Riskoger Test – Riskogning til perfektion

0

En riskoger er ikke længere et ekstraordinært stykke køkkenudstyr, der er afgrænset til kinesiske specialbutikker, asiatisk madlavning eller diverse sushirestauranter. Nej, med denne opfindelse får du en nem genvej til de perfekte ris, som du ønsker. En effektiv og smart løsning til børnefamilier såvel som studerende.

Med en mindre investering i en riskoger vil du derfor kunne sørge for perfekt tilberedte ris hver eneste gang, hvilket alle ønsker. Du undgår med andre ord den velkendte kamp med at dosere den rette mængde vand, at slåsse med brændte ris i bunden eller at være over gryden med ris i den halve time, som det tager at koge dem.

En riskoger tilbyder dig nemlig en løsning ved automatisk at tilberede dine ris for dig, hvilket giver dig frie hænder til at lave resten af måltidet i ro og mag. Kogeren sørger herudover for, at alle risens bedste kvaliteter bevares, hvilket gøres uden at risen koger på. Ganske enkelt.

En riskoger er derfor en helt simpel og elegant løsning til dig, der ikke ønsker at bruge unødvendig tid i køkkenet, eller som blot vil gøre det enkelt for dig selv og dine børn at tilberede god, og måske asiatisk, mad.

Men – hvad skal du kigge efter, når du ønsker at sikre din familie den bedste løsning fremadrettet? Hvordan er prisniveauet, og hvad kan du i det hele taget få for dine penge?

Vi kaster i denne test et kritisk blik på fire modeller af riskogere, idet vi sammenholder deres effekt, kapacitet og ekstrafunktioner med prisen på herligheden. De fire produkter i denne test er fra producenterne Gastroback, OBH, Tristar samt Rico.

Vi afslutter i dag testen ved at kåre en vinder mellem de fire riskogere. Så læs med, hvis du vil blive klogere på det bedste valg.

Gastroback riskoger, 5 liter

Gastroback riskoger, 5 liter
Forhandler Pris Information
Wupti 543 kr. Se produkt

Denne riskoger fra Gastroback har en effekt på 700 W samt en kapacitet på hele 5 liter, der kan tage 1800 ml ris. Mængden af ris, mener vi dog, er lidt af en overdrivelse.

Ved køb af denne model lover Gastroback tilberedning af dine ris – uden at risene brænder på. Riskogeren har til dette formål en praktisk automatisk sluk-funktion, der gør, at du ikke skal være over maskinen ligesom din gryde.

Som en anden ekstrafunktion er køkkenmaskinen udstyret med en smart holde-varm-funktion, der sørger for at holde risene i en fast temperatur. Denne funktion kan også udnyttes til at holde suppe varm eller til endda til at steame grøntsager.

Riskogeren udmærker sig med et pænt design i metal og har desuden en non-stick belægning, der skal gøre rengøring nemt for dig. Der følger en målekop og en ske med riskogeren fra Gastroback.

Riskogeren har en pris på 543 kroner, hvilket er dyrere end flere af de andre modeller på markedet. Men prisen må ses i sammenhold med dens store kapacitet og effekt.

Dog må det overvejes, hvorvidt denne ekstraeffekt er nødvendigt for den almindelige familie. Det er vi ikke helt overbeviste om.


OBH 6321 Riskoger, hvid

OBH 6321 Riskoger, hvid
Forhandler Pris Information
Wupti 299 kr. Se produkt

Fra OBH fås alternativt en 6321 Riskoger, der kommer i et hvidt design. Dette stykke køkkenudstyr fra OBH er designet med formålet om at være perfekt til kogning af alle rissorter. Modellen kommer med en fin effekt på 400 W og kan rumme 1,8 liter.

Riskogeren fra OBH har en automatisk holde-varm-funktion, der sørger for at holde ris varme i op til seks timer i streg. En praktisk funktion til alt fra fødselsdage til middage i børnefamilier.

Denne model kommer desuden også med den praktiske non-stick-belægning, der skal sikre mod brændte ris i bunden. Belægningen skal herudover sørge for at gøre rengøring af maskinen nem, hvilket en aftagelig beholder ligeledes hjælper dig med – en detalje vi sætter pris på.

OBH-modellen er designet med et praktisk glaslåg med en dampventil. Riskogeren adskiller sig også ved at være udstyret med en kontrollampe, der angiver, hvornår risene er kogt færdige, hvilket vi vurderer som et kæmpe plus.

Skal vi komme med et kritikpunkt til denne riskoger, må den dog gå på det lidt kedelige, hvide design, som, vi ikke ser, vil pynte i et køkken. Dog vil overfladen med garanti være nem at tørre over og vil holde sig pæn i lang tid.

Med denne riskoger følger målebæger og –ske samt opskrifter til inspiration. Prisen for OBH-riskogeren er på kun 299 kroner, hvilket gør den til et oplagt valg for dig, der ikke går op i design, men blot vil have en effektiv løsning med en god kapacitet og god pris.


Tristar Riskoger RK-6126

Tristar Riskoger RK-6126
Forhandler Pris Information
Wupti 229 kr. Se produkt

Tristar Riskoger RK-6126 har en fin effekt på 400 W og en kapacitet på 1 liter. Modellens effekt er valgt med henblik på, at risene skal koge hurtigt, effektivt og på den rette måde.

Riskogeren er i denne omgang også udstyret med en automatisk sluk-funktion, der virker, når risene er færdige, hvilket beskytter mod overophedning. Modellen kan holde dine ris varme, skulle du få behov for dette – og det er en bonus

Riskogeren fra Tristar kommer, i modsætning til OBH-modellen, i et pænt design med rustfrit stål og et glaslåg til top. Kogeren har en non-stick-belægning i bunden, der sikrer, at ingen ris brænder for dig. Riskogeren kan herudover ”deles op”, hvilket skaber en dejlig nem rengøring for dig til slut.

Til riskogeren medfølger en praktisk målekop til vand og ris samt en ske, der skal gøre det helt enkelt at finde den rette mængde vand.

Denne model fra Tristar er testens billigste bud på en riskoger til kun 229 kroner, hvilket imponerer os, da den synes at have en god effekt, obligatoriske ekstrafunktioner og et fint design.


Rico Riskoger, 4,2 liter

Rico Riskoger, 4,2 liter
Forhandler Pris Information
Wupti 1199 kr. Se produkt

Den sidste riskoger i denne omgang er Rico Riskoger på 4,2 liter. Denne model har kæmpe effekt på 1600 W, der adskiller den markant fra de tre andre modeller i testen. Den kan af denne grund anbefales til professionelle.

Modellen er herudover selvfølgelig udstyret med den praktiske holde-varm-funktion og kommer også med et design, der benytter sig af den praktiske non-stick-belægning, der skal sørge for at undgå brændte ris. Dette afhjælper på samme måde rengøringen til slut for dig.

Riskogeren fra Rico kommer med en udtagelig beholder og har praktisk håndtag på siden, der gør det muligt at flytte på den trods dens store effekt og varmeafgivelse. Den kommer herudover i et upåklageligt look uden så mange dikkedarer eller ekstra detaljer.

Denne model er den kraftigste og mest effektfulde i testen, men er også en model uden de helt samme ekstrafunktioner. Kapaciteten er dog kæmpe, hvorfor du bør overveje Rico-modellen, hvis du har behov for at kunne fylde mange munde ad gangen på en helt enkel og tidsbesparende måde.

Det er til slut værd at nævne, at Rico-riskogeren er testens dyreste til 1199 kroner, hvilket ikke er urimeligt på basis af dens kapacitet og effekt. Dog vurderer vi, at du med fordel kan overveje en mindre og billigere model, før du giver dig i kast med denne ellers kraftige og sikre løsning.


Exido Riskoger, 1,5 liter

Exido Riskoger, 1,5 liter
Forhandler Pris Information
Wupti 218 kr. Se produkt

Exido Riskoger, 1,5 liter, er en riskoger til mindre behov til en billig pris. Med en kapacitet på 1,5 liter er den en riskoger i en lille størrelse, omend den opfylder alle behov til en normal familie. Hertil er prisen mere end overkommelig i form af sine 218 kroners pris, som i den grad er til at betale.

Riskogeren er produceret i rustfrit stål, og derfor vil den med tiden bevare sit pæne og minimalistiske ydre. Når du tager fat i riskogeren, vil du ikke brænde dig, da kogeren er indbygget med en funktion, der gør, at håndtagene ikke bliver varme.

Dertil har riskogeren en funktion, hvor den selv slår fra, når maden er færdig. På den måde kan du ikke brænde noget på, og du får din mad velsmagende og godt tilberedt. Dertil er nonstick-belægningen med til at gøre madlavningen lettere.

Dette er derfor et fint køb til en billig pris, hvis du ikke har store behov. Riskogerens størrelse er nemlig dens eneste ulempe.


Testens vinder er!

Vi har i denne test gennemgået effekten, kapaciteten, designet samt prisen på fem smarte riskogere fra de fem producenter Gastroback, OBH, Tristar, Rico og Exido.

De fire produkter i testen af riskogere var:

  • Gastroback riskoger, 5 liter. 
  • OBH 6321 Riskoger, hvid. 
  • Tristar Riskoger RK-6126.
  • Rico Riskoger, 4,2 liter.
  • Exido Riskoger, 1,5 liter. 

Det står først og fremmest klart efter vores sammenligning, at du får meget køkkenmaskine for pengene, når du vælger at investere i en riskoger.

Alle modeller i testen, selv modellerne til under 300 kroner, var eksempelvis udstyret med en praktisk holde-varm-funktion, ligesom alle fem riskogere havde en praktisk non-stick-belægning. Begge dele vil vi i øvrigt fremhæve som de suveræne fordele ved en riskoger fremfor en gryde.

Fire ud af fem riskogere havde tilsvarende en automatisk sluk-funktion, som vi anser som et plus for forbrugeren, da du ikke behøver bekymre dig, men kan gå fra riskogeren uden problemer.

Vi så derfor i testen, hvordan de fem forslag til riskogere særligt adskilte sig fra hinanden i effekt og kapacitet, hvilket vi har fundet afgørende for vores valg af test-vinder.

Dette fører os til sagens kerne – vinderen.

… og vinderen af denne test af riskogere er: OBH 6321 Riskoger i hvid.

Denne model er testens vinder af en primær og afgørende grund – den inkorporerer alt, hvad vi vurderer er vigtigt i en riskoger.

OBH-modellen viste særligt en passende effekt og kapacitet, der hverken var for stor eller for lille. Riskogeren fra OBH udmærkede sig desuden i forhold til sine funktionelle og praktiske ekstrafunktioner, hvilket adskiller denne riskoger fra produktet fra Tristar, som ellers deler mange ligheder med dagens vinder.

Det er værd at bemærke, at OBH-riskogeren har en fornuftig pris på 299 kroner, hvilket selvfølgelig også hjalp med at overtale os til denne løsning.

Produktet fra OBH vinder dog ikke testen på grund af et flot og inspirerende design.

Designet er godt nok funktionelt og praktisk, men riskogeren vinder i stedet, fordi vi ser, at den samlet set gør præcis, hvad en riskoger bør; den sørger for at koge ris enkelt, effektivt og brugervenligt.

OBH-riskogeren virker netop uden unødvendig effekt og alt for stor kapacitet, som eksempelvis modellen fra Ricco. Den rummer i stedet velvalgte ekstrafunktioner. Blandt andet den smarte lys-funktion, der angiver, hvornår risen er færdig, samt et funktionelt design, der kan opdeles og gør rengøring til en leg.

Bemærk desuden også, som en lille parentes, at OBH vedlægger opskrifter til deres riskoger. En lille, fin detalje, som vi sætter pris på, da vi ikke ser nogen grund til ikke at udnytte dette stykke køkkenudstyr til fulde.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here