WiFi router Test – Bedste routere til stabilt internet

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

14

Denne router test er tilegnet dig, som længe har ledt efter den bedste router uden held. Vi har skabt et stort overblik over markedet for routere, hvor vi har testet de udvalgte modeller. I testen har vi i alt testet 15 routere, hvor kendte brands såsom Apple, ASUS, ZyXEL, Linksys, TP-Link og D-link har været repræsenteret.

Vi kan godt skrive under på, at der er rigtigt mange routere at vælge mellem. Det kan virke uoverskueligt for den almindelige dansker, som kan have svært at gennemskue fordelene og ulemperne ved de forskellige modeller. I dag behøves du ikke bruge tid og besvær på at rode med en masse kabler takket være de fantastiske routere, som gør hverdagen lidt nemmere for os alle sammen. Der er efterhånden blevet udviklet og produceret rigtigt mange routere, men det er langt fra alle routere, der er lige gode. Sætter du pris på et godt- og stabilt netværkssignal uden udfald, vil du helt sikkert kunne få glæde af vores test.

Uanset om du leder efter en god router til fibernet, mobilt bredbånd eller noget helt tredje, kan vi højst sandsynligt hjælpe dig. Vi har specialiseret os i routere, hvilket giver os forudsætninger for at hjælpe dig godt videre.

Google Nest Wifi Router + Point – Hyppig testvinder og høje anmeldelser

Google Nest Wifi Router + Point – Hyppig testvinder og høje anmeldelser

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Denne router anbefales af mange forskellige tech-magasiner, der blandt andet priser den for sin høje ydeevne, stabilitet og smukke design. Blandt andet skriver tech-magasinet digitaltrends.com, at Google Nest routeren får 4/5 stjerner blandt andet grundet dens nemme setup og store dækkeområde. Routeren forsikrer dig virkelig på et stabilt signal, selv under hårde vilkår. Dette er i sandhed et godt bud på tidens førende teknologi inden for Wifi-routere. 

Herudover bliver den rost hos: 

Minimalistisk design med kraftfuld ydeevne

Denne router, der er lavet af Google, er designet i et fantastisk smukt og minimalistisk design, som passer ind i ethvert moderne og stilrent hjem. Den hvide farve passer ind i alle interiørstile og Google Nest kan mere end bare at se flot ud. Routeren har indbygget Google Assistent, og har derudover også en ekstremt stor rækkeevne.

Med sin rækkevidde op til 350 kvm vil du aldrig være i tvivl om din router vil kunne give dig stærkt Wifi-signal i hele dit hjem. Den har en god ydeevne, da den kan håndtere op mod 200 forbundne enheder på en gang, og hvis du overvejer den til hjemmet, så kan du være tryg ved, at den kan køre flere 4K-streams på en gang, hvilket i sig selv er noget af en bedrift. 

Google Nest vs. markedet

Da Google Nest er blevet rost vidt og bredt i forskellige tech-magasiner, kan det nemt siges, at den er en topscorer i forhold til markedet. Den er unik på grund af sit exceptionelt smukke og minimalistiske design, at det er supernemt at sætte den op, samt at den kommer med Google Assistent. Derudover sikrer den dig også et stærkt signal over hele dit hjem, så du bare kan surfe løs, uden frygt for hakkende videoer eller buffering. 

Udover at være en stilfuld router med høj ydeevne har routeren også indbygget mikrofon, højtaler og kapacitiv berøringsskærm, hvilket adskiller den fra mange andre routere på markedet. Så derfor er der mange gode grunde til at vælge Google Nest, hvis du overvejer at opgradere dit netværk enten hjemme eller på arbejdspladsen. 

Specifikationer

– Farve: Hvid
– Frekvensbånd: 2,4 GHz/5 GHz
– Mesh Netværk
– Ram: 1 GB
– Flashhukommelse: 4 GB


ASUS ZenWiFI XT8 AX6600 – Lynhurtigt netværk til overkommelig pris

ASUS ZenWiFI XT8 AX6600 – Lynhurtigt netværk til overkommelig pris

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

3.699,00

ASUS ZenWifi XT8 AX6600 er en del af de routers, der har det helt nye Wifi 6-system og derfor er den et godt valg hvis man gerne vil have ultra hurtigt Wifi. Det specielle ved lige præcis denne router er, at man kan få denne lynhurtige type internet for en pris, der er nogenlunde overkommelig. Den bliver anbefalet af Forbes.com for dens stærke Wifi 6 system i sammenhæng med dens overkommelige prisniveau. Den kan derfor helt sikkert bruges både på arbejdspladsen, men også i hjemmet. 

Udover rosen fra Forbes bliver den rost hos: 

Smukt design og super ydeevne

ASUS ZenWiFi XT8 AX6600 er lavet i et rigtig fint design, som næsten bare kan stilles på køkkenbordet og vil kunne blende fint ind i ethvert hjems interiørstil. Den fine hvide farve passer fint ind i de fleste hjem, og man vil derfor ikke få nogle mærkelige blikke, hvis man ikke gemmer den helt af vejen.

Men designet er ikke alt i denne router, for det indre i routeren er jo det vigtigste, og med ASUS ZenWifi får du en masse for pengene. Routeren kommer i en to-pack, så du sagtens kan få stabilt netværk over hele dit hjem uden at tænke på, om netværket rækker ud i alle afkrogene af hjemmet. Det stærke Wifi 6 system gør også, at netværket generelt er stærkere, mere stabilt og at der kan tilkobles flere enheder på samme tid uden at påvirke styrken af signalet. 

ASUS ZenWifi XT8 AX6600 vs. markedet

Denne router adskiller sig fra andre på markedet ved at have en superhøj ydeevne med sit nye Wifi 6 system, der er det helt nye inden for Wifi-systemer, som sikrer superhøj ydeevne selv under pres. Denne type Wifi er ofte i den noget pebrede ende af prisskalaen, men i denne ASUS ZenWifi er prisen meget mere overkommelig for hvad man får for pengene end andre modeller af samme Wifi-type. Så på prisklassen adskiller den sig også markant fra andre modeller på markedet.

Specifikationer

– Farve: Hvid
– Frekvensbånd: 2,4 GHz/5 GHz
– Wifi 6
– Ram: 512 MB
– Flashhukommelse: 256 MB


Netgear Orbi WiFi System RBK852 Homeplug – Anbefalet af Forbes magazine

Netgear Orbi WiFi System RBK852 Homeplug – Anbefalet af Forbes magazine

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Netgear Orbi RBK852 er et fantastisk svar på nødvendigheden af lynhurtigt internet i hjemmet og giver dig lækker luksus for alle pengene. Denne mesh-router er anbefalet af blandt andet Forbes.com, der siger at dette Wifi-system er superhurtigt, fremtidssikret og har det indre udstyr i orden. Dette gør den til et rigtig godt bud, hvis du overvejer at opgradere dit netværk og virkelig vil have ydeevne for alle pengene. Den ligger i den dyrere ende af prisskalaen, men når du får denne router sat op i sit hjem, vil du helt sikkert kunne mærke en betydelig forskel i internethastigheden og stabiliteten på netværket. Vælg denne router, hvis du vil have luksus og lynhurtigt internet.  

Udover Forbes bliver den rost hos: 

Lynhurtigt netværk med den nyeste teknologi

Netgear Orbi er noget af det allernyeste inden for Wifi-teknologien. Den har den ultrahurtige Wifi 6 teknologi, der gør, at netværket kører en del hurtigere og endnu mere stabilt end andre former for Wifi gør nu om dage. Dette er tilpasset til, hvordan brugen af Wifi ofte sker i hjemmene, hvor der ofte er mange devices tilkoblet det samme netværk på en gang. Dette system gør, at netværket kører mere stabilt selv med mange på, på en gang. Routeren kan håndtere op til 100 tilkoblede devices på en gang.

Netgear Orbi WiFi RBK852 vs. markedet

Denne router er en af markedets hurtigste og kan nærmest garantere at løse dine problemer med langsomt Wifi, men disse fordele kan til gengæld også mærkes på prisen. Den ligger på en pris, der er lidt dyrere end andre modeller på markedet, men når man køber denne, får man virkelig også kvalitet og lynhurtigt internet. Det nye Wifi 6 gør, at du er sikret superhurtigt internet i mange år ud i fremtiden, så du ikke behøver at skifte til en ny router inden for den nærmeste fremtid, så det er en investering, der holder og som helt sikkert kan betale sig i længden.

Specifikationer

– Farve: Hvid og grå
– Frekvensbånd: 2,4 GHz/5 GHz
– Wifi 6
– Ram: 1 GB
– Flashhukommelse: 512 MB


Testvinder: TP-Link Archer C9 Dual-Band Gigabit trådløs router

Testvinder: TP-Link Archer C9 Dual-Band Gigabit trådløs router
Forhandler Pris Information
Wupti 899 kr. Se produkt

Ønsker du at købe den bedste router, anbefaler vi dig modellen “TP-Link Archer C9 Dual-Band Gigabit”. Det er en relativ kendt router, der efterhånden er blevet omtalt i mange medier. Routeren er bl.a. blevet omtalt og rost hos Tweak og Komputer. Hos Testguro har vi ligeledes været så imponeret over routeren, at vi rent faktisk har kåret den som testvinder.

Fremragende router – Kvalitet for alle pengene

Man må i den grad sige, at man får kvalitet for alle pengene, hvis man køber denne router fra TP-Link. Det router tester en intelligent AC1900 router, der kommer med den nyeste teknologi – DualBand. Du vil opleve, at du får et særdeles stabilt netværk, uanset hvor du befinder dig i hjemmet. Den kraftfulde router er egnet til, at man tilkoble mange enheder, hvilket bl.a. er praktisk for familier. Netværksoplevelsen er upåklagelig, og du kan glæde dig over dataoverførsel, gaming og streaming uden udfald.

Pålideligt netværk med god dækning i hele hjemmet

Man kan næsten ikke undgå at blive imponeret over denne routers rækkevidde. Routeren er udstyret med Beamforming teknologi og stærke antenner, som giver mulighed for at forstærke WiFi-signalet i hele hjemmet. Det har været med til at give et bedre signal til alle hjemmets rum. TP-Link Archer A9 Dual-Band Gigabit sørger selv for at koncentrere signalet til de områder, hvor den har opsporet signaler fra computere, smartphone og tablets.

Simpel deling via 2 x USB-porte

Denne testvindende router er udstyret med 2 USB-porte, som er nyttige i forskellige anledninger. Det er f.eks. muligt at dele en netværksharddisk eller en printer på netværket, som alle hjemmets enheder har adgang til. Der er også mulighed for at bruge USB 3.0 porten, hvis du vil sikre dig det bedst mulige signal. Det kan f.eks. være en god idé, hvis du skal streame en film eller tv-serie, hvor netværkskvaliteten er særlig vigtig.

Specifikationer

Dataoverførselshastighed: 1900 Mbps LAN-porte: 4 Dual-Band: Ja Mål: 221 x 168 x 86 mm.


ASUS RT-AC68U trådløs router

ASUS RT-AC68U trådløs router
Forhandler Pris Information
Wupti 1680 kr. Se produkt

ASUS er en pragtfuld producent, når det drejer sig om elektronik – og deres routere er bestemt ingen undtagelse. Producenten har bl.a. haft stor succes med ASUS RT-AC68U, som er fløjet direkte ind på 2. pladsen i vores store router test. Det er en trådløs router, som byder på mange spændende features og en hastighed, som de færreste konkurrerende routere kan hamle op med.

Trådløs router test – Fokus på rækkevidde og hastighed

Vi har naturligvis testet denne model på alle parametre. Efter vi havde afsluttet vores router test, turde vi godt at trådløs router testpåstå, at denne router er en af de hurtigste i verden. Det har været muligt at udvikle en router med meget høj hastighed takket være en imponerende overførselshastighed, frekvens og teknologi. Denne router byder på ASUS AirRader, som har mange fordele. Takket være den såkaldte AirRader kan du juble over dynamisk hastighedsforøgelse, større rækkevidde og forbedret stabilitet. Det er tre fordele, som har gjort denne router til en af de bedste på markedet. Vælger du denne trådløse router, kan du altid glæde dig over stabilt- og hurtigt internet. Der er rig mulighed for at tilkoble flere enheder ad gangen – både computere, smartphones og tablets. Streaming og dataoverførsel er intet problem med denne router, hvor du får fuld nytteværdi af din bredbåndsforbindelse.

Simpel opsætning af trådløs router i løbet af 30 sekunder

Lyder det ikke fantastisk, at du kan få leveret en router og klare opsætningen i løbet af 30 sekunder. Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er ikke desto mindre den sandfærdige virkelighed, hvis du køber denne router. Opsætningen består blot af 3 trin, som du skal igennem, før du kan tilslutte dine enheder. Det er som udgangspunkt ikke nødvendigt at bruge den medfølgende opsætningsguide. Takket være den intelligente dual-core processor har det været muligt at holde afbrydelser af filoverførsler og streaming ude. Den høje stabilitet vil blive bevaret, selvom der er mange enheder på netværket samtidig. Sidst, men ikke mindst vil vi gerne fremhæve, at du får 3 års garanti ved køb af denne router. Dermed får du en af de bedste trådløse router levere direkte til din bopæl med mange års garanti med i prisen.

Specifikationer

Dataoverførselshastighed: 1900 Mbps LAN-porte: 4 Dual-Band: Ja Mål: 220 x 160 x 83,3 mm.


Stabil WiFi router - D-Link DIR 868L

Stabil WiFi router - D-Link DIR 868L
Forhandler Pris Information
Wupti 1099 kr. Se produkt

I vores router test stødte vi på en router, der skilte sig en anelse ud fra mængden. Det er D-Link DIR-868L, som er anderledes på flere punkter. Det er ikke desto mindre en god og stabil router, som vi har tildelt en flot 3. plads. Routeren befinder sig i mellemprisklassen, hvor de fleste forbrugere kan være med.

Elegant og stærk trådløs router

Det er sjældent, at man beskriver en router som smuk, elegant og moderne. Ikke desto mindre er det nogle af de ord, man kan bruge til at beskrive denne router fra D-Link. Designmæssigt skiller den sig markant ud fra de traditionelle routere, som kan være en anelse klodset at se på. Det moderne og elegante design appellerer til dig, som sætter pris på at have en flot router stående fremme i dit hjem. Dermed er der ingen grund til at gemme routeren væk bag gardiner og pyntegenstande. Modellen byder på et vertikalt formdesign, som sjældent er set lignende.

D-Link DIR-868L kan heldigvis byde på mange flere fordele end blot et flot design. Det er nemlig en meget stærk trådløs router, som giver det bedste trådløse signal til hjemmet. Du får direkte adgang til trådløs tilslutning med en særlig høj båndbredde. På grund af den høje båndbredde er det muligt at HD-streame film, serier og sport på flere enheder samtidig. Den populære AC SmartBeam teknologi er med til at sikre, at alle hjemmets enheder får fuld nytte af det trådløse internet. Forbindelsen bliver fordelt til hele hjemmet, så man aldrig går glip af den hurtige internethastighed.

Nem deling af filer og hurtig opsætning

Takket være denne fantastiske trådløse routere er det nemmere end nogensinde før at dele filer. Du kan bedste router til fibernethurtigt oprette en fælles lagringsplads ved at tilslutte en USB-lagringsenhed. Dermed er det muligt at dele filer på kryds og tværs. Alle enheder der er koblet på internettet kan få adgang til den fælles lagringsplads, hvor man kan downloade- og oploade forskellige filer. Der er ligeledes mulighed for at oprette en seperat konti, hvis man gerne vil begrænse adgangen til kontoen.

I vores router test stod det klart for os, at denne router er særdeles nem at håndtere. Det tager kun ganske få minutter at sætte routeren op med den simple opsætningsguide. Man kan vælge mellem to forskellige muligheder, når man skal klare opsætningen. Du kan enten vælge den gratis app til smartphones og tablets, eller du kan vælge den internetbaserede opsætning via din computer. Som udgangspunkt er det hurtigst at klare opsætningen via computer, hvor du kun skal igennem ganske få trin.

Selvom vi er meget imponeret over denne trådløse router, kan den ikke helt hamle op med routeren på 1. og 2. pladsen. Dog er det et rigtigt fint alternativ, hvis man prioriterer design, rækkevidde og hastighed højt.

Specifikationer

Dataoverførselshastighed: 1750 Mbps
LAN-porte: 4
Dual-Band: Ja


Anmelderrost router - TP-Link Archer C3200 Tri-Band

Anmelderrost router - TP-Link Archer C3200 Tri-Band
Forhandler Pris Information
Wupti 1599 kr. Se produkt

TP-Link Archer C3200 Tri-Band er en anmelderrost router, som er blevet omtalt og anbefalet i rigtigt mange danske og udenlandske medier efterhånden. Alt om DATA er et af de danske medier, der har testet og omtalt routeren fra TP-Link.

Denne router er hovedsageligt tilegnet brugere med heftig trafik på det trådløse netværk, da routeren byder på højere stabilitet og højere kraft end de fleste andre routere.

Fremragende router til den kræsne internetbruger

Den omtalte router vil med al sandsynlighed opfylde alle dine krav og ønsker, ligesom den helt sikkert vil leve op til dine forventninger. Betragter du dig selv som en kræsen internetbruger, så skal du have en god og stabil router, hvor f.eks. denne router kan anbefales.

Smart Connect er med til at sikre, at der altid bliver valgt den mest stabile forbindelse, mens Tri-Band er med til at sikre, at du får den hurtigste internetforbindelse.

TP-Link Archer C3200 Tri-Band er en populær router blandt både private og erhverv, som sætter pris på den høje stabilitet og den høje rækkevidde. TP-Link forstår sig på at udvikle routere, der lever op til selv de strengeste krav, hvilket denne router er et godt eksempel på.

Hvad enten du hovedsageligt bruger internettet til gaming, arbejde eller streaming, vil du være godt dækket ind med denne router, som aldrig svigter. Hvis du ønsker at blive klogere på denne router, så kan du læse nogle af de mange ekspertanmeldelser og brugeranmeldelser, der florerer på internettet.

Specifikationer

 • Dataoverførselshastighed: 1300 Mbps
 • LAN-porte: 4

 


Testvindende router - TP-Link Archer C2600

Testvindende router - TP-Link Archer C2600
Forhandler Pris Information
Wupti 976 kr. Se produkt

TP-Link Archer C2600 er endnu en af de routere, der står i høj kurs på det danske marked for routere. Der er nemlig tale om en testvindende router, som blev kåret som testvinder af Alt om DATA i 2016.

TP-Link Archer C2600 er på stort set alle punkter en vellykket router, som bliver brugt af både privatpersoner og mindre virksomheder i hele verden.

Pålidelig router sikrer høj internethastighed i hele hjemmet

Denne router er forholdsvis stor, men det burde alligevel være nemt at finde en plads til routeren uden at gøre sig særligt mange overvejelser. Det er i øvrigt på sin plads at rose producenten for at skabe en router med et flot og diskret design, som gør det muligt at have routeren stående i hjemmet uden at gemme den væk.

TP-Link Archer C2600 er udviklet til at håndtere høje hastigheder og båndbredder, hvilket vil komme dig til gode, når du bruger internettet på din computer, tablet eller smartphone. Du er garanteret en høj internethastighed, som ikke bliver påvirket, selvom der er flere enheder på, på samme tid.

Routeren byder på den udbredte Tri-Band teknologi, som sørger for at fordele netværket, så du får en flydende netværksoplevelse, uanset om du gamer, streamer film eller er ved at oploade filer til internettet.

Du kan takke de fire antenner for, at du altid har en stabil dækning i hjemmet, uanset hvor du befinder dig. Den høje stabilitet og store rækkevidde vil især være en fordel i større hjem, hvor du ikke nødvendigvis befinder dig i nærheden af routeren. Du kan styre og indstille dit netværk fra din mobile enhed, hvis du vælger at downloade følgende app: TP-Link Tether App

Specifikationer

 • Dataoverførselshastighed: 2600 Mbps
 • LAN-porte: 4
 • Dual-Band: Ja
 • Mål: 264 x 37 x 198 mm.

Sådan finder du den bedste router til hjemmet

Vi håber naturligvis, at du har fået glæde af vores store router test, hvor vi har præsenteret dig for nogle af de bedste routere på markedet. Dog vil alligevel gerne give dig et par gode tips, hvis du skal videre på din jagt efter den helt rette bredbåndsrouter. Inden du svinger kreditkortet, bør du nøje overveje, hvilken router der er den bedste for dig og dit hjem. Vi anbefaler dig at vælge router ud fra nogle af nedenstående kriterier: Hastighed – Kan du heller ikke undvære hurtig internet i din dagligdag, skal du selvfølgelig have en router, der giver dig den bedste hastighed. Dog skal du bemærke, at routeren ikke har direkte indflydelse på internethastigheden. Har du f.eks. en internethastighed på 20 Mbit, kan du ikke nødvendigvis overstige den hastighed, selvom du har en god router. Routerens hastighed bliver angivet i Mbps, hvor du bl.a. kan vælge mellem 150 Mbps, 300 Mbps og 450 Mbps. Vi råder dig til at købe en router, der kan præstere en tilfredsstillende hastighed, så du altid har hurtig internet i dit hjem. Mærke – Du kan vælge mellem rigtigt mange mærker, når du skal købe en bredbåndsrouter. I den anledning kan vi anbefale dig at købe en router fra et kendt mærke, så du næppe bliver skuffet. D-link, ASUS, TP-Link og ZyXel er blot eksempler på 4 kvalitetsmærker, som vi varmt kan anbefale. Det er nogle af de mræker, som de fleste internetudbydere anbefaler til deres kunder. Det er tilmed et lille udsnit af de mærker, vi har haft med i vores router test. USB-indgange – Vil du have mulighed for at tilslutte en ekstern harddisk til din router, vil det være afgørende, at der er en eller flere USB-indgange. En ekstern harddisk vil fungere som et ekstern drev, som alle enheder på netværket kan få adgang til. Dermed er det muligt at oploade og downloade filer direkte fra den fælles harddisk. Man kan dele billeder, dokumenter, videoer og meget mere. Sikkerhed – Når det drejer sig om routere, er sikkerhed en meget vigtig faktor. Et sikkert netværk kan spare dig for mange uønskede situationer. Du må aldrig bruge en router uden kryptering, da du risikerer, at din enhed bliver udsat for virus og hacking, hvilket kan have alvorlige konsekvenser. Hvis dit netværk ikke er krypteret, kan uvedkommende nemt trænge ind på netværket og stjæle dine personlige oplysninger og kreditkortoplysninger. Derfor anbefaler vi, at du køber en trådløs router, som er sikkerhedsoptimeret. Tilmed kan det være en idé at få installeret firewall på routeren. LAN-porte – Langt de fleste moderne routere har 2-4 LAN-porte, som man nemt kan koble sig op på. Som udgangspunkt er det ikke nødvendigt at bruge disse LAN-porte, når man skal på internettet. Det kan dog være nyttigt, hvis man skal downloade større filer, streame en film eller oploade filer til internettet. Hvor mange LAN-porte du har brug for afhænger naturligvis af, hvor mange enheder der skal kunne tilkobles på samme tid. Vi vil mene, at man er godt dækket ind, hvis man køber en router med 4 LAN-porte. Dækning og rækkevidde – En god dækning er alfa og omega, hvis man skal have glæde af sin trådløse router. Dækningen er tilstrækkelig god, hvis der er stabilt- og hurtigt internet i alle kroge af hjemmet. I den forbindelse vil det være en fordel, hvis routeren formår at fordele internettet til alle rum. Dermed slipper man for at skulle sidde lige op af routeren, hver gang man vil på internettet. Rækkevidde er ligeledes en meget vigtig faktor, som siger noget om, hvor god routeren er til at fordele signalet til hele hjemmet. En router med lang rækkevidde er noget, som man altid bør stræbe efter. Opsætning og styring – Uanset hvor teknisk anlagt man er, vil det altid være rart, hvis man kan opsætte sin router nemt og ubesværet. En nem opsætning kan lade sig gøre med alle de routere, du er blevet præsenteret for i vores router test. Vi mener, at enhver brugervenlig router skal kunne sættes op på maksimalt 2-5 minutter. Det vil desuden være en fordel, hvis der medfølger en dansk guide. Det skal selvfølgelig også være nemt at styre routeren, hvis man ønsker at blokere udvalgte hjemmesider og services. Tilmed skal det være muligt at skifte netværkskode og foretage øvrige ændringer, hvis man ønsker det. Pris – I vores nye router test er du blevet præsenteret for routere i mange forskellige prisklasser. Hvor mange penge du er villig til at give for din kommende router er naturligvis noget, som du selv skal tage stilling til. Kigger du på gode- og stabile routere, skal du forvente at sætte 800-1600 kr. af til routeren. Der findes naturligvis også billigere routere, men du får ikke nødvendigvis den samme gode rækkevidde, dækning og hastighed.

Opsætning af trådløs router

Det bør hverken være svært eller kompliceret at klare opsætningen af en trådløs router. Det er en opgave, der typisk kan løses af både mænd og kvinder uanset tekniske erfaring. Du behøves derfor ikke bekymre dig for, om det tager en evighed at sætte en router op i dit hjem. Vælger du den rette fremgangsmåde, kan du få din nye router op at køre på meget kort tid. I forhold til opsætning af router, vil vi gerne bidrage med en række tips: Brug den medfølgende brugsvejledning – Generelt er det slet ikke nødvendigt at bruge en brugsvejledning til opsætning af routere, men det kan alligevel blive nødvendigt. Følger du opsætningsguiden trin-for-trin, vil din nye router hurtigt kunne komme op at køre. Afhængig af hvilken router du vælger at købe, kan det være forskelligt, om guiden er skrevet på dansk, engelsk eller et helt tredje sprog. Som minimum er guiden næsten altid skrevet på engelsk, så der ikke er noget at tage fejl af. Opsætningsguide og videoer hos din internetudbyder – Langt de fleste internetudbydere har udgivet guides og videoer på deres websites, hvor de forklarer, hvordan man klare opsætningen af forskellige routere. Det gælder for både Yousee, Stofa, Waoo, Fullrate og mange flere, som har hjulpet deres kunder godt på vej. Hvis du søger på den specifikke router på nettet, vil du med høj sandsynlighed blive præsenteret for en eller flere guides. Du kan også klikke dig ind på Youtube, hvor der højst sandsynligt er blevet udgivet en række videoguides til, hvordan man sætter en router op i hjemmet. Nyttige kilder og ressourcer: Computerworld.dk – Sådan vælger du den rigtige trådløse router B.dk – Guide: Vælg den rigtige router Komputer.dk – Forstå din router

14 KOMMENTARER

 1. Hejsa. Jeg har netop fået en sonos højttaler i julegave, men har problemer med at den ryger af hele tiden. Jeg har desuden den billige udgave router som du har testet her. Routeren er ca et halvt år gammel..
  Min sonos har meget svært ved at spille ret længe af gangen. Den falder simpelthen ud, selv om den står meget tæt på routeren.
  Skal jeg have en stærkere router?
  Håber du kan hjælpe, da jeg er temmelig frustreret over dette problem.
  Mvh Anette

 2. Hej Martin
  Jeg har fibernet fra Fibia, men oplever tit, at vi må genstarte Fibias router og min egen 5-7 år gamle Linksys router, når vi er på alle 4. Mine drenge spiller online netværksspil, og min datter og jeg streamer. Jeg har en idé om, at det kunne skyldes, at min Linksys router er for gammel til at køre fibernet, og jeg måske skal have en ny. Desværre er det nødvendigt med en router, da Fibias router kun har én indgang. Jeg har bestilt en 300 Mbit forbindelse fremover, og jeg vil gerne have en router, der kan understøtte den hastighed og forhåbentlig medvirke til, at vi ikke dagligt må genstarte flere gange . Kan du komme med et bud og tænker du, at jeg har ret i, at min gamle trådløse Linksys router kan være problemet?
  Mvh.
  Michael Pryds

 3. Hej Allan,

  Der er rigtigt meget, der peger på, at I har brug for en stærkere router. Såfremt prisen er mindre vigtig, så kan I helt sikkert finde en passende router. Der er efterhånden mange producenter, der har udviklet routere, der er egnet til brug i større huse (med flere etager).

  Du kan f.eks. kigge nærmere på Linksys EA8500 AC2600 Dual-Band, som hører til blandt de bedste routere på markedet. Det er en meget kraftfuld router, som byder god dækning med Dual-Band, op til 2530 Mbps hastighed og kan håndtere mange enheder på én gang. Du kan læse om denne router her: http://testguro.dk/go/linksysea8500ac2600dual-band/

  Skulle I imod forventning stadig opleve utilfredsstillende dækning, så kan I investere i en eller flere extendere. Dog burde den omtalte router fra Linksys kunne opfylde jeres behov og ønsker. I øvrigt er det vigtigt, at I tænker over, hvor det er mest hensigtsmæssigt at placere jeres router. Placeringen kan nemlig have en vis indflydelse på dækningen i husstanden.

 4. Hej,

  Vi har et modem fra Stofa med 70 mpbs download og 50 op. Desværre er signalet ikke stærkt nok til at dække begge etager, så vi har brug for et stærkere signal. Vi har flere enheder fx. 4k tv, laptops, desktop, og 3 smartphones. Prisen er underordnet, men vi har fokus på stærkt og hurtigt internet der er konsistent. Vi vil gerne ha det bedste der dækker vores behov, hvilken router anbefaler du?

  Tak for hjælpen

 5. Hej Rasmussen,

  Vi har testet en lang række routere, som fungerer via SIM-kort. De er dog ikke blevet omtalt i denne artikel, da der er nogle routere, der har klaret sig en anelse bedre. Dog har jeg kendskab til mange routere med SIM-kort adgang, som fungerer upåklageligt. Jeg kan varmt anbefale dig at kigge nærmere på TP-Link 300M. Denne router har en vejledende udsalgspris pris på 868 kr., hvor man tilmed er sikret kvalitet for alle pengene. Læs mere om den omtalte router hos Wupti her: http://testguro.dk/go/tp-link300m/

 6. Hej Niels,

  Jeg vil anbefale dig at kigge nærmere på nogle af de mere kraftfulde trådløse routere på markedet. Nu skriver du desværre ikke noget om dit budget, som uden tvivl ville gøre det nemmere at finde en relevant router. Du kan f.eks. se nærmere på TP-Link Archer C3200 Tri-Band Gigabit, som er en meget stabil og kraftig router. Den ligger i den dyre ende (1799 kr.), men man får til gengæld også hastighed og stabilitet for alle pengene. Du kan læse mere om den router her: http://testguro.dk/go/tp-linkarcherc3200/

 7. Hej Martin

  Jeg har fået fiberboks installeret på 1.sal. Hvilken trådløs router er god til at sende signalet rundt på første sal samt ned i stuen?

  Vh. Niels

 8. Hej Martin. Fin fyldestgørende test. Nu til mit problem. Jeg har en router fra Netgear (AC 1200) Jeg fik for et par år siden fibernet fra sydenergi (nu overgået til Stofa) Men den kunne ikke køre trådløs, derfor har jeg været nødt til at koble en router til. Jeg har ingen problemer med nettet på min stationære pc. MEN når ungerne spiller counterstrike på deres laptop, så er det tit det lagger? Har prøvet at skifte kanal, men det hjælper ikke. Har du en idé om hvad der er galt? Jeg har en 30/30 forbindelse, som hvis jeg kører LAN kabel direkte så er hastigheden i orden (viser faktisk 34/32) så det er jo fint, kører jeg trådløs og tager en hastighedstest, så daler hastigheden til omkring halvdelen? Ved godt at der er hastighedstab, men ikke så meget. Har også prøvet at booste mit WIFI netværkskort med en usb wifi adapter med ac teknologi og 300 Mbps. Men kan ikke finde nogen der er Windows 10 kompatibel? Så det giver en konflikt, selvom jeg har deaktiveret det interne netværk som kun kører 802.11b med 54 Mbps. Drengene er frusterede og det smitter, håber du kan hjælpe. Ved ikke om en anden Router er løsningen. Mvh. Allan

 9. Hej Jakob,

  Du har faktisk en rigtig god pointe. Selvom en router er tændt døgnet rundt, bruger den ikke særligt meget strøm. Dog er det selvfølgelig værd at bemærke, at der er nogle routere, der bruger mere strøm end andre. Man kan arbejde med forskellige tiltag, hvis man vil gerne vil holde strømforbruget fra sin router nede på et minimum. Du kan f.eks. vælge at slukke din router om natten og de tidspunkter, hvor du ikke er hjemme. Såfremt routeren er altid er tændt, vil det betyde en CO2-udledning på omkring 25 kg. pr. og et årligt strømforbrug på omkring 150-250 kr.

  Jeg vil undersøge, om der er mulighed for at opdatere testen med info om strømforbrug.

 10. Blot et spørgsmål, om økonomi.

  Hvad koster de at have stående, kørende?

  Det er jo ikke normalt man slukker for dem. At kende strømbehovet er for mig også en vigtig faktor i købet af elektronik.

 11. Hej Anders,

  Selv tak – jeg er glad for at høre, at du har kunne bruge testen.

  Jeg kan til dels godt forstå, at du ønsker at købe en ny router, som du kan tilslutte til din TDC Homebox. Dog skal du være opmærksom på, at det kan have visse konsekvenser. Det kan f.eks. betyde, at du skal koble al dit udstyr til din nye router, ligesom du kan støde ind i øvrige udfordringer. Tilmed skal du vide, at TDC ikke yder service på den løsning.

  Ud fra dine behov vil jeg mene, at du kan stille dig tilfreds med en Extender, der kan forstærke WiFi signalet i hele boligen. Personligt har jeg gode erfaringer med Linksys RE6500, der befinder sig i mellemprisklassen – Du finder den her: http://testguro.dk/go/linksysextender/

  Hvis du er fast besluttet på at købe en router, som du kan koble til din TDC Homebox, kan jeg anbefale dig at købe ASUS RT-AC68U fra denne test. Den er kåret som nr. 2 i testen, og jeg ved, at der er rigtigt mange kunder med TDC Homebox, der er glade for netop denne router.

 12. Hej

  Tak for en fin test.
  Jeg skal bruge en ny router for kun at anvende wifi delen, da den skal tilkobles min TDC Homebox.
  Altså går jeg efter en væsentlig bedre wifi dækning i huset.
  Enheder som skal kobles via LAN vil stadig blot blive koblet til Homebox.
  Ud fra dette, hvilken router vil I da anbefale som værende bedste løsning.
  På forhånd tak.
  Mvh. Anders

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here