Projektor Test – Bedste projekter til privat og erhverv

0

En projektor er selvfølgelig det helt rette valg, hvis du leder efter en måde hvorpå du kan servere den bedste biograflignende oplevelse derhjemme. Der er selvfølgelig mange, der mener, at et relativt stort Smart TV er mere end nok, men hvis du har et ønske om at kunne skabe en reel biografoplevelse derhjemme, så kommer det – uden tvivl – til at fungere langt bedre med en projektor. Det betyder selvfølgelig også, at hvis du elsker at gå i biografen og gerne vil kunne replikere oplevelsen og følelsen derhjemme, så er det både nemmest og ligeledes også bedste at gøre dette med en projektor.

Det bedste af det hele er dog, at du har mulighed for at erhverve dig en projektor til en rigtig god pris sammenlignet med, hvad du eksempelvis skal punge ud for et stort TV. Derfor kan du også sagtens få et stort billede på helt op til 300 tommer vist enten på din væg eller på et lærred, du har købt sammen med din projektor. Hvis du er på jagt efter en projektor, så skal du naturligvis være opmærksom på, at der findes et væld af forskellige projektorer på det danske marked, der varierer i forhold til stort set lige så mange forskellige parametre, hvorfor du skal vælge med omhu.

Noget af det vigtigste er dog, at du sørger for at vælge en projektor, der er tilpasset lige netop dét lokale, den skal bruges i. Hvis du har intentioner om at hænge den op i et mørklagt lokale eller et kælderlokale, så skal du selvfølgelige investere i en model med et mørkt sortniveau, men hvis planen derimod er, at den skal hænge i din lyse dagligstue, så bør du i stedet vælge en model med en høj lysstyrke. I denne projektor støder du på en række forskellige modeller og med garanti også en model, der er noget for dig.

Vivitek DW882ST

Test af Vivitek DW882ST
Forhandler Pris Information
Wupti 6.869,00 DKK Se produkt

Hvis den ovenstående projektor lyder spændende, men du dog er af den opfattelse, at du skal bruge en model, der er en kende mere avanceret, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal se nærmere på Vivitek DW882ST. Det er en såkaldt digital 3D-projektor, der er i stand til at kombinere det bedste i forhold til både ydelse, alsidighed og værdi. Denne model byder blandt andet på 3600 Lumen, men oven i dette, så er den meget anerkendte Brilliant Color-teknologi også blevet implementeret i projektorer, hvilket sikrer, at den viser farver og billeder i absolut særklasse.

Endvidere, så skal det naturligvis også understreges, at Vivitek har valgt at udstyre deres DW882ST med en lang række forskellige tilslutningsmuligheder, hvorfor du naturligvis også kan finde en praktisk og ideel måde hvorpå du kan tilslutte lige netop dén eller de enheder, du ønsker at tilslutte. Det skal dertil også nævnes, at den kommer med en hurtig opstart, hvorfor du kan være i gang med at se film i løbet af ganske få minutter – når filmen er slut, så kan du desuden slukke for din projektor i løbet af ganske få sekunder.


Vivitek D755WT

Test af Vivitek D755WT
Forhandler Pris Information
Wupti 9.365,00 DKK Se produkt

Dette er – uden tvivl – én af de bedste projektorer på markedet i denne prisklasse. Den kan blandt andet bryste sig af, at kunne monteres direkte på væggen, hvorfor du hverken skal have den stående på et stativ eller have den hængende ned fra loftet. Det er en såkaldt DLP-projektor fra Vivitek, der kan bryste sig af, at kunne vise film ved en opløsning, der lyder på 800 pixels x 600 pixels (WXGA) ved en 5000:1 kontrast. Den er ligeledes også i stand til at levere intet mindre end 3300 Ansi Lumens, hvilket er med til at sikre et lyst billede.

Du skal desuden heller ikke være bange for, at lydniveauet af Vivitek D755WT kommer til at ødelægge din filmoplevelse, da den har et meget beskedent lydniveau, der lyder på blot 29 dB. Vivitek har desuden også sikret sig, at den er 3D Ready og at den medfølgende lampe har en levetid, der lyder på intet mindre end 5000 timer. Du kan finde et væld af forskellige tilslutningsmuligheder på bagsiden af maskinen, hvilket tæller både HDMI-, VGA- og S-video-indgang, mens du ligeledes også kan finde indgange til både computerlyd (mini-jack) indgang såvel som composite (gul RCA).


Vivitek D795WT

Test af Vivitek D795WT
Forhandler Pris Information
Wupti 12.499,00 DKK Se produkt

Hvis du leder efter en projektor, der hører til blandt den absolutte topklasse, så skal du bestemt vælge at tage et nærmere kig på Vivitek D795WT. Det er nemlig en projektor, der er i stand til at levere et særdeles flot billede med en opløsning, der lyder på 800 pixels x 600 pixels (SVGA) ved en 2500:1 kontrast, mens den ligeledes også kan bryste sig af, at være i stand til at levere 3000 Ansi Lumens. Med denne projektor er du derfor garanteret et flot og klart billede, uanset om den bliver brugt i et mørkt eller lyst lokale.

Det skal selvfølgelig også nævnes, at med Vivitek D795WT skal du ikke være bekymret for, hvorvidt støjniveauet kommer til at ødelægge din oplevelse, eftersom den har et lydniveau, der lyder på blot 29 dB. Den medfølgende lampe har desuden en levetid på intet mindre end 4.000 timer, hvorfor den holder til mange film, inden der er behov for udskiftning. Denne model kan desuden også nemt monteres direkte på din væg, hvorfor du hverken skal have den hængende fra loftet eller monteret på et stativ midt i lokalet.


Hvad er vigtige faktorer, når jeg køber projektor?

Hvis du står overfor at skulle investere i en ny projektor, så er der mange faktorer, der skal tages op til overvejelse. Det er ikke blot lysstyrken og sortniveauet, du skal holde øje med i jagten på din kommende projektor. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at det er noget, der er særdeles vigtigt at holde øje med, men dertil er det også vigtigt at sikre dig at du vælger en god model, der kan gengive et både godt og stabilt billede, der samtidig også kan garantere dig et billede foruden støj – på denne måde kommer du nemlig til at opleve det bedste billede og resultat.

Du kender med garanti på forhånd til den mest almindelige form for støj, du kan opleve på en projektor; moskitostøj. Det er en form for støj, der selvfølgelig er blevet navngivet således, hvis det ligner en myggesværm. Det er oftest noget, der bliver forårsaget af en dårlig processor i den valgte projektor, men det kan dog også forårsages af et hvidt segment på DLP-farvehjulet, der ganske enkelt er for stort. Derfor er det også vigtigt, at der er fokus på begge ting, når du leder efter en projektor. Det er dog ikke ensbetydende med, at du dermed skal droppe lysstyrke og sortniveau, da det fortsat er særdeles vigtigt.

Projektorer kan fås i mange prisklasser

Der skal naturligvis ikke lægges skjul på, at der er mulighed for at finde diverse projektorer i et væld af forskellige prisklasser. Det er også ensbetydende med, at du sagtens vil kunne finde en projektor, der har rundet 20.000 kr., men det er bestemt også muligt at finde projektorer, der f.eks. koster i omegnen af 1.995 kr. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at du selvfølgelig kan tillade dig at forvente mere af den generelle kvalitet på en dyrere projektor. Det er dog ikke dermed sagt, at du skal haste ud og investere i den dyreste model, du har mulighed for at finde.

Selv de projektorer, der kan købes til de mest overkommelige projektor kan levere et skarpt billede. Hvad der er med til at skille fårene fra bukkene er, at optikken oftest ikke er finslebet nok på de billige modeller til at kunne fordele lyset lige så jævnt, som det derimod er tilfældet på de dyrere modeller. Det vil selvfølgelig resultere i, at billedet ikke bliver lige lyst over hele lærredet, hvilket kan virke forvirrende for nogle, mens langt de fleste dog sjældent bemærker det. Hvis blot du sørger for at vælge en projektor fra en internationalt kendt og prominent producent, så er du relativt sikker i din investering.

Det anbefales at være opmærksom på blæserstøj

Et punkt, du bør være særligt opmærksom på i forbindelse med købet af en ny projektor er, at nogle modeller byder en relativt høj blæserstøj. Det er selvfølgelig oftest de billigere modeller, der byder på mere blæserstøj, hvilket også er ensbetydende med, at det kan være en fordel at investere i en dyrere model. Det skyldes oftest, at de billige modeller kommer med et mindre kabinet og det betyder at blæseren er nødsaget til at skulle arbejde ved en højere hastighed sammenlignet med, hvis kabinettet derimod havde været større – og som du nok har observeret, så er kabinettet oftest større på de dyrere modeller.

Det skal dog nævnes, at det også handler om, at kuglelejerne i blæseren oftest er af dårligere kvalitet, hvis du vælger en billig model. Kuglelejer af dårligere kvalitet er med til at skabe en øget friktion. Hvis der er mulighed for det, så bør du bruge din projektor i en såkaldt økonomitilstand, der betyder, at den viser i halv lysstyrke (oftest kaldes dette for Eco-Mode på maskinen). Det er bl.a. med til at sikre, at der skabes mindre støj og det gør det selvfølgelig mere behageligt at se film på din projektor – uanset om du har planer om at se film i et mørklagt lokale eller ej. Dog skal det nævnes, at det i nogle lokaler er en nødvendighed at indstille maskinen til at spille ved fuld lysstyrke, hvis lokalet generelt er for lyst.

Sådan opsætter du en projektor

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here