Stavblender Test – Bedste stavblendere til køkkenet

0

En stavblender er et køkkenredskab, som har fundet vej til langt størstedelen af alle danske køkkener. Det er aldrig for sent at købe en stavblender, så hvis du ikke allerede ejer en stavblender, så kan du skrive det på din indkøbsliste.

Du kan lave rigtigt mange forskellige retter og drikke med en stavblender, hvorfor du næsten ikke kan undvære dette køkkenredskab. Selvom du allerede ejer mange køkkenredskaber, så er der ikke noget, der kan erstatte en stavblender, som er blevet et must-have. Hvad enten du skal piske, blende eller hakke, så kan du finde din stavblender frem fra skuffen.

Du vil gerne have fingrene i den bedste stavblender, men hvor findes den? Det er et glimrende spørgsmål, som du kan finde svar på, hvis du læser resultatet af vores nye test. Vi kommer med et uforbeholdent bud på, hvilken stavblender der er den bedste til prisen.

De bedste stavblendere – Her er tre konkrete anbefalinger

Vi har brugt adskillige timer på at teste stavblendere, og vi har glædet os til at præsentere dig for resultatet. Vi kommer – med udgangspunkt i vores nyeste testresultat – med tre konkrete anbefalinger. Det er vel at bemærke anbefalinger af stavblendere, som er alle pengene værd – og endda lidt mere til.

Det er meget sandsynligt, at der er mindst én stavblender, der falder i din smag. I modsatte fald kan du besøge en af de førende forhandlere af stavblendere, hvor du helt sikkert kan finde din ideelle stavblender.

Bamix SwissLine Special Edition stavblender

Test af Bamix SwissLine Special Edition stavblender
Forhandler Pris Information
KitchenOne 1.349,00 DKK Se produkt

Bamix SwissLine Special Edition er en topprofessionel stavblender fra en af de førende producenter af køkkenredskaber. Stavblenderen har vundet utallige tests – bl.a. vores spritnye test. Modellen betragtes som den perfekte håndholdte hjælper til madlavningen, som mange madglade mennesker har stor glæde af i dagligdagen.

Professionel stavblender med mange værktøjer og tilbehør

Bamix SwissLine Special Edition er en alsidig og flot stavblender, som bliver leveret med en masse standardværktøjer. Multifunktionsblad, piskeskive og piskeskive med huller er de standardværktøjer, du vil få med i købet. Endvidere medfølger der forskellige former for tilbehør bestående af processor, kande og foodprocessor. Du er således ikke nødt til at bruge en masse penge på ekstraudstyr.

Der ydes fem års garanti på denne stavblender, hvilket er et stort kvalitetsstempel i sig selv. Den lange garantiperiode er din sikkerhed for, at du kan bruge din nye stavblender i rigtigt mange år. Skulle du alligevel opleve problemer, kan du kontakte din forhandler.

Ergonomisk, slidstærk og rengøringsvenlig

Det er mere eller mindre umuligt at slide denne stavblender op takket være den høje kvalitet og høje slidstyrke. Det er usandsynligt, at der findes en mere slidstærk stavblender, hvilket du også vil få indtrykket af, hvis du står med stavblenderen i hånden.

Bamix SwissLine Special Edition bærer præg af schweizisk præcision, hvor det fremgår tydeligt, at der kun er anvendt kvalitetsmaterialer til produktionen. Du kan stort set klare alt med denne stavblender, som kan både knuse, piske og blende råvarer. Ydermere er der to forskellige hastigheder, som du nemt kan indstille på. Slutteligt er det vigtigt at nævne, at stavblenderen er ualmindeligt nem at rengøre.

Se video med Gordon Ramsay af denne stavblender

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Bamix
 • Motoreffekt: 200 watt
 • Hastigheder: 2

Philips HR1674/90 stavblender

Test af Philips HR1674/90 stavblender
Forhandler Pris Information
KitchenOne 648,00 DKK Se produkt
Wupti 648,00 DKK Se produkt

Philips HR1674/90 er en stavblender, som hører til blandt de bedste modeller på markedet. Philips har udviklet og fremstillet en stavblender, som vipper de fleste andre stavblendere af pinden. Selvom det er en af de billigere stavblendere, så har den rigtigt mange fine funktioner og specifikationer, der er værd at fremhæve.

Robust stavblender med stor motor og ergonomisk greb

Du får her en robust stavblender, som er udstyret med en kraftig og pålidelig motor, som aldrig svigter. Stavblenderen kan blende og piske langt de fleste råvarer – også frosne råvarer. Du kan tilberede fløde, sandkage, muffins, kagedej eller noget helt femte. Der er uanede muligheder, så hvorfor ikke udfordre din nye stavblender?

Philips HR1674/90 kommer med variabel hastighedsjustering – heriblandt den nyttige turbofunktion. SpeedTouch er knappen, du skal bruge til at justere hastigheden. Det er nemt at håndtere stavblenderen, som kommer med et ergonomisk greb og et simpelt design. Hvis du er lærenem, så vil du altså hurtigt kunne lære at håndtere din nye stavblender.

Medfølgende tilbehørspakke og lang ledning

Philips HR1674/90 bliver leveret med en overdådig tilbehørspakke, som indeholder alt det tilbehør, som du måtte få brug for. Det tager kun et splitsekund at sætte tilbehøret på stavblenderen, som har en enkelt udløserknap. Dermed kan du nemt montere og afmontere tilbehør ved behov.

Stavblenderen har en lang og praktisk ledning på 1,2 meter, hvilket er med til at sikre høj fleksibilitet og bevægelsesfrihed. Du vil opleve, at du sagtens kan manøvrere og betjene din stavblender uden at føle dig begrænset af ledningslængden.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Philips
 • Motoreffekt: 800 watt
 • Hastigheder: Trinløs variabel hastighed (bl.a. turbofunktion)

Braun MQ9087 stavblender

Test af Braun MQ9087 stavblender
Forhandler Pris Information
Wupti 1.137,00 DKK Se produkt
KitchenOne 1.169,00 DKK Se produkt
Skousen 1.169,00 DKK Se produkt
Whiteaway 1.169,00 DKK Se produkt

Braun MQ9087 er et pragteksemplar af en stavblender, som overvejende får positive bedømmelser fra private kunder og forbrugerorganisationer. Braun er en producent, der tager sit ansvar for både kvalitet og miljø seriøst. Den tyske producent har bl.a. imponeret hele verden med denne stavblender, som er i en klasse for sig.

Banebrydende stavblender med en verden af funktioner og muligheder

Braun MQ9087 er en banebrydende stavblender, som først og fremmest kommer med den anerkendte ActiveBlade teknologi. Denne teknologi er udviklet til at tackle selv de hårdeste opgaver. Det innovative hoved sikrer et finere resultat og en mere aktiv skæreflade end førhen, hvilket også er fordele, der er værd at fremhæve.

Du kan tilmed nyde et perfekt madlavningsresultat uden rod. Det patenterede hoved er designet med en teknologi, der forhindrer sprøjt, således at du kan holde dig selv og dit køkken fri for pletter. De anvendte teknologier inkluderer bl.a. Smart Speed, Power Bell og SPLASHControl, som du bliver nærmere introduceret for på forhandlerens hjemmeside.

Hurtig fastgørelse af tilbehør og høj brugervenlighed

Du vil lynhurtigt kunne fastgøre tilbehør på din stavblender, hvis du vil bruge det medfølgende piskeris eller den medfølgende minihakker. I tilbehørspakken får du også et puréhoved, foodprocessor, mikserkande og blenderhoved. EasyClick Plus gør montering af tilbehør let som en leg – ved hjælp af større og simple knapper.

Braun MQ9087 er som bekendt udstyret med en stor og kraftig motor, men det er ikke ensbetydende med, at stavblenderen er dyr i drift. Den innovative motor sørger for at tilpasse strømmen efter dine madlavningsbehov, så du aldrig kommer til at bruge mere strøm end højst nødvendigt.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Braun
 • Motoreffekt: 1000 watt
 • Hastigheder: Trinløs variabel hastighed (Smart Speed)

Det har vi lagt vægt på i vores test

Vi har lagt vægt på mange forskellige faktorer i vores stavblender test, hvor vi har forsøgt at finde frem til de bedste stavblendere på det danske marked. I den anledning har der været stort fokus på fire vigtige faktorer, som vi ikke anbefaler, at man går på kompromis med. Det er nedenstående faktorer, der har været i spil:

 • Kvalitet
 • Brugervenlighed
 • Egenskaber
 • Støj

Du kan også finde den bedste stavblender, hvis du er opmærksom på både kvalitet, brugervenlighed, egenskaber og støj. Det er ikke nok at fokusere på én faktor, da det er alfa omega, at alting går op i en højere enhed.

Der har været nogle faktorer, som vi har vægtet højere end andre. Det omfatter egenskaber og brugervenlighed, som vi anbefaler, at man vægter højest i enhver henseende. Vi kan ikke garantere, at den testvindende stavblender lever op til alle dine krav og behov, men vi er sikre på, at du ikke vil blive skuffet.

Læs også: Test af blendere

Derfor skal du købe en stavblender frem for en blender

Står valget mellem en stavblender og en blender, så skal du være bekendt med, hvad der adskiller de to køkkenredskaber. Vi vil gerne gøre dig lidt klogere på emnet ved at introducere dig for, hvilke fordele der er ved en stavblender – sammenlignet med en almindelig blender:

 • Stavblenderen er nemmere at håndtere (lille og handy)
 • Stavblenderen fylder mindre (fordelagtigt i forhold til opbevaring)
 • Stavblenderen er nemmere at rengøre (mindre dele)
 • Stavblenderen er typisk billigere (med enkelte undtagelser)

Men kan en stavblender virkelig erstatte en blender? Det er et spørgsmål, som du selv får lov til at svare på. Holder du af madlavning, så skal du eje begge køkkenredskaber.

En stavblender er et alsidigt køkkenredskab, som kan klare de mest basale opgaver. Den almindelige blender har typisk en større motor, hvorfor den er bedst til at klare de mere krævende opgaver som at knuse is og frosne bær. Skal du lave store portioner, så vil du som hovedregel være bedre stillet med en almindelig blender – også kendt som en bordblender.

Rengør din stavblender grundigt efter brug

Tager du din stavblender i brug, så skal du også sætte tid af til at rengøre den efterfølgende. Det er dog ikke noget, der behøver at afskrække dig, da de fleste stavblendere er nemme at rengøre. Der findes ikke én rengøringsvejledning, der kan bruges til alle stavblendere, da stavblendere er forskellige – og derfor skal rengøres forskelligt.

Håndvask

Hvis du har tid og overskud til det, kan du rengøre din stavblender i hånden, hvor du skal rengøre én del ad gangen. Det kræver i første omgang, at du har afbrudt strømtilførslen og har fjernet alle aftagelige dele. Du kan nemt og effektivt rengøre de fleste dele med vand og opvaskemiddel. Efterfølgende skal du lade delene tørre.

Maskinvask

Den nemme løsning består i at putte samtlige aftagelige dele i opvaskemaskinen. Før du gør det, skal du have tjekket op på, om det er alle dele, der tåler maskinvask. Det kan f.eks. være skadeligt at putte knive i opvaskemaskinen, da det kan have en sløvende effekt.

Fjerne misfarvning

Det er et faktum, at nogle typer mad (bl.a. gulerødder og rødbeder) kan føre til misfarvning af plastikdele. Eventuelle misfarvninger kan sjældent fjernes med almindelig vask, hvorfor der skal tungere skyts i brug. Vi anbefaler dig at bruge vegetabilsk olie, hvis du vil fjerne misfarvninger.

Den dyreste stavblender er ikke nødvendigvis den bedste

Høje priser og høj kvalitet hænger ikke altid sammen – heller ikke når det handler om stavblendere. Køber du den dyreste stavblender, og tror du, at du får den bedste stavblender, så bliver du muligvis skuffet.

Det er korrekt, at der kan være en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet, men ingen regler uden undtagelser. I vores test erfarede vi, at der var mange af de billigere stavblendere, der kunne præstere på lige fod med nogle af topmodellerne.

Vi råder dig til at tænke over, hvor mange penge du vil bruge på din fremtidige stavblender. Det kan du eventuelt diskutere med din samlever, hvis du har et fællesbudget at tage hensyn til. Selvom der findes mange halvdyre stavblendere, så kan du sagtens finde en alsidig og slidstærk stavblender, der kan erhverves til en fair pris.

Vælg en stavblender med et lavt støjniveau

Madlavning og støj går ofte hånd i hånd, men sådan behøver det ikke at være. Skal du have det sjovt, når du laver mad, så vil det ikke være hensigtsmæssigt, hvis der er for meget støj. Det er desværre ikke alle producenter, der har valgt at oplyse støjniveauet for deres stavblendere, selvom det er en meget vigtig faktor.

Du kan ikke kun glæde dig selv ved at vælge en stavblender med et lavt støjniveau. Du kan også glæde din kæreste eller ægtefælle samt eventuelle børn. Husstandens øvrige beboere vil med sikkerhed sætte pris på, at støjen fra køkkenet er så begrænset som muligt.

Fortæller du din foretrukne forhandler, at du gerne vil købe en stavblender med et lavt støjniveau, så vil du blive præsenteret for nogle af de mange muligheder.

Disse muligheder har du med en stavblender

En stavblender kan meget vel gå hen og blive dit kæreste eje, fordi køkkenredskabet kan bruges i så mange forskellige anledninger. Hvad du i realiteten kan bruge din stavblender til afhænger selvfølgelig af, hvilke redskaber der medfølger – og hvilket ekstraudstyr der eventuelt kan købes. Som udgangspunkt har du følgende muligheder:

 • Suppe
 • Pesto
 • Flødeskum
 • Mayonnaise
 • Smoothie
 • Babymad

Der er selvfølgelig også mange andre muligheder, som du selv kan opsøge. Hvis du ikke altid er kreativ nok til at udforske de mange muligheder, så kan du købe en opskriftsbog. Der findes også mange opskrifter på nettet, som du kan bruge uden betaling. Det er som regel en tand sjovere at bruge en stavblender, hvis man eksperimenterer med forskellige opskrifter.

Inspiration til retter, der kræver stavblender: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/tilberedningsmetode-2.php?id=106

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here