Støvsuger Test – Bedste støvsugere til hjemmet

0

Tidligere har vi testet både almindelige støvsugere og robotstøvsugere, mens turen denne gang er kommet til poseløse støvsuger. I vores poseløs støvsuger test har vi naturligvis testet os frem til de bedste modeller på markedet. Derudover har vi også kigget på, hvilke fordele og ulemper der er ved en poseløs støvsuger samt hvilke forhold, man i øvrigt skal være opmærksom på. Du er højst sandsynligt ikke i tvivl om, at en poseløs støvsuger er en genial opfindelse. Det er dog ikke ensbetydende med, at det er nemt at finde den rette model. I den forbindelse vil vi gerne komme dig til undsætning, så du er sikker på at få den bedst mulige støvsuger på baggrund af dine krav. I vores testresultat bliver du bl.a. introduceret for effektive poseløse støvsugere fra producenterne Electrolux, Dyson, Dirt Devil og Vax. I alt har vi testet 11 støvsugere uden pose, og i denne test giver vi dig den støvsuger, der har klaret sig bedst i test.

Electrolux UltraOne ZUOQUATTRO

Test af Electrolux UltraOne ZUOQUATTRO
Forhandler Pris Information
Renthjem 2.429,00 DKK Se produkt
COOP 2.802,00 DKK Se produkt
Skousen 2.802,00 DKK Se produkt
Whiteaway 2.802,00 DKK Se produkt
Wupti 2.802,00 DKK Se produkt

I vores støvsuger test blev vi til sidst enige om, at dette er den bedste støvsuger på det danske marked. Modellen hedder UltraOne ZUOQUATTRO og må betegnes som den mest populære støvsuger fra Electrolux i øjeblikket.

Udfra navnet “UltraOne” skulle man tro, at den er ganske lydsvag, og det var rent faktisk også tilfældet. Modsat mange andre støvsugere, så larmer denne model meget mindre. Ud af de støvsugere vi har testet har denne Electrolux støvsuger været den mest lydsvage med helt ned til 84dB. Det vil derved være muligt at høre musik eller føre en samtale, samtidig med at man støvsuger. Det er muligt for støvsugeren at holde lydniveauet så langt nede ved at benytte sig af en ny og innovativ teknologi. For at holde støjniveauet endnu mere nede, så er støvsugeren udstyret med bløde hjul.

Det er en meget fleksibel støvsuger, som kan komme rundt i alle kroger og hjørner. Den er nemlig udstyret med et 360 graders næsehjul, der gør det meget nemt at komme rundt med støvsugeren. Støvsugeren har en imponerende god sugeevne på grund af den høje luftgennemstrømning. Luftgennemstrømningen er på 40 liter pr. sekund, hvilket ligger i den høje ende sammenlignet med andre støvsugere. Derfor fik den topkarakterer i forhold til fleksibilitet i vores støvsuger test.

I toppen af støvsugeren er der mulighed for strømregulering, så man kan finde den kraft, der passer bedst til overfladen. Det kan være relevant at regulere kraften alt afhængig af, om man skal rengøre tæpper, gulve, trapper eller en helt fjerde overflade.

I vores støvsuger test kigger vi også på arbejdsradiusen på støvsugerne. Denne model har en lang ledning, som gør at man kan støvsuge på en radius af 12 meter, før man skal finde en ny stikkontakt. At radiussen er så stor er en stor fordel, da man slipper for at skulle skifte stikkontakt eller benytte sig af en forlængerledning. Derudover er der betjeningsknapper og letvægtsteleskoprør, som tilsammen gør det til en meget brugervenlig støvsuger. Auktionsradiusen er på 10 meter, hvilket er 2 meter mindre end testvinderen.

En anden grund til at vi har valgt denne som den bedste støvsuger er, at den sikrer en god arbejdsstilling. Det er nemlig ikke nødvendigt at bøje ryggen, når man støvsuger med denne model. I den anledning er det også værd at nævne, at det er muligt at justere længden på skaftet.

Den er udstyret med et AeroPro håndtag og AeroPro Extreme PowerPro mundstykke, samtidig med at der følger et 3-i-1 mundstykke med i prisen. Derudover har støvsugeren en solid motor og optimeret luftgennemstrømning, hvilket giver nogen fantastiske rengøringsresultater. Da vi i denne støvsuger test skulle teste, hvor god den egentlig var til at udføre sine arbejdsopgaver, så blev vi meget imponeret.

Denne Electrolux støvsuger er desuden udstyret med et HEPA filter, som fanger selv de mindste støvpartikler i hjemmet. Derudover er filteret er egnet til hjem med husdyr, børn og allergikere. Electrolux skriver på deres hjemmeside, at dette filter opfanger op til 99,95 % af al støv og pollen. Derudover er det vaskbart og kan genbruges, hvilket er meget praktisk.

De vigtigste specifikationer

  • Effekt: 800W
  • Sugeeffekt: 700W
  • Vægt: 5,8 kg.
  • Mål: 30,7 x 50,2 x 25,5 cm.

Se præsentationsvideo:


Miele Complete C3 PowerLine

Test af Miele Complete C3 PowerLine
Forhandler Pris Information
Skousen 1.349,00 DKK Se produkt
Whiteaway 1.349,00 DKK Se produkt
Wupti 1.349,00 DKK Se produkt
COOP 1.399,00 DKK Se produkt

Som vi nævnte i indledningen har vi også testet en række støvsugere fra Miele, hvor denne Complete C3 PowerLine har fået 2. pladsen i vores store støvsuger test. Ved første øjekast kan man måske tænke lidt over, hvor praktisk den hvide farve er. Såfremt man synes farven er upraktisk, kan man også købe modellen i en lang række andre farver som sort, rød og blå.

Ligesom den bedste støvsuger fra Electrolux i vores test har denne støvsuger også 3 specialophængte hjul, som har mulighed for at dreje 360 grader. Det er altså en meget mobil støvsuger, som kan klare alle arbejdsopgaver.

Vi har også kigget på filtersystemet, som er et super Air clean-filter. Det er desuden muligt at putte et HEPA-filter i, hvis man ønsker det. Støvsugerposen er en HyClean støvsuger-pose, som har et specielt lukkesystem. Posen er rummelig med en kapacitet på 4,5 liter.

Næste punkt på dagsordenen var brugervenlighed, hvor denne Miele støvsuger ramte et meget tilfredsstillende niveau. Griberøret er ergonomisk og afrundet, samtidig med at der er et parkeringssystem, som gør arbejdet med støvsugning til en leg. Derudover er der en holder til røret, så støvsugeren ikke fylder alt for meget i skabet. Både brugervenlighed og opbevaring får derfor topkarakterer i vores støvsuger test.

Når man køber en Miele støvsuger kan man altid forvente, at der følger tre tilbehørsdele med i pakken. Som standard medfølger der møbelmundstykke, en afstøvningsbørste med fine naturhår og fugemundstykke. Ligeledes kan man forvente, at kvaliteten er i top. Deres støvsugere bliver udelukkende fremstillet på egne fabrikker, hvilket sikrer en høj kvalitet. Inden støvsugerne kommer ud i butikkerne bliver de testet grundigt for fejl og mangler. Vores indtryk er, at delene på en Miele støvsuger er i meget høj kvalitet. Dermed kan man også forvente en lang levetid, hvilket gør det til en attraktiv mulighed.

Vi havde dog glædet også aller mest til at teste rengøringsevnen. Den er udstyret med en ret motor på 2200W, som er meget effektiv. Ulempen ved den store motor er dog, at den ikke er nær så lydsvag som vores testvinder. Denne støvsuger fra Miele har en god rengøringsevne på grund af kabinettets tæthed og den glimrende konstruktion af samtlige komponenter. Det er en praktisk støvsuger til alle slags overflader, som kan rengøre ved både lav- og høj effekt. Med dens AirTeQ-gulvmundstykke har man mulighed for at rengøre målrettet og opnå et perfekt resultat.

Efterfølgende var der fokus på hygiejne, hvor vi tog et kig på dens filtersystem. Systemet består af forskellige trin, som er henholdsvis HyClean-støvsugerpose, motorbeskyttelsesfilter og udblæsningsfilter. Disse tre komponenter sørger for, at der opfanges mere end 99,9 % støv. Ud fra overstående begrundelse blev denne valgt som den 2. bedste model i vores støvsuger test.

De vigtigste specifikationer

  • Effekt: 1200W
  • Sugeeffekt: 1200W

Nilfisk Elite Energy Classic

Test af Nilfisk Elite Energy Classic
Forhandler Pris Information
Whiteaway 1.299,00 DKK Se produkt
Wupti 1.399,00 DKK Se produkt
Coolshop 1.502,00 DKK Se produkt
Renthjem 1.502,00 DKK Se produkt
Skousen 1.899,00 DKK Se produkt
de3bedste 2.699,00 DKK Se produkt

Vi fik også mulighed for at teste en Nilfisk støvsuger, hvor vi forelskede os i denne model med navnet “Elite Energy Classic”. I testen kiggede vi også på dens lillebror “Elite Comfort”, som er et lidt billigere alternativ.

Det er en meget solid støvsuger på 365W og et lydniveau på 69dB. Selvom det er et lavt lydniveau, så er det stadig en anelse højere end vores testvinder.

Denne Nilfisk støvsuger kan med HEPA14 filter og en støvtæt konstruktion fange alle former for støvpartikler. Filteret sørger for, at udblæsningsluften er helt renset, inden det igen sendes ud i rummet. Du kan derfor altid regne med, at rengøringen er i top, og at den opsnuser al støv fra forskellige overflader. Det er dermed en glimrende støvsuger til allergiker, hvor det er nødvendigt, at huset er fri for støv. Der er lavet undersøgelser der viser, at den kan fjerne partikler med en størrelse ned til 0,0003 mm.

Den er udstyret med et meget praktisk håndtag, hvor man kan styre alt med fingerspidserne. Der er både en tænd og sluk knap, samtidig med at man kan justere på sugestyrken direkte fra håndtaget. Dermed slipper du for at skulle bukke dig ned hver gang, du skal justere på kraften.

Alt i alt er det en fremragende støvsuger med en masse lækre funktioner, designmæssige detaljer og en god hygiejne. Grunden til at vi “kun” har givet den 5 stjerner skyldes prisen. Sammenlignet med de andre to støvsugere i vores støvsuger test, synes vi at prisen er lidt højt sat.

De vigtigste specifikationer

  • Effekt: 750W
  • Sugeeffekt: 365W
  • Mål: 43 x 60 x 37 cm.
  • Vægt: 7,2 kg.

Vigtigste kriterier for at vinde bedst i test støvsuger

I vores støvsuger test havde vi nogle bestemte kriterier, som vi har fokuseret på i gennem samtlige tests. I dette afsnit kan du blive klogere på, hvad vi har lagt vægt på. Derudover kan du få en bedre fornemmelse af, hvilke ting du skal kigge på ved køb af en ny støvsuger.

Rengøringsevne

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at man skal være ekstra opmærksom på rengøringsevnen. En støvsugers fineste opgave er nemlig at opfange selv de bedste støvkorn fra overflader. Derfor er det vigtigt, at man finder en støvsuger med en god sugeevne, som sørger for at suge alle støvpartikler op. Umiddelbart skulle man tro, at antallet af watt siger noget om, hvor god støvsugeren er til at suge. Det er dog ikke tilfældet, da en støvsuger på 1000W sagtens kan suge lige så godt som en på 2000W. Når du skal finde den rette støvsuger er det derfor vigtigt, at du kigger på sugeeffekt og ikke bare effekt. Det er værd at kigge efter en støvsuger med et ordentligt fejl, som kan holde de mindste partikler tilbage. Køber man en billig discountstøvsuger, så risikerer man, at støvet blot blæser rundt i rummet, når man støvsuger.

Se også vores egen test med poseløse støvsugere.

Støjniveau

For nogen betyder støjniveau rigtig meget, mens andre er mere eller mindre ligeglade. Ikke desto mindre kan det være en god idé at undersøge støvsugerens støjniveau. I vores støvsuger test har vi kigget efter antal dB (decibel), som er en måleenhed for lydniveau. Hvor lavere antal dB, desto mere lydsvag er støvsugeren. Det var én af grundene til, at vi valgte at Electrolux var den bedste støvsuger. Uanset hvad er det rart med en støvsuger, der ikke larmer alt for meget. Køber man en lydsvag støvsuger, så vil arbejdet ofte blive en del nemmere.

Brugervenlighed

Når man skal lave sin egen støvsuger test, skal man også kigge på brugervenligheden. Der er ikke noget ved at købe en stor og fancy støvsuger, hvis man ikke kan finde ud af at bruge den. Man bør i den anledning kigge efter en støvsuger, som kun har de nødvendige knapper. Derudover er det smart, hvis knapperne er placeret på selve håndtaget. Skal man til at bukke sig ned ved enhver justering eller ændring, så kører man hurtigt træt i det. Desuden vil man gøre klogt i at finde en model med en lang ledning, så man ikke skal finde en ny stikkonstant ofte.

Størrelse og vægt

Umiddelbart tænker man måske, at størrelse og vægt ikke har så meget at sige. I gennem denne støvsuger test er det dog gået op for os, at det er ret afgørende. Skal man støvsuge hele huset og skal op og ned af trapper, så er det en fordel med en let model. Derudover er det praktisk, hvis den ikke fylder så meget. Vores anbefaling er derfor at købe en let- og kompakt støvsuger, der kan stå i skabet eller under sengen. I forhold til støv er det dog bedst, hvis støvsugeren står i et skab eller et andet lukket sted. Dog er der også visse fordele ved at vælge en lille model. Vælger du en lille model, vil den ligeledes kun have plads til en lille støvsugerpose. Af den grund vil du være tvunget til at skulle skifte posen jævnligt.

Levetid

Det kan være svært at vide noget om støvsugerens levetid på forhånd, men man kan tage sine forholdsregler. I forhold til dette kriterie skal man være opmærksom på garantiperioden. Som regel har man 2 års garanti, men der kan være enkelte tilfælde, hvor man har flere års garanti. I vores støvsuger test stødte vi f.eks. på en støvsuger med en 5 års garantiperiode. Vi anbefaler, at man går efter mærkevarer, hvis man ønsker høj kvalitet. Det er klogt at købe et mærke, som man ved leverer god kvalitet. Man skal ofte give lidt flere penge, men det kan hurtigt betale sig.

Mobilitet

Det vil være praktisk at købe en støvsuger, som ikke har problemer med at komme ud i alle hjørner af lokalet. I denne støvsuger test har vi bl.a. kigget på flere støvsugere med et 360 graders hjul. Desuden vil man gøre sig selv en stor tjeneste ved at vælge en model, som ikke har problemer med at komme under møbler.

Ekstern støvsuger test fra

Søndagsavisen: http://sondagsavisen.dk/testogindkob/2015-04-24-test-stromsvage-stovsugere-sejrer-her-er-den-bedste/

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here