Stegetermometer Test – De bedste og mest præcise stegetermometere

2

I vores stegetermometer test har vi fokus på stegertermometer til henholdsvis grill og ovn. Uanset om du foretrækker at tilberede din mad i ovnen og / eller på grillen, så vil et stegetermometer være et must-have. Termometeret har en lang række anvendelsesmuligheder, som vil gøre madlavningen en anelse nemmere. Skal du f.eks. tilberede den perfekte steg, så er det nødvendigt, at du rammer den helt temperatur. I den anledning kan du selvfølgelig ikke undvære et stegetermometer, som vil blive din nye hjælper under madlavningen.

I vores test har vi udvalgt 19 produkter. Vi har testet både elektroniske, digitale og trådløse stegetermometre. Vi har haft fokus på nogle af de førende brands, hvor bl.a. Weber, OBH Nordica og iGrill er repræsenteret. Formålet med denne test er, at vi ønsker at hjælpe dig med at finde det bedste stegetermometer. Produkterne er også kendt som henholdsvis ovntermometer og grilltermometer.

COBB stegetermometer

COBB stegetermometer
Forhandler Pris Information
Wupti 129 kr. Se produkt

COBB er producenten bag dette simple og prisvenlige stegetermometer, som er det ideelle valg for dig, som ikke stiller alt for høje krav til dit kommende stegetermometer. COBB gør det klart for enhver, at et godt stegetermometer ikke behøver at koste en formue.

Billigt stegetermometer i robust kvalitet og med info om grilltider

Det er først og fremmest vigtigt at gøre dig opmærksom på, at dette billige stegetermometer ikke kan præstere på samme niveau som nogle af de dyrere stegetermometre. Du kan ikke desto mindre købe et billigt stegetermometer i robust kvalitet.

Stegetermometret er fremstillet af rustfrit stål, hvorfor du ikke er nødsaget til at udskifte det de første mange år. Der er info om stegetider på stegetermometret, hvilket sikrer dig den perfekte tilberedningstid hver eneste gang. Det er meget tvivlsomt, at du kan finde et mere simpelt stegetermometer end dette.

De vigtigste specifikationer

 • Egnet til: Ovn

HWL stegetermometer

HWL stegetermometer
Forhandler Pris Information
Wupti 329 kr. Se produkt

HWL har designet og udviklet dette kompakte stegetermometer, som befinder sig i mellemprisklassen. Det populære stegetermometer er tilegnet fritidskokken, som nyder at tilberede stege i fritiden.

Digitalt stegetermometer med nem betjening

HWL har haft held med at lancere et af de mest brugervenlige stegetermometre på markedet, da det er meget simpelt at betjene dette stegetermometer. Der er selvfølgelig tale om et digitalt stegetermometer, som kan måle temperaturer fra -50 til 200+ grader.

Stilmæssigt er det ingenlunde det mest moderne eller stilrene stegetermometer, men det er til gengæld nemt at rengøre og opbevare. Du får altså ikke verdens bedste stegetermometer, men det kan man heller ikke forvente, når man betaler så lav en pris. Det er ikke desto mindre et fint alternativ til nogle af de mange andre stegetermometre i mellemprisklassen.

De vigtigste specifikationer

 • Egnet til: Ovn
 • Batteri: Varta V13GA Alkaline LR44 1,5V
 • Varmebestandigt: Op til 200 grader

GEFU stegetermometer

GEFU stegetermometer
Forhandler Pris Information
kitchenone 229 kr. Se produkt

GEFU er endnu en af de producenter, du skal kende til, hvis du gerne vil købe et nyt og funktionelt stegetermometer til dit køkken. Du får her et godt bud på, hvilket stegetermometer der er bedst til prisen.

Topmoderne stegetermometer med hurtig visning af temperatur

GEFU kan med stolthed vise dette topmoderne stegetermometer frem for forbrugere fra hele verden. Du kan nu blive den stolte ejer af dette stegetermometer, hvis du drømmer om at kunne tilberede velsmagende kød til dig selv og dine gæster. Du kan bruge dette stegetermometer, uanset om du tilbereder kød i ovnen eller på grillen.

LCD-displayet giver dig hurtig visning af temperaturen, så du får de bedste forudsætninger for at vurdere, om kødet er færdigtilberedt eller ej. Det tager typisk 4-10 sekunder at måle den aktuelle temperatur. Stegetermometret er hovedsageligt udført i rustfrit stål. De praktiske håndtag er dog udført i BPA-frit plast. Det moderne stegetermometer får ros med på vejen af de mange brugere, hvilket du kan læse mere om hos forhandleren.

De vigtigste specifikationer

 • Egnet til: Ovn og grill
 • Varmebestandigt: Op til 220 grader

Nicolas Vahé stegetermometer

Nicolas Vahé stegetermometer
Forhandler Pris Information
kitchenone 600 kr. Se produkt

Nicolas Vahé står bag rigtigt mange flotte designs – bl.a. dette stilrene stegetermometer. Vi tør godt at love dig, at du ikke vil blive skuffet, hvis du køber dette stegetermometer, da producenten tydeligvist har tænkt alt ned i detaljer.

Trådløst stegetermometer med nem betjening via bluetooth

Du kan her læse om et trådløst stegetermometer, som du nemt og bekvemt kan betjene via din smartphone. Du skal blot sørge for at downloade den specialudviklede app, som kan hentes via App Store. Tilberedning af kød er let som en leg med dette stegetermometer, hvor enhver person vil kunne forstå brugsvejledningen.

Den intelligente app gør det muligt at holde styr på temperaturudviklingen i kødet, uanset om kødet er på grillen, ovnen eller panden. Således kan du hygge dig med dine gæster, da kødet passer sig selv. Det er ganske nemt at ramme den rigtige temperatur, ligesom det er simpelt at vedligeholde dette stegetermometer fra Nicolas Vahé. App’en forkæler dig med en masse opskrifter på desserter, tilbehør og meget mere.

De vigtigste specifikationer

 • Egnet til: Ovn, pande og grill
 • Bluetooth: Ja (Well Done by Nicolas Vahé / App Store)

GEFU stegetermometer

GEFU stegetermometer
Forhandler Pris Information
kitchenone 249 kr. Se produkt

GEFU er endnu en gang repræsenteret i vores test med et flot og funktionelt stegetermometer, som er eftertragtet på det danske marked. Stegetermometret er interessant for dig, som stiller mange krav til dit kommende stegetermometer, men samtidig ønsker at holde dine omkostninger nede.

Elektrisk stegetermometer med timerfunktion og magnetisk funktion

GEFU hitter stort med dette elektriske stegetermometer, som gør det nemt at måle den nøjagtige temperatur i kødets kerne. Det tager kun et kort øjeblik at bestemme og indstille den ønskede temperatur, så kødet bliver som ønsket.

Stegetermometret kommer med indbygget timerfunktion, som du kan indstille op til 99 minutter. Endvidere er det muligt at hænge stegetermometret på magnetiske overflader takket være den magnetiske funktion. Du kan f.eks. hænge dit stegetermometer på din ovn. Stegetermometret er udført i rustfrit stål og er udstyret med en lang varmeresistent ledning.

De vigtigste specifikationer

 • Egnet til: Ovn og grill
 • Timerfunktion: Ja
 • Magnetisk funktion: Ja
 • Ledningslængde: 1 meter
 • Varmebestandigt: Op til 250 grader

OBH Taste Master stegetermometer

OBH Taste Master stegetermometer
Forhandler Pris Information
kitchenone 199 kr. Se produkt

OBH Taste Master er et mesterligt stegetermometer, som kan blive dit, hvis du afgiver en bestilling i dag. Der er mange danskere, som bruger dette stegetermometer hver eneste dag, og det får du også mulighed for at gøre fremover.

Funktionelt stegetermometer med masser af muligheder

Der er masser af muligheder med dette stegetermometer, hvor du først og fremmest bliver bedt om at vælge kødtype. Du kan vælge mellem henholdsvis oksekød, svinekød, kalvekød, kylling, lammekød eller kalkun, hvorefter du bliver bedt om at vælge tilberedningsgrad – gennemstegt, medium, rødt eller meget rødt.

OBH Taste Master er varmebestandigt op til 300 grader, hvilket er væsentligt mere end de fleste andre stegetermometre. Det er desuden værd at bemærke det store og letlæselige display og de forståelige knapper, som gør det hele meget nemmere. Stegetermometret er udført i plast og stål. Du kan desuden benytte dig af den indbyggede timerfunktion.

De vigtigste specifikationer

 • Egnet til: Ovn og grill
 • Timerfunktion: Ja
 • Varmebestandigt: Op til 300 grader

Outdoorchef Gourmet-Tjek stegetermometer

Outdoorchef Gourmet-Tjek stegetermometer
Forhandler Pris Information
kitchenone 249 kr. Se produkt

Outdoorchef Gourmet-Tjek er på mange måder et pragtfuld stegetermometer, som byder på mange funktioner uden at være alt for avanceret. Outdoorchef er en producent, som gennem årerne har høstet en masse anerkendelse i form af positiv omtale.

Middelmådigt stegetermometer med flere indstillingsmuligheder

Outdoorchef Gourmet-Tjek er et middelmådigt stegetermometer, hvor du kan benytte dig af de forskellige indstillingsmuligheder, når du skal tilberede kød i ovnen eller på grillen. Du kan med fordel hive dette stegetermometer frem fra køkkenskuffen, når du skal tilberede stege, bøffer eller kyllinger.

Det tager ingen tid at indstille stegetermometret til de forskellige kødtyper, hvorfor madlavning bliver en af hverdagens nemmeste opgaver. Nålen er udført i rustfrit stål, mens de øvrige dele er udført i plastik. Outdoorchef Gourmet-Tjek er i øvrigt udstyret med en praktisk timerfunktion. Slutteligt skal den indbyggede alarmfunktion og baggrundsbelysning også fremhæves.

De vigtigste specifikationer

 • Egnet til: Ovn og grill
 • Timerfunktion: Ja

Dangrill Spyd stegetermometer

Dangrill Spyd stegetermometer
Forhandler Pris Information
kitchenone 119 kr. Se produkt

Dangrill Spyd er et meget simpelt og stilrent stegetermometer, hvor de mest avancerede funktioner er blevet sparet væk. Du kan overveje at købe dette stegetermometer, hvis du sætter pris på, at stilen bliver holdt simpel.

Foldbart stegetermometer med inkluderet batteri

Dangrill Spyd er et meget småt stegetermometer med foldbar funktion, som er nyttigt i flere forskellige henseender. De primære fordele ved, at stegetermometret er foldbart er, at det er nemt at opbevare, og du vil være mindre tilbøjelig til at stikke dig.

Stegetermometret kan måle temperaturer fra 50+ til 200+ grader, hvilket er tilstrækkeligt i de fleste madlavningssituationer – men ikke alle. Der medfølger et batteri, så det skal du ikke ud og købe med det samme.

De vigtigste specifikationer

 • Egnet til: Ovn
 • Varmebestandigt: Op til 200 grader
 • Batteri: LR44 (medfølger)

Dangrill Digital stegetermometer

Dangrill Digital stegetermometer
Forhandler Pris Information
kitchenone 119 kr. Se produkt

Dangrill Digital er langt fra et revolutionerende stegetermometer, men det er ikke ensbetydende med, at det ikke opfylder dine krav og behov. Det er nemlig samlet set et fint stegetermometer, hvis man tager prisen i betragtning.

Digitalt stegetermometer med display med touch-funktion

Dangrill Digital imponerer forbrugerorganisationer i hele verden, da stegetermometret byder på nogle funktioner, som man normalt ikke får, når man køber et billigt stegetermometer. Dette stegetermometer kommer med et mindre display med touch-funktion, så du ikke skal kæmpe med ustabile knapper.

Det digitale stegetermometer kan måle temperaturer fra 0 til 250 grader og har desuden en praktisk nedtællingsfunktion. Det er ekstremt simpelt at bruge stegetermometret, hvor hyppig udskiftning af batterierne er den eneste form for vedligeholdelse, du skal bruge tid på.

De vigtigste specifikationer

 • Egnet til: Ovn og grill
 • Varmebestandigt: Op til 250 grader
 • Batteri: AAA (medfølger ikke)

Dangrill Trådløs stegetermometer

Dangrill Trådløs stegetermometer
Forhandler Pris Information
kitchenone 249 kr. Se produkt

Dangrill Trådløs er som navnet antyder et trådløst stegetermometer, som hører til blandt de mest solgte stegetermometre i øjeblikket. Det er ikke det bedste stegetermometer, men det er ikke desto mindre et fremragende alternativ til de mange andre populære modeller.

Eksklusivt stegetermometer med god rækkevidde og digitalt display

Dangrill Trådløs er et eksklusivt stegetermometer, som er blevet designet og udviklet af en dygtig producent. Stegetermometret gør sig først og fremmest positivt bemærket med sin imponerende rækkevidde på hele 60 meter. Det giver dig mulighed for at ligge på sofaen, mens maden passer sig selv på grillen.

Stegetermometret er også blevet forsynet med et digitalt display med LED lys, så du altid kan følge temperaturudviklingen, uanset om der er mørkt eller lyst udenfor. Dangrill Trådløs kan vise temperaturer fra 0 til 250 grader. Du får både sender og stegetermometer med i prisen, men batterierne skal købes ved siden af.

De vigtigste specifikationer

 • Egnet til: Ovn og grill
 • Rækkevidde: Op til 60 meter
 • Varmebestandigt: Op til 250 grader
 • Batteri: AAA (medfølger ikke)

Gode tips til valg af stegetermometer

Har du fundet ud af, at et stegetermometer er uundværligt, så bør du naturligvis finde det bedste termometer. I de kommende underafsnit får du en lang række gode tips til at vælge det rette stegetermometer.

Manuel, trådløs, digital eller bluetooth?

Først og fremmest bør du overveje, hvilken type du går efter. Går du efter et simpelt og billigt stegetermometer, så kan du måske stille dig tilfreds med et manuelt stegetermometer. Kigger man på udviklingen inden for stegetermometre, så fremgår det tydeligt, at de manuelle modeller er på vej ud af markedet. Derimod stormer digitale, bluetooth og trådløse stegetermometre frem, og de får konstant nye funktioner. Et manuelt termometer kan købes til under 100 kr., men har til gengæld ingen andre funktioner end temperaturvisning. Derimod kan du få glæde af en masse funktioner, hvis du køber en digital / og eller trådløs model. Her kan du bl.a. nyde godt af en stor rækkevidde, forudinstallerede programmer og temperaturer, indstillingsmuligheder og meget mere. Køber du et bluetooth stegetermometer, kan du endda følge med i udvikling via din smartphone eller tabet.

De fleste stegertermometre på det danske marked befinder sig i følgende prisklasser:

 • Manuelt stegetermometer – 50-200 kr.
 • Trådløst / digitalt / bluetooth stegetermometer – 250-700 kr.

Går du op i din madlavning og sætter pris på perfekt tilberedt mad, så skal du have et trådløs eller digital termometer. Et trådløs stegetermometer vil være mest optimalt, hvis du skal bruge den til grillen. Så kan du nemlig stå inden for, mens dit kød får den helt rette temperatur uden for.

Stegetermometer til grill eller ovn?

Når du skal købe et termometer til madlavning, skal du tænke over, hvad den skal bruges til. Det er nemlig ikke helt underordnet, om det skal bruges til ovnen eller grillen. Som du har set i vores test, er det nemlig ikke nødvendigvis alle termometre, som kan bruges til både grill og ovn. Der er f.eks. Weber Style, som er mest egnet til grill, mens Eva Solo Cock N Time er mest egnet til ovn. Heldigvis findes der også rigtigt mange termometre, som kan bruges til både ovn og grill. Går du ud i en fysisk butik, vil du typisk blive stillet dette spørgsmål ang. ønsket type. I øjeblikket er der et overtal af termometre, som er udviklet til at bruges til grillen.

Gå efter kvalitet

Det er heldigvis ikke nødvendigt at investere i en formue for at få et godt stegetermometer. Ikke desto mindre vil du sjældent kunne stille dig tilfreds med den billigste model på markedet. I vores test blev vi overrasket over, hvor unøjagtige mange af termometrene var. Det er en skam, da den rette temperatur er meget afgørende for madlavningsresultatet. I vores test har vi fokuseret på både kendte- og mindre kendte mærker. Tendensen viser tydeligt, at det er de kendte mærker, som har klaret sig bedst. Det er godt nok også disse mærker, som er dyrest, men kvaliteten er altså væsentligt højere. Derfor kan du med fordel købe et stegetermometer fra et kendt mærke såsom OBH Nordica, iGrill, Eva Solo eller Weber, som vi har haft rigtigt gode erfaringer med.

Du skal desuden være opmærksom på følgende faktorer:

 • Maksimale varmebestandighed
 • Rækkevidde
 • Design

Sætter du pris på et stort udvalg, så skal du handle på nettet. Det er her, hvor du har størst mulighed for at finde det bedste stegetermometer efter din smag. I artiklen bliver du henvist til en lang række troværdige forhandlere.

Kilder:

2 KOMMENTARER

 1. Hej Max,

  Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke har prøvet at bruge et stegetermometer til at måle temperaturen i væsker. Dog skulle jeg ikke mene, at der er noget problem med at måle temperaturen i forskellige væsker. Hvis du har udset dig et specifikt stegetermometer, vil jeg meget gerne undersøge, hvorvidt den kan bruges i væsker.

 2. Til rette vedkommende,

  Kan et stegetermometerteste vædsker, f.eks. temp. i kaffe?

  Med venlig hilsen
  Max Buus

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here