Sådan udvider du rækkevidden på dit internet

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0

I dag er vi mennesker meget mere afhængige af internettet end førhen, da vi bruger internettet til at kommunikere med venner og familie, til at betale regninger, til at læse nyheder og meget andet.

Hvad enten du føler dig afhængig af internettet eller ej, kan du helt sikkert nikke genkendende til, at langsomt internet kan føre til voldsomme frustrationer. Drømmer du om hurtigere og mere stabilt internet i hjemmet, så skal du tage affære på nogle af de idéer, du får i artiklen. Det er i langt de fleste tilfælde muligt at forbedre det trådløse internetsignal, så lad være med at opgive al håb.

Køb en bedre router

Såfremt rækkevidden på dit internet på ingen måde er tilfredsstillende, så skal du overveje at købe en bedre WIFI router. Det er nemlig en realitet, at routeren har stor indflydelse på rækkevidden, så det er måske på tide, at du får udskiftet den gamle router.

Det er fordelagtigt at købe en Dual-Band router, som kan udsende signal på både 2,4 GHz og 5 GHz. Du kan i vores router test læse om op til flere såkaldte Dual-Band routere, hvis du har indset, at en ny router er et must.

Der bliver konstant udviklet nye, forbedrede routere, så det kan godt betale sig at købe en ny router fra tid til anden. Det sikre valg er selvfølgelig at købe en testvindende router, så du undgår at spilde penge på en middelmådig router.

Køb en WIFI extender

Ejer du allerede en nyere WIFI router, men oplever du fortsat, at internet rækkevidden ikke er tilfredsstillende, så kan du glæde dig over, at der findes endnu en god løsning. Løsningen på udfordringen kan være en lille boks – en såkaldt wifi extender. Det er meget simpelt at sætte en wifi extender op i hjemmet, så du behøver ikke at bekymre dig om den tekniske del.

Følger du de simple anvisninger, så kan du hurtigt samle og tilslutte din nyindkøbte wifi extender. Er du overbevist om, at en wifi extender kan løse din udfordring, så opfordres du til at læse vores nye wifi extender test, hvori vi har omtalt mange populære produkter.

Formindsk interferens fra andre signaler

Det kan måske umiddelbart virke en smule komisk, at mikrobølgeovne og mobiltelefoner skulle kunne påvirke signalet, men det er ikke desto mindre en realitet.

Der er nemlig mange elektroniske produkter, som kan skabe støj på signalet, hvorfor du skal forsøge at formindske interferens fra andre signaler. Det betyder dog ikke, at du skal skille dig af med dine elektroniske produkter.

Omplacér din router

Det er ikke alle danskere, som ønsker at placere WIFI routeren et centralt og synligt sted, da ikke alle routere er lige pæne og moderne. I forhold til rækkevidden og signalet vil det ikke være hensigtsmæssigt, hvis du gemmer routeren alt for langt væk. Placerer du routeren under en kommode eller bag sofaen, vil du opleve, at signalet bliver forringet.

Det bedste du kan gøre er at placere routeren et centralt sted i hjemmet, så internettet bliver hurtigt og stabilt i hele husstanden. Hæng din router op på væggen eller stil den på et skrivebord, hvis du vil være sikker på, at signalet kan udsendes i alle retninger. Det kan ikke anbefales at placere routeren på gulvet.

Du kan evt. kontakte din internetudbyder, hvis du ønsker at vide mere om, hvor det vil give bedst mening at placere en router.

Bestil en større bredbåndspakke

Der er ingen grund til at bruge en formue på routere og andet udstyr, hvis det langsomme og ustabile signal skyldes, at du har en mindre bredbåndspakke. Det kan i den anledning være en god idé at bestille en større bredbåndspakke, så du fremadrettet kan streame film og tv-serier, opdatere de sociale medier og læse nyheder uden at blive frustreret.

Skift frekvens

Såfremt der er flere personer i husstanden, som streamer og surfer på internettet samtidig, kan det ske, at forbindelsen bliver overbelastet. Det er en meget normal reaktion, men det er alligevel en irriterende situation.

Det er på langt de fleste nyere WIFI routere muligt at vælge mellem to forskellige frekvenser, så det gælder højst sandsynligt også din router. Du kan i listen over WiFi netværk undersøge, hvilke frekvenser du kan benytte dig af. Den ene frekvens er ofte mere stabil end den anden, så det kan være effektivt at skifte frekvens.

Undgå metal o.l.

Metal og andre ledende genstande kan blokere signalet, hvorfor du kan blive nødt til enten at flytte din WIFI router eller nogle af dine møbler m.v. Spejle og akvarier er blot noget af det, som kan blokere signalet. Det kan faktisk også være din egen krop, som blokerer signalet, så du bør sidde et strategisk sted.

Erfarer du, at murene i dit hjem er jernarmerede, så har du måske fundet svaret på, hvorfor dit internet kan være meget ustabilt. Udfordringen kan evt. løses ved at placere routeren et andet sted i hjemmet.

Undgå at dele bredbånd med naboen

Idéen om at dele bredbånd med naboen er måske god nok, fordi der kan være mange penge at spare. I kan nemlig splitte udgifterne til bredbånd, så jeres individuelle udgifter kan holdes nede på et minimum.

Deler du bredbånd med naboen, så kan det være en meget logisk forklaring på, hvorfor rækkevidden ikke er fantastisk. Tillader din økonomi det, så bør du få din egen internetforbindelse, egen WIFI router og egen WIFIextender. Der er nemlig ingen grund til, at du skal stille dig tilfreds med en svingende internetforbindelse.

Få en tekniker på besøg

Føler du, at du har prøvet alt uden at mærke fremgang, så kan du tage kontakt til en tekniker. Langt de fleste danskere kan få glæde af hurtig internet, så du kan også få kompetent hjælp, hvis dit internet ikke fungerer efter hensigten.

Du kan måske være heldig, at din nuværende internetudbyder vil afholde udgifterne til en tekniker. Der er i hvert fald god grund til at undersøge muligheden, da du ikke har noget at miste. Teknikeren har helt sikkert nogle løsningsforslag, som du ikke tidligere har overvejet, så det er som regel ikke spild af penge at hyre en tekniker.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here