Rygtræner Test – Styrk din ryg på den bedste måde

0

Det er korrekt forstået, at det er vigtigt at træne alle muskelgrupper, men der er alligevel nogle muskelgrupper, som er ekstra vigtige at træne. Det er i den anledning alfa omega, at du husker at træne din ryg. Træner du din ryg, så kan du forebygge skader og smerter.

I dag kan man bruge mange forskellige træningsmaskiner, når man vil træne ryg, men der er én maskine, som skiller sig ud fra mængden. Den bedste maskine til rygtræning er naturligvis en rygtræner, som netop er udviklet til formålet.

Hvad enten dit arbejde er fysisk hårdt eller ej, rådes du til at træne din ryg, så du nemmere kan klare dine daglige arbejdsopgaver uden at få ondt i ryggen. En rygtræner er en fantastisk investering, men hvilken rygtræner skal du købe? Det har vi til hensigt at give dig svar på i denne guide.

Kunsten at finde den bedste rygtræner

Du finder ikke den bedste rygtræner uden at lede, men så er det jo heldigt, at du netop har valgt at læse resultatet af vores nye rygtræner test. Du kan ved at læse denne guide finde ud af, hvilke rygtrænere der er vores favoritter. Der er blevet testet mange forskellige rygtrænere, men det kommer nok ikke som nogen overraskelse for dig, at nogle rygtrænere er bedre end andre. Find ud af hvilke redskaber der er de bedste i de kommende afsnit.

Abilica Stretch rygtræner

Test af Abilica Stretch rygtræner
ForhandlerPrisInformation
Abilica3.495,00 DKK Se produkt

Abilica Stretch er ifølge vores vurdering den bedste rygtræner til prisen, hvorfor du bør overveje at bestille rygtræneren allerede i dag, hvis du leder efter det ultimative redskab til rygtræning. Redskabet kan rent faktisk bruges til andet end bare rygtræning, hvilket du kan læse mere om herunder.

Veludviklet rygtræner med blødt bræt

Abilica Stretch er en veludviklet rygtræner, som fremstilles af en af de mest populære producenter af træningsudstyr i nyere tid. Den avancerede rygtræner er tilegnet folk, som har problemer med knæ, ryg og / eller hofte. Der opnås en meget speciel liggestilling på rygtræneren, som sørger for, at du strækker og aflaster knæ og ankler samt ryggens diske og hvirvler. Det er muligt at folde rygtræneren sammen, når den ikke er i brug.

Rygtræneren består af rammedele og et blødt bræt, som du kan ligge på. Redskabet kan bruges af enhver person, da det er muligt at tilpasse højden – fra 140 til 200 cm. Den maksimale brugervægt er angivet til 120 kg. Selve rygtræneren vejer 22 kg. Håndtagene er belagt med fast gummi, hvilket er med til at sikre et godt greb. Redskabet er en smule dyrt, men det er bestemt pengene værd.

De vigtigste specifikationer

 • Maks. brugervægt: 120 kg
 • Vægt: 22 kg

cPro9 Hyperextension rygtræner

Test af cPro9 Hyperextension rygtræner
ForhandlerPrisInformation
Apuls699,00 DKK Se produkt

cPro9 Hyperextension er ikke blot en gennemsnitlig rygtræner, da den byder på mange flere kvaliteter end de fleste andre rygtrænere fra testen. Rygtræneren er tilmed ganske prisvenlig på trods af, at den kommer med mange indstillingsmuligheder og høj kvalitet.

Praktisk rygtræner med mange indstillingsmuligheder

cPro9 Hyperextension er praktisk, fordi den nemt kan foldes sammen og opbevares i hjemmet. Det er med til at forklare, hvorfor der er så mange private forbrugere, som køber rygtræneren til hjemmebrug. Den anmelderroste rygtræner gør det muligt for dig at træne dine rygmuskler på en effektiv måde. Du kan dermed få en sund og stærk ryg.

Stålremmen er opbygget af robuste profilrør, som giver en imponerende høj brugervægt på hele 130 kg. Rygtræneren byder altså på højere brugervægt end testvinderen.

Fodstøtten er både komfortabel og justerbar. Den kan nemlig indstilles i hele fire forskellige niveauer – to opad og to nedad. Du skal endvidere være opmærksom på, at længden kan indstilles i hele syv forskellige niveauer. Rygtræneren vejer blot 10 kg, så den er nem at flytte rundt på. Håndtagene er forsynet med fast gummi.

De vigtigste specifikationer

 • Maks. brugervægt: 130 kg
 • Vægt: 10 kg

Jordan O L Hyper Extension rygtræner

Test af Jordan O L Hyper Extension rygtræner
ForhandlerPrisInformation
Apuls7.549,00 DKK Se produkt

Der er ingen grund til at gå på kompromis med kvaliteten, når man køber en rygtræner, hvorfor du ikke går helt galt i byen ved at købe en professionel rygtræner som denne. Læs vores korte introduktion til redskabet og find ud af, om det er noget for dig.

Topprofessionel rygtræner med anti-slip gummifødder

Jordan O L Hyper Extension er grundet den høje pris ikke nødvendigvis en rygtræner, som alle har råd til at købe. Du bør dog have redskabet med i overvejelserne, når du skal bestemme dig for, hvilket træningsredskab du skal købe til rygtræning. Kvalitetsmæssigt er det nemlig tvivlsomt, at du kan finde et bedre redskab end dette.

Rygtræneren er testens dyreste, hvorfor det er interessant at søge svar på, om den rent faktisk er pengene værd. Det er nærmest umuligt at sætte denne rygtræner ud af kurs, da producenten har gjort sit ypperste for at sikre den højeste kvalitet. Der er blevet anvendt robuste materialer til produktionen, og det kan i den grad mærkes på produktvægten, da redskabet vejer hele 41 kg. Den høje vægt er ikke overvejende en fordel, men vægten vidner ikke desto mindre om, at der ikke er blevet sparet på materialerne.

Jordan O L Hyper Extension kan indstilles i seks forskellige højder, hvorfor både lave og høje mænd og kvinder kan bruge redskabet. Derudover skal du vide, at rygtræneren er udstyret med anti-slip fødder. Disse anti-slip fødder er med til at sikre høj komfort og stabilitet. Redskabet forhandles i tre forskellige farver bestående af rød, sort og blå.

De vigtigste specifikationer

 • Maks. brugervægt: 150-200 kg (ingen nøjagtig angivelse)
 • Vægt: 41 kg

Titan Hyperextension rygtræner

Test af Titan Hyperextension rygtræner
ForhandlerPrisInformation
Apuls549,00 DKK Se produkt

Leder du efter en simpel og prisvenlig rygtræner? I så fald skal du overveje at købe denne rygtræner, da den måske byder på netop de kvaliteter, som du vægter højest. Der er i hvert fald mange gode grunde til at købe dette pragtfulde træningsredskab fra Titan.

Billig rygtræner med sammenklappelig funktion

Du behøver ikke at have adgang til eget fitnessrum for at købe og anvende denne rygtræner, da den sagtens kan sættes op i stuen eller på kontoret. Når du ikke bruger den, kan du klappe den sammen og opbevare den under sengen eller i skabet.

Titan Hyperextension byder på høj komfort takket være den bløde pude samt de to bløde skumruller. Før du går i gang med at træne, kan du justere rygtræneren i højden, så den passer perfekt til dig. Du finder også to praktiske håndtag, som du kan bruge, når du har svært ved at komme op. Rygtræneren har en samlet vægt på 10,5 kg.

De vigtigste specifikationer

 • Maks. brugervægt: 100-120 kg (ingen nøjagtig angivelse)
 • Vægt: 10,5 kg

Rygtræning hjælper ved kroniske smerter

”Træn smerten væk”

Det lyder måske lidt skørt, men det kan faktisk lade sig gøre at træne smerten væk, hvis der er tale om kroniske smerter. Det er muligt at træne smerter væk, hvis man har haft ondt i 6-12 sammenhængende uger. Træning og øvelser hjælper dog ikke på akutte rygsmerter, hvorfor du bør væbne dig med tålmodighed, hvis du er ramt af akutte rygsmerter.

Ved længevarende rygsmerter vil din læge typisk råde dig til at træne hyppigt, da træningen kan stabilisere ryggen. Det er faktisk ikke så afgørende, hvilke øvelser man laver, da det vigtigste blot er, at man formår at styrke rygmuskulaturen. Du bør dog holde dig fra dødløft, da du risikerer at forværre dine rygproblemer, hvis du ikke har helt styr på, hvordan man udfører denne krævende øvelse.

Det er et faktum, at langt de fleste rygsmerter forsvinder af sig selv, så der er som udgangspunkt ingen grund til at bekymre sig mere end højst nødvendigt. Du skal endvidere være klar over, at rygsmerter stort set altid er godartede, selvom smerterne kan være uudholdelige.

Er det nødvendigt at træne ryg?

Det er ikke alle mennesker, som finder rygtræning lige sjovt, men det er ikke desto mindre vigtigt, at man sørger for at implementere forskellige rygøvelser i sit træningsprogram. Rygtræning er ikke mindst henvendt til folk, som kan nikke genkendende til blot ét af nedenstående scenarier:

 • Jeg har rygsmerter
 • Jeg er overvægtig
 • Jeg har en usund kropsholdning
 • Jeg er (eller har for nyligt været) gravid
 • Jeg har et fysisk hårdt arbejde (håndværker e.l.)
 • Jeg har et stillesiddende job (kontorjob e.l.)
 • Jeg drømmer om en flot, muskuløs krop

Sandsynligheden, for at du kan nikke genkendende til mindst ét scenarie, er meget stor, hvilket blot er med til at understrege, at rygtræning er gavnligt for alle mennesker.

Det korte og kontante svar på spørgsmålet lyder således: ”Ja, det er strengt nødvendigt at træne ryg, da det af mange gode grunde er vigtigt at holde ryggen stærk og smidig.”

Rygtræning og rygsygdom

Lider du af en ryg- eller gigtsygdom, bør du også træne ryg, men før du giver den gas i dit hjemmefitness, bør du tage en snak med din læge eller fysioterapeut. Det kan nemlig meget vel være, at du skal træne ryg på andre måder, end dem vi præsenterer dig for i denne guide.

Det er de færreste mennesker, som vil tage skade af at træne på en rygtræner, men du gør alligevel klogt i at bestille tid til en konsultation hos lægen.

De bedste rygøvelser

Du kan udføre en håndfuld forskellige rygøvelser på en rygtræner, men du kan også udføre mange øvelser uden en rygtræner. Optimal rygtræning inddrager brugen af både vægtstænger, kettlebells, træningsbold og håndvægte, hvorfor du også bør købe dette udstyr til hjemmetræning.

Det er meget individuelt, hvilke rygøvelser man mener er de bedste, men vi vil gerne give vores bud på, hvilke øvelser der er de bedste. Nedenstående rygøvelser er vores favoritter:

 • Dødløft (kræver vægtstang)
 • Planke
 • Bent Over Row (kræver vægtstang)
 • Dumbbell Row (kræver håndvægte eller kettlebells)
 • Superman

Selvom det vil være en fordel, hvis du er i besiddelse af diverse træningsudstyr, så kan du faktisk godt udføre ovenstående øvelser uden at bruge udstyr. Du kan læse om mange flere rygøvelser på nettet. Du vil i den anledning erfare, at der er nogle øvelser, som er mere egnet til træning af øvre ryg end nedre ryg og omvendt.

Hvorfor skal jeg købe en rygtræner?

Du bør ikke længere tvivle på, om det kan betale sig at træne ryg, nu hvor du ved, hvor vigtigt det er at sætte tid af til rygtræning. Det er alligevel relevant at fremhæve, hvilke fordele der er ved en rygtræner sammenlignet med andre træningsredskaber. Læs om de fordele herunder:

 • Specialiseret fokus på rygmuskulaturen – Der er mange træningsredskaber, som inddrager rygtræning i enten højere eller mindre grad. Der er dog ingen redskaber, som har det samme specialiserede fokus på rygmuskulaturen som rygtræneren. Er det din ambition at få en flottere og sundere ryg, vil det derfor være oplagt for dig at købe en rygtræner.
 • Den er nem at montere og indstille – Der er ingen grund til at ringe efter en tekniker, når du skal have monteret og indstillet din nyindkøbte rygtræner. Det kan du nemlig sagtens gøre selv, da rygtræneren er et meget simpelt træningsredskab uden unødvendige indstillingsmuligheder eller funktioner. Det er typisk muligt at indstille højden i flere forskellige niveauer. Du kan takke de mange indstillingsmuligheder for, at hele familien kan få glæde af rygtræneren, da den passer til alle uanset højde.
 • Praktisk størrelse – En rygtræner fylder en smule, når den er klappet ud, men klapper du den sammen efter brug, så vil du nærmest ikke lægge mærke til den.

Få hjælp til at finde den perfekte rygtræner

Det kan være svært at finde den perfekte rygtræner, hvis man ikke har praktisk erfaring med at købe træningsredskaber til hjemmet.

Spørger du os, hvor det er bedst at købe rygtrænere, så vil vi altid svare, at det er klogest at shoppe rygtrænere online, men hvorfor anbefaler vi det? Det gør vi, da vi har erfaret, at udvalget af træningsredskaber er større online, end det er i de fysiske butikker.

Abilica, Impulse, Inspire Fitness, Plamax og Titan er nogle af de dygtigste producenter af rygtrænere, så start med at tage et kig på, hvad de kan tilbyde, før du leder videre. Handler du på nettet, kan du typisk læse, hvad andre danske forbrugere mener om forskellige rygtrænere. Det kan give dig en fornemmelse af, hvilke rygtrænere der er værd at kigge nærmere på, og hvilke du bør holde dig fra.

Du kan evt. alliere dig med en personlig træner, når du skal købe træningsredskaber til dit kommende hjemmefitness.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here