Rundsav Test – Se de bedste rundsave lige nu

0

Er du på udkig efter en rundsav? I en sådan forbindelse har du mange muligheder. Det skyldes i høj grad, at der findes mange modeller på det danske marked, der stammer fra stort set lige så mange producenter. Derfor kan det også virke som en jungle, at skulle vælge blandt de mange forskellige modeller, der adskiller sig på op til flere punkter.

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at der er mange aspekter, der skal tages op til overvejelse, når du står over for at skulle investere i en ny rundsav. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge med største omhu, så du er sikret, at du reelt set ender med at investere i en rundsav, der på bedste vis harmonerer med dine krav og præferencer.

Hvis du skal investere i en rundsav, så er der mange ting, du skal tage stilling til. I denne forbindelse er du dog kommet til det rette sted, da du finder et utal af forskellige rundsave i denne rundsav test, der kan bryste sig af, at være blandt de bedste modeller på det danske marked. Derfor vil du roligt kunne investere i én eller flere rundesave nedenfor.

Bosch GKS 18V 57G SOLO

Test af Bosch GKS 18V 57G SOLO
ForhandlerPrisInformation
10-41.399,00 DKK Se produkt

Bosch GKS 18V 57G SOLO kan bryste sig af, at være en maskine, der bestemt er et robust og solidt kraftværk. Derfor kan du også være sikker på, at det en rigtig god allround-maskine, der betyder, at den både kan bruges i privaten, men naturligvis også er en rundsav, der er velegnet til både byggepladsen såvel som på det professionelle værksted.

I og med, at der er tale om en rundsav, der kan bryste sig af, at være en fremragende allround-maskine, så er det samtidig også en sav, der kan bruges til samtlige saveopgaver. Det bør desuden også gøres klart, at den byder på et utrolig højt savetempo og dertil også en lang driftstid, der skyldes den kraftfulde motor og unikke batteriteknologi.

Integreret LED-lys til oplysning af arbejdsemnet

Leder du efter en rundsav, der kan gøre det muligt for dig, at holde øje med arbejdsemnet, så bør du bestemt investere i en Bosch GKS 18V 57G SOLO, da den giver en klar og tydelig oplysning af arbejdsemnet som følge af det integrerede LED-lys. Derfor skal du ikke være bekymret for, hvorvidt du har mulighed for at følge med i arbejdet.

Der er også stor fokus på brugerbeskyttelse ved denne maskine, eftersom den kommer med et intelligent og uhyre velfungerende bremsesystem, der er med til at bevirke, at maskinen stopper cirka 70 procent hurtigere end maskiner foruden denne funktion. Den har også en forbedret holdbarhed, hvilket i høj grad skyldes dens aluminiumssokkel.

De vigtigste specifikationer

 • Batteritype: Li-Ion.
 • Batterispænding: 18 V.
 • Batterikapacitet: 5,0 Ah.
 • Omdrejningstal, ubelastet: 3400 omdr./min.
 • Savklingediameter: 165 mm,
 • Savklingeboringsdiameter: 20 mm.
 • Skæredybde ved 90°: 57 mm.
 • Skæredybde ved 45°: 39 mm.
 • Vægt (inkl. akku): 4,1 kg.

Hitachi 1050W C 6SS

Test af Hitachi 1050W C 6SS
ForhandlerPrisInformation
10-4599,00 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at en Hitachi 1050W C 6SS kan bryste sig af, at være en rundsav, der kan bruges til både kapning såvel som til skråskæring i diverse former for forskellige materialer. Du får muligheden for at sikre dig en rundsav, der byder på både en høj skærekapacitet, men som samtidig også har en størrelse, der er let og kompakt.

Ydermere, så kan Hitachi 1050W C 6SS også bryste sig af, at være udstyret med en såkaldt spindellås, der gør det nemt og enkelt for dig at skifte klingen. Dertil kommer den også med en sikkerhedsafbryder og et sikkerhedsdæksel, der er med til at sikre, at sikkerheden er helt i top – og det skal også nævnes, at den kommer med et slidt aluminiumsland.

Du kan nemt justere skærevinklen

Det er desuden også en rundsav, der nemt og enkelt kan justeres i forhold til skærevinklen, hvilket er ensbetydende med, at den kan indstilles fra 0 grader til 45 grader. Ydermere, så skal det også gøres klart, at den bliver leveret med en både funktionel og effektiv bagudvendt spånudsug, så arbejdsudsynet ikke ødelægges og spån ikke spredes rundt.

Rundsaven har en effekt, der lyder på 1.050 Watt, der betyder, at det er en maskine, der kan bruges i forbindelse med langt de fleste saveopgaver, uanset hvilke materialer og tykkelsen af disse. Derfor er det bestemt også en rundsav, som langt de fleste vil kunne bruge, hvad end den skal bruges i privat regi eller derimod i professionel regi.

De vigtigste specifikationer

 • Effekt: 1.050 Watt.
 • Klingediameter: 165 mm.
 • Huldiameter: 30 mm.
 • Skæredybde v/90°: 0 – 57 mm.
 • Skæredybde v/45°: 0 – 38 mm.
 • skærevinkel: 0 – 45°.
 • Hastighed ubelastet: 5.500 /min.
 • Vibrationsniveau m/s² (3D): <2,5.
 • Lydtryksniveau dB (A): 95,0.
 • Lydeffekt dB (A): 106,0.
 • Størrelse: L: 276 mm. x H: 174 mm.
 • Vægt: 3,2 kg.

Festool 1200W HK 55 EBQ-PLUS

Test af Festool 1200W HK 55 EBQ-PLUS
ForhandlerPrisInformation
10-42.799,00 DKK Se produkt

Her er der tale om en rundsav, der bliver leveret med den absolut nyeste og mest innovative teknologi, der oprindeligt stammer fra Tyskland. Derfor er du også garanteret, at Festool 1200W HK 55 EBQ-PLUS kan bryste sig af, at være en både yderst effektiv og kraftfuld rundsav, der kan klare langt de fleste typer af skæreopgaver – både inde og ude.

Dertil skal det naturligvis også gøres klart, at maskinen er blevet udstyret med en kraftfuld motor, der – som sagt – gør det muligt, at klare samtlige skæreopgaver – og tilmed også højne den generelle arbejdsglæde. Motoren byder nemlig på en effekt, der lyder på intet mindre end 1.200 Watt, mens effektelektronik sikrer, at der konstant er kraft ved savning.

Sikker og nem håndtering af maskinen

Maskinen kommer også med en række sikkerhedsfunktioner, der betyder, at du altid får en sikker og nem håndtering af maskinen, hvilket blandt andet skyldes, at den leveres med både en snitdybdeindstillingen med dykfunktionen, pendulkappefjernbetjeningen og føringskilen, der er med til at give en formidabel brugervenlighed, der er helt i top.

Vinkelindstilling er muligt fra 0 grader til 50 grader, da den kommer med en central fastspænding. Den byder dertil også på savning med system; HKC i kombination med kap-/geringsskinne FSK såvel som føringsskinne FS. De føromtalte føringsskinner er desuden også med til at sikre, at der opnås en både sikker og kontrolleret savning.

De vigtigste specifikationer

 • Driftseffekt: 1200 W.
 • Omdrejningstal, belastet: 2000 – 5200 omdr./min.
 • Savklingediameter: 160 mm.
 • Vinkelområde: 0 – 50 °.
 • skæredybde ved 90°: 55 mm.
 • skæredybde ved 45°/50°: 42/38 mm.
 • Tilslutning til støvudsugningsdiameter: 27/36 mm.
 • Vægt: 4,4 kg.

DeWalt 1350W DWE560

Test af DeWalt 1350W DWE560
ForhandlerPrisInformation
10-4899,00 DKK Se produkt

Leder du efter en rundsav, der kan bryste sig af, at være både kompakt og brugervenlig, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du skal tage et nærmere kig på DeWalt 1350W DWE560. Her er der nemlig tale om en rundsav, der kan bryste sig af netop dette – og så er den oven i købet også blevet udstyret med en effektiv og højtydende motor.

Derfor kan du også være sikker på, at der er tale om en effektiv maskine, der vil være i stand til at hjælpe dig i mål med dine skæreopgaver. Samtidig bør det også understreges, at det er en rundsav, der byder på et kompakt letvægtsdesign, der gør den brugervenlig og samtidig også klarer en skæredybde på intet mindre end 65 mm.

Effektiv støvudblæsning fjerner støv og spåner

DeWalt har desuden også valgt at udstyre denne maskine med en støvudblæsning, der er i stand til at fjerne støv og spåner fra skærelinjen, der giver dig muligheden for at få et langt bedre udsyn. Den kommer dertil også med en nydesignet inderskærm, der kan give dig et bedre overblik over skærelinje og forbedre den generelle brugervenlighed.

Slutteligt, så bør det også gøres klart, at DeWalt 1350W DWE560 er direkte kompatibel med DeWalt Airlock-system. Derfor er du også garanteret, at du nemt og sikkert vil kunne tilslutte den til støvsugerslangen. Den effektive støvudblæsningsport er med til at minimere luftbårne partikler, når den bliver tilsluttet til en ekstern støvsuger.

De vigtigste specifikationer

 • Driftseffekt: 1350 W.
 • Omdrejningstal, ubelastet: 5500 omdr./min.
 • Klingediameter: 184 mm.
 • Centerhul: 16 mm.
 • Geringsvinkel: 48º.
 • skæredybde ved 90º: 65 mm.
 • skæredybde ved 45º: 42 mm.
 • Længde: 286 mm.
 • Højde: 226 mm.
 • Vægt: 3,7 kg.

Metabo 1200W KS 55 FS

Test af Metabo 1200W KS 55 FS
ForhandlerPrisInformation
10-41.299,00 DKK Se produkt

Ønsker du at investere i en god rundsav, der kan erhverves til en god pris, men som du samtidig kan være sikker på, du har mulighed for at erhverve dig en rundsav, der kan bryste sig af, at være en robust og handy håndrundsav, så skal du naturligvis vælge at se nærmere på Metabo 1200W KS 55 FS, der både har en rigtig god pris samt masser af power.

Endvidere, så er den også blevet spækket med innovativ teknologi, der selvfølgelig vil kunne hjælpe dig med at opnå rigtig gode resultater. Da det er en slidstærk og kompakt håndrundsav, så har du også mulighed for at anvende den direkte på Metabos styreskinner, mens den også kan bruges på en række skinner fra flere forskellige producenter.

Softgrip-håndtag med skridsikker overflade

Det er selvfølgelig også en rundsav, der kommer med et Softgrip-håndtag, der samtidig også har en skridsikker overflade. Det er nemlig noget, der er med til at give en fremragende brugerkomfort. Den kommer også en let styreplade, der er udformet i trykstøbt aluminium, der er med til at give en ideel styring af din maskine.

Med Metabo 1200W KS 55 FS får du desuden også en klar og tydelig skærevisning til savningen efter opmærkning, mens den byder på en efterjusterbar 0°-position, der er med til at give en forbedret skærepræcision. Der er selvfølgelig også rig mulighed for at tilslutte en universalsuger ved udsugningen – du kan finjustere maskinen uden brug af værktøj.

De vigtigste specifikationer

 • Driftseffekt: 1200 W.
 • skæredybde ved 90°: 55 mm.
 • skæredybde ved 45°: 39 mm.
 • Omdrejninger, ubelastet: 5600 omdr./min.
 • Savklingediameter: 160 mm.
 • Drejeområde: ‌0-47°.
 • Drejemoment: 5 Nm.
 • Kabellængde: 4 m.
 • Vægt (uden kabel): 4 kg.

Rundsav eller dyksav – hvad skal jeg vælge?

Hvis du står med valget mellem, at skulle investere i enten en rundsav eller derimod i en dyksav, så vil du hurtigt finde ud af, at det er billigere for dig at investere i en rundsav. Dertil er det også muligt for dig at finde en rundsav, der er udstyret med et batteri, så du dermed ikke er begrænset af, at skulle have en ledning hængende fra maskinen.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at de mange håndholdte modeller er helt perfekte for dig, der skal bruge den forskellige steder i huset, i haven eller forskellige steder. Den kan desuden også klare det grove arbejdet på ganske kort tid og på effektiv vis, mens mange modeller kan bryste sig af, at have en trinløs indstilling af både hældning og skæredybde.

Dog skal det ikke lyde som om, at en rundsav er den perfekte maskine. Den er nemlig ikke helt så god til lange lige snit. Den er dertil heller ikke i stand til at save huller i en plade, eftersom klingen ikke dykker ned på samme vis som det gør sig gældende for en dyksav. Derfor skal du naturligvis også overveje både dine behov og dine krav.

Hvad egner en rundsav sig til?

 • Afkortning af diverse former for plader samt lægter
 • Forskellige former for grovere skærearbejde
 • Mobilt brug, hvis du vælger en håndholdt model

Rundsaven er ikke synderligt tung og den er heller ikke avanceret at gøre brug af, hvilket ikke altid gør sig gældende for en dyksav. Derfor er den også ideel at tage med rundt. Hvis du arbejder som tører, så er det et oplagt valg, da den nemt kan tages med rundt, uanset om den skal tages med op på et hustag eller du blot har flere forskellige byggepladser i løbet af en dag.

Hvis du har planer om, at skulle købe en sav, der kan bruges til enten afkortning af plader og lægter, grovere skærearbejde eller derimod til mobilt brug, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du er bedst stillet ved at investere i en rundsav. Heldigvis finder du mange modeller på det danske marked, så derfor kan du med garanti også finde den rette model for dit vedkommende.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here