Luftfugter Test – Få det bedste indeklima med en luftfugter

0

En luftfugter er et uundværligt redskab i det private hjem, hvis man altså har et brændende ønske om at holde luften ren og frisk hele året rundt.

Der er tonsvis af gode grunde til at købe en luftfugter, men i første omgang har vi fornøjelsen af at præsentere dig for de bedste luftfugtere på det danske marked. Du vil med al sandsynlighed blive glad for dit køb, hvis du vælger at købe en luftfugter fra vores test, hvorfor vi råder dig til at følge vores velbegrundede anbefalinger.

Du ejer måske allerede en støvsuger, damprenser og luftrenser, men har du overvejet, at du også kan få glæde af en luftfugter?

Det store overblik over de bedste luftfugtere

Du får på denne side det store overblik over de bedste luftfugtere, så du kan være heldig at afslutte din søgen efter den perfekte luftfugter allerede i dag.

“En luftfugter er bare en luftfugter” – Nej, det er desværre ikke korrekt, da der er stor forskel på luftfugtere fra forskellige brands og prisklasser. Det vil vi forsøge at give dig et mere dybdegående indblik i.

Stadler Form Oskar luftfugter

Stadler Form Oskar luftfugter
Forhandler Pris Information
Renthjem 2060 kr. Se produkt

Stadler Form Oskar er en anmelderrost luftfugter, som også går under navnet “Oskar den sparsommelige” – i øvrigt en meget sigende titel. Det er ikke bare en god luftfugter, men faktisk den bedste på markedet.

Stor luftfugter med stilrent design og indbygget hygrostat

Denne testvindende luftfugter er en anelse dyrere end gennemsnittet, men den er også betydeligt bedre end alle andre luftfugtere på markedet. Den store luftfugter gør sig bemærket allerede ved første øjekast, da designet er stilrent og elegant. Det er således en lugtfugter, som du stolt kan have stående i hjemmet. Denne luftfugter findes i to forskellige farver, hvor du kan vælge mellem henholdsvis sort og hvid.

Stadler Form Oskar er udstyret med indbygget hygrostat, som er med til at garantere et perfekt indeklima og et ekstraordinært lavt energiforbrug. Støjniveauet er ligeledes i bund, hvilket du kan glæde dig over, hvis du køber denne luftfugter.

Stor tankkapacitet og praktisk duftspreder

Stadler Form Oskar har en tankkapacitet på intet mindre end 6 liter, hvorfor vi med god samvittighed kan garantere, at det er en af de største luftfugtere til prisen. Luftfugteren hører hjemme i både større og mindre rum på op til 60 kvadratmeter.

Den yndige luftfugter har også en lille praktisk feature i form af en duftspreder. Du kan nemt tilsætte din favoritduft, så lokalet – f.eks. dit soveværelse – altid vil dufte godt. Der er ingen gode grunde til ikke at elske denne luftfugter, som er helt og aldeles gennemført.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 3,9 kg.
 • Mål: 29 x 47 x 20 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Maksimal rumstørrelse: 60 kvadratmeter

Dyson AM10 luftfugter

Dyson AM10 luftfugter
Forhandler Pris Information
Renthjem 4299 kr. Se produkt

Dyson AM10 er en eksklusiv luftfugter, som grundet den høje pris er mindre populær end nogle af de øvrige luftfugtere. Det ændrer dog ikke på, at det er en vidunderlig luftfugter, som slår de fleste andre løsninger med flere længder.

Luksuriøs og brugervenlig luftfugter med mange indstillingsmuligheder

Dyson AM10 er navnet på denne luksuriøse og brugervenlige lugtfugter, som vil være interessant for dig, som kan gennemskue, hvorfor det er en god idé at købe et kvalitetsprodukt. Det er nemt at gøre indeklimaet behageligt for enhver person med denne luftfugter, som lever op til sit gode rygte.

Luftfugteren har en lang række indstillingsmuligheder, som du kan prøve kræfter med ved at bruge den medfølgende fjernbetjening. Du kan via fjernbetjeningen regulere rummets temperatur og luftfugtighed.

Indbygget timer og kompakt design

Dyson AM10 har indbygget timer, som du kan indstille mellem 15 minutter og 9 timer. Løsningen lever op til alle astma- og allergivenlige standarder, hvilket du skal betragte som en stor fordel, hvis du er berørt af astma og / eller allergi. Den fantastiske teknologi – Ultraviolet Cleanse – sørger for, at 99,9 % af bakterierne i vandet forsvinder vha. ultraviolet lys.

Designet er både moderne, kompakt, let og praktisk, så det er der heller ikke noget at sætte en finger på. Luftfugteren er dog kun velegnet til mindre rum på op til 16 kvadratmeter, hvilket ikke er tilfredsstillende i alle danske hjem. Det er desuden en ulempe, at prisen er så høj, som det er tilfældet.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 3,4 kg.
 • Mål: 58 x 24 cm. (højde x bredde)
 • Maksimal rumstørrelse: 16 kvadratmeter

Philips HU4813/10 luftfugter

Philips HU4813/10 luftfugter
Forhandler Pris Information
Renthjem 1299 kr. Se produkt

Philips HU4813/10 er en af de mere prisvenlige luftfugtere, som har gjort sig fortjent til at blive omtalt i vores store nye test. Philips har ramt hovedet på sømmet med denne luftfugter, som med sine mange kvaliteter og lave pris vil være en ideel løsning for mange forbrugere.

Robust luftfugter med NanoCloud teknologi og fin rækkevidde

Philips har skabt en flot og robust luftfugter, som designmæssigt vil passe ind i enhver dansk bolig. Det sorte design stjæler ikke unødig opmærksomhed, så du kan sagtens bruge den i både soveværelset og børneværelset.

Philips HU4813/10 kommer med den anerkendte NanoCloud teknologi, som er med til at sikre, at 99 % færre bakterier spredes. Der er således tale om en hygiejnisk og energieffektiv teknologi, hvilket garanterer dig sund luft i hjemmet. Den maksimale rækkevidde er 44 kvadratmeter, hvilket også er ganske fornuftigt.

Let betjening og lang levetid

Det er ikke raketvidenskab at betjene denne luftfugter, da producenten har sørget for, at brugervenligheden er i top. Du finder på toppen af luftfugteren en række forskellige indstillinger, som du nemt kan justere ved behov.

Philips HU4813/10 har en lang forventet levetid, hvilket hænger naturligt sammen med, at luftfugteren er fremstillet af robuste og slidstærke materialer. Du kan dermed beholde din luftfugter i mange år, før du skal have den udskiftet.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 2,5 kg.
 • Mål: 33,9 x 24,9 x 24,9 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Maksimal rumstørrelse: 44 kvadratmeter

Derfor er den rigtige luftfugtighed i hjemmet afgørende

Det er ikke uden grund, at der er mange danske boligejere, som vælger at investere i en luftfugter. Det skyldes hovedsageligt, at vi danskere er blevet bekendt med, hvor afgørende den rigtige luftfugtighed i hjemmet er. Indeklimaet har stor indflydelse på, hvordan du trives i dit hjem, hvorfor det er værd at bruge tid på at optimere.

Luften skal hverken være for tør eller for fugtig, hvis du vil skåne din bolig og ikke mindst dit eget helbred. Der er en forholdsvis stor risiko for, at boligens lofter og vægge vil tage skade, hvis luftfugtigheden er for høj eller for lav. Det kan ligeledes have alvorlige konsekvenser for dit helbred, da tilbagevendende gener i form af koncentrationsbesvær, irriterede øjne og hovedpine hører til blandt de mest almindelige gener.

Det er på alle mulige måder fornuftigt at købe en luftfugter, da den vil komme både dig og din bolig til gode. Det gode indeklima kommer ikke af sig selv, da det kræver en målrettet indsats. Du kan få professionel hjælp til at forbedre dit indeklima, men du kan også blot vælge at købe og montere en luftfugter i dit hjem.

Hvor skal jeg placere min nyindkøbte luftfugter?

Du kan i princippet købe en luftfugter til samtlige rum i hjemmet, men det er sjældent en decideret nødvendighed. Hver femte danske bolig har problemer med indeklimaet, og især soveværelser er hårdt ramt af fugtproblemer. Selvom du selv bestemmer, hvor du placerer din nyindkøbte luftfugter, så bør du overveje, om soveværelset ikke er det helt rigtige sted.

Soveværelset er trods alt det rum, hvor du opholder dig mest i løbet af døgnet, hvorfor det vil være naturligt at placere luftfugteren i netop det rum. Den gennemsnitlige dansker opholder sig i soveværelset 7-8 timer i døgnet, hvorfor det er helt naturligt, at der vil opstå fugt. Tænker du ikke over, hvordan du optimerer dit indeklima, så risikerer du at opleve problemer med husstøvmider og skimmelsvamp.

Det kan være fordelagtigt at købe flere luftfugtere, hvis der er flere soveværelser til både børn og voksne i boligen. Du skal i den anledning være opmærksom på den maksimale rækkevidde, da det ikke er alle luftfugtere, som byder på den samme høje rækkevidde.

Fordele ved at bruge en luftfugter i hjemmet

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan klare dig uden en luftfugter i hjemmet eller ej, så bør du gennemlæse nogle af de mange fordele. Valget er i sidste ende dit, men vi vil gerne informere dig om, hvilke fordele der er tilstede:

 • Afhjælper (og forebygger) tør hud – Tør hud og sprukne læber er problemer, som mange danskere døjer med i vinterhalvåret. I den anledning er der mange, som vælger at investere i en luftfugter, som bidrager med fugt til luften og huden. Du vil være mindre tilbøjelig til at få problemer med tør hud og sprukne læber, hvis du monterer en luftfugter i dit soveværelse.
 • Forebygger sygdom – En luftfugter kan ikke på magisk vis gøre dig rask, hvis du allerede er blevet syg, men luftfugteren kan rent faktisk forebygge sygdom. Den rigtige luftfugtighed kan betyde, at du i mindre grad vil få forkølelse, influenza, allergi og tørhed. Det vil kort og godt have en positiv indvirkning på dit helbred.
 • Reducerer problemer med astma og allergi – Er du allergiker, eller har du astma, så er du måske allerede klar over, at indeklimaet spiller en stor rolle i forhold til dit helbred. Du kan holde din astma eller allergi nede ved at sørge for, at luften er ren og frisk, så du ikke forværrer dit helbred.
 • Et erstatteligt redskab – Der er ingen redskaber til hjemmet, som kan erstatte en luftfugter, så du kan ikke blot købe en støvsuger og tro, at den dækker det samme behov. Der findes mange alternativer til en luftfugter, men der findes ikke dét redskab, som klarer opgaven lige så godt som luftfugteren.

Kunsten at finde den rigtige luftfugter

Det kan godt være lidt af en udfordring at finde den helt rigtige luftfugter, når der er så mange fine muligheder på det danske marked. Du kan selvfølgelig blot vælge at købe en luftfugter fra vores test, men der er ingen garanti for, at dine behov og ønsker bliver opfyldt. Det er derfor, at vi råder dig til at gå på jagt efter en luftfugter, som er mere eller mindre skræddersyet til dig. Du skal som kunde lægge vægt på følgende punkter:

 • Design – Din luftfugter skal stå synligt fremme i dit hjem, så du kan lige så godt købe en luftfugter, som er stilren og moderne. Luftfugtere fremstilles i mange forskellige størrelser og farver, hvilket du hurtigt vil finde ud af, hvis du begynder at udforske markedet.
 • Maksimal rækkevidde – Den maksimale rækkevidde er et af de punkter, som fortjener størst opmærksomhed. Det er ikke hensigtsmæssigt at placere en luftfugter i soveværelset, hvis der ikke er en god sammenhæng mellem rummets størrelse og den maksimale rækkevidde. Den maksimale rækkevidde vil typisk være angivet i kvadratmeter.
 • Beholderkapacitet – Det er som udgangspunkt en fordel at købe en luftfugter med stor beholderkapacitet, da du dermed slipper for at skulle fylde beholderen op hele tiden. Beholderkapaciteten er typisk angivet i liter.
 • Strømforbrug – Det er desværre en realitet, at de fleste luftfugtere er dyre i drift, hvorfor din nye investering vil komme til at påvirke dine fremtidige elregninger. De ekstra penge er dog givet godt ud, da du gør noget godt for dit helbred og din bolig.

Hvad kan jeg ellers gøre for at skabe et sundere indeklima?

Du kan gøre mange forskellige ting for at skabe et sundere indeklima, og der er selvfølgelig intet galt ved at kombinere forskellige løsningsforslag. Det betyder selvfølgelig også, at du ikke kan glemme alt om sund fornuft, blot fordi du køber en luftfugter, da luftfugteren ikke kan skabe mirakler på egen hånd.

Som lovet får du nogle gode tips til at forbedre indeklimaet i dit hjem:

 1. Luft ud flere gange om dagen (gerne mindst 2-3 gange om dagen á 5-15 minutter)
 2. Undgå at vaske tøj indendørs
 3. Tænd emhætten og / eller åbn vinduet under madlavning
 4. Skru op for varmen
 5. Gør rent så ofte som muligt (især vigtigt hvis du er allergiker)
 6. Sov med lukket vindue
 7. Undgå at bruge stearinlys (der afgives mange partikler)
 8. Luk døren til badeværelset, når du er i bad
 9. Undgå rygning indendørs (gælder både røg og damp)
 10. Få undersøgt luftskiftet (løbende vedligeholdelse og evt. udskiftning)

Du er nu godt rustet til at forbedre indeklimaet i din bolig.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here