Stepmaskine Test – De 4 bedste til træning i hjemmet

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Drømmer du om at motionere mere og komme i bedre form, så anbefaler vi dig at købe en stepmaskine. Der findes efterhånden mange forskellige træningsmaskiner til hjemmetræning, men der er altid nogle træningsmaskiner, som er mere eftertragtede end andre. Stepmaskinen er en af de maskiner, som i stigende grad bliver efterspurgt af danskerne.

Den ønskede stepmaskine kommer ikke dumpende ned fra himlen, så du må selv gøre en indsats, hvis du gerne vil finde en stepmaskine til hjemmebrug. Før du læser om de forskellige stepmaskiner, fortjener du at vide, at stepmaskinen er en af de bedste træningsmaskiner, når det drejer sig om kalorieforbrænding.

Du er blevet sendt ind på denne side, fordi du leder efter en stepmaskine – også kendt som en stepper, men hvilken stepmaskine skal du vælge? Det kan vi ikke svare på, på stående fod, men vi vil naturligvis gerne introducere dig for forskellige muligheder.

Toplisten: Testens bedste stepmaskiner til prisen

Spørger du, hvilken stepmaskine der er den bedste til prisen, så vil svaret helt sikkert afhænge af, hvem du spørger. Det er nemlig kompliceret – hvis ikke umuligt – at udvikle en stepmaskine, som matcher alle menneskers behov. Det har dog ikke afholdt os fra at teste forskellige stepmaskiner. Hvis testvinderen ikke er noget for dig, så kan du læse om nogle af vores andre favoritter.

Kettler 2 in 1 Mini Stepper stepmaskine

Test af Kettler 2 in 1 Mini Stepper stepmaskine
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Apuls 1.149,00 1.149,00 Læs mere

Kettler 2 in 1 Mini Stepper er en fiks lille stepmaskine, som rent faktisk har præsteret så godt i testen, at den er blevet kåret som testvinder. Det er en yderst fortjent titel, da man som kunde virkelig får kvalitet for alle pengene – og lidt mere til.

Skridsikker stepmaskine med computer og træningselastikker

Kettler 2 in 1 Mini Stepper er som bekendt blevet kåret som den bedste stepmaskine, men hvorfor er det lige, at du skal overveje at købe denne stepmaskine frem for alle andre maskiner? Det skal du gøre, da maskinen byder på mange fordele. Den skridsikre overflade sikrer en tryg træning, fordi du kan stå sikkert og stabilt på den.

Stepmaskinen kommer også med en smart computer, som viser både tid, antal skridt og energi. Du kan nemt aflæse disse data under træningen takket være det praktiske display. Derudover er der fastgjort elastikker på hver side af maskinen, hvilket giver dig mulighed for at udføre en verden af forskellige øvelser. Du kan nemt afmontere disse elastikker, hvis du ønsker det.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 43 x 36 x 30 cm.
 • Maks. brugervægt: 120 kg.

Kettler Montana stepmaskine

Test af Kettler Montana stepmaskine
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica 2.995,00 2.995,00 Læs mere

Kettler står bag mange fremragende stepmaskiner, hvilket du får endnu et godt eksempel på her. Der er nemlig tale om en stepmaskine, som har scoret mange point i vores test, så det er helt fortjent, at maskinen får lidt spalteplads.

Kompakt og robust stepmaskine med praktiske transportruller

Kettler Montana er navnet på denne stepmaskine, men hvad er der ellers værd at vide om maskinen? Det er værd at vide, at stepmaskinen hurtigt kan monteres og placeres i fitnessrummet eller i stuen. Endvidere kan du som bruger vælge mellem hele 12 forskellige modstandsniveauer, og du kan forvente et glidende skift takket være de integrerede olietrykscylindre.

Det er korrekt, at stepmaskinen er en anelse tung, men det bliver næppe et problem, da producenten har valgt at udstyre maskinen med praktiske transportruller. Stepmaskinen kommer også med en integreret drikkedunkholder og et flot rødt håndtag. Du kan aflæse både tid, antal step, steprytme og energiforbrug via computeren.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 155 x 80 x 95 cm.
 • Maks. brugervægt: 110 kg.

Titan Ministepper stepmaskine

Test af Titan Ministepper stepmaskine
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Apuls 548,00 548,00 Læs mere

Titan Ministepper er en lille og let stepmaskine med en egenvægt på kun 7,5 kg. Er det en kompakt stepmaskine med de mest basale funktioner, du kigger efter, så vil denne maskine være som skabt for dig.

Billig stepmaskine med intelligent computer

Titan Ministepper er en mindre stepmaskine, som kun optager ganske lidt plads i hjemmet. Maskinens beskedne størrelse betyder, at du sagtens kan gemme den væk, når du ikke bruger den. En anden fordel ved denne stepmaskine er, at den gør det muligt at træne både under- og overkrop på samme tid. Det er muligt, da stepperen bliver leveret med elastikker.

Du får altid det fulde overblik over din træning, hvis du bruger denne stepmaskine, da du kan aflæse de mest betydningsfulde data. Tid og antal forbrændte kalorier er noget af det, som vil fremgå af computeren. Titan Ministepper er en af de billigste stepmaskiner, men tag ikke fejl af kvaliteten.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 20 x 42 x 33 cm.
 • Maks. brugervægt: 110 kg.

Abilica CoreStep 360 stepmaskine

Test af Abilica CoreStep 360 stepmaskine
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica 969,00 969,00 Læs mere

Langt de fleste forhandlere af træningsmaskiner vil kunne nikke genkendende til, at denne stepmaskine er et stort salgshit på det danske marked. Det bør i sig selv være grund nok til at købe denne stepmaskine.

Anmelderrost stepmaskine med flere træningsmuligheder

Abilica CoreStep 360 er blevet rost i mange kendte magasiner, men er stepmaskinen virkelig så god, som alle de kloge eksperter giver udtryk for? Der er efter vores mening god grund til at skrue forventningerne op, da maskinen byder på endnu højere kvalitet og fleksibilitet, end man kunne forvente af en træningsmaskine i den prisklasse.

Det bemærkelsesværdige ved stepmaskinen er, at den kan bruges fra begge sider. Maskinen byder med andre ord på flere forskellige træningsmuligheder. Computeren viser både tid, antal skridt og kalorieforbrug, så du kan løbende følge med i, hvordan din træning går. Det skal dertil nævnes, at computeren kan vendes, så den kan bruges begge veje.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 33 x 51 x 27 cm.
 • Maks. brugervægt: 100 kg.

Hvad opnår jeg ved at træne på en stepmaskine?

Før du kaster mange penge efter en stepmaskine, bør du læse om, hvad du kan træne på stepmaskinen – hvis du altså skulle være i tvivl om det. Du kan opnå følgende ved at bruge en stepmaskine i det daglige:

Træning af underkroppen – Såfremt du bare én gang har prøvet en stepmaskine, så bør du ikke længere være i tvivl om, at det primært er underkroppen, som du træner. Du træner nemlig både lår, lægge og baller, når du stepper løs på den omtalte maskine. Det forklarer også, hvorfor det typisk er kvinder, som efterspørger denne type træningsmaskine.

Træning af mave og ryg – Du har fået fortalt, at det primært er underkroppen, du træner, når du stepper, men du skal være opmærksom på, at dine mave- og rygmuskler også bliver aktiveret. Således kan du aktivere core-muskulaturen. Det er generelt en god idé at beskæftige sig med core-træning, da det kan gavne både muskelstyrke, udholdenhed og stabilitet.

Alene det, at man kan træne både underkrop, mave og ryg på én og samme træningsmaskine, er ret imponerende, men der er faktisk også andre fordele ved den kære stepmaskine. Træner du for at tabe dig, så vil du blive begejstret, når du får at vide, hvor mange kalorier du kan forbrænde i timen. Det siges nemlig, at man kan forbrænde op til 625 kalorier i timen. Stepmaskinen er dermed mere effektiv til fedtforbrænding end både romaskinen og cyklen.

Værd at vide om steptræning

Træner du derhjemme, så er der ingen til at fortælle dig, hvordan du skal træne, hvilket både kan være godt og skidt. Det er ikke desto mindre vigtigt, at du formår at udføre de forskellige træningsøvelser korrekt, så du kan reducere din risiko for at udvikle en grim skade. Nedenstående tips er henvendt til nybegynderen, som enten kun har lidt eller ingen erfaring med at træne på en stepmaskine:

 1. Brug mindst fem minutter på opvarmning – Det er af en eller anden mystisk årsag ikke alle mennesker, som finder det nødvendigt at bruge tid på opvarmning. Selvom opvarmning oftest er den kedeligste del af træningen, så bør du bruge tid på at varme op, da effektiv opvarmning kan have en positiv indvirkning på din træning.
 2. Hold kroppen oprejst – Din krop skal helst være oprejst, når du står på stepmaskinen, da det vil gavne din kropsholdning. Er du så træt, at du ikke længere kan holde din krop oprejst, så bør du udføre nogle andre træningsøvelser eller vente med at træne til dagen efter.
 3. Træn i 25-40 minutter – Du behøver ikke at stå på stepmaskinen i flere timer i træk, da et træningspas á 25-40 minutter er nok til at forbrænde kalorier og træne musklerne. Du kan med fordel variere tempoet undervejs, da din krop har godt af at blive presset. Hvis du mod forventning kan steppe i mange timer uden at blive træt, så bør du vælge et højere modstandsniveau.

Det skal endnu en gang understreges, at stepmaskinen er henvendt til begge køn, så din mandighed lider ikke et knæk, blot fordi du køber en stepmaskine til dit hjemmefitness.

Kan jeg bruge stepmaskinen, hvis jeg døjer med svage knogler og led?

Ja, du kan sagtens bruge stepmaskinen, selvom du ofte har problemer med dine knogler og led. Får du typisk ondt i knæene, når du går op af trapperne, så er det ikke usandsynligt, at du også vil få ondt i knæene, når du stepper på din nyindkøbte maskine.

Steptræning slider typisk ikke lige så meget på knogler og led, som et løbebånd eller en motionscykel gør. Foretrækker du at bruge din energi på skånsom motionstræning, så vil træning på en stepmaskine være lige noget for dig.

Du vil ikke opleve nogle voldsomme stød eller unaturlige bevægelser på en stepmaskine, hvilket er en god ting, hvis du skal undgå at blive skadet. Den skånsomme træningsmaskine har også fundet vej til mange plejehjem landet over, da ældre mennesker ofte kæmper med svage knogler og led og derfor må holde sig til nogle af de mere skånsomme træningsformer.

Stepmaskinen er billig og yderst praktisk

Sammenligner man stepmaskinen med andre træningsmaskiner, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at stepmaskinen er meget prisvenlig. Den gennemsnitlige pris på en stepmaskine er nemlig betydeligt lavere end den gennemsnitlige pris på et løbebånd, en crosstrainer eller en romaskine for den sags skyld. Stepmaskiner er generelt meget simple, hvorfor de er forholdsvis billige at producere. De lave produktionsomkostninger kommer dig til gode, fordi du har mulighed for at købe en billig stepmaskine.

Stepmaskinen er som netop nævnt billig, men er du klar over, at stepmaskinen også er yderst praktisk? Der er nogle træningsmaskiner, som er meget store, tunge og klodsede, men det er ikke tilfældet for den moderne stepmaskine. Har du ikke et decideret træningsrum i dit hjem, så kan du sagtens placere din nyindkøbte stepmaskine i stuen, på kontoret eller i soveværelset. De mindste stepmaskiner kan sågar opbevares i skabet, når de ikke bliver brugt.

Du kan også træne overkroppen

Du har tidligere i guiden læst, at du primært træner underkroppen samt ryggen og maven, så du bliver måske en smule overrasket, når du læser, at du også kan træne overkroppen. Stepmaskinen sikrer dig en god all-round træning, fordi du kan aktivere alle de vigtigste muskelgrupper under træningen.

Ønsker du at træne overkroppen, så kan du bruge de træningselastikker, som følger med mange moderne stepmaskiner. Medfølger der ikke elastikker, så kan du bruge dine egne elastikker, eller du kan bruge små håndvægte til at træne overkroppen. Mulighederne er mange, så det handler bare om at komme i gang og ikke give op, selvom man er langt fra mål.

Bestil din nye stepmaskine på nettet

Det er ikke sikkert, at du kan købe den stepmaskine, som du har benyttet dig af i dit lokale fitnesscenter de seneste år. Du kan dog være sikker på, at der findes mindst én maskine, som taler til dine behov.

Der er faktisk ikke så mange fysiske forhandlere, som sælger stepmaskiner, men hvad gør du så? Du shopper selvfølgelig på nettet, hvor flere forhandlere sidder klar til at hjælpe dig. Du kan ikke møde en sælger face-to-face, men du kan få glæde af professionel kundeservice via telefon og mail. Normalt er man tvunget til at skulle rejse sig fra sofaen, når man skal handle, men det er du naturligvis ikke nødsaget til, hvis du shopper online.

Stepmaskiner bliver typisk inddelt i forskellige prisklasser, da forhandlerne ønsker at tage hensyn til, at ikke alle forbrugere er lige velhavende. Vil du gerne spare penge, så kan du købe en af de billige stepmaskiner til hjemmebrug. De billigste maskiner koster under tusinde kr.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here