Sikker webshop? 6 gode råd til at se om webshoppen er reel

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

0

Danske forbrugere er vilde med at handle på nettet, men det er desværre en realitet, at mange forbrugere lader sig narre af digitale svindlere. I dag kan du langt hen ad vejen undgå at blive snydt, hvis du blot gør dit forarbejde ordentligt og desuden bruger din sunde fornuft.

Har du svært ved at gennemskue, om en webshop er reel eller ej, så bør du læse vores gode råd, så du fremadrettet kan undgå at blive snydt. Det er vores ønske, at det skal være trygt og sikkert at handle på nettet, så det vil vi gerne bidrage til.

1. Kig efter virksomheds- og kontaktoplysninger

Besøger du en webshop, hvor der hverken fremgår virksomheds- eller kontaktoplysninger, så bør du tænke dig om en ekstra gang, før du afgiver en bestilling. Fremgår der ingen synlige oplysninger om virksomheden, kan det tyde på, at virksomheden har noget at skjule.

Den troværdige webshop vil typisk skilte tydeligt med følgende oplysninger:

  • Virksomhedsnavn
  • CVR-nummer
  • Adresse, by og postnummer
  • Kontaktoplysninger (e-mail og telefon)

Fremgår alle ovenstående oplysninger, vil du måske føle dig sikker, men du kan alligevel gøre klogt i at tjekke op på, om oplysninger stemmer overens med virkeligheden – f.eks. på CVR.dk*

*CVR.dk – Det Centrale Virksomhedsregister – er stedet, hvor du kan søge på virksomheder og finde adresser, virksomhedsform m.v.

2. E-mærket

E-mærket er som udgangspunkt en garanti for en sikker handel, men du skal være opmærksom på, at der er mange webshops, som skilter med e-mærkets logo uden at have ret til det. Det er nemt at kopiere et logo og sætte det ind på en hjemmeside, hvorfor du bør forholde dig kritisk.

Emaerket.dk – Klik dig ind på hjemmesiden og find ud af, om den pågældende webshop rent faktisk er registreret. Det tager mindre end 10 sekunder at søge på en virksomhed i databasen, så gør dig lige den ulejlighed.

3. Tekstmateriale

Det er langt fra alle fupsider, som er lige troværdige, da mange af siderne indeholder oceaner af stavefejl. Det er meget almindeligt, at teksterne på diverse fupsider bliver oversat via computertjenester, hvorfor stavefejl og skæve formuleringer vil forekomme.

Du kan ved at læse nogle af teksterne på en given webshop hurtigt få en fornemmelse af, om teksterne er skrevet af en dansker, eller om teksterne blot er blevet oversat via en gratis oversættelsestjeneste.

4. Priser (meget lave priser og skæve priser)

Der er intet at sige til, at du som forbruger gerne vil købe varer og tjenesteydelser til de lavest mulige priser, men det kan faktisk være farligt at lade sig friste af alt for lave priser. Du skal i den forbindelse tænke over, om det er realistisk, at forhandleren kan sælge varerne så meget billigere end andre forhandlere.

Derudover bør du være opmærksom på skæve priser, da priserne kan være direkte omregnet fra en anden valuta af en maskine. Et eksempel på en skæv pris kunne være 862,11 kr. Det er et eksempel på en pris, som du sjældent vil se hos en dansk forhandler.

5. Brugeranmeldelser

Besøger du en suspekt webshop, så er det meget sandsynligt, at andre danske forbrugere også har stiftet bekendtskab med webshoppen. Det kan du i hvert fald undersøge nærmere ved at søge efter brugeranmeldelser.

Trustpilot.dk er en af de hjemmesider, hvorpå der skrives og indsamles brugeranmeldelser, så du kan med fordel besøge denne tjeneste. Finder du udelukkende frem til negative brugeranmeldelser, så bør du ikke handle på webshoppen.

6. Kendte logoer

Der er desværre mange webshops, som bruger kendte logoer, selvom de ikke har indhentet tilladelse til det. Det gør de for at signalere troværdighed, men det skal du ikke lade dig narre af.

Er webshoppen prydet med kreditkortlogoer og sikkerhedssystemlogoer, så kan du være tilbøjelig til at tænke, at du er garanteret en sikker handel, men det er du ikke nødvendigvis. Det kan være svært at gennemskue, om en webshop har tilladelse til at skilte med logoerne, men hvis du er i tvivl, bør du selvfølgelig ikke tage chancen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here