Sådan stryger du dit tøj uden brug af strygejern eller strygebræt

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Det er ingen hemmelighed, at de fleste danskere ejer både strygejern og strygebræt, men det er ikke sikkert, at der vil blive solgt så mange strygejern og strygebræt i fremtiden. Der findes nemlig et fremragende alternativ til det traditionelle strygejern. Du finder ud af, hvilket alternativ der er tale om, hvis du læner dig tilbage og fortsætter læsningen.

Stryg (damp) dit tøj med en damprenser

“Livet er for kort til at gå rundt i krøllet tøj”

Er du enig, så skal du sørge for at stryge eller dampe dit tøj. Det kan du enten gøre med et strygejern eller en damprenser. Vil du spare tid og gøre arbejdet nemmere for dig selv, så anbefales du at købe en damprenser, som kan fjerne krøller og folder på en fantastisk nem måde.

Det er allerede nu vigtigt at nævne, at det langt fra er alle damprensere, som er egnet til at dampe tøj, hvorfor det ikke er helt uden betydning, hvilken damprenser du vælger at købe. Skal du være sikker på, at damprenseren kan klare opgaven, så skal du købe en tøjdamper. En tøjdamper er typisk en mindre håndholdt damprenser, som kan betjenes med én hånd.

Den håndholdte tøjdamper forenkler den traditionelle strygning, da du hverken skal bruge tid på at finde dit strygejern eller strygebræt frem fra skabet. Tøjdamperen er typisk udstyret med en elektrisk pumpe, som afgiver kontinuerlig damp, mens du holder tøjdamperen mod tøjet.

Tøjdamperen kan fjerne folder og krøller på det meste tøj, men den specielle damprenser egner sig særligt godt til følgende stoftyper:

  • Silke
  • Bomuld
  • Viskose

Erfaringer viser, at tøjdampere virker bedst på tynde materialer, så hvis du primært ejer tykke skjorter, bør du undersøge, om der findes en damprenser, som kan opfylde dine behov.

Du kan i vores damprenser test læse mere om, hvordan man kan dampe tøj.

Tag din damprenser i brug med det samme – Opvarmning på 45 sekunder

I dag er der ingen lovlige undskyldninger for at gå rundt i krøllet tøj, når der findes både strygejern og tøjdampere. Føler du ikke, at du har tid til at stryge dit tøj i din travle hverdag, så bør du anskaffe dig en damprenser, da den er meget hurtigere at varme op og anvende end et strygejern.

Philips har designet og udviklet en tøjdamper, som er klar til brug i løbet af 45 sekunder. Det tager til sammenligning et sted mellem 2 og 5 minutter, før man kan tage et almindeligt strygejern i brug. Det lyder måske ikke som nogen stor forskel, men i den travle hverdag tæller hvert minut. Bruger du en tøjdamper, så kan du sagtens nå at dampe dit tøj om morgenen, før du skal møde på arbejde eller i skole.

Det er slet ikke nogen dum idé at eje flere apparater til strygning og dampning, da der er fordele og ulemper ved både tøjdampere og strygejern. Du kan klikke dig forbi vores strygejern test, hvis du gerne vil købe et nyt strygejern. Der bliver i vores tests omtalt både tørstrygejern og dampstrygejern, så der er noget for enhver smag.

Sådan slipper du for at stryge eller dampe skjorter

Kan jeg virkelig slippe for at stryge eller dampe skjorter?

Ja, det kan du muligvis slippe for, hvis du læser og benytter dig af vores tips. Det bør du i hvert gøre, hvis du gerne vil spare tid og energi i dagligdagen. Den gennemsnitlige person kan spare 3-5 timer om måneden ved at benytte sig af følgende tips:

Køb strygefrie skjorter

Tro det eller ej, men der er faktisk blevet opfundet strygefrie skjorter, så de skjorter skal du naturligvis have fingrene i. De strygefrie skjorter kan dog godt blive krøllede, hvis du ikke hænger dem ordentligt op, eller hvis du blot smider dem ned i kufferten.

Giv skjorterne en tur i din tørretumbler

Du kan med effektiv dampbehandling få dine skjorter til at rette sig ud, så put dine våde skjorter i tørretumbleren i 5-10 minutter efter vask. Du bør løbende holde øje med skjorterne, da skjorterne ikke har godt af høj varme i længere tid ad gangen.

Hæng straks på bøjle

Du bør slutteligt finde dine kraftigste stålbøjler frem, da det ikke er hensigtsmæssigt blot at smide nyvaskede skjorter ind i skabet. Der bør aldrig hænge mere end én skjorte på en bøjle, da flere skjorter på samme bøjle kan blive et problem.

Benytter du dig af denne fremgangsmåde, så er det meget sandsynligt, at du ikke behøver at stryge eller dampe dit tøj. Slår taktikken fejl, så kan du finde din tøjdamper frem, så du hurtigt kan fjerne de folder og krøller, der er opstået.

Vælg den sikreste løsning

Det er altid klogt at købe sikre apparater til hjemmet, men hvilken løsning er den sikreste, når valget står mellem en damprenser og et strygejern? De fleste mennesker har enten selv eller kender mindst én person, som er kommet til skade i forbindelse med brug af strygejern. Det er ikke ensbetydende med, at strygejernet er farligt, men det er svært at komme uden om, at strygejernet ikke er helt ufarligt.

Strygejernet har gennem årerne været skyld i mange skader på både personer, møbler og gulv. Det kan muligvis skyldes forkert betjening eller uopmærksomhed, men det ændrer ikke på, at der er en vis risiko forbundet med at stryge tøj. Det er dog glædeligt, at de forskellige producenter er blevet dygtige(re) til at udvikle strygejern, som automatisk slukker efter flere minutters inaktivitet. Den såkaldte autosluk-funktion har forhindret mange uheld de seneste år. Beslutter du dig for at købe et nyt og moderne strygejern, så bør du forlange, at strygejernet byder på den omtalte autosluk-funktion. Funktionen kan nemlig redde dig i tilfælde af, at du en dag glemmer at slukke dit strygejern.

Det er generelt mere sikkert at bruge en damprenser end et strygejern, så du bør investere i en damprenser, hvis sikkerheden betyder meget for dig. Er du forælder, skal du desuden sørge for, at dine børn ikke kommer i nærheden af strygejernet eller damprenseren, når du er i gang med at behandle dit tøj. Disse apparater bør nemlig ikke forveksles med legetøj.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here