Test af A-kasser: Hvad skal du være opmærksom på?

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0
a-kasse

De fleste forbrugere er meget fokuseret på priserne når de vælger a-kasse, men er det egentlig den eneste parameter der er vigtig, for hvad får man egentlig for pengene. Det kigger vi nærmere på i denne her artikel.

Hvad får man egentlig for sit medlemskab?

De fleste har stort fokus på dagpengene, og det er nok også derfor de fleste mennesker vælger at være med i en a-kasse, men der er faktisk en række andre faktorer der spiller ind når først man bliver ledig.

Som reglerne er i dag, så har man retten til dagpenge i 2år. De 2 år gælder fra første dag man bliver ledig. Det er i sig selv meget godt, men hvad nu hvis man ikke kan finde et nyt arbejde indenfor de 2 år? Og selvom det lyder utroligt, så er det faktisk her der kan være stor forskel i a-kasserne.

Nogen a-kasser tilbyder nemlig kurser, som enden efteruddanner eller vedligeholder det ledige medlems kompetencer. Ved første øjekast synes man måske ikke det er så vigtigt, men det kan rent faktisk være en afgørende faktor for, at du igen kan vende tilbage til arbejdsmarkedet. Enden i en tilsvarende stilling, eller måske en med nærrelation.

De kurser der tilbydes, behøves ikke nødvendigvis at være koblet op på din eksisterende uddannelse eller fagområde. Det kan også være, at du trænger til en karriere skifte og her kan a-kasserne så måske hjælpe dig godt på vej. Du får næppe en 3. årig uddannelse i nakken, men det kan være de er villig til at give dig et adgangsgivende kursus til en given uddannelse.

Det man skal huske i den her forbindelse er, at a-kassens interesse er at få dig ud af ledighedssystemet så hurtigt som overhovedet muligt. Det gælder både hvis de kan sende de videre i en uddannelse eller hvis de kan skubbe dig tilbage på arbejdsmarkedet.

Når det er sagt, så kan det undre selv de sløveste knive i skuffen, hvorfor det så ikke er alle a-kasser der tilbyder de samme kurser, og det har jeg også lidt svært ved at give en forklaring på her, men det må bunde i en økonomisk beregning.

Hvornår har man ret til dagpenge?

Reglerne er skruet sådan sammen, at man skal have tjent 237.000 før man har optjent retten til fuldtids dagpenge. Mange tror fejlagtigt, at man blot skal have være medlem et år, men sådan forholder det sig ikke helt. Har man tjent mere en 237.000 så er det dog reglen på de 12 måneder der er gældende og ikke længere indkomsten. Tjener man derimod først 237.000 efter 15 måneder, så er det indkomsten er den afgørende faktor.

Hvis du er fast besluttet på, at finde en a-kasse der matcher dig bedst, så kig på oversigten over a-kasser på a-kasseguide.dk, her viser vi dig alle de forskellige muligheder der findes på markedet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here