Slagnøgle Test – De bedste slagnøgler på markedet

0

Er du på udkig efter en slagnøgle, så er du – med stor sandsynlighed – bevidst omkring, at udvalget er stort. Derfor er mulighederne også mange og det kan virke en kende overvældende, at skulle vælge en maskine blandt det både store og differentierede udvalg. Derfor er det også uhyre vigtigt, at det hele er noget, der foregår med den største omhu.

Hvis du har planer om, at skulle investere i en slagnøgle, så skal det understreges, at der er mange aspekter, der skal inddrages i dine overvejelser og vurderinger. Des mere specifik, du kan være i forhold til din søgning, des nemmere bliver det også at finde frem til netop dén model, der på bedste vis stemmer overens med dine forskellige krav.

I denne slagnøgle test bliver du præsenteret for en række forskellige maskiner. De mange modeller, der er beskrevet i denne test har udmærket sig på flere punkter, hvorfor de også er blandt de bedste på markedet. Du kan roligt og med tryghed vælge at bestille en slagnøgle, du har fundet frem til i denne slagnøgle test – så gør du et rigtig godt køb!

Bosch GDR 12V-105 Professional

Test af Bosch GDR 12V-105 Professional
ForhandlerPrisInformation
GlobalTools1.495,00 DKK Se produkt

Bosch GDR 12V-105 Professional

Denne model fra Bosch kan bryste sig af, at være den korteste slagskruetrækker i sin klasse. Den har en konstruktion, der gør, at den ikke måler mere end 137 mm., hvilket er med til at gøre den til den korteste model i 12 V-klassen. Det skyldes, at du er sikret, at du får en optimal håndtering – selv ved opgaver under trange eller på anden vis dårlige forhold.

På trods af dens størrelse, så er du dog samtidig sikret, at GDR 12V-105 Professional kan bryste sig af et kraftigt drejningsmoment, der lyder på intet mindre end 105 Nm. Derfor kan den også bruges i forbindelse med alle gængse opgaver, som du normalvis vil gøre brug af en slagnøgle til – uanset om der er tale om metal, beton eller noget tredje.

Lille model med højt omdrejningstal

Samtidig så byder den også på et højt omdrejningstal, der lyder på intet mindre end 2.600 omdrejninger pr. minut, hvilket er med til at sikre, at du får en hurtig fremdrift i arbejdet. Den kommer med en enestående og unik Bosch-Premium-Lithium-teknologi, hvilket blandt andet giver en længere standtid og samtidig også en helt suveræn driftstid.

I og med, at der er tale om en akku-slagnøgle, så er den også blevet udstyret med Boschs elektroniske cellebeskyttelse, der går under navnet ECP. Det beskytter nemlig akkuen mod overbelastning, overophedning og dybafladning. Den er selvfølgelig også udstyret med en integreret LED-lampe, der kan oplyse ethvert arbejdsområde.

De vigtigste specifikationer

 • Akku-kapacitet: 2,0 Ah.
 • Omdrejningstal, ubelastet: 0 – 2.600 o/min.
 • Drejningsmoment, maks.: 105 Nm.
 • Slagtal, nominelt: 0 – 3.100 slag/min.
 • Batterispænding 12 V.
 • Værktøjsholder: 1/4″ indvendig sekskant.

Bosch GDS 18 E

Test af Bosch GDS 18 E
ForhandlerPrisInformation
GlobalTools4.772,50 DKK Se produkt

Hvis du er på udkig efter en alsidig slagnøgle, der kan tages i brug i forbindelse med mere kraftfuld skruning, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du passende kan vælge at se nærmere på GDS 18 E fra Bosch. Den er blandt andet særligt velegnet i forbindelse med montering af hjul på personbiler, stillads- og reolmontering, på værksteder samt til skruesamlinger i beton og træ.

Med andre ord, så er det en maskine, der kan bruges i forbindelse med et væld af formål. Den kan desuden bryste sig af, at have en rigtig komfortabel håndtering, hvilket i høj grad er noget, der skyldes, at den er blevet udstyret med såkaldt Softgrip og derfor har den også et meget gunstigt tyngdepunkt som følge af det komfortable midtergreb.

Robust slagnøgle fra Bosch

El-værktøj kan meget vel ende med at tage nogle gevaldige huk. Derfor er det også essentielt, at det kan bryste sig af, at kunne holde til det. Det er bestemt ikke noget, du skal være bange for, når det kommer til Bosch GSD 18 E, eftersom der er tale om en særdeles robust maskine, hvilket blandt andet skyldes slagværkets kabinet udført i metal.

Dertil skal det også gøres klart, at den kommer med både højre- og venstreløb, der bruges til fastspænding og løsning. Det er også nemt at udskifte indsatsværktøjerne på denne slagnøgle, hvilket selvfølgelig er relevant, hvis den skal bruges til opgaver, hvor hyppig udskiftning er noget, der kan forekomme. Den har både en høj effekt og et højt drejningsmoment.

De vigtigste specifikationer

 • Nominel effekt: 500 W.
 • Maks. drejningsmoment (hård skrueopgave): 250 Nm.
 • Maks. drejningsmoment (let skrueopgave): 160 Nm.
 • Værktøjsholder: 1/2″ udvendig firkant.
 • Nominelt omdrejningstal: 500 – 1.300 o/min.
 • Omdrejningstal, ubelastet: 800 – 1.900 o/min.
 • Vægt: 3,2 kg.
 • Længde: 315 mm.
 • Højde 200 mm.

Bosch GDS 18 V-EC 250 Professional

Test af Bosch GDS 18 V-EC 250 Professional
ForhandlerPrisInformation
10-42.999,00 DKK Se produkt
GlobalTools6.522,50 DKK Se produkt

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at Bosch står bag en lang række forskellige slagnøgler, der alle udmærker sig på flere punkter. Det er bestemt heller ikke noget, der er nogen undtagelse for denne model fra den anerkendte producent, der går under navnet GDS 18 V-EC 250 Professional og bestemt også kan bryste sig af, at være uhyre effektiv.

Ydermere, så skal det også gøres klart, at denne model byder på både en høj ydelse og dertil også et højt drejningsmoment, hvilket naturligvis har relevans, hvis den skal bruges i forbindelse med mere krævende opgaver – og det kan du sagtens bruge Bosch GDS 18 V-EC 250 Professional til, da den både er robust, kraftfuld og særdeles imponerende.

Lang driftstid som følge af EC-motorteknologi

Maskinen kan også bryste sig af, at have en imponerende driftstid, da den er blevet udstyret med en såkaldt børsteløs EC-motorteknologi, der også er med til at give en længere levetid. Den har også et meget højeffektivt drev, der ligeledes også hjælper på dette. Dertil kan den også bryste sig af en driftstid, der er rigtig lang, fordi den kommer med et 5,0 Ah-akkupak.

Hvis du ofte kommer til at gøre brug af din slagnøgle i områder, hvor der er dårlig belysning, så er det naturligvis værd at notere sig, at Bosch GDS 18 V-EC 250 kan bryste sig af, at være udstyret med en LED-lampe, der giver rigtig god oplysning af arbejdsområdet. Den har desuden også en meget kompakt konstruktion med en hovedlængde på blot 163 mm.

De vigtigste specifikationer

 • Akku-kapacitet: 4,0 Ah.
 • Omdrejningstal, ubelastet: 0 – 2.400 o/min.
 • Drejningsmoment, maks.: 250 Nm.
 • Slagtal, nominelt: 0 – 3.500 slag/min.
 • Længde: 163,0 mm.
 • Bredde: 64,0 mm.
 • Højde: 246,0 mm.
 • Batterispænding: 18 V.
 • Værktøjsholder: 1/2″ udvendig firkant.
 • Vibrationseksponering ah: 18.0 m/s².
 • Usikkerhed K: 1.5 m/s².

Bosch GDS 30

Test af Bosch GDS 30
ForhandlerPrisInformation
GlobalTools11.160,00 DKK Se produkt

Hvis du er på udkig efter en slagnøgle, der kan bruges til de helt store og mere krævende opgaver, så bør der ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge at se nærmere på Bosch GDS 30, da det bestemt er en maskine, der kan bryste sig af, at være muskelbundtet, der tages frem til de opgaver, som de andre og mindre maskiner ikke er i stand til at klare.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at denne maskine kan bruges til rigtig mange forskellige opgaver, hvilket blandt andet er noget, der inkluderer svære skruesamlinger på lastvogne, entreprenørmaskiner, transportmateriel, i sværindustrien, den petrokemiske industri og meget, meget andet – der er nemmest ikke noget, den ikke kan.

Ekstra håndgreb for bedre håndtering

I og med, at der er tale om en meget kraftfuld og effektiv maskine, så skal der selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at det har været nødvendigt, at der er blevet monteret et ekstra håndgreb med en støtteskive, da det er med til at give dig en markant bedre håndtering af maskinen. Dertil kommer den også med øjebolt, hvis du vil hænge dem op.

Bosch har valgt at udstyre deres GDS 30 med et V-not-slagværk, der blandt andet byder på en ringe rekylvirkning, der gør håndtering af maskinen nemmere og dertil også en lang levetid. Den har en meget høj slagkraft og er meget robust, men på trods af dette, så er der fortsat tale om en slagnøgle, der byder på en relativt lav vægt på blot 7,3 kg.

De vigtigste specifikationer

 • Nominel effekt: 920 W.
 • Maks. drejningsmoment (hård skrueopgave): 1.000 Nm.
 • Maks. drejningsmoment (let skrueopgave): 500 Nm.
 • Værktøjsholder: 1″ udvendig firkant.
 • Nominelt omdrejningstal: 860 o/min.
 • Vægt: 7,3 kg.
 • Længde: 431 mm.
 • Højde: 436 mm.
 • Vibrationseksponering ah: 4.0 m/s².
 • Usikkerhed K: 0.5 m/s².

Bosch GDS 18 V-LI HT

Test af Bosch GDS 18 V-LI HT
ForhandlerPrisInformation
GlobalTools5.160,00 DKK Se produkt

Her er der tale om én af de absolut stærkeste modeller i 18 V-klassen, du kan finde på det danske marked. Derfor er du også garanteret, at den byder på en høj effektivitet og en kraftfuld motor, der gør, at den kan opretholde et højt drejningsmoment og dermed også kan bruges i forbindelse med selve de hårdeste skrueopgaver i f.eks. metal og beton.

Samtidig er det dog også en maskine, der er utrolig robust og modstandsdygtig over for selv hårdere slag, hvilket skyldes, at den er blevet udstyret med en gearkasse og et hus, der er blevet udført i metal. Selvom dette er tilfældet, så vejer den ikke mere end 3.0 kg., og er dermed også den letteste af de såkaldte High Torque-slagnøgler på markedet.

Udstyret med innovative CoolPack-akkuer

Det bør desuden også gøres klart, at Bosch har valgt at udstyres deres GSD 18 V-LI HT med en række innovative og unikke CoolPack-akkuer, der er med til at sikre en optimal varmeafstråling under samtlige opgaver. Det er med til at forlænge den generelle standtid for maskinen med helt op til 100% sammenlignet med akkuer uden CoolPack.

Da det er en såkaldt akku-slagnøgle, så har Bosch naturligvis også integreret deres meget populære elektroniske cellebeskyttelse, der går under navnet ECP. Det beskytter mod blandt andet overbelastning og overophedning, men sikrer også mod dybafladning. Den er udstyret med en praktisk batteriindikator, der viser hvor meget strøm, der er på.

De vigtigste specifikationer

 • Akku-kapacitet: 4,0 Ah.
 • Omdrejningstal, ubelastet: 0 – 1.900 o/min.
 • Vægt inkl. akku: 3,0 kg.
 • Maks. drejningsmoment (hård skrueopgave): 650 Nm.
 • Slagtal, nominelt: 0 – 2.100 slag/min.
 • Batterispænding: 18 V.
 • Værktøjsholder: 1/2″ udvendig firkant

Hvad kan en slagnøgle bruges til?

Der bør selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at du har mulighed for at gøre brug af en slagnøgle i et væld af forskellige sammenhænge. Oftest bliver en elektronisk slagnøgle som de modeller, der er beskrevet ovenfor dog brugt i forbindelse med blandt andet dækskift, udskiftning af støddæmpere, arbejde på udstødningssystemet, plæneklipperreparation og mindre motorarbejde.

Det skal dog gøres klart, at sådanne maskiner dog også sagtens kan bruges i forbindelse med mange andre typer af arbejdsopgaver hvor, der er behov for at enten stramme eller løse bolte og møtrikker. Derfor kan det også sagtens tænkes, at det er en slagnøgle, du søger for at kunne komme videre med dit gør-det-selv-projekt derhjemme.

Hvad skal jeg fokusere på, når jeg skal vælge en slagnøgle?

Som du med garanti også har fået en fornemmelse af, så er det danske marked stort og derfor byder det også på et væld af forskellige slagnøgler. Disse maskiner varierer på baggrund af mange forskellige faktorer, hvilket blandt andet inkluderer størrelse, pris, effekt, omdrejningstal, batteritid, funktioner og meget, meget andet.

Hvad dette betyder naturligvis også, at der er rigtig mange forskellige ting, du skal have med i dine overvejelser, hvis du står over for, at skulle købe en ny slagnøgle – og det er bestemt noget, der gør sig gældende uanset hvad, du har planer om, at du skal bruge den pågældende maskine til. Det er vigtigt, at der vælges med omhu og med fokus på egne krav.

Nedenfor kan du skabe dig et godt overblik over hvilke faktorer, du særligt skal have fokus på, hvis du skal investere i en ny slagnøgle. Disse faktorer er noget, der skal både overvejes og vurderes meget nøje, uanset om du skal købe maskinen til brug i hjemmet eller du derimod skal bruge en maskine i professionelt regi og dermed også til dagligt:

Drejningsmoment

Det er vigtigt, at du vælger en maskine med et højt drejningsmoment, hvis den skal bruges til mere krævende opgaver.

Størrelse

Skal du bruge maskinen steder hvor, der er begrænset plads, så er det vigtigt med en maskine, der ikke er for stor.

Slag- og omdrejningstal

Dette er desuden også tal, der er synonym med maskinens effektivitet og derfor skal de også være med i dine overvejelser.

Batteri

Du bør vælge en slagnøgle, der er udstyret med et batteri med en god driftstid, så du ikke hele tiden skal skifte batteri eller lade op.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here