Løvsuger Test – Bedste løvsugere til opsamling af løv

0

Er du træt af at kigge på nedfaldende blade, som ligger og flyder på din grund, så bør du overveje at investere i en løvsuger. Med en løvsuger kan du hurtigt og nemt fjerne visne blade fra din græsplæne og indkørslen. I vores løvsuger test har vi undersøgt, om man bør vælge en løvsuger, som er drevet af benzin, el eller batteri. Ydermere har vi fundet vores bedst i test på baggrund af, hvilke faktorer der er vigtigst for en løvsuger. Testen tager udgangspunkt i 18 løvsugere – ligeligt fordelt mellem eldrevne og benzindrevne modeller. Slutteligt kan du læse vores guide til optimal valg og brug af løvsugere. Som altid har vi naturligvis fundet en eller flere relevante forhandlere, hvor du kan købe de produkter, som vi omtaler i testen. Alt i alt giver vi dig alle de relevante informationer som du skal bruge, når du skal ud og investere i en ny løvsuger til dit hjem. Vi kommer ligeledes med enkelte forslag til løvblæsere, som vi har haft gode oplevelser med.

Bosch ALS 25

Bosch ALS 25
Forhandler Pris Information
10-4.dk 699 kr. Se produkt

Bosch er en producent, som vi har stiftet bekendtskab med flere gange under vores test. Der var dog specielt én løvsuger, som skilte sig ud, og det er denne Bosch ALS 25. Det er først og fremmest en løvsuger, som kan købes til en meget overkommelig pris. Hos 10-4 er modellen i øjeblikket på tilbud, hvor du kan spare 36 %.

Let og komfortabel løvsuger

Modellen Bosch ALS er en løvsuger med el, som er let og komfortabel at bruge. Den har en beskeden vægt på 4,4 kg., og det er derfor en af de letteste løvsugere i vores test. Derudover byder den på ergonomiske håndtag, som er nemme og behagelige at holde fast i. Ydermere er det en løvsuger, som man hurtigt bliver komfortabel med, da funktionerne er nemme at anvende. Det ergonomiske greb og fremragende vægtfordeling sikre dig den mest optimale komfort. Der er mulighed for at indstille løvsugeren efter din højde. Er der flere brugere af denne løvsuger, kan man hurtigt justere på højden. Sidst, men ikke mindst er løvsugeren udstyret med en polstret skuldersele, så du slipper for at skulle døje med en skulderskade.

Kraftfuld og høj blæsetransportmængde

Det er en kraftfuld eldrevent løvsuger, som arbejder på 2500 watt. Modellen har en høj blæsetransportmængde på 800 m³/t. Det betyder med andre ord, at det er en meget effektiv løvsuger, som arbejder hurtigt og grundigt. Det er nemt og hurtigt at justere på hastigheden alt efter behov. I vores løvsuger test erfarede vi, at det er muligt at justere hastigheden på op til 300 km/t. Dermed ikke sagt at du skal benytte dig af den høje hastighed, men ikke desto mindre er muligheden til stede.

Stor kapacitet og praktisk til større områder

Denne Bosch løvsuger byder på en stor kapacitet takket være den store opsamlingskapacitet på hele 45 liter. Det er dermed en model, som er praktisk at bruge til større områder. Døjer du med nedfaldende blade over et større område, så vil ALS 25 kunne blive din bedste hjælper. Når kapaciteten er så stor, slipper du for at skulle tømme posen konstant. Posen er fremstillet i vandfast tekstilmateriale, og den er nem at montere- og afmontere. Der er en ekstra lynlås til hurtig til nem tømning, hvilket gør det hele lidt nemmere.

Bedst i test og bestseller

Du kan hurtigt starte din nye Bosch løvsuger op ved at trykke på én knap. Såfremt du skal bruge den over et stort areal, kan du med fordel bruge en forlængerledning. I øjeblikket er modellen ALS 25 en af de absolut mest populære løvsugere på det danske marked, og det kan man godt forstå. På baggrund af vores løvsuger test vil vi vurdere, at denne model er den bedste til prisen. Derfor har vi også valgt at give den topkarakterer – 6 ud af mulige 6 stjerner.

Bosch løvsuger har 3 overordnede funktioner

Den kan være behjælpelig med at samle alle bladene i en bunke
Fjerner du blæserøret og monterer den medfølgende opsamlingspose, så kan du bruge din løvsuger til at suge alle bladene op i posen
Den kan findele bladene, så de kun fylder omkring 10 % af den oprindelige mængde.

De vigtigste specifikationer:

 • Teknologi: El
 • Vægt: 3,2 / 4,4 kg. (løvblæser / havestøvsuger)
 • Motoreffekt: 2500 watt
 • Volumen: 800 m³/t
 • Opsamlingspose (kapacitet): 45 liter
 • Hastighed: 280-300 km/t

Texas BVE2600 løvsuger

Texas BVE2600 løvsuger
Forhandler Pris Information
Texas.dk 899 kr. Se produkt

Texas BVE2600 hører til blandt de bedste og mest pålidelige eldrevne løvsugere på markedet. Texas gjorde et fremragende stykke arbejde, da de designede og udviklede denne løvsuger, som er gennemført på alle punkter.

Kraftfuld løvsuger med stort mundstykke og variabel styrke

Texas BVE2600 er en yderst kraftfuld løvsuger, som først og fremmest kommer med et stort mundstykke med en bredde på hele 27 cm. Løvsugeren byder desuden på et let skift mellem blæs og sug, ligesom du kan få glæde af variabel styrke.

Løvsugeren er i øvrigt forholdsvis støjsvag – 105 dB – hvilket er yderst tilfredsstillende for en løvsuger i den prisklasse. Du kan således bruge din løvsuger med god samvittighed uden at vække hele nabolaget en søndag morgen.

Nem adgang til blæsehul og høj blæsehastighed

Du får nem adgang til blæsehullet, hvis du vælger at investere i denne løvsuger. Du skal blot fjerne én skrue for at få adgang til blæsehullet, så det bliver ikke meget nemmere. Således kan du fjerne eventuelle blokeringer, hvis det bliver nødvendigt.

Texas BVE2600 har en ekstra høj blæsehastighed målt til omkring 270 km/t, hvorfor du kan være sikker på at modtage en effektiv løvsuger. Det skal sidst, men ikke mindst nævnes, at løvsugerens opsamlingspose har en kapacitet på hele 50 liter.

De vigtigste specifikationer:

 • Teknologi: El
 • Vægt: 5,6 kg.
 • Opsamlingspose (kapacitet): 50 liter
 • Hastighed: 270 km/t
 • Støjniveau 105 dB

Texas BVC2800 løvsuger

Texas BVC2800 løvsuger
Forhandler Pris Information
Texas.dk 699 kr. Se produkt

Texas BVC2800 er endnu en prisvenlig løvsuger, som byder på mange funktioner og fornuftige specifikationer. Det er vores indtryk, at denne løvsuger vil kunne gøre sig nyttig i langt de fleste danske hjem.

Kompakt løvsuger med specialvinklet mundstykke

Texas BVC2800 er en kompakt og praktisk løvsuger, som først og fremmest gør sig bemærket med det specialvinklede mundstykke. Producenten har valgt at udstyre denne løvsuger med et specialvinklet mundstykke, da det giver et effektivt sug og blæs.

Texas BVC2800 er uden tvivl en af de letteste løvsugere i verden, hvilket giver dig mulighed for at udføre havearbejde i timevis uden at mærke smerte eller ubehag. Løvsugeren vejer nemlig kun 3,4 kg.

Justerbart teleskoprør og medfølgende skulderstrop

Den omtalte løvsuger kommer med et teleskoprør, som nemt og hurtigt kan justeres i længden. Teleskoprøret kan sågar skubbes helt ind, så løvsugeren kun fylder ganske lidt. Det er særligt praktisk i forhold til opbevaring.

Du får også en skulderstrop med i prisen, når du køber denne løvsuger, så du kan skåne dine skuldre og mindske din skadesrisiko. Den største ulempe ved løvsugeren er, at den kun kan præstere en mindre opsamlervolumen på 30 liter, hvilket ikke nødvendigvis er tilstrækkeligt for dig.

De vigtigste specifikationer:

 • Teknologi: El
 • Vægt: 3,4 kg.
 • Opsamlingspose (kapacitet): 30 liter
 • Hastighed: 275 km/t
 • Støjniveau 100 dB

Sådan har vi båret os ad med vores løvsuger test

Testen tager udgangspunkt i nøje planlægning, hvor vi først og fremmest har diskuteret og udpeget de vigtigste parametre. På baggrund af de valgte parametre, har vi givet de enkelte løvsugere karakterer for hver parameter. Slutteligt har vi givet løvsugerne en samlet bedømmelse, hvilket fremgår af vores test. Bedømmelsen tager udgangspunkt i en bedømmelsesskala, som går fra 1 stjerne og op til 6 stjerner.

Brugervenlighed

I vores løvsuger test fandt vi hurtigt ud af, at der er enorm forskel på brugervenligheden fra model til model. Der er mange faktorer, som enten kan optimere eller forringe brugervenligheden. I forhold til brugervenlighed har vi fokuseret på følgende:

Vægt

En løvsuger skal helst være så let som muligt, så den er mere komfortabel at bruge. Jo lettere den er, desto mindre er den risiko for at udvikle skulderskader og øvrige smerter. I vores test har vi endda testet løvsugere, som man har kunne håndtere med én hånd. For at sikre optimal brugervenlighed anbefaler vi som udgangspunkt en vægt på under 5,5 kg.

Håndtering af funktioner og hastigheder

De fleste løvsugere har flere forskellige funktioner og hastigheder. Der er f.eks. mange maskiner, som både kan blæse, suge og kværne. Derfor er det vigtigt, at det er nemt at skifte mellem de forskellige funktioner. Her kigger man bl.a. på, om de forskellige knapper fremgår tydeligt, så der ikke er noget at tage fejl af. Derudover er det vigtigt, at det er nemt at justere på hastigheden.

Tilbehør

Der medfølger af og til tilbehør, som er med til at sikre brugervenligheden. Det kunne f.eks. være en skuldersele, som lindre belastningen og minimere risikoen for skulderskader.

Greb

Der skal være et godt og sikkert greb, så det er behageligt for hænderne, og man ikke risikerer, at hånden glider væk under brug.

Funktioner / fleksibilitet

Jo flere funktioner din løvsuger er, desto mere fleksibel er den, og desto flere muligheder har du. Derfor kan det være yderst fordelagtigt at købe en løvsuger med flere funktioner. Du betaler en lidt højere pris, hvis du ønsker en maskine med blæse-, suge- og kværnefunktion, men pengene vil være godt givet ud. Du slipper nemlig for at investere i andre maskiner til opsamling af blade og øvrigt haveaffald.

I forhold til effektivitet er det også relevant at kigge på, hvor lang tid det tager at opsamle bladene. I testen har vi bl.a. kigget nærmere på hastigheden og blæsetransportmængde, som er vigtigt i forhold til effektivitet.

Holdbarhed og garanti

Skal man købe en løvsuger, som man kan få glæde af i mange år, så kan man ikke gå på kompromis med kvaliteten. I vores test har vi mere eller mindre kun fokuseret på løvsugere fra ankerkendte producenter. Det har vi gjort, da det er typisk er de producenter, som fremstiller de mest holdbare løvsugere. Sørg altid for at gemme dine garantipapirer, så du kan kontakte din forhandler, hvis du oplever problemer med din nye løvsuger.

Kapacitet

Gå efter en løvsuger med stor kapacitet, så du skal tømme opsamlerposen så få gange som muligt. Vi anbefaler en kapacitet på 40+ liter, som også fremgår af modellerne i vores løvsuger test.

El- eller benzindrevent løvsuger?

Noget af det første du skal tage stilling til, når du skal købe en løvsuger er, om den skal være el eller benzindrevent. Er det første gang, du skal ud og købe denne type maskine, kan det være ekstremt svært at vide, hvilke fordele og ulemper der er ved disse to muligheder. Derfor vil vi gerne kort introducere dig for fordele og ulemper for henholdsvis el- og benzindrevne løvsugere.

Eldrevne løvsugere

Vi starter ud med de eldrevne løvsugere, hvor der naturligvis er både fordele og ulemper.

Fordele

 • Lydniveauet er generelt lavt (sammenlignet med benzindrevne løvsugere)
 • Du skal ikke bruge penge på benzin
 • Prisvenlig og lang holdbarhed
 • Den er billig i drift

Ulemper

 • Du er afhængig af, at din løvsuger skal være forbundet med strøm
 • Den er ikke nær så kraftig som en benzindreven løvsuger

Benzindrevne løvsugere

I det andet ringhjørne har vi de benzindrevne løvsugere, som også har sine fordele og ulemper.

Fordele

 • Høj effektivitet (flere kræfter og arbejder hurtigt)
 • Høj fleksibilitet (du er ikke afhængig af ledninger eller batterier)
 • De er perfekte til større områder

Ulemper

 • De er forholdsvis dyre i drift (brug af benzin)
 • De støjer mere end end eldrevne løvsugere (med udgangspunkt i angivne db)
 • De vejer generelt mere
 • 10 gode tips til brug af løvsuger

  1. Sørg for at bruge en forlængerledning, hvis du køber en eldreven løvsuger (højere fleksibilitet)
  2. Sørg for at tømme opsamlerposen ved behov, så den ikke bliver overfyldt
  3. Brug evt. et høreværn, hvis du vil undgå problemer med hørelsen
  4. Sørg for at din løvsuger er samlet 100 % korrekt inden brug (anvend med fordel den medfølgende brugsvejledning)
  5. Sørg for at der ikke er hverken mennesker eller dyr i nærheden, når du bruger din maskine
  6. Husk jævnligt at tjekke din løvsuger for benzinstanden, så den ikke løber tør under brug
  7. Gør evt. brug af briller / solbriller, så du ikke risikerer at få blade og skidt i øjnene
  8. Reguler hastigheden alt efter behov
  9. Undgå at bruge din løvsuger til andre formål end opsamling af blade og løv (kan ikke håndtere grankogler o.l.)
  10. Opbevar din løvsuger et godt og sikkert sted, hvor børn ikke nødvendigvis kan komme i nærheden af.

  Læs også:

  EFTERLAD ET SVAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here