Robotstøvsuger Test – De bedste robotstøvsugere 2017

2

For få måneder siden fandt vi den bedste støvsuger, mens vi denne gang er gået på jagt efter den bedste robotstøvsuger. Robotstøvsugere er fremtiden, og derfor har vi arbejdet på en spritny robotstøvsuger test. Når man skal købe en robotstøvsuger er der nogle andre forhold, man skal være opmærksom på i forhold til en almindelig støvsuger. De væsentlige forhold kan du blive meget klogere på længere nede i artiklen efter offentliggørelsen af testens resultat. Testen tager udgangspunkt i 16 udvalgte robotstøvsugere fra nogle af de førende producenter.

iRobot Roomba 866

Test af iRobot Roomba 866
Forhandler Pris Information
Roboteksperten 3.629,00 DKK Se produkt
Skousen 3.676,00 DKK Se produkt
Whiteaway 3.676,00 DKK Se produkt
Wupti 3.677,00 DKK Se produkt
COOP 3.739,00 DKK Se produkt

Vi har testet på livet løs, men der var ingen robotstøvsugere, der kunne slå denne “Roomba 866” støvsuger. Denne støvsuger har rent faktisk også vundet Tænks test. Selvom der er blevet lanceret mange nye støvsugere siden, så er denne støvsuger stadig den bedste på markedet i følge vores test.

Hvis man ønsker at købe en robotstøvsuger, kan man nærmest ikke komme udenom producenten, Roomba. De var en af de første producenter, som kunne præsentere verden for en revolutionerende støvsuger. Roomba har været nogen af de første med de nyeste teknologier, hvilket har været en væsentlig årsag til deres succes.

Seriens bedste støvsuger

Tager man udgangspunkt i 800-serien, så er 866 den absolutte topmodel. 866 benytter sig af iRobots iAdapt teknologi, hvilket er den førende teknologi til robotstøvsugere pt. Derudover er støvsugeren propfyldt med en masse brugervenlige funktioner.

HEPA-filter

I Rooomba 866 er der et indbygget HEPA-filter, som bl.a. er velegnet til allergikere. Det praktiske ved netop dette filter er, at det kan opfange støv ned til 0,3 mikrometer. Dermed kan man sikre sig et hjem med renere luft, som ligeledes er rart for dig, som ikke nødvendigvis har allergi.

Brugervenlighed i særklasse

En af ulemperne ved en robotstøvsuger er, at de kan være mere eller mindre komplicerede at finde ud af. Det er dog ikke tilfældet for denne robotstøvsugere fra Roomba. Det nye soft-touch betjening giver nemlig en simpel betjening, som enhver kan finde ud af. Du har mulighed for at bruge alle robottens funktioner med det elegante display. Sidst, men ikke mindst medfølger der en fjernbetjening, som også har været med til at trække brugervenligheden op. Det er en af de væsentlige grunde til, at vi har valgt Roomba 866 som den bedste robotstøvsuger.

Forbedret batterilevetid

Sammenligner man med de tidligere Roomba modeller, så har Roomba 866 op til 50 % højere batterilevetid. Dette er blevet muligt med “Power Management Software”.

Lighthouse

Funktionen “Lighthouse” gør det muligt at afgrænse et område. Det er endda muligt at guide robotten rundt i udvalgte rum, så den kan gøre et rum færdigt ad gangen. For hver rengøringscyklus kan denne robot gøre rent i op til 3 rum.

Håndtering af alle gulvtyper

Du behøves ikke bekymre dig, om Roomba mon kan fungere på dit gulv. Den er nemlig designet således, at den kan fungere på ethvert gulv. Du skal ikke engang bruge tid på at indstille robotten til at håndtere det pågældende gulv. Den er nemlig så intelligent, at den selv kan finde ud af, hvilken gulvtype der er tale om og indstille børsterne med udgangspunkt i det.

Praktisk ladestation

Med i pakken får du også en smart ladestation, hvor Roomba 866 kan lade op. Du skal blot trykke på knappen, “Clean” og så er i robotten i gang med at støvsuge igen. Robotten kan endda selv finde ud af at finde tilbage til ladestationen, således at den kan lade op og blive klar til næste opgave.

Cirkulerende bevægelser = perfekt resultat

I vores robotstøvsuger test blev vi imponeret over, hvordan robotten både kunne støvsuge langs væggen og rundt om møbler. Det er muligt med de cirkulerende bevægelser, som denne robotstøvsuger gør brug af. Modsat mange af de andre robotter i vores robotstøvsuger kunne denne model rent faktisk komme ud til alle yderområderne. Maskinen cirkulerer rundt i et område på 1 meter, hvorefter den igen vender tilbage til udgangspunktet. Derved bliver det markerede området rengjort ekstra grundigt.

De vigtigste specifikationer

 • Batteri: 14,4 volt
 • Vægt: 3,8 kg.
 • Batteritidlevetid: 60 minutter
 • Opladningstid: 2 timer
 • Lydniveau: 58 dB
 • Højde: 9,2 cm.
 • Diameter: 35 cm.

Se Roomba 800-serien i aktion


Hvilken robotstøvsuger skal jeg vælge?

Ja, hvordan vælger man egentlig den rette robotstøvsuger? Det er et rigtig svært at svare på, da definitionen på den rette støvsuger kan være meget forskelligt fra person til person. Den bedste robotstøvsuger for dig behøves ikke nødvendig at være den bedste støvsuger for andre. Netop derfor har vi lavet en guide til, hvordan du kan vælge den helt rette støvsuger til dig og din husstand.

Hvorfor investere i en robotstøvsuger?

Først og fremmest er der rigtig mange danskere der tænker over, om de bør skifte deres gamle støvsuger ud eller ej? For hvilke fordele er der egentlig ved en robotstøvsuger fremfor en almindelig støvsuger? Hvis du har en travl hverdag og ikke ser støvsugning som nogen sjov opgave, så kan du overveje at investere i en robotstøvsuger. Robotterne kan nemlig i de fleste tilfælde programmeres, således at de kan rengøre op til syv dage om ugen ganske automatisk. Støvsugningen kan altså foregå imens du er på arbejde, slapper af i haven eller beskæftiger dig med noget helt tredje. Du kan altså med fordel støvsuge op til flere gange om ugen, da det ikke vil have indflydelse på din tid.

Kigger man udelukkende på sugeevnen, så er det ikke en hemmelighed, at en almindelig støvsuger typisk er bedre end robotter. Det kan derfor være en fordel både at eje en almindelig- og en robotstøvsuger. På den måde kan man bruge robotten til hverdag og den almindelig støvsuger, når man vil cleane rummet fuldstændig for støv. Tager du udgangspunkt i vores robotstøvsuger test finder du dog en robot, der er bedre end langt de fleste andre støvsugere.

Glimrende alternativ til allergikere

Som vi allerede har været kort inde på i vores offentliggørelse af vores nye robotstøvsuger test, er robotter utrolig praktiske for allergikere. Ved at sætte robotstøvsugeren til at støvsuge dagligt, sikrer du dig et rart og sundt klima. Hvis der er for meget støv i sit hus, risikerer man at udvikle allergi. Hvis man allerede har støvallergi, er det alfa omega, at man ikke lever i et støvet hus. Med en robotstøvsuger kan du komme hjem fra arbejde hver dag til et rent hus, hvor du ikke bliver generet af støvpartikler. Du vil især mærke en forskel, hvis du har husdyr gående i huset. Katte og hunde vil typisk fælde rigtig meget, og her kan en robotstøvsuger gøre underværker.

Dit hjems indretning er afgørende

Ja, når du skal vælge den rette robotstøvsuger, er du nødt til at have dit hjems indretning med i tankerne. Som udgangspunkt er en robotstøvsuger ikke særlig praktisk, hvis du bor i et hjem med masser tæpper, upraktiske møbler og ikke mindst mange kringelkroge. Hvis det er tilfældet, så vil du i de fleste tilfælde gøre klogt i at købe en alm. støvsuger. Dog er der enkelte robotstøvsugere, som kan klare rengøring langs hjørner og vægge, som vi har konkluderet i vores støvsuger test. Der er ingen tvivl om, at en robotstøvsuger er mest praktisk i et hus med lige kanter.

Støjniveau

Det er ingen hemmelighed, at en robotstøvsuger støjer ret meget. Grunden til det er, at den netop er designet til at blive brugt, når man ikke er hjemme. Så længe du udelukkende bruger den, når du ikke er hjemme, så vil du ikke kunne blive generet. Som udgangspunkt anbefaler vi en støvsuger, som ikke støjer mere end 70 dB. Vores testvinder er f.eks. blevet målt til dB, hvilket er ganske fornuftigt. I den anledning skal man dog også huske på, at en alm. støvsuger heller ikke er særlig lydsvag.

Hvad koster en robotstøvsuger?

Ligesom med stort set alle andre produkter, så er der forskel på prisen afhængig af kvalitet, producent m.m. I denne robotstøvsuger test fik vi for alvor øjnene op for, hvor stor forskel der kan være på kvaliteten. Pris og kvalitet behøves ikke nødvendigvis hænge sammen. I denne test synes vi dog, at der har været en fornuftig sammenhæng mellem pris og kvalitet. Du får altså, hvad du betaler for, når du køber en robotstøvsuger. Der findes robotstøvsugere fra omkring 1000 kr., samtidig med at de dyre modeller koster op til 8000-9000 kr. Vores bedst i test koster 3899 kr., hvilket kategoriserer den i mellemprisklassen. Der er ingen siger, at du nødvendigvis behøves investere knap 4000 kr. for at få en robotstøvsuger. Dog anbefaler vi, at man holder sig væk fra de aller billigste støvsugere, som typisk er i meget lav kvalitet. Man kan sjældent gå helt galt i byen, hvis man som udgangspunkt kigger efter støvsugere fra velkendte producenter.

Vægt brugervenlighed højt

Vi har vægtet brugervenlighed højt i vores robotstøvsugertest, og vi anbefaler dig at gøre det samme. Selvom robotstøvsugere naturligvis er mere teknologiske end en traditionel støvsuger, så behøves brugervenligheden ikke nødvendigvis være dårligere. Det er især en faktor, som der er vigtig, hvis man ikke er så teknisk anlagt. Der er ingen idé at købe en støvsuger, der er så avanceret, at man ikke kan finde ud af at bruge den. Vælg derfor en støvsuger, hvor man hurtigt og nemt kan benytte sig af robottens forskellige funktioner.

Kilde

2 KOMMENTARER

 1. Tak for din oplevelse med Samsung og modellen SR8900. Vi har ingen erfaring med den omtalte robotstøvsuger, men din kommentar vil helt sikkert kunne hjælpe andre. Har du overvejet en Roomba robotstøvsuger? De har lavet mange nye støvsugere i høj kvalitet, som ikke koster alverden

 2. Min Samsung SR8900 er av de dyreste og klarer ikke gulvtepper og hater alt som ligner på en tråd.
  Det er blitt til at den kun bruges på køkkenet (som er stort).
  Den har et eneste filtersom er en porøs plastduk. Den er umulig at rengøre. Det fine støv har liksom betoneret porene. Det er nesten umulig å presse luft igennem. Mange kemikalier og børste har vært prøvet. Selger og produsent har intet tilbud.
  Det er ganske tilfeldigt hva som blir taget op av maskinen, men noget er det.
  Samsung har ingen kundeservice i sagens anledning. Timer og atter timer på internet har været forgæves.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here