Stylter Test – De bedste stylter til børn og voksne

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Der er mange danske skoler og børnehaver, som efter ønske fra børnene har valgt at købe stylter. Stylter er en form for legetøj, som både piger og drenge holder af, hvorfor det er en god investering for både institutioner og børnefamilier.

I dag forhandles der masser af fantastiske stylter til hjemmet, så hvis du vil forkæle din søn eller datter, kan du helt sikkert finde et par stylter, som vil vække glæde og begejstring. De traditionelle stylter er fremstillet af træ, men der findes også stylter, som er fremstillet af andre materialer.

Det er svært at finde et barn, som ikke finder det både sjovt og udfordrende at gå på stylter, så dit barn vil helt sikkert også finde det underholdende. Moderne legetøj kan være dyrt, men der er ingen grund til at tro, at stylter koster en formue, når det ikke er tilfældet.

Tidens bedste stylter til børn

I denne test har vi besluttet os for kun at omtale stylter til børn, da det hovedsageligt er børn, der går på stylter i dagligdagen. Vil du gerne forkæle dit barn med et par stylter, så bør du læse denne guide, da vi præsenterer dig for en række udvalgte stylter, som kan købes hos respekterede danske forhandlere.

Actoy stylter

Test af Actoy stylter

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Actoy står bag disse testvindende stylter, som forhandles i en lang række butikker fordelt over hele landet. Du er klar over, at stylteren har klaret sig godt i vores test, men hvilke konkrete grunde er der til, at du skal købe netop disse stylter?

Robuste stylter til det mellemstore barn

Du vil med sikkerhed ikke blive skuffet over kvaliteten, hvis du køber disse stylter, da de er fremstillet af robuste materialer. De brugervenlige stylter er fremstillet af forkromet stål og slidgummi, hvorfor der er tale om langtidsholdbare stylter. Stylterne er tilegnet mellemstore børn i aldersgruppen 8-14 år med en maks. brugervægt på 50 kg.

De testvindende stylter er CE-godkendt, hvilket er et stort kvalitetsstempel, da godkendelsen betyder, at produktet overholder EU-lovgivningen. Gåhøjden over terræn er angivet til 35 cm., mens fodpladens længde er angivet til 25 cm. De populære stylter fra Actoy måler 20 x 12 x 80 cm.

De vigtigste specifikationer

 • Materiale(r): Forkromet stål og slidgummi
 • Aldersgruppe: 8-14 år (maks. 50 kg)

Verneuer stylter

Test af Verneuer stylter

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Verneuer er en af de producenter, som er dygtige til at producere kvalitetslegetøj til både små og store børn. Der forhandles mange fine stylter på det danske marked, men der er alligevel flere gode grunde til, at disse stylter er ekstra attraktive.

Højdejusterbare stylter af træ

Du behøver ikke at kigge længe på produktbilledet for at finde ud af, at disse stylter er fremstillet af træ. Stylterne er fremstillet af asketræ, som er kendt for høj styrke og elasticitet. Trinene er solidt monteret, ligesom skruehovederne er blevet forstærket for at optimere sikkerheden.

Det fantastiske ved disse stylter er, at det er muligt at justere trinene i seks forskellige højder. Du skal blot bruge den medfølgende unbrakonøgle, når du vil justere højden. Stylterne kan rent faktisk betjenes af både børn og voksne – fra 6 år. Produktet er håndlavet af en tysk tømrer og lever desuden op til EN-71 sikkerhedskrav til legetøj. Det er nemt at vedligeholde og pleje stylterne, men du skal selvfølgelig være klar, hvordan asketræ skal behandles.

De vigtigste specifikationer

 • Materiale(r): Asketræ
 • Aldersgruppe: 6+ år

Eurotoys stylter

Test af Eurotoys stylter

Eurotoys forhandler de fine stylter, som du ser på produktbilledet ovenfor. Stylterne er fremstillet af en ukendt producent, men du kan ikke desto mindre forvente, at både kvaliteten og sikkerheden er høj.

Populære stylter af aluminium

Er det i din interesse at købe et par sikre og holdbare stylter, så vil disse stylter af aluminium måske være det perfekte valg. De fine håndtag er fremstillet af skum og gummi, så børnene får et perfekt greb. Det er med til at fremme brugervenligheden, som dermed er i top. Stylterne kan bruges af alle børn fra femårsalderen og opefter.

Fodhvilerne kan justeres i tre forskellige højder – henholdsvis 16, 22 og 27 cm. Det er dermed muligt at øge højden i takt med, at man bliver bedre til at gå på stylter. Den maksimale brugervægt er angivet til 50 kg, hvorfor stylterne som udgangspunkt ikke er tilegnet voksne.

De vigtigste specifikationer

 • Materiale(r): Aluminium, skum og gummi
 • Aldersgruppe: 5+ år (maks. 50 kg)

Eurotoys stylter / kængurustylter

Test af Eurotoys stylter / kængurustylter

Eurotoys kan også byde på disse børnevenlige stylter, som skiller sig en smule ud fra de traditionelle stylter. Det er nemlig et par kængurustylter.

Moderne stylter med flammeprint

Skal dit barn have mulighed for at hoppe lige så højt som en kænguru, så skal du blot købe disse kængurustylter til ham eller hende. De omtalte stylter forhandles lige nu til en yderst skarp pris, så du har rig mulighed for at gøre en god handel. Stylterne er lidt mere spændende end de øvrige stylter takket være det flotte flammeprint.

Stylterne måler 26 x 6 x 88 cm. og er henvendt til børn fra femårsalderen og opefter. Produktet bør kun bruges udendørs.

De vigtigste specifikationer

 • Materiale(r): Metal og skumgummi
 • Aldersgruppe: 5+ år (maks. 50 kg)

Dantoy stylter / spandestylter

Test af Dantoy stylter / spandestylter

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Dantoy har både designet, udviklet og produceret disse spandestylter, som forhandles i en række flotte farver. Det er vel at bemærke stylter, som er langt mere simple, men samtidig også meget billigere end andre stylter.

Billige stylter i flere forskellige farver

Der er penge at spare på stylter, hvis man køber spandestylter, da de kan erhverves til en meget beskeden pres. Disse stylter fra Dantoy findes i tre forskellige farver bestående af rød, gul og blå. Stylterne har en højde på blot 12 cm. Grundet den lave højde er stylterne også henvendt til helt små børn fra treårsalderen og opefter.

Spandestylterne er fremstillet af solidt kunststof og har den fordel, at de kan bruges både indendørs og udendørs. De billige stylter fra Dantoy er danskproduceret og svanemærket, hvilket giver mange plusser i bogen. Der findes næppe bedre stylter til prisen.

De vigtigste specifikationer

 • Materiale(r): Solidt kunststof
 • Aldersgruppe: 3+ år

Derfor bør alle børn eje et par stylter

Nyere salgstal og undersøgelser har vist, at efterspørgslen på stylter er stigende, hvilket er meget positivt. Der er nemlig mange fordele ved at gå på stylter, hvorfor vi mener, at alle børn bør eje et par stylter. Du kan som forælder ikke købe mere legetøj, end din økonomi tillader, men du bør alligevel sætte lidt penge af til et par stylter.

De fremhævede stylter fra vores test koster et sted mellem 50 og 300 kr., så vi vil våge at påstå, at alle børnefamilier har råd til at købe stylter. Der er i hvert fald meget legetøj, som er betydeligt dyrere. Stylter tilhører kategorien for legetøj til motorisk udvikling, så hvis dit barns motorik halter en smule, kan det være effektivt at købe stylter. Foruden træning af motorik er det også muligt at træne følgende:

 • Balance
 • Kondition
 • Kropskoordinering
 • Fleksibilitet

Der findes meget legetøj, som gør det muligt for børn at øve og vise forskellige færdigheder. Du bør som forælder være bekendt med, hvilket legetøj der gavner dit barn i forhold til træning af balance, kondition, kropskoordinering og fleksibilitet.

Der vil altid være nogle børn, som har bedre motorik, kondition og kropskoordinering end andre, men det ændrer ikke på, at det er muligt at træne alle disse færdigheder. Stylter egner sig til leg og underholdning, men de kan som allerede forklaret også bruges til andre nyttige formål.

Det er (og skal være) sjovt at gå på stylter

Du har netop kunne læse, at styltegang fremmer både motorik, kondition, balance og meget mere, men hvem siger, at det ikke samtidig kan være sjovt at gå på stylter? Det mest optimale vil være, hvis det er muligt at have det sjovt og udvikle motoriske evner på samme tid, hvilket netop er muligt med stylter.

Introducerer du dit barn for styltegang, og finder barnet det ovenikøbet underholdende, så har du gjort dit arbejde godt. Det er nemlig alfa omega, at barnet finder det sjovt at gå på stylter, hvis det skal være muligt at øve styltegang med barnet.

Styltegang er lig med aktiv leg med masser af sjov og bevægelse, så det skal din lille guldklump da ikke gå glip af. Det er muligt at gå på stylter alene, men der skal ikke være nogen tvivl om, at det er sjovest at gå på stylter med andre. Når barnet bliver tilstrækkelig dygtig til at gå på stylter, kan man lave små forhindringer og udfordringer.

Øvelse gør mester

Det er umuligt at blive god til noget, hvis man ikke bruger tid og energi på at øve sig. ”Øvelse gør mester” er et kendt ordsprog, som du og dit barn bør efterleve. En god motorik kommer ikke af sig selv, så det er vigtigt, at man undersøger, hvad man kan gøre for at fremme barnets motoriske udvikling.

Styltegang er ikke nødvendigvis noget, som man kommer til at mestre fra den ene dag til den anden. Der kan derimod gå mange uger eller måneder, før man bliver god til at gå på stylter. Det er primært børn i aldersgruppen 5-14 år, der går på stylter, men der er også børn, som starter endnu tidligere.

Skal du kunne lære dit barn at gå på stylter, så vil det være en fordel, hvis du selv har nogenlunde styr på, hvordan det skal gøres. Finder du selv styltegang meget udfordrende, så kan du se nogle af de hjælpevideoer, som findes på nettet. Det bemærkelsesværdige ved styltegang er, at børn ofte er både dygtigere og mere lærenemme end voksne.

Hvilke stylter skal jeg købe til mit barn?

Du har måske allerede besluttet dig for, at du vil købe stylter til dit barn, men hvilke skal du købe? Er det første gang, du skal købe stylter, så bør du benytte dig af vores købsguide:

 • Materialer / kvalitet – De mest robuste stylter er som regel fremstillet af enten træ eller aluminium, da disse materialer er meget slidstærke og holdbare. Der findes også stylter, som er fremstillet af plastik og kunststof, men disse stylter er mindre attraktive grundet den manglende robusthed og korte levetid.
 • Indstillingsmuligheder – Dit barn vil med al sandsynlighed blive gladest for stylter, som kan justeres i højden. Det burde være muligt at højdejustere alle stylter, men det er ikke tilfældet. Anbefalingen går på at købe stylter, som kan justeres ved brug af en unbrakonøgle.
 • Sikkerhed– Stylter bliver klassificeret som legetøj, men det er ikke ensbetydende med, at det er helt ufarligt at gå på stylter. Der er gennem tiden mange børn og voksne, som er kommet til skade i forbindelse med styltegang. Den fornuftige forbruger vælger at købe CE-mærkede stylter, da man dermed kan være sikker på, at produktet er fremstillet i overensstemmelse med europæiske krav til sundhed, miljø og sikkerhed.
 • Aldersgruppe / belastningsevne – Der er nogle stylter, som kun er henvendt til børn, mens andre stylter er henvendt til både børn og voksne. Handler du på internettet, vil du typisk kunne finde oplysninger om anbefalet aldersgruppe og data ang. maks. brugervægt.

Styltegang for små børn bør foregå under opsyn

Styltegang for små børn skal helst foregå under opsyn – i hvert fald i det første stykke tid. Barnet har nemlig brug for at blive vejledt og støttet, da det er nemmere sagt end gjort at stille sig op på et par stylter og begynde at gå. Det er normalt, at barnet mislykkes mange gange, så du skal som mor eller far til barnet forblive tålmodig, optimistisk og støttende.

De fleste børn bruger ikke sikkerhedsudstyr, når de går på stylter, men du kan alligevel gøre klogt i at sørge for, at dit barn er godt beskyttet. Der er altid en vis risiko for at falde, når man går på stylter, hvorfor det vil være en fordel, hvis man har en cykelhjelm på hovedet samt evt. albue- og knæbeskyttere.

Derudover skal det nævnes, at der er nogle underlag, som er mere velegnede til styltegang end andre. Det mest hensigtsmæssige er at vælge et fast og hårdt underlag, så det ikke bliver sværere at holde balancen end højst nødvendigt. Det frarådes i øvrigt at gå på stylter på en græsplæne, da græsplæner ofte er meget ujævne.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here