Træbriketter Test – Billige briketter med høj brændeværdi

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Der findes naturligvis flere forskellige typer af brændsel til din brændeovn eller pejs på det danske marked. Derfor har du også flere muligheder for at investere i brændsel. I løbet af det seneste stykke tid er der flere og flere, der har valgt at investere i træbriketter i stedet for almindelige pejsebrænde, der ellers har været det mest almindelige brændsel.

Selvom det virker relativt nemt at skulle investere i briketter til din brændeovn, pejs eller lignende, så er det ikke helt så simpelt. Der er flere aspekter, der bør være med i dine overvejelser, hvis du ønsker at sikre dig, at du får mest mulig værdi for pengene – og det er bestemt noget, der bør være fokus på, hvis du ofte tænder op i brændeovnen el.lign.

I denne træbriketter test bliver du præsenteret for en række forskellige træbriketter. Disse adskiller sig på baggrund af et væld af aspekter, hvorfor du også er garanteret, at du kan finde nogle, der harmonerer med dine ønsker og krav. Dertil skal det også nævnes, at de mange træbriketter, der er beskrevet nedenfor udmærker sig på flere måder.

Ø95 briketter – 1 palle

Test af Ø95 briketter – 1 palle
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 2.195,00 2.195,00 Læs mere

Disse briketter udmærker sig særligt ved at være særdeles hurtige til at varme din bolig op. Derfor skal der heller ikke herske nogen tvivl om, at én af de klare fordele ved denne type af briketter er, at når de bliver antændt, så ekspanderer de, hvilket også betyder, at der opnås en uhyre stor glødeflade, som resulterer i høj varme på kort tid.

Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at Ø95-briketterne er et ideelt valg, hvis du f.eks. ofte tænder op om morgenen og ønsker at varmen hurtigt skal sprede sig eller hvis de skal bruges i sommerhuset hvor, du ønsker at kunne tænde op på kort tid, når du ankommer til et koldt sommerhus. Ø95-briketterne er fordelagtige i mange sammenhænge.

Byder på praktisk indpakning for nem håndtering og opbevaring

Når du får leveret dine Ø95-briketter, så bliver de naturligvis leveret ved kantstenen på en palle. Det er dog en særlig fordel, at briketterne er blevet pakket i mindre pakker, der har en vægt på 7 kg. Ikke nok med, at det er nemme for dig at flytte dem rundt og håndtere dine briketter, så bliver det også nemmere for dig at opbevare dem, da de kan stables.

Da de er pakket ind i plast, så sviner de også mindre end traditionelt pejsebrænde og øvrige briketter. Det er særligt en fordel, hvis de skal opbevares indenfor. Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at du kommer til at få særdeles meget værdi for pengene, hvis du vælger at investere i en palle med de umådeligt populære Ø95-briketter.

De vigtigste specifikationer

 • Effektiv brændværdi: 4.600 kcal/kg.
 • Antal poser per palle: 138.
 • Vægt per pose: 7 kg.
 • Vægt per palle: 978,75 kg.
 • Diameter: 95 mm.

Bøgebriketter – 1 palle

Test af Bøgebriketter – 1 palle
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 2.649,00 2.649,00 Læs mere

Her er der tale om såkaldte lyse bøgebriketter, der naturligvis er blevet produceret af 100% bøgesmuld. Der er ikke blevet gjort brug af diverse former for bindemidler, hvilket er med til at sikre, at du får den absolut bedste brændværdi fra disse briketter – derfor er du også sikret, at det er briketter, der giver dig god værdi for pengene.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at du er sikret den samme kvalitet hver gang, du bestiller disse bøgebriketter, hvilket skyldes, at der udelukkende er tale om briketter, der kommer fra den samme fabrik og som indkøber træ fra samme sted. Derfor får du den samme høje kvalitet hver gang, du vælger at bestille disse træbriketter af bøgesmuld.

Leveres i praktiske poser

Det bør desuden også gøres klart, at disse briketter bliver leveret i praktiske poser, der gør det muligt for dig, at kunne stable dem, mens det ligeledes også er markant nemmere for dig at håndtere og flytte dine briketter rundt. Dertil skal det naturligvis også nævnes, at disse bøgebriketter bliver leveret på en palle, der i alt har en vægt, der lyder på 960 kg.

Endvidere, så bør det også gøres klart, at der er tale om briketter, der byder på en samlet askeprocent, der lyder på cirka 0,5%. Samtidig skal det også nævnes, at bøgebriketterne – som sagt – er fremstillet af 100% bøgesmuld, hvilket er ensbetydende med, at det har en effektiv brændværdi, der lyder på intet mindre end 4.800 kcal. pr. kg.

De vigtigste specifikationer

 • Materiale: 100% bøgesmuld.
 • Effektiv brændværdi: 4.800 kcal/kg.
 • Askeprocent (ca.): 0,5%.
 • Vægt per palle: 960 kg.

Hårdttræsbriketter – 1 palle

Test af Hårdttræsbriketter – 1 palle
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 1.949,00 1.949,00 Læs mere

Hvis du er typen, der foretrækker nemt og bekvemt brændsel, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at briketter som disse hårdttræsbriketter er et oplagt valg for dig. Disse briketter er nemlig klar til brug lige så snart, du modtager dem, hvilket også betyder, at det er nemt for dig at fyre med disse, uanset om du har en pejs, ovn el.lign.

Det skal selvfølgelig også nævnes, at disse hårdttræsbriketter bliver leveret på en palle, der kommer med intet mindre end 764 kg. Samtidig er briketterne også blevet pakket i intet mindre end 182 pakker, der hver især har en vægt, der lyder på 4,2 kg. Derfor er det nemt for dig at flytte rundt på dem, når de skal flyttes fra brændeskuret og ind til din brændeovn el.lign.

Hårdttræsbriketter, der byder på ekstra lang brændetid

Disse briketter er blevet fremstillet af 100% rent træ uden tilsætningsstoffer af nogen art. Det er også ensbetydende med, at der er tale om briketter, der byder på en uhyre høj brændetid, der er markant længere end traditionelle briketter. Brændværdien for disse hårdttræsbriketterne lyder på intet mindre end cirka 4600 kcal. pr. kg.

Det er særdeles vigtigt, at du sørger for, at disse træbriketter bliver leveret tørt, så de ikke ender med at suge fugt. Den bedste løsning er, at opbevare dem i et brændeskur, men er dette ikke en mulighed for dig, så er det også muligt at gøre brug af enten en garage, et udhus eller derimod indendørs – det er blot vigtigt, at der er god luftcirkulation og udluftning.

De vigtigste specifikationer

 • Materiale: 100% rent træ.
 • Effektiv brændværdi: 4.600 kcal/kg.
 • Antal poser per palle: 182.
 • Askeprocent (ca.): 1%.
 • Vægt per palle: 764,4 kg.
 • Vægt per pose: 4,2 kg.

Pini-Kay-træbriketter – 1 palle

Test af Pini-Kay-træbriketter – 1 palle
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 2.249,00 2.249,00 Læs mere

Når du skal investere i træbriketter, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at der er mange ting, du skal have fokus på. Det er dog særligt vigtigt, at du sørger for at investere i træbriketter, der byder på en rigtig god brændetid, hvilket du kan være sikker på, hvis du vælger at investere i en række Pini-Kay-træbriketter, da de har en uhyre lang brændetid.

Det skyldes blandt andet, at der er tale om briketter, der er blevet fremstillet af helt rent træ, hvilket er med til at sikre, at røg og lugt dermed vil være præcis som almindeligt brænde. Dertil skal det også nævnes, at disse briketter bliver leveret i pakker á hver 6 kilo, der gør det nemmere at håndtere dem – den samlede vægt pr. palle lyder på 960 kg.

Fremstillet under højt tryk

Ydermere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at Pini-Kay-træbriketterne er blevet fremstillet under et højere tryk end traditionelle træbriketter, hvilket er med til at sikre, at disse briketter har en dobbelt så lang glødetid som mange andre briketter, der kan findes på det danske marked. Derfor er de også egnet til at være såkaldte overnight-briketter.

De har en brændværdi, der lyder på omkring 4.600 kalorier per kilo, hvorfor du er garanteret, at de brænder i lang tid og afgiver en god varme. Det skal desuden understreges, at disse briketter ikke kan tåle at blive opbevaret frit udendørs, så derfor er det vigtigt, at de bliver stillet ind i et brændeskur, en garage eller noget helt tredje inden for kort tid efter levering.

De vigtigste specifikationer

 • Materiale: 100% rent træ.
 • Effektiv brændværdi: 4.600 kcal/kg.
 • Antal poser per palle: 96.
 • Vægt per palle: 960 kg.
 • Vægt per pose: 6 kg.

Ø95 briketter – 4 paller

Test af Ø95 briketter – 4 paller
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 6.995,00 6.995,00 Læs mere

Her er der igen tale om de såkaldte Ø95-briketter, men denne gang er der tale om intet mindre end fire paller, du har mulighed for at købe til en rigtig god pris, eftersom der er tale om et særdeles godt pakketilbud. Hvis du har prøvet at komme hjem til et koldt hus eller sommerhus, hvor du ikke kan få tændt hurtigt nok op i brændeovnen, så skal du vælge disse briketter.

Det skyldes nemlig, at når disse træbriketter bliver antændt, så bliver de ekspanderet, hvilket betyder, at der opnås en særdeles stor glødeflade. Det er med til at sikre, at der kan opnås en særdeles høj varme i løbet af ganske kort tid. Derfor er det ideelt for dig, der meget gerne vil kunne tænde hurtigt op i din brændeovn, pejs eller noget helt tredje.

Alle briketterne er blevet praktisk indpakket

De populære Ø95-briketter bliver leveret i en praktisk indpakning, der er med til at gøre det nemmere for dig, at håndtere dine briketter. De er blevet pakket ind i mindre pakker, der har en samlet vægt, der lyder på 7 kg., hvilket er ensbetydende med, at det er nemt for dig at flytte rundt på træbriketterne samt opbevare dem i brændeskuret, garagen el.lign.

I og med, at briketterne er blevet pakket ind i plast, så er du nemlig også sikret, at de sviner mindre end andre typer af træbriketter såvel som traditionelt pejsebrænde. Det skal desuden også gøres klart, at disse træbriketter bliver leveret til kantstenen på paller, så derfor er det en klar fordel, at det bliver leveret i poser, så du nemt kan flytte briketterne rundt.

De vigtigste specifikationer

 • Effektiv brændværdi: 4.600 kcal/kg.
 • Antal poser per palle: 138.
 • Vægt per pose: 7 kg.
 • Vægt per palle: 978,75 kg.
 • Diameter: 95 mm.

Hvilke aspekter er vigtige, når jeg køber træbriketter?

Der bør bestemt ikke herske nogen tvivl om, at der er mange forskellige aspekter, der skal tages op til overvejelse, hvis du skal investere i nye træbriketter. Som der tidligere er givet udtryk for, så virker det som et relativt simpelt køb, men sådan forholder det sig ikke – der er mange ting, du skal overveje og vurdere, når du køber træbriketter.

Nedenfor kan du læse nærmere om en række forskellige aspekter, der bestemt skal overvejes meget nøje, hvis du har planer om at skulle investere i flere træbriketter til din brændeovn, pejs eller lignende.

Det er vigtigt at fokusere på brændværdien

Hvis du skal købe nye træbriketter, så er det særligt vigtigt, at du køber med henblik på brændværdien. Det er nemlig et aspekt, der i høj grad er med til at vurdere, om der er tale om briketter, der er pengene værd. Hvis der er tale om briketter, der byder på en god brændværdi, så er du også garanteret, at de giver varm og brænder i rigtig lang tid.

Der kan ikke gives noget entydigt svar på hvor høj en brændværdi, dine briketter skal have før, de er pengene værd. Det skal dog gøres klart, at det er en god idé, at du sørger for at vælge træbriketter, der byder på en brændværdi, der lyder på over 4.500 kalorier pr. kilo, da det bestemt er noget, der kommer til at give dig varme og ild i lang tid.

Størrelse samt briketter per palle

Når du køber briketter, så er det meget almindeligt, at du køber dem pallevis. Det betyder også, at det er en god idé, at du sørger for at overveje, hvor mange briketter, du reelt set får pr. palle og om det er prisen værd. Det er dog ikke ensbetydende med, at du blot kan forvente, at der findes et gyldent antal af briketter, der skal kunne være på en palle.

Det har nemlig også noget at gøre med størrelsen. Du kan finde briketter i mange størrelser. Derfor er det også vigtigt, at det er noget, du har med i de tanker, du gør dig. De skal hverken være for små eller for store, mens du også skal være sikker på, at de passer ind i enten din pejs eller din brændeovn, så du ikke selv skal knække dem eller save dem over.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here