Tørretumbler Test 2017 – Bedst i test tørretumblere

0

Skal du kunne tørre dit vasketøj hurtigt og effektivt, så skal du være i besiddelse af en tørretumbler. Drømmer du om at eje en tørretumbler, men ved du ikke, hvilken du skal købe? I så fald er der hjælp at hente, da vi afslører resultatet af vores nye tørretumbler test.

På denne side finder du en komplet informationsguide om tørretumblere, som er propfyldt med nyttige informationer. Du kan læse om de bedste tørretumblere, ligesom du kan få glæde af en masse relateret indhold.

Hvordan vælger jeg en tørretumbler? Hvorfor skal jeg eje en tørretumbler? Hvordan bruger jeg en tørretumbler? Læs denne guide og få svar på alle dine ubesvarede spørgsmål.

De bedste tørretumblere på markedet

Besøger du en vilkårlig forhandler af hårde hvidevarer, så vil du erfare, at udvalget er tørretumblere er meget stort. Det kan du enten vælge at se som en fordel eller en ulempe. Fordelen er, at du helt sikkert kan finde mindst én tørretumbler, der matcher dine krav og ønsker. Ulempen er, at du kan finde det udfordrende at skulle bestemme dig for, hvilken tørretumbler der er den helt rigtige.

Bosch WTW87568SN

Test af Bosch WTW87568SN
Forhandler Pris Information
Whiteaway 4.999,00 DKK Se produkt
Skousen 5.780,00 DKK Se produkt

Bosch WTW87568SN er en stor tørretumbler, som er tilegnet husstanden på 4-5 personer. Der er mere specifikt tale om en kondenstørretumbler, som bliver brugt af mange danske børnefamilier. Vi har valgt at kåre denne tørretumbler som den bedste tørretumbler, hvilket hænger naturligt sammen med maskinens mange højdepunkter.

Stor tørretumbler med sensorstyring og timer-funktion

Vi har allerede været kort inde på den høje kapacitet, som giver dig mulighed for at tørre store mængder tøj ad gangen. Kapaciteten er på 8 kg., hvorfor du ikke er nødsaget til at tørre tøj flere gange end højst nødvendigt.

Bosch WTW87568SN byder på sensorstyret tørring, så du undgår unødig drift og overtørring af dit tøj. Inde i tørretumbleren sidder der en lille sensor, som måler restfugtigheden i tøjet, hvorefter tørretiden bliver fastsat. Således er det muligt at holde tørretiden nede på et minimum.

Tørretumbleren har desuden timer-funktion, så du nemt og hurtigt kan udskyde tørringen. Du kan f.eks. vælge at udskyde tørringen til om formiddagen, hvor du er taget på arbejde.

Strømbesparende og støjsvag model

Denne testvindende tørretumbler tilhører energiklasse A++, hvorfor der er tale om en strømbesparende model. Du får en tørretumbler, som er billig i drift, hvilket din økonomi med sikkerhed vil sætte stor pris på.

Bosch WTW87568SN er desuden en støjsvag tørretumbler med et lydniveau på omkring 64 dB(A). Modellen hører til blandt de mest støjsvage tørretumblere på markedet, hvilket også har været med i vores samlede vurdering.

Se videopræsentation

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Bosch
 • Energiklasse: A++
 • Tørrekapacitet: 8 kg.
 • Lydniveau: 64 dB(A)

Electrolux E128HT40

Test af Electrolux E128HT40
Forhandler Pris Information
Wupti 3.889,00 DKK Se produkt

Electrolux E128HT40 har gjort sig positivt bemærket i vores tørretumbler test, hvorfor det selvfølgelig er en tørretumbler, der fortjener at få nogle ord med på vejen. Der er allerede blevet solgt mange eksemplarer af denne tørretumbler, men du kan fortsat nå at sikre dig et eksemplar.

Effektiv tørretumbler med elektronisk styring og varmepumpeteknologi

Electrolux E128HT40 er en effektiv tørretumbler, som tørrer dit vasketøj skånsomt. Du kan tørre alle materialer med denne tørretumbler – også sarte materialer som silke, kashmir og uld. Dermed kan du være helt tryg ved at smide dit våde vasketøj i tørretumbleren.

Modellen sikrer bedre pleje med mindre energi takket være den udbredte varmepumpeteknologi. Denne tørretumbler tilhører energiklasse A++, hvilket i praksis betyder, at du kan holde dine elregninger nede. Varmepumpeteknologien sørger for, at dit vasketøj bliver tørret ved lavere temperaturer, så tøjet kan holde sig pænt i længere tid.

Mange tørreprogrammer og nem vedligeholdelse

Electrolux E128HT40 har flere forskellige brugertilpassede tørreprogrammer, som er med til at sikre høj fleksibilitet. Tromlens hastighed, temperatur og retning bliver automatisk tilpasset efter materialetype og mængde.

Det er nemt at vedligeholde denne tørretumbler, fordi du kun skal rense ét filter. Du skal blot rense det forseglede højeffektive filtersystem, som ved hyppig rensning sørger for høj luftgennemstrømning og lavt energiforbrug. Der er tonsvis af fordele ved denne tørretumbler, som du fortjener at eje.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Electrolux
 • Energiklasse: A++
 • Tørrekapacitet: 8 kg.
 • Lydniveau: 66 dB(A)

 • Gorenje D98F65F

  Test af Gorenje D98F65F
  Forhandler Pris Information
  de3bedste 6.217,00 DKK Se produkt
  Skousen 6.217,00 DKK Se produkt
  Whiteaway 6.217,00 DKK Se produkt

  Gorenje D98F65F er en af de største og bedste tørretumblere, hvorfor det er værd at kigge lidt nærmere på den. Modellen har stået i høj kurs siden lanceringen, og det lader ikke til, at populariteten vil dale lige foreløbigt. Vil du gerne vide mere om, hvad der er så specielt ved denne tørretumbler, så skal du læse den korte introduktion.

  Den store og elegante tørretumbler til børnefamilien

  Gorenje D98F65F vil være interessant for dig, der ønsker at købe en stor tørretumbler, hvor der er plads til hele familiens vasketøj. Tørretumbleren er ideel til børnefamilien på 5+ personer. Selvom tørretumbleren er stor og rummelig, så har den et simpelt og elegant design. Designet udstråler kvalitet og klasse på højeste niveau – og det er lige præcis, hvad du får.

  Gorenje D98F65F byder på nem montering, betjening og vedligeholdelse, hvilket er fordele, som du ikke må gå glip af. Du kan frit vælge mellem et væld af tørreprogrammer, ligesom du kan drage nytte af den innovative restfugtighedssensor. Den såkaldte restfugtighedssensor er din garanti for, at dit vasketøj ikke bliver tørret i længere tid end nødvendigt.

  Se også: Test af vaskemaskiner

  Revolutionerende tørreeffektivitet og mange funktioner

  Modellen imponerer enhver bruger med sin revolutionerende tørreeffektivitet, som de færreste øvrige tørretumblere kan hamle op med. Gorenje D98F65F er en af topmodellerne, som bliver leveret med en optimeret varmepumpe og en af markedets største tromler. Den intelligente tørretumbler eliminerer desuden alle problemer med overtørring o.l.

  Den rummelige tørretumbler har rigtigt mange forskellige funktioner, som er med til at gøre tørring af tøj let som en leg. Du kan bl.a. forvente at opleve den smarte timer-funktion, den praktiske dampfunktion og ikke mindst den brugbare antikrølfunktion. Du vil hurtigt kunne blive komfortabel med tørretumbleren, som er meget lige til.

  De vigtigste specifikationer

  • Mærke: Gorenje
  • Energiklasse: A++
  • Tørrekapacitet: 9 kg.
  • Lydniveau: 66 dB(A)

  Siemens WT47W568DN

  Test af Siemens WT47W568DN
  Forhandler Pris Information
  Skousen 3.414,00 DKK Se produkt
  Whiteaway 3.793,00 DKK Se produkt
  Wupti 3.793,00 DKK Se produkt
  de3bedste 4.298,00 DKK Se produkt

  Siemens WT47W568DN er en tørretumbler, som har vundet flere nationale forbrugertests, hvilket er et kvalitetsstempel i sig selv. Endvidere er der rigtigt mange forbrugere, der har ytret deres fulde tilfredshed med tørretumbleren.

  Anmelderrost tørretumbler med pragtfuldt tromlesystem og effektiv tørring

  Den anmelderroste tørretumbler bliver i stigende grad efterspurgt på det danske marked, hvilket der er en logisk forklaring på. Det er først og fremmest oplagt at fremhæve det pragtfulde tromlesystem, som sikrer en konstant temperatur og permanent luftstrøm.

  Vasketøjet bliver fordelt mere effektivt og blidere end hidtil, hvilket har gjort det muligt at reducere tørretiden. Ifølge producenten kan denne model tørre en fuld maskine 35 minutter hurtigere end tidligere.

  Høj brugervenlighed og mange muligheder

  Siemens WT47W568DN er bl.a. kendt for høj brugervenlighed. Modellen er udstyret med et stort display, hvilket giver maksimal komfort ved betjening. Du har altid det fulde overblik og styringen over faktorer som temperatur, omdrejningstal, programforløb og mange andre faktorer.

  Der er mange fordele ved denne tørretumbler. AutoDry er en af de repræsenterede teknikker, der forhindrer, at tøjet krymper under tørring. Du vil hurtigt finde ud af, at der er mange programmer og teknikker, som du lige skal lære at kende. Du kan f.eks. bruge det indbyggede lynprogram, som sørger for lynhurtig tørring på 40 minutter.

  De vigtigste specifikationer

  • Mærke: Siemens
  • Energiklasse: A++
  • Tørrekapacitet: 8 kg.
  • Lydniveau: 64 dB(A)

  Korrekt montering af tørretumbler

  Det er ikke hensigtsmæssigt at montere en tørretumbler på egen hånd, hvis man ikke har styr på, hvad man laver. Du behøver ikke at have en teknisk uddannelse, men det er alligevel vigtigt, at du er en anelse teknisk anlagt. Der er nemlig rigtigt mange ting, der kan gå galt, hvis man ikke ved, hvordan man monterer en tørretumbler korrekt.

  Nedenfor får du en generel introduktion til, hvordan du kan montere din nye tørretumbler. Det er faktisk slet ikke så kompliceret, som man kunne frygte:

  1. Frakobl din gamle tørretumbler (hvis du har en)
  2. Pak din nye tørretumbler ud og stil den op
  3. Tilslut el til lovlig installation
  4. Tilslut aftræksslange på tumbler og udluftning
  5. Funktionstest din nye tørretumbler

  Hvis du er det mindste i tvivl om, hvorvidt du kan klare opgaven, så bør du kontakte en professionel montør. Det er meget almindeligt, at forhandleren tilbyder at sende en montør ud til dig mod et gebyr.

  Selvom du gerne vil spare penge, så er det ikke et område, du bør spare på. Du kan sikre dig, at alt går efter planen ved at overlade arbejdet til en fagperson, som har mange års erfaring med at montere forskellige hvidevarer i private hjem.

  Hvordan vedligeholder jeg min tørretumbler?

  Er det langt om længe lykkedes dig at købe den perfekte tørretumbler, så ønsker du med al sandsynlighed, at tørretumbleren kan holde sig effektiv i mange år. Du har som forbruger stor indflydelse på, hvor mange år du kan få glæde af din tørretumbler. Før du går i gang med enten rengøring eller vedligeholdelse, så er det meget vigtigt, at du afbryder strømtilførslen.

  Vi vil hjertens gerne give dig nogle tips til vedligeholdelse af din tørretumbler, som du kan tage affære på med det samme:

  1. Aftør udvendige dele

  Den udvendige del af din tørretumbler kan nemt rengøres ved hjælp af en ren og fugtig klud. Du kan eventuelt bruge mildt rengøringsmiddel, hvis du ikke kan fjerne snavs og støv alene med vand.

  2. Rens og kontrollér aftræksslangen

  Du bør jævnligt rense aftræksslangen for fnug og snavs. Ydermere skal du kontrollere aftræksslangen, som helst skal have så få bøjninger som muligt. Det mest optimale vil være, hvis aftræksslangen er helt udstrakt og ikke indeholder fnug.

  3. Hold din tørretumbler i gang hele året rundt

  Bruger du din tørretumbler hver eneste dag, så er det ingen hemmelighed, at den hurtigt vil blive slidt. Det ændrer dog ikke på, at det er en god idé at holde sin tørretumbler i gang hele året rundt. Tørretumbleren kan rent faktisk tage skade af at være inaktiv i en længere periode.

  4. Reagér på mislyde og lugte

  Du skal altid reagere, hvis du oplever, at din tørretumbler udskiller mislyde eller lugte. Hvis din tørretumbler lugter brændt, kan det i værste fald skyldes, at motoren er ved at brænde sammen. Har du svært ved at klarlægge, hvad der er galt, så kan du hyre en tekniker, der kan kontrollere og reparere din tørretumbler, hvis det er nødvendigt.

  5 tips til at vælge din ideelle tørretumbler

  1. Vægt kvalitet over pris

  Vægt altid kvalitet over pris i stedet for omvendt. Dine udgifter til din tørretumbler bliver måske en anelse højere end beregnet, men det vil kunne svare sig på sigt.

  2. Gå ikke ned på kapacitet

  Skal du undgå at komme til at fortryde dit køb, så skal du købe en tørretumbler med tilstrækkelig stor kapacitet. Kapaciteten vil typisk være 7-9 kg., hvilket dækker de flestes behov.

  3. Læs testresultater og bedømmelser

  Er du i tvivl om, hvilken tørretumbler du skal vælge, så kan du få meget ud af at læse testresultater og bedømmelser. Det er meget normalt, at webshops offentliggører bedømmelser fra tidligere kunder – og dem kan du frit læse.

  4. Vær opmærksom på energiforbruget

  Skænker du ikke energiforbruget en tanke, så risikerer du at købe en tørretumbler med et tårnhøjt energiforbrug. I den anledning skal du være opmærksom på den famøse energimærkning – A+++ er det mest energirigtige valg.

  5. Vælg den ønskede type

  Der findes ikke kun én slags tørretumbler. Helt overordnet kan man sige, at der findes to slags tørretumblere bestående af henholdsvis aftrækstørretumblere og kondenstørretumblere.

  Tørreguide: Sådan tørrer du dit vasketøj

  Du vil kunne gøre din hverdag meget nemmere og mindre besværlig, hvis du køber en tørretumbler. Det betyder nemlig, at du ikke længere skal bruge oceaner af tid på at hænge dit vasketøj op på tørresnoren. En tørretumbler tager hensyn til dit indeklima, hvorfor det er den bedste løsning, når det handler om at tørre tøj.

  Det er ikke raketvidenskab at smide en bunke vasketøj i maskinen og sætte gang i tørreprocessen. Før du gør det, skal du dog undersøge, om dit tøj rent faktisk kan tåle at blive tørretumblet. Du skal altid kigge på vaskeanvisningen / tørreanvisningen, så dit elskede tøj ikke lider skade. Du skal som minimum vide følgende:

  • En prik i en cirkel = Kan tørres i tørretumbler ved lav temperatur
  • To prikker i en cirkel = Kan tørres i tørretumbler ved almindelig til høj temperatur

  Gode råd til tøjvask? Læs Alt For Damernes artikel her.

  EFTERLAD ET SVAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here