Cykelhjelme Test – Den bedste og mest sikre cykelhjelm

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

3

Vi har brugt de seneste par dage på at lave en komplet cykelhjelm test for at finde de bedste- og mest sikre cykelhjelme. Vi har valgt at tage udgangspunkt i cykelhjelme til både børn og voksne. Testen er derimod ikke henvendt til cyklister, som leder efter en ny cykelhjelm til cykelløb. Tænk foretog også en test af cykelhjelme tilbage i 2012. Dog er vores indtryk, at der er sket meget på markedet siden, og det dermed er nødvendigt med en ny test.

Vores cykelhjelm test består af to dele, som er henholdsvis:

  • Test af cykelhjelme til børn
  • Test af cykelhjelme til voksne

Som forældre har du et stort ansvar, når det handler om at passe på dit barn og dets sikkerhed. Er dit barn begyndt at cykle, bør du for både din egen og barnets skyld købe en god cykelhjelm. Det kan være katastrofalt, hvis et barn falder på sin elcykel og lander ned på hovedet. Derfor kan det ikke understreges, hvor vigtig en cykelhjelm er. Du er højst sandsynligt kommet ind på denne guide, da du allerede har besluttet dig for at købe en cykelhjelm til dit barn. Nedenfor kan du se resultatet af vores test af cykelhjelme til børn.

On Gear Cykel- og Skaterhjelm

Test af On Gear Cykel- og Skaterhjelm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Her ser du bedst i test i kategorien “cykelhjelme til børn”. Der er tale om en italiensk producent, som har specialiseret sig indenfor cykelhjelme. Samtlige af deres cykelhjelme er sikkerhedsgodkendte og lever op til alle danske standarder. Vi har testet flere Mango cykelhjelme, men denne sorte hjelm er vores favorit.

Modellen hedder Mango Piuma og er en cykelhjelm i en klasse for sig selv. Mango har eksisteret siden 1990 og har dermed opbygget en unik viden hvad angår cykelhjelme.

Design

Designet på denne cykelhjelm minder lidt om stilen på motorcykelhjelme fra gamle dage. Den er udstyret med 10 huller, som er praktisk i forhold til ventilation. På forsiden af cykelhjelmet er der påtrykt et Mango logo, og det samme gælder bagsiden. Da den er så enkel og samtidig stilren, vil den højst sandsynlig falde i god jord hos dit barn. Ikke desto mindre vurderer vi, at den har et lækkert design. Fordelen ved designet er desuden, at den kan bruges af både drenge og piger.

Sikkerhed

Der er ingen tvivl om, at vi har vægtet sikkerhed højest i vores cykelhjelm test. Ligesom det gør sig gældende for Mangos øvrige produkter, så er denne cykelhjelm til børn lavet af de bedste materialer. Den er CE-godkendt med mærkningen EN 1078. Det er en solid cykelhjelm i kraftig kvalitet. Såfremt uheldet skulle være ude, er det en stor fordel med en cykelhjelm med en kraftig skal.

Der er komfortpolstringer i hjelmen, som både er aftagelige og vaskbare.

Anvendelse

For at sikre optimal sikkerhed, er det vigtigt, at cykelhjelmen sidder korrekt. Ved denne Mango cykelhjelm er det muligt at justere hjelmen ved at bruge justerskruen i nakken. Du har desuden mulighed for at justere på remmene, og du kan endda finjustere hageremmen, så den sidder helt perfekt. Det er utroligt nemt at betjene spændet, da det blot kræver, at man trykker på knappen.

De vigtigste specifikationer

  • Vægt: 380 gram
  • Størrelser: 45-48 cm.

Abus Urban-I Signal V2 m. LED lys

Test af Abus Urban-I Signal V2 m. LED lys

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Selvom voksne ikke er lige så gode til at bruge cykelhjelme som børn, så kan man gøre klogt i at købe en hjelm. Som voksen er det vigtigt, at man viser sig som et godt eksempel overfor børn. Hvis man selv har børn, så er nærmest forpligtet til at anskaffe sig en cykelhjelm. Det er nemlig svært at overtale sine børn til at bære hjelm, hvis man ikke selv gør det.

Resultatet af denne cykelhjelm test har peget på, at dette er den bedste cykelhjelm til voksne. Abus er en tysk producent, som for starten af har haft stor fokus på sikkerhed og kvalitet. I gennem de seneste par år har de haft høj vækst i Danmark, hvor deres produkter bliver forhandlet overalt. Men hvad er der egentlig så specielt ved Abus “Urban-I Signal?”

Ekstra fokus på sikkerhed

Urban-I signal er en ny udgave af Urban-I cykelhjelme, som har vundet en række store tests. Det er en ekstra sikker model, som hurtigt kan blive din bedste ven i trafikken. Den er udstyret med en magnetisk hagespænde, samtidig med at den har LED-lys bagved. Fordelen ved baglygten på cykelhjelmen er, at du nedsætter risikoen for at blive overset i trafikken. Den har nemlig 180 graders synlighed, så du også bliver set i mørke og tåge. Det praktisk ved magnetspænden er, at du ikke risikerer, at din hud kommer i klemme under hagen. Ved nogen af de andre produkter i vores cykelhjelm test har vi netop oplevet, at dette nemt kan ske.

Denne Abus cykelhjelm er testet af to store testfirmaer. Den er både CE-mærket med EN 1078, samtidig med at den er TÜV-testet.

Komfort

Man må nødt til at tænke på komfort, når man køber en ny cykelhjelm. Denne model har klaret sig rigtig godt i vores nye cykelhjelm test, og det gælder også i forhold til komfort. Den har 21 ventilationshuller, så man ikke får det alt for varmt på de hede sommerdage. Såfremt man formår at justere spænderne korrekt, sidder hjelmen rigtig behageligt på hovedet.

Den har puder indvendig, hvilket er utroligt rart for hovedet. Der er mulighed for at tage disse puder ud for enten at skifte dem eller blot vaske dem. Det er f.eks. muligt at købe et vinterkit med ekstra varme puder, som er praktiske til de kolde vinterdage.

Skygge

Som du kan se har denne Abus cykelhjelm skygge foran, hvilket kan være rart i mange situationer. Ønsker du ikke at have det på længere, kan du nemt og hurtigt tage det af. Du kan lige så nemt påføre skyggen igen, hvis du får brug for det.

De vigtigste specifikationer

  • Størrelser: 52-57 + 56-62 cm.
  • Vægt: 250 gram

Hvorfor bør man køre med cykelhjelm?

Rigtig mange stiller sig selv det spørgsmål, om hvorfor det er så vigtigt at køre med cykelhjelm? Som vi ser det er der rigtig mange fordele ved at køre med cykelhjelm, samtidig med at der kun er ganske få ulemper. Den største problemstilling er, at det er de færreste voksne, der synes at det er specielt smart at køre med cykelhjelm. Det er en individuel vurdering, men man løber en stor risiko ved at lade være.

Cykelhjelme har ofte vist sig at kunne være forskellen mellem liv og død. Hvis du styrter på cyklen og lander direkte ned på hovedet, kan du komme slemt til skade. Dermed ikke sagt at man kan undgå at komme til skade med en cykelhjelm. Ikke desto mindre vil en cykelhjelm kunne reducere skader på hovedet. I vores cykelhjelm test har vi derfor været meget fokuseret på at teste hjelme som er sikkerhedsgodkendt.

Se også vores test af cykelanhængere.

Det er et faktum, at rigtig mange danskere kommer til skade på cyklen hver dag. De danske sygehuset får dagligt rigtig mange patienter ind på stuerne, som har slået deres hoved ved et styrt. Er man heldig slipper man med skrækken, men det kan få katastrofale følger, hvis man har slået sit hoved. Dog skal man heller ikke være bange for at cykle i Danmark, for det er faktisk et sikkert land sammenlignet med mange andre eurpæiske lande. Danmark er et af de lande, hvor der er flest cykelstier. Alene af den grund slipper man for mange uheld, da man ikke cykler op og ned af biler, lastbiler og busser hele tiden.

I medierne har der tidligere været snak om at indføre et påbud om at bruge cykelhjelm. Det var et forslag, der mødte meget delte holdninger fra den danske befolkningen. Som det er i dag er man ikke forpligtet til at bære cykelhjelm, men man må gøre det for sin egen sikkerheds skyld.

Valg af den rette cykelhjelm

Når du skal vælge den helt rigtige cykelhjelm til dig selv eller dit barn, er der nogen ting, du skal kigge på. Du bør forsøge at finde en cykelhjelm, der kan leve op til de nedenstående krav. De nedenstående punkter er dem, vi har taget udgangspunkt i, da vi lavede vores cykelhjelm test:

Sikkerhed

Er cykelhjelm blevet godkendt, og hvilke anmærkninger har den i så fald fået? Det er en fordel at finde en cykelhjelm, som er godkendt af nogen af de anerkendte testfirmaer

Komfort

Sidder hjelmen behageligt på hovedet uden hverken at sidde for løst eller for stramt? Kradser den eller generer den på andre måde? Man bør finde en cykelhjelm med puder, som ikke generer på den ene eller den anden måde. I første omgang handler det dog om at finde den rette størrelse. I vores cykelhjelm test erfarede vi desuden, at det er bedst at prøve hjelmen inden køb. Det kan derfor være en fordel at kigge forbi din lokale cykelforhandler, før du bestiller hjelmen på nettet.

Brugervenlighed

I forhold til cykelhjelme kan man god grund snakke om brugervenlighed. Det er nemt vigtigt at hjelmen er nem at tage af og på, samtidig med at den hurtigt skal kunne spændes efter behov.

Se også vores test af elcykler.

3 KOMMENTARER

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here