Rødvin Test – De bedste flasker rødvin til prisen

0

Der er mange ting, der adskiller rødvin fra andre typer af vine, men der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at det i særdelshed er farven på rødvin. Den røde farve går selvfølgelig igen hos dem alle, men du skal dog være opmærksom på, at nuancerne kan variere rigtig meget fra lys rød over rubinrød, rødbrun, mørkerød og rødblå til næsten sort. Selvom det er en markant forskel, så er det ikke den eneste forskel, der er på f.eks. rødvin og hvidvin.

Farven i rødvinen stammer fra skallerne (mange kender det også som skindet) på de vindruer, der tages i brug, hvilket naturligvis skyldes, at rødvine hovedsageligt er fremstillet af blå druer. Det skal selvfølgelig gøres klart, at skindet på disse druer indeholder tannin, som også er kendt som garvesyre. Tannin er en meget stærk styre, der stammer fra både skind, sten og stilke samt de træfade, som vinen får lov til at lagre på, inden det betragtes som værende færdigt.

Des længere tid druesaften ligger sammen med skindet på egetrædsfadet, des større vil du også opleve, at indholdet af syre lyder på. Garvesyren er med til at få munden til at snerpe sammen. Med andre ord, så vil dette betyde, at syren er med til at give vinen struktur. Hvis du er på udkig efter rødvin, hvad end det er for at fylde op i samlingen eller derimod for at have vin til dagligdag, så kan du med garanti finde en række spændende flasker i denne rødvin test.

Estampa Estate Cabernet Sauvignon – Vina Estampa, Colchagua Valley, Chile