Røgmaskine Test – Bedste alm. og mini røgmaskiner

0

Skal der være fest, så lad der være fest. Og hvad er en rigtig fest uden en røgmaskine? Mangelfuld, hvis du spørger os. En røgmaskine er det ideelle udstyr til festlige begivenheder – og især på dansegulvet er den perfekt.

At en røgmaskine er perfekt, gælder uanset, om der er tale om et sceneshow eller en fest, hvor der skal sættes gang i publikum. Danseorkestrets sang “Kom Tilbage Til Mig” kan altid sætte gang i en fest, men det kan en røgmaskine i dén grad også. Meget hurtigt efter at have tændt den, kan du regne med, at dansegulvet er fyldt med festglade mennesker.

I denne test har vi testet tre forskellige røgmaskiner for til sidst af kåre dén af de tre, der løber med titlen som testens vinder. Vi har testet røgmaskinerne ved at se på, hvor meget røg de kan producere, hvordan de kan betjenes, deres udseende og naturligvis pris.

Røgmaskinerne dækker hele prisskalaen. Men er det ensbetydende med, at den dyreste producerer mest røg, og at den billigste er dårlig? Eller at den dyreste er den flotteste? Læs med og bliv klogere. Til sidst kan du læse, hvilken røgmaskine der løber med prisen som testens endelige vinder.

Redshow FOG-15 røgmaskine

Redshow FOG-15 røgmaskine
ForhandlerPrisInformation
danguitar259 kr.Se produkt

Den første røgmaskine er testens billigste model og koster mere end fem gange så lidt som den dyreste. Den er produceret af Redshow, som laver sceneudstyr og alt i dekorativt lys til fester. Røgmaskinen hedder Redshow FOG-15 og er en meget populær én af slagsen. At den er det, kan vi sagtens forstå.

Røgmaskinen har et varmelegeme på 400W og kan levere 60 m3 røg i minuttet. Det gør den perfekt til mindre fester eller til en lille scene. Sammenlignet med testens tre andre røgmaskiner, er det den maskine, som leverer mindst røg i minuttet. Men skal du bruge den til en helt normal fest eller sceneoptræden, er det rigeligt med 60 m3 røg i minuttet.

Redshow FOG-15 kan rumme 0,25 liter væske og tager cirka 4 minutter om at varme op, fra du har tændt den. Testens andre røgmaskiner tager også 4-6 minutter om at varme op, så det er ganske normalt. Redshow FOG-15 skal have pluspoint for at være hurtig om at varme op, selvom prisen er lav. Det tyder på, at det er god kvalitet. Derudover har den et temperaturstyret varmeelement, som sørger for, at den ikke bliver overophedet, så den går ud eller bliver farlig at være i nærheden af.

Kigger vi på dens udseende, er det den eneste af testens røgmaskiner, som er sort. Den er lavet i et robust metalhus, som er helt enkelt at se på. Den er lille og diskret, hvilket gør den perfekt til at have stående ved siden af DJ-pulten, på en skammel eller på gulvet. Der medfølger også beslag, hvis du ønsker at hænge den op.

Dens diskrete design gør det derudover til en endnu større overraskelse, at dansegulvet pludselig fyldes med røg. Det er den mest diskrete af de tre røgmaskiner, hvilket giver Redshow FOG-15 et ekstra plus i vores bog.

Røgmaskinen kræver en AC120V/230V 50-60Hz strømforsyning og styres med en fjernbetjening i et kabel. Derudover har den en tre meter lang ledning, som skal sluttes til en stikkontakt.

Vi må overgive os og betegne os som fans af Redshow FOG-15 røgmaskinen. Især er det dens diskrete design og hurtige opvarmningstid, der tiltaler os. Skal du kunne fylde et større dansegulv med røg, er det dog ikke Redshow FOG-15, du skal kigge efter. Men til en privatfest er den helt perfekt.


Redshow FOG-35 røgmaskine

Redshow FOG-35 røgmaskine
ForhandlerPrisInformation
danguitar429 kr.Se produkt

Testens anden røgmaskine er også en maskine fra Redshow. Den beskrives bedst som en større udgave af Redshow FOG-15 – lidt som dens storebror. Den kan det samme – den er bare lidt bedre på alle parametre.

FOG-35 røgmaskinen er perfekt, hvis du skal fylde et større dansegulv med røg, hvilket Redshow FOG-15 ikke kan klare. Selvom FOG-35’erens varmelegeme er dobbelt så stor som dens lillebror, at den kan levere dobbelt så meget røg, og at den kan indeholde fire gange så meget væske, er prisen ikke tilsvarende høj. Der er blot 170 kroner til forskel i prisen. Det er et lavt beløb, som er givet utroligt godt ud.

Redshow FOG-35 røgmaskinen har et varmelegeme på 800W og kan levere 120 m3 røg i minuttet. Begge dele er dobbelt så meget, som FOG-15’eren kan præstere. Dette gør den perfekt til en stor scene eller et stort dansegulv. Skal du holde en større fest, skal du altså vælge denne model.

Selvom den kan levere hele 120 m3 i minuttet, tager den kun 4-6 minutter om at varme op, hvilket den skal have stor ros for. Fra du tænder den, tager det altså under to sange på din playliste, før gulvet fyldes med røg. Det er noget, vi kan lide. Da den kan rumme en hel liter væske, skal du heller ikke konstant været opmærksom på, om den har opbrugt sin væske. I stedet kan du bruge tid bag DJ-pulten, på scenen eller på dansegulvet.

Med til Redshow FOG-35 medfølger en trådløs controller, som betyder, at du ikke fysisk skal gå hen til maskinen for at justere den. I stedet kan du have controlleren i hånden og skrue op eller ned, tænde eller slukke med få klik. Det ser vi som et kæmpe plus ved denne røgmaskine. Er du til god gammeldags betjening, følger der også en fjernbetjening med, som kan betjenes via kabel.

Kigger vi på røgmaskinen rent udseendemæssigt, er vi ikke helt lige så imponerede af designet, som vi var af den foregående røgmaskine. Redshow FOG-35 røgmaskinen er lysegrå, hvilket gør den mindre diskret. Det falder i knap så god jord hos os, men vi ved også, at smag og behag er forskellig. Til gengæld får dens grå farve den til at se mere eksklusiv ud, hvilket vi ved, mange brugere vægter højt.

Kigger vi på størrelsen, er det dog en helt anden sag. Selvom den kan rumme en hel liter væske, er det stadig en lille maskine, som kan gemmes af vejen. Vil du have den op at hænge, er det intet problem, da der følger beslag med til den ved køb. Vi er imponerede over, hvordan en så lille maskine kan producere så meget røg. High five til Redshow FOG-35.

Alt i alt fortjener Redshow FOG-35 stor ros fra vores side. Den er helt perfekt, hvis du skal have fyldt et stort dansegulv eller en stor scene med røg på ganske kort tid. Den skal blot tilsluttes en AC120V/230V 50-60Hz strømforsyning, og så er den klar til brug. Hvis det ikke allerede er klart, står Redshow FOG-35 vores hjerte nær på grund af dens effektivitet og overkommelige pris. Vi må også erklære os fans af denne.


Redshow FOG-72 røgmaskine

Redshow FOG-72 røgmaskine
ForhandlerPrisInformation
danguitar1399 kr.Se produkt

Hvis Redshow FOG-15 og Redshow FOG-35 var røgmaskinernes lillebror og storebror, er vi nu kommet til familiens overhoved. Redshow FOG-72 røgmaskine er the grand old man. Den indeholder mange lækre features, og så trumfer den de andre maskiner i testen, hvis du ser på mængden af røg, den kan producere, og mængden af væske den kan rumme.

Lad os kigge nærmere på Redshow FOG-72. Mens de andre røgmaskiner kan bryste sig af at kunne levere henholdsvis 60 og 120 m3 røg i minutter, slår Redshow FOG-72 dem med længder. Maskinen kan levere 700 m3 pr. minut og har et varmelegeme på hele 700W. Det er imponerende for en røgmaskine.

Du betaler dog også for dens effektivitet. Med en pris, der er henholdsvis tre og fem gange dyrere end de andre, skal du frem med den store tegnebog, hvis du skal have Redshow FOG-72 til din næste fest. Pris og kvalitet hænger naturligvis sammen, men vi synes, at det er mange penge at skulle betale for en røgmaskine – i hvert fald som privatperson. Ejer du en virksomhed med et større budget, er det en anden sag.

Skal du holde en meget stor begivenhed for rigtig mange mennesker, er det dog den helt rette røgmaskine at investere i. Her vil den brillere. Til traditionelle firmajulefrokoster, runde fødselsdage og til dansegulve til privatfester, er det dog ikke nødvendigt at bestille så dyr en maskine.

Kigger vi på Redshow FOG-72 rent udseende- og designmæssigt, skiller den sig ud fra mængden. Den er både bredere og tungere end de andre. Det er naturligvis klart, da den også kan levere langt mere røg. Den er sølvgrå og sort, hvilket gør, at den, på trods af dens store størrelse, passer godt ind mellem DJ-pulten, musikinstrumenter eller øvrigt inventar på scener eller ved et dansegulv. Vil du have den op at hænge, er det intet problem, da der medfølger beslag ved køb.

Der medfølger desuden en fjernbetjening, hvorfra du kan betjene røgmaskinen, så den leverer røg på den måde, du ønsker det. På den måde kan du også let tænde og slukke for maskinen. Fra du starter den, går der ikke lang tid, før rummet er fyldt med røg. Det skyldes maskinens store varmelegeme, mængden af væske og høje produktion af røg.


Røgmaskine testens vinder er…

Nu er vi ved at være kommet til vejs ende i vores røgmaskine test. Vi har set på tre forskellige Redshow-modeller, som har forskellige ydeevner og pris. Hvad der er den rigtige for netop dig, afhænger naturligvis af, hvilket formål du skal bruge røgmaskinen til.

Sammenligner vi produkterne og deres evner med prisen på dem, er vi ikke i tvivl om, hvem vinderen er. Derfor må vi præsentere Redshow FOG-35 røgmaskine som vores tests vinder. Det må vi, fordi den byder på gode specifikationer til en utrolig god og overkommelig pris. Det giver et kæmpe plus i vores bog. Og efter at have testet den kunne vi ikke få tankerne fra den. Derfor løber den altså med den fine titel som testvinder.

Vi kan ikke få nok af Redshow FOG-35, så lad os specificere det yderligere. Den vinder på grund af dens 800W varmelegeme og dens produktion af intet mindre end 120 m3 røg i minuttet, hvilket gør den perfekt til privatfester, dansegulve og større scener. Den tager blot 4-6 minutter om at varme op, og så er den udstyret med en trådløs betjening. Et stort plus, hvis du ligesom os hellere vil bruge tid på dansegulvet end på at indstille røgmaskinen.

Vi har allerede været inde på den fordelagtige pris, men den får alligevel et afsnit for sig. Til en pris på under 450 kroner vælter den ikke budgettet. Det er en stor fordel, hvis den kun bliver brugt et par gange årligt. Den tjener hurtigt sig selv ind, når man ser, hvor stor glæde den vækker på et dansegulv eller på en scene.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here