Test-oversigt: De bedste flasker rødvin til prisen ifølge anmeldelser og eksperter

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0

Der er mange ting, der adskiller rødvin fra andre typer af vine, men der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at det i særdelshed er farven på rødvin. Den røde farve går selvfølgelig igen hos dem alle, men du skal dog være opmærksom på, at nuancerne kan variere rigtig meget fra lys rød over rubinrød, rødbrun, mørkerød og rødblå til næsten sort. Selvom det er en markant forskel, så er det ikke den eneste forskel, der er på f.eks. rødvin og hvidvin.

Farven i rødvinen stammer fra skallerne (mange kender det også som skindet) på de vindruer, der tages i brug, hvilket naturligvis skyldes, at rødvine hovedsageligt er fremstillet af blå druer. Det skal selvfølgelig gøres klart, at skindet på disse druer indeholder tannin, som også er kendt som garvesyre. Tannin er en meget stærk styre, der stammer fra både skind, sten og stilke samt de træfade, som vinen får lov til at lagre på, inden det betragtes som værende færdigt.

Des længere tid druesaften ligger sammen med skindet på egetrædsfadet, des større vil du også opleve, at indholdet af syre lyder på. Garvesyren er med til at få munden til at snerpe sammen. Med andre ord, så vil dette betyde, at syren er med til at give vinen struktur. Hvis du er på udkig efter rødvin, hvad end det er for at fylde op i samlingen eller derimod for at have vin til dagligdag, så kan du med garanti finde en række spændende flasker i denne rødvin test.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Testguro er vores fornemmeste opgave at præsentere dig for de bedste produkter. Vores Product Research team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere til artiklen. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle og subjektive vurdering af produktet.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Alt dette holder vi op imod produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere som en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Estampa Estate Cabernet Sauvignon – Vina Estampa, Colchagua Valley, Chile

Test af Estampa Estate Cabernet Sauvignon – Vina Estampa, Colchagua Valley, Chile

Druerne til denne rødvin er blevet høstet på manuel vis, og samtidig bliver de også sorteret hele to gange, hvilket er noget, der foregår ved ankomst til vineriet. De to druetyper, der bruges til fremstilling af Estampa Estate Cabernet Sauvignon behandles separat frem til den endelige blanding. 100% af Petit Verdot-druerne samt 25% af Cabernet Sauvignon-druerne starter med en koldmaceration i mellem 3 og 5 dage med overpumpning tre gange om dagen.

Selve gæringen strækker sig over 15 til 18 dage, hvorefter cirka 15% af Cabernet Sauvignon-druerne og 50% af Petit Verdot-druerne får lov til at lagre i yderligere tre måneder på ældre amerikanske egefade. Dog vil størstedelen af vinen forblive i de rustfri ståltanke, hvilket naturligvis handler om, at man ønsker at bevare tonerne af friskt frugt, som du har mulighed for at finde i denne lækre rødvin fra Vina Estampa, der fremstillet i Colchagua Valley i Chile.

Vinen kan bryste sig af, at have en dyb granatrød farve, mens duften er meget typisk for Cabernet Sauvignon, da den blandt andet byder på både ribs, hindbær såvel som blomme. I smagen vil du også kunne mærke toner af friske hindbær, mokka og en let finish af riste kaffebønner. Derfor er der også tale om en rødvin, der kan bryste sig af, at have både en solid struktur og en god balance, hvilket i sidste ende er med til at give en god personlighed og styrke.


Château Laroze Labatisse – Haut Medoc, Bordeaux, Frankrig

Test af Château Laroze Labatisse – Haut Medoc, Bordeaux, Frankrig

Alle druerne der bruges til at fremstille denne rødvin fra Château Laroze Labatisse (vinen går desuden under samme navn) bliver plukket med håndkraft og bliver derefter også sorteret på meget omhyggelig vis, hvilket er noget, der gør sig gældende både under selve plukningen, mens også når druerne ankommer til selve vineriet. Maceration og gæring er selvføgelig noget, der foregår i en række temperaturkontrollerede ståltanke i Haut Medoc, Bordeaux i Frankrig.

Vinen får desuden også lov til at lagre på fade i mellem 12 og 18 måneder, hvilket afhænger af flere forskellige ting. Det er blandt andet den relativt lange lagring, der er med til at give rødvinen en flot rubinrød farve og dertil også en diskret, men elegant næse. Dertil skal det også nævnes, at Château Laroze Labatisse er en rødvin, der byder på en dejlig, kompleks struktur og en smag med både modne, røde frugter og dertil også skovbund.

Tanninerne i Château Laroze Labatisse er selvfølgelig vedholdende og det er også med til at give vinen en blød finish, der giver en rigtig god afrunding på den generelle oplevelse med denne vin. Det bør desuden gøres klart, at denne vin egner sig rigtig godt til blandt andet oksekød, kalvekød og tørre oste. Den bliver fremstillet med en blanding af 80% Merlot og 20% Cabernet Sauvignon, der er med til at give denne rødvin en særdeles unik og anderledes smag.


Barbera d'Asti – Frem Scagliola, Asti, Piemonte, Italien

Test af Barbera d'Asti – Frem Scagliola, Asti, Piemonte, Italien

Det skal bestemt ikke være nogen hemmelighed, at Barbera-vineen i løbet af de seneste par år er blevet en række populære vine. Det bør desuden også gøres klart, at det i høj grad skyldes, at de er kraftige, men ofte bløde vine, der har en vis pågående smag, men samtidig vil du også opleve, at en Barbera-vin ofte er ledsaget af en fin frugt, der gør vinene indsmigrende – og det er bestemt ingen undtagelse med Barbera d’Asti, der fremstillet af Frem Scagliola.

Denne vin byder på en kirsebæragtig aroma, der er blandet med antydninger af henholdsvis læder, timian og en varm jordet smag. Som følge af den meget flotte frugt, så er der tale om en rødvin, der både er drikkemoden nu, men som samtidig også sagtens vil kunne henlægges et par år, hvis dette ønskes. Det er ensbetydende med, at du har rig mulighed for at nyde denne som hverdagsvin, men også henlægge den som en kældervin i stedet for.

I og med, at “Frem” er en Barbera d’Asti, så er det naturligvis en Barbera-vin, der fremstilles i Asti-området i Piemonte, Italien. Den egner sig godt til et utal af forskellige formål, hvilket blandt andet inkluderer både vildt eller stegt rødt kød, fuglevildt, lam og pizza, men også både hvidløg, timian, auberginer, tomater, trøfler og bagte rodfrugter. Derfor skal der selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at det er en rødvin, der kan tjene op til flere forskellige formål.


Murphy-Goode Zinfandel – Murphy-Goode Winery, Californien, USA

Test af Murphy-Goode Zinfandel – Murphy-Goode Winery, Californien, USA

Murphy-Goode Zinfandel er en rødvin, der stammer fra Murphy-Goode Winery, der hører hjemme i Californien i USA. Den er blevet lavet på Californiens ”egen” drue, der – som navnet af vinene også antyder – går under navnet Zinfandel. Druerne kommer oprindeligt fra en række forskellige markeder, der er beliggende flere forskellige steder i Sonoma, der er et område i baglandet, der befinder sig tæt på den californiske stillehavskyst.

Murphy-Goode Zinfandel fra Murphy-Goode Winery er en saftig Zinfandel, der byder på en både krydret og dertil også en meget indbydende næse. Duften kommer blandt andet med mørke såvel som røde bær, nyristet kaffe og kampfer. Det er dog ikke kun duften, der er unik, for smagen byder bestemt også på en rigtig god intensitet med mørke bær og krydderier i en fin syrefast balance, mens den samtidig også byder på lækre sødmefyldte tanniner.

Det er desuden også en rødvin, der byder på en lang eftersmag, der afsluttes på rigtig flot vis med en Zinfandel, der er både afbalanceret, saftig og dertil kan den også bryste sig af, at være ”helt sin egen”, da det er en unik rødvin. Det er en vin, der – med både sin fedme og samtidig også en snert af sødme – både står godt for sig selv, men som samtidig også går rigtig fint til krydrede retter – i og med, at det er en Zinfandel-rødvin, så består den af 100% Zinfandel-druer.


Zuccardi Q Malbec – Familia Zuccardi, Valle de Uco, Mendoza, Argentina

Test af Zuccardi Q Malbec – Familia Zuccardi, Valle de Uco, Mendoza, Argentina

Druerne til denne vin kan naturligvis brsyte sig af, at komme fra nogle af de absolut bedste parceller på Zuccardis vinmarker i Uco Valley. Det bør dog samtidig også gøres klart, at al høst foregår på manuel vis i løbet af de to første uger af april. Det er vinhuset og familien Zuccardi, der står bag Zuccardi Q Malbec, og det er derfor også i deres kælder at gæringen starter spontant, mens mosten får lov til at hvile på drueskallerne i omtrent 30 dage med daglig omrøring.

Zuccardi Q Malbec stammer fra Familia Zuccardi, der har til hjemme i Mendoza, Argentina. Vinen får desuden også lov til at lagre i 12 måneder på franske egefade, hvorefter vinen naturligvis bliver tappet på flasker. Efter aftapning på flasker får vin dog lov til at lagre i yderligere seks måneder inden, den bliver frigivet til salg. I og med, at der er tale om en Malbec, så bør det naturligvis også understreges, at rødvinen bliver produceret udelukkende med Malbec-druer.

Det er en vin, der har en dyb violet farve og samtidig er det også en vin, der har en duft af mørke blommer, figner og brombær. Selve smagen er dog domineret af den fuldmodne frugt. Det er en vin, der har sin helt egen personlighed og som både vil smage godt allerede nu, men som samtidig også er kandidat til en vin, der henlægges i en række år. Vinen kan med fordel kombineres med oksekød, da den letkrydrede smag står godt til oksekød af forskellige karakter.


Rødvin produceres i stort set hele verden

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at rødvin er noget, du har mulighed for at finde i et utal af forskellige varianter. Det er blandt andet noget, der skyldes, at der findes flere tusinde forskellige druetyper, der anvendes i forbindelse med produktion af rødvine. Langt de fleste af disse druetyper er relativt anonyme, men der findes dog også en række druetyper, der er kendt i store dele af verden, hvilket tæller bl.a. Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir og Syrah.
Det bør desuden også gøres klart, at rødvine i dag produceres stort set overalt i verden, hvor klimaet rent faktisk tillader det. Det kan være alt lige fra de mere traditionelle vinlande, der blandt andet tæller Frankrig, Italien, Spanien og Portugal såvel som en række øvrige lande i Europa, men der findes dog også rødvinsproduktion i store dele af Syd- og Nordamerika, hvilket blandt andet inkluderer både Chile, Argentina såvel som Californien.

Der bliver også fremstillet rødvin i relativt stor skala i Australien, mens der også findes et fåtal af muligheder for at købe rødvin fra lande i Afrika og Asien, men dette er dog meget begrænset. Det beviser dog, at produktion af rødvin finder sted rigtig mange forskelige steder hele verden over – og der er endda mulighed for at købe rødvin, der er blevet produceret i Danmark, da der også findes mindre vingårde rundt omkring i landet, der fremstillet rødvin.

Rødvin er oftest bestående af blå og grønne druer

På trods af, at rødvin kan findes i en lang række forskellige nuancer, så vil farve i bund og grund altid være rød. Det bør dog gøres klart, at farven er den absolut eneste egenskab, der er fælles for de mange forskellige former for rødvine. Der bruges mange forskellige typer af druer til produktion af rødvin, men det er dog primært de blå druer, der bruges – blandt de vigtigste blå druer finder du blandt andet druer såsom Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir og Syrah.

Dertil bør det dog gøres klart, at der også findes rigtig mange andre typer af blå druer såsom Cabernet Franc, Grenache, Gamay, Sangiovese, Nebbiolo, Barbera, Tempranillo og Zinfandel, der også er populære i forbindelse med produktion af rødvin. Det er dog ikke kun blå druer, der bruges til rødvin, da der også findes rødvin, der fremstilles med grønne druer – det er dog meget forskelligt, hvorvidt der bruges en stor eller lille andel af grønne druer.

Du kan bruge rødvin til mange forskellige madretter

Det skal selvfølgelig ikke være nogen hemmelighed, at rødvin er en type af vin, der kan bruges til mange forskellige typer af madretter. Hvis du skal nyde rødt oksekød eller derimod en form for lyst kød som kalv og lam, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal gå på jagt efter en tør rødvin.

Hvis det er vildt kød, så kalder det i stedet efter en blød rødvin, mens det ved fjerkræ oftest er tilbehøret, der afgør hvilken type af rødvin, du skal vælge at investere i. Faktum er dog, at du har mulighed for at købe passende rødvin til alle former for madretter.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here