer og webtjenester. På startsiden har du endda mulighed for at lave dit eget diashow med dine bedste billeder. Du har desuden mulighed for at lave din egen genvejsmenu, så du hurtigt kan finde dine foretrukne funktioner.

Besparende

I gennem vores printer test erfarede vi, at denne printer er ganske besparende sammenlignet med andre printere. Hvis man køber XL-blækpatroner, kan man printe op til 2,2 flere sider end en standardpatron. Det er især en fordel for dig, der har behov for at printe mange sider. Man sparer desuden strøm ved den smarte tænd / sluk funktion, som slukker efter at have været inaktiv i en tidsperiode. Ligeledes vil den tænde med det samme, du begynder at printe igen.

Se “unboxing” af printeren:

De vigtigstes specifikationer

  • Printhastighed (sort / hvid): 15 sider pr. minut
  • Printhastighed (farve): 10 sider pr. minut
  • Papirkapacitet: 125 ark
  • Strømforbrug: 24W
  • Tosidet print: Ja
  • Enheder: Apple OSX, Windows 7 + 8

Brother HL-3170CDW

Test af Brother HL-3170CDW
Forhandler Pris Information
Wupti 1.499,00 DKK Se produkt
de3bedste 1.985,00 DKK Se produkt
DustinHome 1.999,00 DKK Se produkt

I en helt anden prisklasse testede vi også denne laserprinter fra Brother. I vores printer test fik vi nemlig også testet en række laserprintere, hvor denne HL-3170CDW blev vores endelige favorit. Det er en moderne LED-farveprinter, som er henvendt til det mindre kontor eller hjemmebrug. Printeren kan både bruges til private- og erhvervsmæssige formål.

Du kan lynhurtigt printe de sider du har brug for med en hastighed på omkring 22 sider i minuttet. Ligesom med vores testvinder er det ligeledes muligt at printe via iPhone / iPad med denne Brother printer.

Du kan glæde dig til print med en kvalitet på op til 2400×600 dpi. Kapaciteten er op til 250 ark, så man sagtens kan printe lange kontrakter og afslutningsopgaver. Det er desuden en printer, der tager hensyn til driftsøkonomien ved at have fire separate printertonere. Det er endda muligt at købe tonerne i ekstra stor udgave, hvis man printer meget.

Netop denne printer har fået iF Award for dens enestående kvalitet, hvor også betjening, funktionalitet og miljømæssige kvaliteter har været med i den samlede bedømmelse. Det er en af de dyrere modeller i vores printer test, men den har også rigtig meget at byde på. Hvis du ikke har det store behov for at printe, vil det være utilstrækkeligt at købe en printer som denne. Du skal derimod købe den, hvis du sætter pris på kvalitet, hastighed og brugervenlighed. Printer man ofte kan den være besparende – både hvad angår tid og økonomi. Det er en robust printer, hvor du får 3 års garanti.


Sådan testede vi de 18 printere

Inden vi overhovedet udvalgte de medvirkende printere, satte vi os ned og blev enige om en række kriterier. Vi har taget udgangspunkt i de kriterier, som vi mener er vigtigst i forhold til valg af printer

Kvalitet

Uanset hvilke produkter vi tester, kigger vi altid på kvaliteten. I forhold til printere handler kvalitet først og fremmest om, hvor god kvalitet dokumenter og fotos er. Vi har benyttet os af almindeligt A4 papir til dokumenter med tekst, hvor vi har kigget på skarpheden af bogstaverne. Til fotos har vi brugt fotopapir, hvor vi har kigget på især farver og detaljer. Vi har i den anledning også testet, om printet er tørt med det samme eller bliver misfarvet.

Brugervenlighed

Da vi lavede denne store printer test, lagde vi høj vægt på brugervenlighed. Vi fandt hurtigt ud af, at det langt fra alle printere, der er lige nem at håndtere. Vi har haft fokus på, hvor nem printeren er at installere, og hvor god manualen er. Hvis der har været en medfølgende software på PC, har vi også kigget på dens kvalitet.

Læs også vores test af computere.

Pris i drift

Ydermere har vi kigget på, hvor dyre printerne er i drift. Det gælder især blækforbrug, hvor vi har printet både fotos og tekst. Vi har kigget på, hvor mange sider den kan printe på en fyldt printerpatron og sammenlignet med prisen. Ud fra det har vi regnet ud, hvor meget det koster at printe ét ark.

Strømforbrug

Vi har kigget på strømforbruget, når printeren er henholdsvis aktiv og på standby. I forhold til strømforbrug har vi også kigget på printere med højt strømforbrug ved slukket tilstand.

Ekstra funktion

Sidst, men ikke mindst har vi vurderet eventuelle ekstra funktioner. For mange danskere vil det f.eks. være en fordel at købe en print med Wi-Fi funtkion. Ved trådløst internet har vi testet, hvor godt det fungerer, og hvor nemt det er at tilslutte.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here