Stiksav Test – De bedste stiksave på markedet

0

En stiksav kan tjene rigtig mange formål. Derfor er det også en god maskine at have i hjemmet. Der kan forekomme flere tidspunkter hvor, du får brug for en sådan maskine. Oftest er de ikke synderligt dyre og de kan være med til at gøre en længere række af arbejdsopgaver markant nemmere og samtidig også knap så tidskrævende at håndtere.

Det er dog oftest i tilfælde af, at du er gør-det-selv-mand og godt kan lide, at lave diverse byggeopgaver på egen hånd derhjemme. Hvis du i en sådan forbindelse går med overvejelserne om, at investere i en stiksav, så bør du være klar over, at der findes mange modeller på det danske marked og det kan være med til at gøre dit valg af stiksav svært.

Hvis du mangler en stiksav til en nuværende opgave eller du blot ønsker at have én liggende, hvis det skulle hænde, at du får brug for den, så er du kommet til det rette sted. I denne stiksav test bliver du nemlig præsenteret for en række af de bedste modeller på det danske marked, hvorfor du derfor også kan finde frem til en god og passende model.

DeWalt DCS331N XR 18V

Test af DeWalt DCS331N XR 18V
Forhandler Pris Information
10-4 1.158,20 DKK Se produkt

Den første stiksav kommer fra DeWalt, der er blandt de mest velrenommerede producenter af el-værktøj på det danske marked. Derfor er DCS331N XR 18V også en stiksav, du roligt kan investere i, hvis du er på udkig efter en maskine, der er både højtydende og pålidelig, men dog uden, at det skal betyde, at den koster en hel bondegård.

Det er den nyeste generation af stiksave fra fra DeWalt, hvilket også er ensbetydende med, at den er blevet udstyret med et batteri fra deres intelligente serie af XR Li-Ion-batterier, der er blevet designet med særligt fokus på, at være effektiv og samtidig også give en bedre driftstid – det betyder også, at du hurtigere og nemmere kan løse opgaverne.

Effektiv PM47 DeWalt-motor

DCS331N XR 18V er blevet udstyret med en effektiv og kraftfuld samt luftafkølet PM47 DeWalt-motor, der blandt andet kan bryste sig af udskiftelige kul, som er med til at garantere en hurtigere savning med intet mindre end 3.000 slag pr. minut. Samtidig er den også udstyret med en såkaldt støvblæser, der sørger for at skærelinjen altid er ren.

Maskinen byder desuden også på en intelligent fingerkontakt med fleksibel hastighed samt en låsbar kontakt, der sikrer dig at hurtigt og kontrolleret snit. Det er dog samtidig også noget, der er med til at øge brugersikkerheden og den generelle kontrol over maskinen. Dertil byder DCS331N XR 18V også på et godt ergonomisk og kompakt design.

De vigtigste specifikationer

 • Driftseffekt: 400 W.
 • Batteritype: XR Li-Ion.
 • Batterispænding: 18 V.
 • Batterikapacitet: 1,5/3,0 Ah.
 • Slagtal (ubelastet): 0-3000 omdr./min.
 • Slaglængde: 26 mm.
 • Geringsvinkel: 45°.
 • Skæredybde (træ): 135 mm.
 • Skæredybde (metal): 10 mm.
 • Mål: 305 mm. x 215 mm.
 • Vægt: 2,4 kg.

Makita DJV181Z

Forhandler Pris Information
10-4 1.799,00 DKK Se produkt

DJV181Z fra Makita er en særdeles kraftfuld og brugervenlig stiksav, der blandt andet kan bryste sig af, at være udstyret med et ergonomsik design såvel som en brugerkomfort, der er helt i top. Derfor er det også en maskine, der på behagelig og effektiv vis gør det muligt for dig at opnå optimale arbejdsresultater – og tilmed på relativt kort tid.

Den er blandt andet blevet udstyret med en kulløs motor, der ikke blot er med til at sikre en lang leve- og driftstid, men som samtidig også sikrer, at du kan udføre dit arbejde på effektiv vis. Du får selvfølgelig også en forbedret brugerkomfort som følge af det gummibelagte T-greb på maskinen, der også gør den perfekt til savning nedefra.

Elektronisk tænd-sluk-knap på begge sider

Der er desuden også tale om en maskine, der er blevet udstyret med en elektronisk tænd-sluk-knap på begge sider af maskinen. Derfor er den også nem at tænde eller slukke for upåagtet af dit greb. Makita har også udstyret den med overbelastningsbeskyttelse, der både forlænger maskinens levetid og samtidig også er med til at højne sikkerheden.

Når du arbejder med en stiksav, så er det naturligvis relevant, at du altid kan se arbejdsemnet. Derfor er denne model fra Makita naturligvis også blevet udstyret med et indbygget LED-lys, der giver dig optimal belysning af arbejdsemnet. Samtidig leveres den også med en firkantet hopstang, der er med til at sikre, at du får et både lige og præcist snit.

De vigtigste specifikationer

 • Batteritype: Li-Ion.
 • Batterispænding: 18 V.
 • Batterikapacitet: 1,5-5,0 Ah.
 • Slagtal: 800-3500 omdr./min.
 • Slaglængde: 26 mm.
 • Pendulslagsindstilling i trin: 4.
 • Skæredybde (træ): 135 mm.
 • Skæredybde (stål): 10 mm.
 • Mål: 280 mm. x 77 mm. x 189 mm.
 • Vægt: 2,4 kg.

Bosch GST 90 E

Test af Bosch GST 90 E
Forhandler Pris Information
10-4 934,00 DKK Se produkt

Bosch står bag en lang række forskellige typer af el-værktøjer, hvilket blandt andet også er noget, der inkluderer et større udvalg af stiksave. Derfor vil du med garanti også kunne finde en passende model fra Bosch. I dette tilfælde er der dog tale om deres GST 90 E, der kan bryste sig af, at være en stiksav, der er både kraftfuld og særdeles pålidelig.

Dertil er det bestemt også en maskine, der byder på komfort af absolut højeste klasse. Samtidig er du også garanteret, at du får en stiksav, der byder på innovativ teknologi og maksimal udholdenhed, hvis du vælger at investere i en GST 90 E fra Bosch. Den passer perfekt til alt lige fra det professionel værksted og byggepladsen til almindelig privat brug.

Udstyret med ny og kraftig 650 W-motor

Motoren i en stiksav har naturligvis rigtig meget at skulle have sagt. Derfor har Bosch også valgt at udstyre deres GST 90 E med en ny og kraftig 650 W-motor, der både sikrer en lang driftstid såvel som en høj arbejdshastighed. Det forbedrede savklingespændesystem giver dig de bedste forudsætninger for en høj snitpræcision og brugervenlighed.

Gangen på denne model er blevet forbedret og er derfor også yderst rolig ved savning. Samtidig er du også sikret, at det betyder, at arbejdsresultaterne samt brugerkomforten er forbedret. Den kommer med en pendulfunktion, der kan reguleres i 4 trin, så du kan opnå snit uden flossede kanter – og dertil er reguleringselektronikken materialetilpasset.

De vigtigste specifikationer

 • Driftseffekt: 650 W.
 • Slagtal (ubelastet): 500 – 3100 omdr./min.
 • Kabellængde: 2,5 meter.
 • Slaghøjde: 26 mm.
 • Snitdybde (træ): 90 mm.
 • Snitdybde (aluminium): 20 mm.
 • Snitdybde (stål): 10 mm.
 • Vægt: 2,3 kg.

Festool Carvex PSC 420 LI Eb-Basic 18V

Test af Festool Carvex PSC 420 LI Eb-Basic 18V
Forhandler Pris Information
10-4 2.699,00 DKK Se produkt

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at Festool Carvex PSC 420 LI Eb-Basic 18V er en stiksav, der kan bryste sig af, at blive leveret med stor kraft og samtidig er det også en maskine, der byder på avanceret tysk teknologi. Derfor får du også en maskine, der både giver dig kræfter og teknologi til at kunne gennemføre samtlige typer af arbejdsopgaver.

Med andre ord, så er du også garanteret, at du altid vil være godt stillet til at opnå gode arbejdsresultater, hvis du gør brug af en Festool Carvex PSC 420 LI Eb-Basic 18V. Den byder blandt andet på en række fremragende kurvegenskaber og fleksibilitet som følge af dens 3-punkts-savklingeføring såvel som den vridningsstabile hopstang, der medfølger.

Kan bruges til savning nede- og oppefra

Carvex PSC 420 LI Eb-Basic 18V er desuden blevet konstrueret på en sådan vis, at den både er ideel til savning nede- og oppefra. Det er desuden også en maskine, der byder på en høj gennemtrækskraft og dertil også en ydeevne, der giver en effektiv og hurtig savning. Der er start-stop-kontakter på begge sider, så det er nemt at tænde og slukke den.

Maskinen er også blevet udstyret med Softgrip og et ergonomisk design, der giver dig rigtig god kontrol over maskinen. Du kan udskifte både såler og savklinger uden at gøre brug af værktøj, hvilket også er ensbetydende med, at det er nemt og hurtigt. Både stroboskoplys og kraftig udsugning sikrer frit udsyn til arbejdsemnet og afmærkningen.

De vigtigste specifikationer

 • Batteritype: Li-Ion.
 • Batterispænding: 18 V.
 • Batterikapacitet: 5,2 Ah.
 • Slagtal: 1500-3800 omdr./min.
 • Pendulslagsindstilling i trin: 4.
 • Skæredybde (træ): 120 mm.
 • Skæredybde (metal): 20 mm.
 • Skæredybde (stål – blød): 10 mm.
 • Vægt: 2,4 kg.

Metabo STA 18 LTX 140 Solo 18V

Test af Metabo STA 18 LTX 140 Solo 18V
Forhandler Pris Information
10-4 1.748,75 DKK Se produkt

Der bør bestemt ikke være nogen tvivl om, at Metabo STA 18 LTX 140 Solo 18V er en maskine, der kan bryste sig af mange ting. Det er blandt andet en maskine, der er spækket med moderne teknologi såvel som en særdeles høj ydeevne. Derfor kan du både være sikker på, at den kan klare arbejdet på effektiv vis og med høj arbejdsglæde.

Metabo er et velkendt brand, når det kommer til el-værktøj, hvilket bestemt også gør sig gældende, hvis du er på udkig efter en stiksav. Vælger du deres STA 18 LTX 140 Solo 18V, så får du en særdeles kraftig stiksav med den nyeste VTC-elektronik, som er med til at gøre det muligt for dig at opnå et hurtigt snit i blødt træ på helt op til 140 mm.

Kompakt og handy design

Det skal selvfølgelig også understreges, at der i dette tilfælde er tale om en særdeles kompakt og handy stiksav, der blandt andet byder på et smalt håndtag, der er udstyret med Softgrip. Samtidig er du også garanteret, at dette er en stiksav, der giver dig en formidabel brugerkomfort, der kombineret med den høje ydeevne gør den til et godt valg.

Vario-Tacho-Constamatic sørger for, at maskinen selv indstiller hastigheden til et niveau, der er passende for det materiale, der saves i. Metabo har desuden også valgt, at denne model skal leveres med et integreret LED-lys, som giver dig en optimal belysning af arbejdsemnet, mens blæsefunktionen også er med til at give et rigtig godt udsyn.

De vigtigste specifikationer

 • Batteritype: Li-Ion.
 • Batterispænding: 18 V.
 • Batterikapacitet: 1,5-5,0 Ah.
 • Slagtal: 1000-3000 omdr./min.
 • Slaglængde: 26 mm.
 • Drejeområde: -45 – 45°.
 • Pendulslagsindstilling i trin: 4.
 • Skæredybde (træ): 140 mm.
 • Skæredybde (blødt metal): 35 mm.
 • Skæredybde (stål): 10 mm.
 • Vægt: 2,9 kg.

Brugervenlighed og komfort bør være i fokus

Når du står over for, at skulle investere i en stiksav, så er der mange ting, du skal have fokus på. Det er blandt andet også dét, der er med til at gøre det vanskeligt at skulle investere i en ny stiksav. Det er dog særligt vigtigt, at du har fokus på både brugervenlighed og komfort, hvis du har intentioner om, at skulle investere i en ny stiksav – uanset om den skal bruges privat eller i professionel regi.

Det er nemlig særdeles vigtigt, at det hele tiden er komfortabelt for dig at benytte dig af maskinen. Dertil skal det også gøres klart, at det bør være nemt for dig at benytte maskinen, da det f.eks. ikke skal forholdes sig således, at det er svært at få den i gang eller at det kan være vanskeligt at skulle sikre sig, at der skæres et lige snit med den respektive maskine.

I denne forbindelse er det blandt andet en god idé, at du vælger en model, der er udstyret med et Softgrip-håndtag, der er blevet udformet på ergonomisk vis. På denne måde har du mulighed for at sikre dig, at det altid føles komfortabelt at holde om den respektive stiksav – uanset om du skal bruge den i længere eller derimod i kortere tid.

Stiksaven bør være effektiv og kraftfuld

Som du med garanti også har fået en fornemmelse af, så er der mange forskellige modeller på det danske marked, der samtidig også adskiller sig på baggrund af et bredt spektrum af forskellige aspekter. Du vil blandt andet opleve, at der kan være relativt stor forskel på de forskellige modellers motor og hvor effektiv og kraftfuld, den er.

Ved at vælge en model, der er udstyret med en motor, der byder på en god effekt og dermed også er kraftfuld, så er du ikke blot sikret, at den kan bruges til langt de fleste formål, men samtidig er du også sikret, at du har de absolut bedste forudsætninger for at kunne gennemføre dine forskellige arbejdsopgaver i løbet af kort tid.

Selvom det virker således, så det ikke altid, at de dyre modeller har en højere effekt og er mere kraftfulde. Der bør dog ikke lægges skjul på, at det oftest er de dyrere modeller, der er mest kraftfulde. På trods af dette, så kan du sagtens finde billigere modeller, der er både effektive og kraftfulde.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here