Sodavandsmaskine Test – Bedste danskvandsmaskine 2017

0

I dag er man ikke tvunget til at besøge det lokale supermarked, hvis man tørster efter sodavand. Har du en sodavandsmaskine, har du nemlig mulighed for at lave sodavand derhjemme. I denne sodavandsmaskine test vil vi naturligvis introducere dig for de bedste sodavandsmaskiner på markedet.

Du vil blive præsenteret for sodavandsmaskiner fra bl.a. AQVIA, Sodastream og Kitchenaid. Vi har testet 10 sodavandsmaskiner, hvorefter vi har udvalgt de 3 bedste ud fra vores testresultater. Dermed får du flere attraktive valgmuligheder, hvis du drømmer om at lave sodavand på egen hånd.

AQVIA Exclusive Black

Test af AQVIA Exclusive Black
Forhandler Pris Information
KitchenOne 839,00 DKK Se produkt
Skousen 839,00 DKK Se produkt
Whiteaway 839,00 DKK Se produkt
KitchenTime 859,00 DKK Se produkt
Wupti 1.099,00 DKK Se produkt

Når man tester en lang række sodavandsmaskiner, så kan det være svært at pege på én, der er den bedste. Ikke desto mindre er det lykkedes os at kåre en testvinder, og det er AQVIA Exclusive Black. Vi lægger bl.a. vægt på de skønne funktioner og specifikationer, som man får med denne testvindende model.

Eksklusiv sodavandsmaskine med mange fordele

Det er de færreste, der kan erklære sig i uenige i, at denne sodavandsmaskine byder på eksklusivitet og luksus ud over det sædvanlige. Der kommer nemlig først og fremmest med et elegant design i sort og sølv. I vores test havde vi ikke et eneste kritikpunkt af designet, der er spot-on på alle måder. Takket være det flotte design behøves man ikke gemme maskinen væk i skabet, når man ikke bruger den.

Der er rigtigt mange fordele ved denne AQVIA sodavandsmaskine, som vi naturligvis gerne vil introducere dig for:

Simpel betjening

Man finder sjældent en sodavandsmaskine, der er mere simpel at betjene end AQVIA Exclusive Black. Den høje brugervenlighed gør, at du kan gå i gang med at brygge sodavand med det samme. Du behøves altså ikke bruge timevis på at læse en brugsvejledning igennem, da alle funktioner og knapper er lettere at betjene. Du skal blot trykke én gang på kanppen, hvorefter maskinen klarer resten.

Hurtig og let rengøring

I vores sodavandsmaskine test erfarede vi også, at denne maskine er særdeles hurtig og let at rengøre. Således kommer du ikke til at bruge mange kræfter på hverken rengøring eller vedligeholdelse. Flere af delene kan komme i opvaskemaskinen, hvilket endnu en gang vil spare dig for tid og besvær. De øvrige dele kan rengøres med en ren og fugtig klud, så det bliver ikke meget lettere.

Ledningsfri sodavandsmaskine

En af de helt store fordele ved denne maskine er, at den er ledningsfri. Du kan dermed helt selv bestemme, hvor du vil stille din nyindkøbte maskine, da du ikke skal forholde dig til irriterende ledninger.

Gasflaske og plastflasker medfølger

Køber du denne fine AQVIA sodavandsmaskine, får du 2 stk. gasflasker (á 1 liter) og 1 stk. gasflaske (60 liter) med i købet. Dermed får du leveret alt det, du skal bruge til at lave sodavand. Det er i øvrigt værd at bemærke, at denne maskine også er kendt som en danskvandsmaskine.

Kan købes i mange farver

Den omtalte model er i sort design, men du kan faktisk også købe denne sodavandsmaskine i andre farver. Du kan bl.a. vælge mellem rød, grøn og chrome. I øjeblikket er der dog ingen tvivl om, at de fleste forbrugere vil foretrække denne sorte model.

Tilkøb af ekstra AQVIA flasker

Såfremt du ønsker det, kan du tilkøbe ekstra AQVIA flasker. Disse flasker kan nemlig købes i rigtigt mange flotte farver. Flaskerne kan købes i forskellige størrelser, hvor bl.a. 500 og 1000 ml. er repræsenteret.

Testvinder i flere medier

TestGuro.dk er ikke den første og eneste til at kåre denne sodavandsmaskine som bedst i test. Den er nemlig også blevet kåret som testvinder hos Politiken i Danmark og hos Smartson.se og Arbetarbladet.se i Sverige.

Videopræsentation af AQVIA Exclusive

De vigtigste specifikationer

 • Gasflaske – 60 liter
 • Plastflasker – 2 stk. á 1 liter
 • Mål – 45 x 38 x 19 cm. (højde x bredde x dybde)

SodaStream Genesis

Test af SodaStream Genesis
Forhandler Pris Information
KitchenTime 539,00 DKK Se produkt
COOP 699,00 DKK Se produkt

I vores sodavandsmaskine test har vi også haft fornøjelsen af at teste en maskine fra SodaStream. Vi var så glade for SodaStream, at vi valgte at tildele maskinen en flot 2. plads. Det er nemlig en prisvenlig sodavandsmaskine, der byder på mange fine egenskaber. Dermed vil vi vurdere, at det er et rigtigt fint alternativ til vores testvinder.

Billig sodavandsmaskine til den kræsne forbruger

Vil du købe en billig sodavandsmaskine, der opfylder dine krav og behov, så kan du overveje denne fine model. Det er nemlig et af de billigste alternativer i vores sodavandsmaskine test. Kigger du på de mest populære sodavandsmaskiner på det danske marked, så kan du næsten ikke komme uden om SodaStream. Det er nemlig en af de førende (hvis ikke det førende) brands på markedet. SodaStream har også haft succes med mange andre modeller – bl.a. Crystal, Source, Jet og Genesis.

Lav sodavand på 30 sekunder

Synes du, at det lyder attraktivt, at du kan lave sodavand på 30 sekunder, så vil du elske denne maskine. Du skal nemlig blot trykke på start-knappen og herefter vente 30 sekunder på, at sodavanden er klar til at blive nydt.

Nem at samle og håndtere

Når du modtager denne SodaStream maskine med posten, skal du ikke bruge mere end et par minutter på at samle den. Når du vil i gang med at lave sodavand, skal du blot fylde flasken op med vand og tilføre kulsyre, hvorefter du kan tilsætte den ønskede smag. Der er altså ikke særligt meget at tage fejl af med denne sodavandsmaskine, der kan betjenes af både børn og voksne.

Klassisk og praktisk sort design

Designet er både klassisk, flot og praktisk, hvilket er tre vigtige egenskaber. Designmæssigt vil denne SodaStream maskine passe ind i ethvert hjem, da den ikke fylder alverden og har et flot udtryk.

Mulighed for at regulere kulsyremængden

I vores sodavandsmaskine test blev vi introduceret for, at man kan regulere kulsyremængden med denne SodaStream maskine. Dermed kan man få både bløde og hårde bobler – afhængig af hvad du foretrækker.

Relativt højt støjniveau

Skal man komme med kritik af denne sodavandsmaskine, så skal det hænge sammen med støjniveauet. Maskinen afgiver nemlig en ret høj lyd, når sodavanden er færdig. Det er dog heldigvis noget, som man hurtigt vil vænne sig til.

Høj kvalitet til prisen

Sammenligner man pris og kvalitet, så vil denne sodavandsmaskine være alle pengene værd. Det er nemlig en kvalitetsmaskine, der er fremstillet af flotte og robuste materialer.

Videopræsentation af SodaStream Genesis

De vigtigste specifikationer

 • Gasflaske – 60 liter
 • Plastflasker – 1 stk á 0,925 liter
 • Mål – 42,7 x 20 x 20 cm. (højde x bredde x dybde)

KitchenAid 1121ECA sodavandsmaskine

Test af KitchenAid 1121ECA sodavandsmaskine
Forhandler Pris Information
KitchenOne 2.400,00 DKK Se produkt
Wupti 2.999,00 DKK Se produkt

I vores sodavandsmaskine test erfarede vi, at man kan købe sodavandsmaskiner i stort set alle prisklasser. Denne maskine fra Kitchenaid befinder sig i den høje prisklasse og er betydeligt dyrere end de øvrige maskiner i vores store test. Dog får du heldigvis også kvalitet for pengene.

Luksuriøs sodavandsmaskine med fine egenskaber

På 3. pladsen i vores test finder vi en luksuriøs sodavandsmaskine fra Kitchenaid. Der er tale om modellen 1121ECA, der er en af de dyreste modeller på markedet. Ikke desto mindre har modellen fortjent en flot 3. plads, hvilket hænger sammen med maskinens mange fine egenskaber. Selvom Kitchenaid ikke er specialister i sodavandsmaskiner, så har de alligevel formået at designe og udvikle en rigtig flot model.

Flot og brugervenligt display

Denne sodavandsmaskine kommer med et flot og brugervenligt display, hvor du konstant kan følge med i kulsyreniveauet. Dermed kan du nemmere danne dig et overblik over, hvorvidt der mangler kulsyre eller ej.

Manuelt håndtag

Som du kan se på produktbilledet, kommer maskinen med et manuelt håndtag. Dette håndtag kan du bruge til at regulere indholdet af kulsyre, hvilket er en rigtig god feature.

Kompatibel med de fleste kulsyrepatroner

Maskinen er kompatibel med langt de fleste kulsyrepatroner. Den fungerer f.eks. glimrende med kulsyrepatroner fra AQVIA og SodaStream, som vi også har fremhævet i vores test. Det er både nemt og hurtigt at skifte kulsyrepatronen, når der er behov for det.

Solid maskine i plast og stål

Kitchenaid 1121ECA er fremstillet af henholdvis plast og stål. Dermed har har producenten lykkedes med at skabe en maskine, der kan holde til lidt af hvert. Med reference til den høje kvalitet får du en sodavandsmaskine, som du kan få glæde af i mange år.

Videopræsentation

De vigtigste specifikationer

 • Gasflaske – 60 liter
 • Plastflasker – 1 stk á 1 liter (BPA fri)
 • Mål – 45,2 x 20 x 27,9 cm. (højde x bredde x dybde)

Aarke Black

Test af Aarke Black
Forhandler Pris Information
KitchenOne 1.459,00 DKK Se produkt
Wupti 1.459,00 DKK Se produkt
KitchenTime 1.549,00 DKK Se produkt

Aarke Black er en sodavandsmaskine tilhørende mellemprisklassen, som besidder så mange kvaliteter, at det halve kunne være nok. Såfremt du endnu ikke har fundet din ideelle sodavandsmaskine, får du her endnu et godt bud på, hvilken maskine du kan købe.

Stilren og brugervenlig sodavandsmaskine fra svensk producent

Aarke Black er en svenskproduceret sodavandsmaskine, som først og fremmest tiltrækker en masse opmærksomhed med sit smukke og slanke design. Den svenske producent, Aarke, har anvendt de flotteste og mest robuste materialer til at vække denne skønne maskine til live. Brugervenligheden er imponerende høj, da du blot skal følge nogle meget simple instrukser.

Der medfølger en flaske, men selve kulsyrepatronen skal købes som tilbehør, hvilket du skal huske, når du skal afgive en bestilling. Sodavandsmaskinen kommer som bekendt med mange skønne egenskaber, men den bidrager også positivt til køkkenindretningen. Der er med andre ord ingen grund til at gemme den alt for langt væk i skabet.

De vigtigste specifikationer

 • Gasflaske: 60 liter (rækker til 60 liter sodavand) – medfølger ikke
 • Plastflasker: 1 stk. á 1 liter

Sodastream Power

Test af Sodastream Power
Forhandler Pris Information
Wupti 1.213,00 DKK Se produkt
COOP 1.249,00 DKK Se produkt
KitchenTime 1.249,00 DKK Se produkt

Sodastream Power er blevet revet ned fra butikshylderne, siden nyheden blev offentliggjort for år tilbage. Der bliver konstant produceret nye sodavandsmaskiner, men denne maskine hører fortsat til blandt de bedst sælgende maskiner.

Intelligent og stilren sodavandsmaskine med praktisk belysning og flere kulsyreniveauer

Sodastream Power er så fantastisk en sodavandsmaskine, at det ville være en skam, hvis den ikke blev omtalt. Det første man får øje på er helt naturligt det smukke ydre, som man vil få svært ved ikke at forelske sig i. Dernæst opdager man, at sodavandsmaskinen også imponerer på andre parametre. Der er nemlig mulighed for at vælge mellem 3 forskellige kulsyreniveauer, ligesom maskinen byder på snap-lock funktion.

LED-belysningen er med til at indikere kulsyreniveauet, så du kan altid holde dig up-to-date på det akutelle kulsyreniveau. Der medfølger både en kulsyrecylinder og en genanvendelig flaske, så disse dele skal du ikke købe som tilbehør. Flasken erstatter op til 1000 plastflasker og dåser på et år.

Sodastream Power har vundet mange priser, så det er ikke kun os, som er imponeret over sodavandsmaskinen. Der ydes 2 års garanti på produktet.

De vigtigste specifikationer

 • Gasflaske: 60 liter (rækker til 60 liter sodavand) – medfølger
 • Plastflasker: 1 stk. á 1 liter

AQVIA Balance

Test af AQVIA Balance
Forhandler Pris Information
Wupti 690,00 DKK Se produkt

AQVIA Balance er en testvindende sodavandsmaskine, som er blevet omtalt i mange danske og udenlandske magasiner – heriblandt Familie Journal. Du kommer med sikkerhed ikke til at spilde dine penge, hvis du køber denne pragtfulde maskine.

Simpel og rengøringsvenlig sodavandsmaskine uden ledning

AQVIA Balance er en veludviklet sodavandsmaskine, som er fantastisk nem at betjene og rengøre. Endvidere er det nemt at skrue flasken af og på, hvorfor maskinen kan betjenes af enhver person. Du kan omdanne frisk vand til smagfuld sodavand ved at trykke på én knap. Det bliver altså ikke meget nemmere at lave sodavand.

Den omtalte sodavandsmaskine bliver leveret helt uden ledninger, så du kan placere maskinen et vilkårligt sted. Der er mulighed for at købe diverse tilbehør, men du skal dog vide, at der medfølger både gasflaske og plastflaske. Derudover skal du huske at nyde det skønne design.

De vigtigste specifikationer

 • Gasflaske: 60 liter (rækker til 60 liter sodavand) – medfølger
 • Plastflasker: 1 stk. á 1 liter

Derfor skal du købe en sodavandsmaskine

Vi håber, at du har fået glæde af resultaterne fra vores sodavandsmaskine test. Er du fortsat i tvivl om, hvorvidt en sodavandsmaskine er noget for dig, så vil vi gerne introducere dig for, hvorfor du bør købe denne form for køkkenmaskine:

1. Det er sjovt

Har du en sodavandsmaskine stående i køkkenet, så er der sikret underholdning for både børn og voksne. Det er nemlig både hyggeligt og underholdende at brygge en god omgang sodavand i den ønskede smag. Denne type køkkenmaskine vil være særligt egnet til børnefamilier med små- og / eller store børn – se vores store test af køkkenmaskiner.

2. Du kan spare mange penge

Det er ingen hemmelighed, at det hurtigt kan blive en dyr affære, hvis man skal købe sodavand i flere forskellige varianter i supermarkedet. Prisen vil være særlig høj, hvis man går efter et kvalitetsbrand. Laver du sodavand på egen hånd med en maskine, så kan du spare rigtigt mange penge. Hvor mange penge du kan spare afhænger af, hvor meget sodavand du er vant til at drikke. Ikke desto mindre er besparelsen typisk tilstrækkelig stor til, at det kan blive en god forretning på sigt.

3. Det er et sundere alternativ

Sodavand bliver aldrig decideret sundt – uanset om man køber det færdiglavet, eller om man laver det selv. Ikke desto mindre kan du få glæde af et sundere alternativ, hvis du laver sodavand med din sodavandsmaskine. Således kan du nyde en mere frisk- og kalorielet drik, der ikke har et højt indhold af usunde næringstoffer.

4. Regulering af brusindhold

Der er nogle, som foretrækker et højt indhold af brus, mens andre foretrækker et lavt indhold af brus. Bruger du en sodavandsmaskine, så kan du selv regulere, hvor meget brus du vil have i din sodavand. Dermed får du opfyldt dine individuelle krav og behov, da sodavanden bliver nøjagtig, som du bedst kan lide den.

5. Mange smagsvarianter

Køber du en sodavandsmaskine, så kan du frit vælge mellem mange smagsvarianter. Der er bl.a. mulighed for at vælge mellem passionfrugt, cola, tranebær, hindbær og meget mere. Dermed kan du variere mellem flere forskellige smagsvarianter, så du ikke bliver træt af den samme smag.

Priser – Hvad koster en sodavandsmaskine?

Det er meget svært (faktisk umuligt) at komme med et specifikt svar på, hvad en sodavandsmaskine koster. Der findes nemlig rigtigt mange maskiner på det danske marked, og der er stor forskel på prisen. Vores erfaring er, at priserne varierer mellem 400 kr. og 3000 kr. Før du går på udkig efter en god sodavandsmaskine, så bør du tænke over, hvor mange penge du er villig til at give for din kommende maskine.

I vores sodavandsmaskine test fandt vi ud af, at der er rig mulighed for at købe en god maskine til under tusinde kroner. Dermed vil det være en oplagt gaveidé til både børn og voksne i forbindelse med fødselsdage, konfirmationer, jul og meget mere. Det er i hvert fald de færreste børn, som ikke vil blive glad for at få en sodavandsmaskine.

Kilder:

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here