Terrassevarmer Test – Bedste el og gas terrassevarmere

0

Efterhånden er det sådan, at vi aldrig har rigtig vinter mere. Vi har også sjældent rigtig sommer. I stedet får vi om vinteren sne et par dage i løbet af sæsonen, og hvis vi er meget heldige, så får vi et par uger om året med høj sol og lune nætter, hvor vi kan sidde udenfor det meste af natten med kun en ekstra trøje på.

Det er muligvis en simplificering af sandheden, men ikke desto mindre så er der så få dage om året, hvor vi kan nyde at sidde udenfor. Disse dage vil vi meget gerne trække i langdrag – og her kommer terrassevarmeren ind i billedet.

Terrassevarmeren er simpelthen en varmekilde, som du kan placere udenfor. Den sørger for at opretholde en behagelig temperatur, så du kan blive siddende udenfor til lang tid efter mørkets frembrud. Terrassevarmere kommer i mange forskellige former og arter, men der findes grundlæggende 3 forskellige typer, som vil blive beskrevet i de følgende afsnit.

Terrassevarmer med gas

Den fungerer således, at en gasbrænder inde i terrassevarmeren antændes. Så sker der en varmeudvikling, som varmer terrassevarmeren op. Øverst på terrassevarmeren er der en hat, som sørger for at fordele varmen rundt.

En terrassevarmer med gas fungerer bedst, hvis folk sidder eller står omkring den, da den sender varmen jævnt rundt. Du kan også købe små gasovne, men de er mest beregnet til halv-lukkede rum. For eksempel telt til campingvogn eller lignende.

Terrassevarmer med elektricitet

Kigger vi nu på terrassevarmere, der kører på elektricitet, så er der blandt andet den infrarøde terrassevarmer.

Den infrarøde terrassevarmer fungerer på den måde, at den udsender rødt lys, som bliver til varme, når det støder på en forhindring. For eksempel dig. De infrarøde terrassevarmere fås i mange forskellige modeller. Nogle kan stå frit, mens andre igen kan hænges op som en lampe.

Herunder finder du også halogen-terrassevarmeren. Den minder meget om den infrarøde, blot er der stor forskel på det energiniveau, som forbruges. Hvor den infrarøde ikke bruger ret meget energi på at opvarme luften, så vil en betydelig del af halogenpærens energi blive brugt på netop dette.

Terrassevarmer med træ

Her finder du typisk 3 forskellige typer.

Et bålfad er en stor skål af metal, som du fylder med træ og herefter antænder. I samme kategori hører bål på bordet, hvor du sætter eller nedsænker en stor skål i dit havebord og fylder den med lavasten. Lavastenene varmes op med en flamme fra gas og på den måde udvikles røgfri varme.

Lerbrændeoven minder om bålfadet. Men i modsætning til bålfadet har du med lerbrændeovnen en smule mere styr på røg og varme.

Terrassepejsen er et stort udstyrsstykke, hvor du foruden varmen fra pejsen også får mulighed for at lave din mad dér. Der er en lille skorsten på terrassevarmeren, så du slipper for røg i øjnene – både når du vil lave mad, og når du blot er interesseret i at holde varmen.

Som det fremgår af ovenstående, så er markedet for terrassevarmere en stor forretning.

I det følgende vil vi prøve at hjælpe dig til at træffe et kvalificeret valg, hvis du står i en situation, hvor du skal finde dig en terrassevarmer. Ved nærmere eftersyn viser det sig nemlig, at du skal holde tungen lige i munden, når du skal vælge din terrassevarmer.

Vi har tænkt os at teste 4 forskellige terrassevarmere. To af dem er drevet af gas, og de to andre er drevet af elektricitet. Vi vil kigge på 4 forskellige gulvmodeller, da disse terrassevarmere som udgangspunkt skal anvendes på samme måde. Alligevel kommer testen til at vise os, at der er forskel på dem.

Men nu videre til testen.

Luksus terrassevarmer med levende flamme

Luksus terrassevarmer med levende flamme
Forhandler Pris Information
coop 1699 kr. Se produkt

Så er vi nået til luksus terrassevarmeren, og vi bliver lidt i samme boldgade og så alligevel ikke. Med denne terrassevarmer er der forsøgt skabt et produkt, som udstråler noget andet end de gængse terrassevarmere til gulv. Der er tale om et helt andet æstetisk udtryk, hvor der udover terrassevarmerens praktiske varmegivende funktion også er blevet plads til et højere grad af fokus på god dansk hygge. Med den levende flamme i toppen kan man føle sig hensat til barndommens vejfest, hvor faklerne var det eneste lys. På den måde er det i hvert fald lykkedes at skabe et produkt, som er stemningsskabende.

Ved første øjekast er terrassevarmeren et miks af store glaspartier og stål. En slags kæmpemæssig olielampe. Med det hærdede glas og de emaljerede stålflader præsenterer terrassevarmeren sig dog fint. Den foregiver ikke at være andet end det, den er. Hvor andre terrassevarmere gerne vil ligne lamper, så er udtrykket hos denne så klart, at der ikke hersker tvivl om, at producenten ønsker at være med til at skabe en dejlig stemning. Om man kan lide den slags æstetik, er jo da så en anden sag. Men producenten skal have cadeau for at være helt og aldeles tro mod sin idé. Udover at kunne bruge den til de lange lyse sommernætter, så er terrassevarmeren så hårdfør, at du også kan bruge den om vinteren.

Terrassevarmeren er 220 centimeter høj, og der medfølger slange og regulator. Husk på, at terrassevarmeren skal have en frihøjde på 120 centimeter. Denne vare kan kun anvendes udenfor, og du bør sørge for, at der er god plads omkring terrassevarmeren. Dette både på grund af brandfare, men også da terrassevarmerens dele bliver glohede.

Driftsomkostningerne varierer efter brug, men selvklart skal gassen skiftes i ny og næ.


Terrassevarmer test – nu kårer vi vinderen

Efter at have set på 4 forskellige terrassevarmere, så er det nu tid til at finde ud af, hvilken der klarede sig bedst. Terrassevarmere er på flere parametre et dyrt bekendtskab for både din privatøkonomi og for miljøet.

De gasdrevne modeller afgiver relative store mængder CO2, og selvom de elektricitetsdrevne modeller netop fremhæver, at de er mere miljøvenlige, så er det nok en fortælling med flere vinkler. Det er trods alt ikke miljøvenligt at bruge for flere kroner i elektricitet i timen blot for at varme haven op.

MEN. En vinder skal kåres, og det synes som en god idé at fremhæve en terrassevarmer, som både er rimelig i anskaffelsespris, er pæn at se på og ikke nødvendigvis koster en formue hver gang, den skal tændes. Luksus terrassevarmeren med flamme har udover et særegent æstetisk udtryk også den fordel, at det er en gasdreven model. Det betyder, at du ikke er bundet til at skulle sætte den et enkelt sted, men faktisk kan flytte rundt på den. Og vi er klar over, at det er forbundet med et øget CO2 udslip, men på bundlinjen går det lige op med det ekstra strømforbrug, som de elektricitetsdrevne modeller skal bruge.

Denne terrassevarmer forener det ydre med det indre og bidrager med en behagelig synergi, hvor æstetik og anvendelig går hånd i hånd.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here