Termokande Test 2018 – Disse termokander holder varm længst

4

Vi har efterhånden erfaret, at en stor del af vores faste læsere er vilde med kaffe. Derfor besluttede vi os for at foretage endnu en kafferelateret test, hvor vi denne gang har været på jagt efter den bedste termokande. Vi vil forsøge at præsentere testresultatet kort og præcist, således at du kan få et godt indblik i de bedste termokander fra testen. Da vi skulle finde bedst i test udvalgte vi først og fremmest 10 termokander fra 6 forskellige producenter. Vi testede termokanderne og kunne til sidst kåre de 6 kander, som havde klaret sig bedst i testen. I anden og sidste afsnit i artiklen kan du læse om, hvordan vi har testet termokande.

Klassisk Stelton EM77 termokande

Klassisk Stelton EM77 termokande
Forhandler Pris Information
TrendyLiving.dk 449 kr. Se produkt

Hvis man vælger at teste termokander, så er Stelton en producent, som man nærmest ikke kan komme udenom. Her ser du blot én af de Stelton termokander, som vi havde fornøjelsen af at kigge nærmere på. Da Politiken i 2007 testede en lignende termokande, fik den fik 5 ud af 6 mulige stjerner. Testguro har valgt at give denne Stelton EM77 termokande topkarakter, da den stadig er alle pengene værd – og mere til.

Der er tale om klassikeren fra Stelton, som har en kapacitet på 1 liter. Termokanden har været et stort hit hos de danske forbrugere siden 1977, hvor kanden blev skabt af Erik Magnussen. Det er en stilren og designmæssig perle, som man kan kende på den karakteristiske vippeprop. Materialerne der er brugt er henholdsvis ABS kunststof og glasindsats. Ligesom Steltons øvrige termokander er denne naturligvis også FDA godkendt. Hvis du ikke er så vild med hvid, så er denne termokande også tilgængelig i farverne grå, brun, grøn, rød, sandfarvet og sort.

Mål: 30 x 10,5 cm. (Højde x bredde)
Kapacitet: 1 liter


Normann Geo Copenhagen

Normann Geo Copenhagen
Forhandler Pris Information
TrendyLiving.dk 496 kr. Se produkt

I en lidt anderledes stil havde vi også kig på en termokande fra Normann Copenhagen. Det er en moderne termokande fra modellen Geo, som desuden kan købes i farverne grå, hvid, lilla, rød og sort. Den koster hundrede kroner mere end vores testvinder fra Stelton, og prisen kan derfor være et lille minus. Ikke desto mindre har vi været positivt overrasket over termokanden og vil derfor give den 5 ud af 6 stjerner.

I vores termokande test blev vi bl.a. imponeret over denne kande, da den har en simpel åbne / lukke funktion, som gør den ganske brugervenlig. Du skal blot trykke på knappen i toppen for at åbne og lukke den. Ligesom de fleste andre termokander i vores store test har denne Normann Geo kande også en kapacitet på 1 liter. Vi skal desuden gøre opmærksom på, at denne termokande ikke tåler at komme i opvaskemaskinen.

Mål: 20 x 16,5 cm. (Højde x bredde)
Kapacitet: 1 liter


Stelton Emma termokande

Stelton Emma termokande
Forhandler Pris Information
TrendyLiving.dk 599 kr. Se produkt

Stelton Emma er modelnavnet på denne mellemstore termokande, som kommer i en skøn lyseblå nuance. Selve termokanden er fremstillet i højglanslakeret rustfrit stål, mens håndtaget er fremstillet i bøgetræ.

Stelton Emma er en ny klassiker til kaffebordet, som du kan købe, hvis du ønsker at servere kaffe med stil, når du har gæster på besøg. Termokanden kan indeholde 1,2 liter væske, hvilket gør termokanden velegnet til både hverdagsbrug og festlige lejligheder.

Stelton har desuden sørget for at udstyre denne termokande med en let betjenelig prop og en smart klik-let-funktion. Det skal i øvrigt nævnes, at modellen også findes i andre størrelser og farver.

Mål: 24,5 x 13 cm. (Højde x diameter)
Kapacitet: 1,2 liter


BAM Thermo termokande

BAM Thermo termokande
Forhandler Pris Information
TrendyLiving.dk 199 kr. Se produkt

Black+Blum er designeren bag denne termokande / termoflaske, som er fremstillet i rusfrit stål, læder og plast. Termokanden er udstyret med en strop i læder, som gør det nemt at tage termokanden med på farten.

Toppen af termoflasken kan nemt afmonteres og bruges som kop, hvilket du med fordel kan benytte dig af, hvis du gerne vil slippe for at skulle medbringe både termokande og termokop. BAM Thermo holder indholdet varmt i op til 8 timer og koldt i op til 24 timer.

BAM Thermo findes i flere forskellige farver, så du kan også finde termokanden i din foretrukne farve. Den største ulempe ved termokanden er, at den har kun en mindre kapacitet på 0,35 liter. Du kan tage termokanden med på skovturen, på køreturen eller på fisketuren.

Mål: 20 x 7 cm. (højde x bredde)
Kapacitet: 0,35 liter


Stelton AJ termokande

Stelton AJ termokande
Forhandler Pris Information
TrendyLiving.dk 1499 kr. Se produkt

Stelton AJ er en af de mest – hvis ikke den mest – eksklusive termokande på markedet i øjeblikket. Termokanden stammer fra den berømte Cylinda-Line serie, som du med al sandsynlighed har et godt kendskab til.

Stelton AJ er designet af Arne Jacobsen for Stelton, hvilket du måske allerede har regnet ud, hvis du har dannet dig et indtryk af det elegante design og den solide konstruktion. Der er tale om en termokande i satinpoleret rustfrit stål, som ikke fås bedre.

Termokanden byder på et simpelt og tidløst design, som højst sandsynligt vil matche din boligstil. Den skulpturelle termokande er velegnet til servering af kaffe og som pynt. Du kan også bruge termokanden til servering af varm chokolade.

Stelton AJ er en termokande med en lang og spændende historie, da den blev designet i 1967 og dermed var et af de første produkter i serien. Kaffekanden kan rumme 1,5 liter, hvilket er et stykke over gennemsnittet.

Mål: 20 x 10 cm. (højde x bredde)
Kapacitet: 1,5 liter


Stelton Kontra termokande

Stelton Kontra termokande
Forhandler Pris Information
TrendyLiving.dk 1399 kr. Se produkt

Stelton Kontra er en flot og elegant termokande i poleret rustfrit stål. Du skal overveje at købe denne termokande, hvis du sætter pris på at udsmykke dit hjem med eksklusive designs. Termokanden er fremstillet af Troels Seidenfaden i samarbejde med Stelton.

Stelton Kontra har et harmonisk formsprog, hvor håndtaget er en naturlig del af formen. Du kan let og elegant hælde af kanden med én hånd takket være den simple brugerhåndtering. Det er ganske simpelt at aktivere toppens åbne- og lukke-funktion, da det blot kræver ét tryk.

Det er ikke bare en termokande ligesom alle andre, da den skiller sig ud på flere forskellige parametre. Stelton Kontra er en designmæssig perle, som du skal passe godt på. Du kan med korrekt anvendelse og opbevaring få glæde af termokanden i adskillige år fremover.

Mål: 30,5 x 9/14 cm. (højde x bredde)
Kapacitet: 1 liter


Test af termokander – Vores kriterier

Som vi lovede i indledningen af artiklen, vil vi gøre redegøre for, hvordan vi har testet termokanderne. Nedenfor kan du læse om de kriterier, som vi har lagt størst vægt på. Hvis du ønsker at foretage din egen, personlige termokande test kan du vælge at bruge nogen af vores opstillede kriterier

Isoleringsevne

De fleste danskere vil kunne nikke genkende til, at en termokandes vigtigste egenskab er at holde kaffen varm. Her er der fokus på isoleringsevnen, som er meget svingende fra termokande til termokande. Dyre kander er ikke nødvendigvis lig med høj isoleringsevne. Derfor kan man med fordel vælge at lytte til andres erfaringer og diverse tests som denne fra Testguro. I vores termokande test erfarede vi ikke desto mindre, at de billigste modeller typisk havde en ringe isoleringsevne. Derfor er vores anbefaling at gå efter kvalitet, hvis du sætter pris på varm kaffe hele dagen.

Holdbarhed / kvalitet

Vi kommer ikke uden om at snakke om kvalitet, da holdbarheden kan være yderst svingende. Efter vores mening skal en termokande kunne holde til at blive tabt på gulvet en gang imellem. Derudover er det vigtigt, at kanden ikke bliver utæt efter at være brugt i noget tid. I forhold til holdbarhed er det især lukkemekanismen, som kan blive et problem i længden.

Da vi lavede vores termokande test lagde vi også vægt på, om termokanderne var nemme at rengøre.

Kapacitet

Det kan være ganske individuelt, hvad man vurderer til at være en rimelig kapacitet. Er man blot én person som skal bruge termokanden, er der ingen grund til at købe en stor termokande. Langt de fleste termokander på markedet har en kapacitet på 1 liter, mens der også er kander med en kapacitet på henholdsvis 0,5 og 1,5 liter.

Tips til rengøring

Slutteligt vil vi komme med et par tips til, hvordan du kan rengøre din termokande på bedste vis. Det kræver ikke særlig meget at få en termokande til at ligne en spritny kande. Ydersiden på kanden kan med fordel tørres af med en almindelig klud. I den forbindelse kan du bruge lidt opvaskemiddel for at sikre det mest optimale rengøringsresultat. Der er ingen tvivl om, at det ydre er nemmest at rengøre, men det er også muligt at rengøre den indvendigt uden det store besvær. Man kan bl.a. putte 1-2 spiseskeer bagepulver i kanden og efterfølgende fylde den op med kogende vand. Herefter bør du lade kanden stå i 10-20 minutter og vaske den grundigt med vand efterfølgende. Vil man være helt sikker på, at kanden er helt ren indvendigt, kan man lade den stå natten over. Dermed kan man næsten sikre sig, at alle kafferester bliver opløst. Med denne fremgangsmåde vil det også være muligt at fjerne det meste af kaffelugten. Om du vælger den ene eller den anden fremgangsmåde, så er det ikke desto mindre vigtigt at rengøre sin termokande grundigt.

Læs også:

 • Kaffekværn
 • Kaffemaskine

4 KOMMENTARER

 1. Hej Leika,

  Det lyder som en meget kedelig oplevelse, du har haft med termokanden fra Normann. Det er selvfølgelig ikke meningen, at de skal spytte. Hvis du ikke allerede har taget fat i din forhandler, så vil jeg anbefale dig at gøre det med det sammme. Du burde enten få mulighed for at få pengene eller foretage en ombytning. Vi har ikke oplevet problemet med, at termokanderne spytter i vores test, men vi er glade for at modtage dit bidrag.

 2. Jeg forstår ikke at I giver Geo kanden fra Normann så høj en vurdering. Jeg købte to, og begge lider af samme problem: de spytter! Når man trykker på knappen for at åbne (og hælde), sendes et sprøjt af kaffevand ud, der – hvis man ikke er forsigtig – rammer gæsten eller den fine hvide dug. Tilsyneladende opstår et tryk i overdelen af kanden, der kun udløses ved tryk på knappen.

 3. Hej Hanne,

  Jeg er ked af at høre om din oplevelse med din Stelton termokande. Hvilken udgave er der tale om? Vi har ikke oplevet, at den testvindende termokande ikke er drypfri, så vi er overrasket over at høre om din oplevelse. Som du måske har læst i vores test, har vi også været rigtigt glade for termokander fra Eva Solo, der også byder på glimrende kvalitet.

 4. Jeg syntes i skulle teste stelton igen hvis i mener den er dryp fri det er den så ikke har købt to og fået dem byttet fleregange for til sidst opgive og købe en Eva solo.
  Der til skal så siges jeg har også en gammel stelton som nok er 10 år som ikke fejler noget men de ny de laver er noget skrammel😄

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here