Ski-Ergometer Test – Bedste skimaskine på markedet

0

Træn alle dine muskler med skiergometer

Vi har testet og kigget nærmere på flere skimaskiner eller skiergometer, som de også hedder.

Lagrend er helt utroligt hårdt. Du har måske set det på TV? Her er maskinen, der kan være modbydelig hård men samtidig også rigtig sjov. I vores test af skiergometer har vi gennemgået 2 maskiner.

Hvorfor er de så dyre?

Nogle er dyre. Du kan finde billigere alternativer. Men som ved alt andet, betyder det så også, at du vil skulle gå ned på udstyr.

Du vil hurtigt kunne få pulsen op, så inden du mister pusten, vil vi gå i gang. Her er dem, vi har testet.

ThoraxTrainer skimaskine

Test af ThoraxTrainer skimaskine
Forhandler Pris Information
Abilica 14.995,00 DKK Se produkt

ThoraxTrainer er efter vores vurdering den ultimative skimaskine, fordi den byder på alle de kvaliteter, som man kan ønske sig af en skimaskine. Når man først har stiftet bekendtskab med denne maskine, vil man ikke længere være i tvivl om, hvorfor den er så eftertragtet.

Denne er til dig. Og kun dig. Du skal fra start vælge, hvilken stavlænge du ønsker. Mål fra din armhule og ned til jorden. Det er denne længde, du skal vælge.

Fordelene ved denne model er, at den simulere ski på den mest perfekte måde. Mere præcist, får du det ikke – kun på langrend i Italien.

Modsat maskinen ovenfor har du 2 stave. Fokus er derfor mest på øvre krop. Men den vil stadigvæk have et stort fokus på resten af kroppen. Ja, selv dine mave vil blive trænet af denne maskine.

Computeren kan en del

Du kan se din tid, længde, hastighed, watt og puls. Du kan også vælge modstand og interval træning. Sidst og slet ikke mindst, nok det vigtigste, er, at du til slut kan få en analyse.

Du vil hurtigt opleve en meget glidende bevægelse, når du slår tilbage med stavene. Det er næsten som at stå på ski.

Vi anbefaler ikke denne til træningscenteret

Den er perfekt til hjemmet. Du vælger stavlængde i starten, og den vil kun passe til andre med næsten samme højde som dig.

Lydniveauet er desuden meget lavt. Den vil heller ikke kræve meget strøm. Alt i alt en super skimaskine til dig, der også vil stå på ski i stuen – eller hvor du vil sætte den.

Solid og støjsvag skimaskine med valgfri stavlængde

ThoraxTrainer er en solid skimaskine, som er fremstillet af kraftig aluminium for at maksimere levetiden. Du tænker måske umiddelbart, at maskinen er en anelse dyr, men du skal vide, at du virkelig får kvalitet for pengene. Den veludviklede træningsmaskine giver en virkelighedstro følelse af at stage i sneen.

Skimaskinen er perfekt til hjemmetræning, fordi den er yderst lydsvag. Du kan dermed træne uden at forstyrre din udkårne og eventuelle børn. ThoraxTrainer er brugbar for alle niveauer takket være det store spænd i belastningen. Du skal ved bestilling huske at angive den ønskede stavlængde – mellem 130 og 165 cm. Maskinen vejer i sig selv 34 kg.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 285 x 71 x 36 cm.
 • Vægt: 34 kg.
 • Udvidet computer med flere data
 • Mere præcis træning med stavene
 • Brugbar for alle niveauer

Concept 2 SkiErg skimaskine til vægophæng

Test af Concept 2 SkiErg skimaskine til vægophæng
Forhandler Pris Information
Abilica 8.999,00 DKK Se produkt

Concept 2 SkiErg kan som bekendt også købes til vægophæng. Skimaskinen byder på de helt samme funktioner, mål og kvalitet som den førnævnte skimaskine, men den skiller sig altså ud på et par punkter.

Prisvenlig skimaskine til vægophæng

Der er penge at spare ved at købe denne billige skimaskine til vægophæng. Den koster nemlig et par tusinde kroner mindre end maskinen med gulvstander. Kan du undvære gulvstanderen, kan du altså spare en god sjat penge.

Denne skimaskine vejer 4 kg. mindre end den anden – netop fordi gulvstanderen er sparet væk. Finder du på et senere tidspunkt ud af, at du ikke kan undvære en gulvstander, så kan du altid købe den som tilbehør. Standeren koster omkring to tusinde kroner og er heldigvis nem at montere. Skimaskinen er en af de billigste på markedet, men den er bestemt ikke den dårligste.

Den skal stå op af en væg. Her vil du skulle montere den fast. Når du har gjort dette, vil det så således ud:

Skiergometer Concept 2

Maskinen danner en Y form. Nederst har du svinghjulet, der generer modstanden. Lidt over denne er en computer. Den fungere ligesom en romaskines computer. Du kan se, hvor mange meter, måske endda kilometer, du har tilbagelagt.

Mærket SkiErg er meget anekendt. Gennem tiden har de opnået en position som førende inden for skiergometer. De formår at skabe maskiner, der er billige til deres kvalitet. Inden for ro-verdenen bruger mange atleter modstandssystemet Concept 2. Denne skiergometer bruger også dette, hvilket siger noget om den kvalitet, der er lagt i maskinen.

Lad os tage det fra en ende af. Først skal den samles. Folk fortæller her, at det tager dig 30 – 60 min. Du vil skulle have nogle stærke, hårdføre skruer, ellers vil den kunne vælte! Er du derfor ikke den store handyman, bør du ringe til en, der er. Vælg også gerne en handyman, der faktisk læser manualen, for det er ikke ligetil at samle. Men som man siger, kommer det gode til den, der har tålmodigheden.

Det er ikke som 30 minutters løb. Det er meget værre.

Greben er ergonomiske, og det vil du være glad for. Sammenlignet med en romaskine, der på mange måder minder om en stav, vil dit greb her være langt mere naturligt.

Performance Monitor 5 hedder computeren, hvor du ser dine resultater. Den er sofistikeret, men meget nem at bruge.

Det eneste minus ved den er, at du ikke kan se din puls. Hvis du kunne det, ville den være helt perfekt til intervaller.

Du kan også vælge en udvidet model

Her skal den ikke stå op ad en væg. Her får du en “bund” med. Stil den derfor lige, hvor du vil. Denne model, kan du også finde hos Abilica online. Vores bedømmelse af den er, at det er samme maskine, blot med en bund.

De vigtigste specifikationer

 • Koster 1/3 af hvad de rigtige skimaskiner koster
 • Få samme udbytte, som hvis du stod på ski
 • Træn din styrke, udholdenhed og koordinationsevner
 • Mål: 41 x 52 x 212 cm.
 • Vægt: 25 kg.

Concept 2 SkiErg skimaskine med gulvstander

Test af Concept 2 SkiErg skimaskine med gulvstander
Forhandler Pris Information
Abilica 10.595,00 DKK Se produkt

Concept 2 SkiErg er muligvis den mest populære skimaskine i øjeblikket. Der er i hvert fald solgt rigtig mange enheder af netop denne maskine, hvorfor den er svær at komme uden om, hvis man leder efter en kvalitetsmaskine til hjemmet.

Praktisk skimaskine med gulvstander og intelligent computer

Concept 2 SkiErg er en praktisk skimaskine, fordi den er nem at betjene, rengøre og vedligeholde. Du får med maskinen fuld kontrol over din modstand, da du blot ved at trække hårdere kan øge modstanden. Modellen er designet med samme modstandssystem som Concept 2 romaskinen, som du måske kender.

Den smarte skimaskine er udstyret med en intelligent computer, som viser forskellige træningsdata. Du finder vigtige træningsdata som hastighed, watt, kalorieforbrug, tid og meget mere. Computeren byder også på to sjove opvarmningsspil i form af fiske- og dartspil. Der er altså ingen grund til at tro, at træning ikke kan være underholdende.

Såfremt du ønsker det, kan du få tilsendt dagens træningsprogram pr. e-mail. Det kan du gøre ved at tilmelde dig på producentens hjemmeside. Du har tilmed mulighed for at downloade en logbog, så du kan holde styr på din træningsudvikling. Slutteligt skal det nævnes, at den omtalte skimaskine også sælges til vægophæng – altså uden en gulvstander.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 41 x 52 x 212 cm.
 • Vægt: 29 kg.

ThoraxTrainer Elite Air skimaskine

Test af ThoraxTrainer Elite Air skimaskine
Forhandler Pris Information
Helsebixen 35.999,00 DKK Se produkt

ThoraxTrainer Elite Air er en helt igennem fantastisk skimaskine, men der er ingen tvivl om, at mange forbrugere lader sig skræmme af den høje pris. Den koster nemlig meget mere end testens øvrige maskiner, hvorfor den ikke vil være interessant for alle.

Professionel skimaskine med mange funktioner

ThoraxTrainer Elite Air er en topprofessionel skimaskine, som bruges af både svømmere, cykelryttere, boksere og triatleter verden over. Der er med andre ord mange tusinde sportsudøvere, som bruger netop denne maskine i forskellige træningssammenhænge. Foruden at blive brugt af sportsudøvere bruges den også af mange fysioterapeuter, som har erfaret, at træningsformen er egnet til genoptræning. Selvom den er tilegnet professionel brug, forhandles den også til private.

Den eksklusive skimaskine bliver leveret med en avanceret computer, som byder på en lang række standard- og intervalprogrammer. Computeren viser både distance, tid, hastighed, gennemsnitshastighed, watt og total distance. Du har også mulighed for at indtaste dine egne tider og dermed konkurrere mod dig selv.

ThoraxTrainer Elite Air kan kobles op til 20 andre trainere, og det er sågar muligt at tilslutte storskærm ved køb af ekstra software. Du bør efter at have læst vores produktbeskrivelse ikke være i tvivl om, at vi har at gøre med en pragtfuld skimaskine, men prisen er også derefter.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: Ukendt
 • Vægt: 31-45 kg.

Hvem er de til?

Den seriøse triatlet bruger flittigt en skiergometer. Simulationen af lagrend går ind og træner alle musklerne, som du bruger under svømning, løb og cykling. Hvis du træner op til et triatlon, anbefaler vi dig kraftigt, at anvende en skiergometer som en del af træning.

Vil du i bedre form eller bare tabe dig, vil denne type maskine også kunne hjælpe dig. Desto flere muskler du har i gang, desto flere kalorier vil du forbrænde. Sammenlignet med de gode, dyre motionscykler får du mange kalorier for pengene.

Første gang på ski, uden du lander på røven
Det er helt perfekt. Hvem ved, det kan være, at du, efter de mange måneders træning, vil tage på skiferie for første gang?

Men forvent ikke, at du nu er verdens mester til lagrend. Du har teknikken, men det er selvfølgelig noget andet, hvis du står på sne frem for i stuen.

Tag dit fitness center til et nyt niveau

Det er sjovt. Hvert år rejser danskerne på skiferie. Du vil helt sikkert kunne overraske og glæde mange, hvis du købte en skiergometer til dit center.

Netop sådanne maskiner øger kundetilfredsheden. Du får et unikt produkt og en maskine, der kan tiltrække nye folk. Det er de færreste centre, der har en skiergometer. Du er derfor kommet til det rette sted, hvis du vil løfte kundetilfredsheden i dit center. Det er lige før, vi tør garanterer dig, at dine gæster og kunder vil nyde denne nye form for træning.

En idé kunne være, at du lavede en introduktion til maskinen. Hvis tiden ikke er til det, så hæng da en plakat op i omklædningen. Vis maskinen i brug. Efter lidt vil medlemmer begynde at bruge den.

Hvis blot du fortæller, at triatleter bruger den, skal den nok blive en succes. Og med lidt held vil dine medlemmer fortælle deres venner om denne nye maskine, der er højst utraditionel i mange centre. Det er en rigtig god måde at få opmærksomhed på.

Køber du flere, anbefaler vi dig, at du kontakter webshoppen, vi henviser til. Det er fleksible forretningsfolk, som dig selv. De vil med sikkerhed være åben for, at du kunne få en rabatkode, hvis du købte flere.

En rigtig sjov idé, som du kunne optage og ligge på Facebook, er en konkurrence. Du vil skulle have 2 maskiner for denne konkurrencer. Find og spørg dernæst nogle af de faste medlemmer i fitness centeret. Dem, der måske kender hinanden lidt derfra. Se, om du kan samle 2 hold á 5 personer.
Konkurrencen skal gå ud på, at det hold som først tilbagelægger 10.000 m vinder.

Det vil være hårdt men sjovt. Nok sjovest for dem, der skal se på hjemmefra sofaen.

En slags opretstående romaskine

Du kender sikkert romaskinen. Du sidder i en lille stol, mens du foran dig har et greb med en form for torv. Hiver du i dette, generer du fart, mens du samtidig skal bevæge benene for at få højere fart.

Meget enkelt. Og lige så nemt er en skimaskine. Nogle vil måske finde en skimaskine lettere. Du står op og trækker oppe fra og ned. Præcis som når du står på ski. Når ud trækker ned, bøjer du knæene og træner derfor også ben og ryg.

Alder og form betyder intet

Hvis man vil i bedre form vælger mange at løbe. Nogle vælger at cykle. Men en ny og måske meget sjovere træningsform vinder nu terræn. Den er meget nem at bruge, men alligevel vil alle dine muskler blive rørt. Du bestemmer helt selv, hvor meget energi du vil bruge. Trækker du hurtigt og hårdt, vil svinghjulet kører hurtigere, og det vil øge modstanden og derfor energien og kræfterne du skal bruge.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here