Tørstrygejern Test – Stor gennemgang af populære modeller

0

Tørstrygejern er fortsat et rimeligt populært alternativ til dampstrygejern, så du har som forbruger flere forskellige muligheder, når det kommer til valg af apparat til strygning. Det er smag og behag, om man vil foretrække et dampstrygejern eller et tørstrygejern, så spørgsmålet er, hvad netop du er til?

Du kan som ejer af et tørstrygejern slippe for at skulle gå på arbejde eller i skole iført krøllet tøj. Det er nemlig en smal sag at stryge tøj med et tørstrygejern, som nemt og elegant kan betjenes af både mænd og kvinder.

Det er svært at beslutte sig for, hvorvidt man har brug for et tørstrygejern eller ej, hvis man ikke er helt klar over, hvad der definerer et tørstrygejern. Det er heldigvis ikke nødvendigt at læse en lang og avanceret tekst om tørstrygejern. Et tørstrygejern er nemlig et helt klassisk strygejern, som ikke gør brug af damp – i modsætning til et dampstrygejern.

Testvindende tørstrygejern på det danske marked

Du kan aldrig ramme helt ved siden af, hvis du vælger at købe et testvindende tørstrygejern, da strygejernet vil være testet og godkendt af eksperter. Der findes mange tørstrygejern på det danske marked, men hvilke apparater skal man kigge efter, hvis kun det bedste er godt nok? Det skal vi forsøge at kigge lidt nærmere på i denne guide.

Severin BA3211 tørstrygejern

Severin BA3211 tørstrygejern
ForhandlerPrisInformation
Renthjem212 kr.Se produkt

Severin BA3211 er tørstrygejernet, som kommer dig til undsætning, når du skal stryge tøj i din hverdag. Der findes som bekendt mange tørstrygejern i de danske butikker, men det er alligevel svært at undgå dette strygejern.

Simpelt tørstrygejern med overtemperatursikring og trinløs temperaturregulering

Severin BA3211 er et simpelt og brugervenligt tørstrygejern, som du hurtigt vil lære at kende, selvom du måske aldrig har prøvet at stryge tøj før. Tørstrygejernet byder på trinløs temperaturregulering, så du kan altid finde den helt rigtige temperatur. Apparatet er desuden nemt at varme op og har en effekt på 1200 watt.

Endvidere gør tørstrygejernet sig positivt bemærket med sikkerhed mod ledningsknæk, strygesål i aluminium og overtemperatursikring. Designmæssigt er det måske ikke det mest moderne og stilrene tørstrygejern, men der er til gengæld ikke en finger at sætte på funktionaliteten eller brugervenligheden. Det er vores vurdering, at der ikke findes et bedre tørstrygejern til prisen i øjeblikket.

De vigtigste specifikationer: 

 • Effekt: 1200 watt

Philips GC160/02 tørstrygejern

Philips GC160/02 tørstrygejern
ForhandlerPrisInformation
Renthjem200 kr.Se produkt

Philips har selvfølgelig også valgt at træde ind på markedet for tørstrygejern – bl.a. med dette fine apparat. Tørstrygejernet har klaret sig så godt i test, at det befinder sig blandt de allerbedste tørstrygejern til private.

Praktisk tørstrygejern med skånsom strygesål og slank strygespids

Philips GC160/02 er på mange måder et praktisk tørstrygejern – både hvad angår brugervenlighed og vedligeholdelse. Tørstrygejernet er blevet udstyret med en skånsom DynaGlide-strygesål, som glider let på tøjet. Du vil på strygejernet også stifte bekendtskab med den slanke strygespids, som gør det nemmere at stryge de mest besværlige områder.

Den indbyggede temperaturindikator sørger for, at du straks får besked, når strygejernet har opnået den ønskede temperatur. Du kan ved at skrue på drejeknappen selv bestemme, hvor høj temperaturen skal være. Tørstrygejernet byder tilmed på en praktisk ledning med en længde på 1,8 meter. Effekten er på 1200 watt.

De vigtigste specifikationer: 

 • Effekt: 1200 watt

Hvor finder jeg det største udvalg af tørstrygejern?

Det er ingen hemmelighed, at udvalget af tørstrygejern er blevet betydeligt mindre de seneste år. Det vil du selvfølgelig betragte som en ærgerlig udvikling, hvis du netop er på udkig efter et nyt tørstrygejern til din bolig.

Danske forbrugere køber i stigende grad dampstrygejern i stedet for tørstrygejern, men du er selvfølgelig ikke tvunget til at gøre det samme som flertallet. Du skal nemlig have lov til at bruge lige netop det strygejern, som du føler dig mest tryg ved – uanset om det er et dampstrygejern eller et tørstrygejern.

Hvad angår udvalget af tørstrygejern, så bør du handle på nettet, da tørstrygejern faktisk er udgået i mange fysiske butikker. Der er heldigvis intet farligt ved at handle på nettet – nærmest tværtimod. Du kan nemlig være heldig at spare mange penge og ikke mindst tid, hvis du vælger at bestille dit ideelle tørstrygejern via det store internet.

Philips og Severin er nogle af de få producenter, som fortsat udvikler tørstrygejern, så det vil give god mening at kigge på udvalget af strygejern fra netop disse to brands. Du vil i din jagt på det perfekte tørstrygejern helt sikkert også støde på nogle andre kendte brands.

Hvorfor skal jeg købe et tørstrygejern?

Du er blevet bekendt med, at dampstrygejern er betydeligt mere populære end tørstrygejern, så hvorfor skal du alligevel overveje at købe et tørstrygejern? Det kan måske virke lidt skørt, hvis du altså ikke er opmærksom på følgende:

 1. De er billigere – Det er et faktum, at tørstrygejern generelt er meget billigere end dampstrygejern, så der er altså penge at spare. Den lavere pris hænger åbenlyst sammen med, at tørstrygejernet er et meget simpelt apparat uden alt for mange funktioner eller avancerede specifikationer. Du bliver sjældent tvunget til at investere mere end et par hundrede kroner, når du skal købe et tørstrygejern.
 2. De er nemme at betjene – Det er ikke raketvidenskab at betjene et tørstrygejern, da du blot skal forbinde tørstrygejernet til en stikkontakt, hvorefter du kan gå i gang med at stryge dit tøj. Du slipper desuden for at blive afbrudt under strygningen, da der ikke vil være behov (eller for den sags skyld mulighed) for at fylde vand på strygejernet.
 3. De fylder nærmest ingenting – Du kan altid finde plads til et tørstrygejern, da det fylder meget mindre end et traditionelt dampstrygejern. Det skyldes primært, at denne type strygejern ikke kommer med indbygget vandtank.
 4. De er nemme at vedligeholde – Det er ikke en særlig stor udfordring at vedligeholde et tørstrygejern, da der ikke vil opstå kalkproblemer e.l. Du har dog mulighed for at fjerne grimme belægninger på strygejernet, hvis dét problem skulle opstå. Du kan bruge silikonespray, eddike eller sågar citronsaft, når du skal rense dit tørstrygejern.

Du kan dog ikke forvente, at et tørstrygejern er lige så hurtigt at varme op som et dampstrygejern, hvilket kan blive et problem for dig, som ikke er tålmodig anlagt.

Sørg for at købe det helt rigtige strygebræt

Du kan slå to fluer med ét smæk ved at købe både strygejern og strygebræt, når du alligevel skal på shopping på nettet. Strygebrættet har nemlig en forholdsvis stor indflydelse på strygeresultatet, hvorfor du ikke skal stille dig tilfreds med et middelmådigt strygebræt.

Det gode underlag er alfa omega, hvis du skal kunne stryge dine skjorter og øvrige beklædningsgenstande til perfektion. Det er i princippet muligt at stryge tøj på forskellige overflader i hjemmet, såsom skriveborde, spiseborde og køkkenborde, men så skal du være indstillet på at løbe en stor risiko. Du kan nemlig være uheldig at beskadige dine møbler, hvis du ikke bruger et strygebræt, som netop er det eneste redskab, der er udviklet til formålet.

Det perfekte strygebræt er rummeligt og kompakt, ligesom det helst skal være nemt at transportere. Endvidere er det en fordel at købe et strygebræt, som nemt og hurtigt kan indstilles i højden. Du kan måske være heldig at finde et godt pakketilbud, hvor du får både strygejern og strygebræt til en knivskarp pris.

Sådan minimerer du risikoen for uheld

Tørstrygejernet er ikke et helt ufarligt apparat, hvorfor det er vigtigt, at man husker at tage sine forholdsregler. De nyere strygejern kan blive op til 150-200 grader varme, så der kan i værste fald ske alvorlige uheld, hvis man ikke har heldet med sig.

Du kan minimere risikoen for uheld, hvis du sørger for at implementere følgende i din bevidsthed:

 • Sluk strygejernet efter brug – Du bør aldrig have så travlt med at komme ud af døren, at du glemmer at slukke dit strygejern, da et tændt strygejern uden opsyn kan forårsage store skader. Selvom det er sjældent, at strygejern er skyld i, at huse brænder ned, så skal man ikke undervurdere, hvor galt det rent faktisk kan gå.

Det er ikke mindst dumt at have et tændt strygejern stående fremme, hvis der er børn og / eller kæledyr i husstanden.

 • Pas på dine fingre – Du kender med al sandsynlighed mindst én person, som har været uheldig at brænde fingrene på et tørstrygejern. Det skal ikke skræmme dig fra at bruge et strygejern, men du bør naturligvis passe godt på dine fingre. Er uheldet ude, skal du hurtigst muligt køle det forbrændte område ned med koldt vand. Du skal derefter kontakte vagtlægen, hvis der er opstået slemme forbrændinger.
 • Koncentrer dig – Pak din smartphone langt væk og undgå at blive forstyrret af andre personer i husstanden, når du skal stryge tøj, så du ikke mister koncentrationen. Det er nemlig altafgørende, at du kun koncentrerer dig om strygningen, så du ikke kommer til at gøre noget uhensigtsmæssigt. Den ukoncentrerede person risikerer at skade både sig selv, sit gulv og sit tøj.
 • Vent med at pakke strygejernet væk – Det er aldrig en god idé at pakke et strygejern væk, før det har fået lov til at køle ned. Det tager noget tid at køle strygejernet ned, så du bør ikke forhaste dig. Du kan måske godt tænke dig frem til, hvad der kan ske, hvis du efterlader et brandvarmt strygejern i et skab med tekstiler og andre apparater?

Der er ingen garanti for, at der ikke vil ske uheld, blot fordi du efterlever ovenstående, men det er begrænset, hvor meget mere du kan gøre for at minimere risikoen. Den kloge boligejer vil desuden sørge for at få installeret brandalarmer.

Hvilket tøj kan stryges?

Det er efterhånden muligt at stryge det meste tøj, men der er altså nogle få undtagelser, da der er noget tøj, som er mere sart end andet. Det er nemlig ikke alle materialer, som kan tåle at blive udsat for høje temperaturer.

Hvis du ved, hvor man finder vaskeanvisninger på tøj, så ved du også, hvor man finder strygeanvisninger, da disse anvisninger fremgår af det samme label på tøjet. Det første du skal gøre er at finde ud af, hvorvidt tøjet kan tåle strygning eller ej, hvorefter du kan undersøge, hvor høje temperaturer tøjet kan tåle. Du vil nedenfor blive lidt klogere på, hvad prikkerne i strygesymbolerne rent faktisk betyder:

* 1 prik – lav temperatur (højst 100 grader)

** 2 prikker – middel temperatur (højst 150 grader)

*** 3 prikker – høj temperatur (højst 200 grader)

Det er altså slet ikke så kompliceret at aflæse strygesymboler, hvis du blot er opmærksom på ovenstående. Du vil efterhånden lære, hvilket tøj som kan stryges ved høje temperaturer, og hvilket tøj der helst skal stryges ved lave temperaturer.

Vi danskere er gladest for at stryge skjorter, men vi stryger også alle andre tænkelige beklædningsgenstande – lige fra t-shirts og sweatshirts til jeans og kjoler. Du kan altså stryge langt det meste, så find strygejernet og strygebrættet frem med det samme.

De mest almindelige strygefejl

Strygning er et af de gøremål, som du ikke kan undgå at beskæftige dig med i dagligdagen, da du naturligvis ikke er interesseret i at bevæge dig rundt i offentligheden i krøllet tøj. Du kan ved at kende til de mest almindelige strygefejl undgå at lave nogle af de samme fejl. Det er dog ikke usandsynligt, at du allerede har begået nogle af følgende strygefejl:

 • Du vælger altid den maksimale temperatur – Du tænker måske, at du kan spare tid ved at vælge den maksimale temperatur, men er du klar over, at du risikerer at ødelægge tøjet? Det meste tøj har bedst af at blive strøget ved lave eller mellemhøje temperaturer, hvorfor den højeste temperatur sjældent skal i spil.
 • Du rengører aldrig dit strygejern – Alle apparater bør rengøres en gang i mellem, og strygejernet er selvfølgelig ingen undtagelse. Det er især vigtigt at passe godt på jernets strygeflade, så det ikke efterlader mærker og pletter på dit dyrebare tøj. Du kan i dit lokale supermarked købe rengøringsmidler, som er beregnet til rengøring af strygejern.
 • Du stryger beskidt tøj – Der er næppe nogen mennesker, som har fået noget godt ud af at stryge beskidt tøj, da det kun kan ende galt. Stryger du tøj, som er snavset, så er det ikke unormalt, at snavset brænder fast. Du vil efterfølgende finde ud af, at det er mere end kompliceret at skulle fjerne snavs, som er brændt fast.

Der er ingen grund til at begå de samme fejl som alle andre, så forsøg så vidt muligt at huske det du netop har læst om strygefejl.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here