Træningselastik Test – De bedste 5 elastik lige nu

0

Træningselastikker hører til blandt de mest alsidige træningsredskaber, hvorfor du bør overveje at købe en træningselastik, hvis du søger nye redskaber til dit hjemmefitness. En moderne træningselastik koster ikke meget mere end et par hundrede kroner, så det vil næppe være økonomien, der bremser dig.

Træning med træningselastik er et godt alternativ til andre former for konditions- og styrketræning, så du bør også give det en chance. Der findes rigtig mange forskellige træningselastikker, så det kan godt give mening at udvælge og sammenligne de mest relevante elastikker. Det er slet ikke så svært at lave en sammenligning, hvis man blot er bevidst om, hvilke ting man skal tage højde for.

Du har taget en beslutning om, at du vil i form, og du ønsker derfor at købe en træningselastik, men hvilken elastik skal du vælge, og hvordan kommer du i gang med elastiktræning? Det finder du ud af ved at læse vores nye guide.

Abilica Exertube 120 træningselastik

Test af Abilica Exertube 120 træningselastik
ForhandlerPrisInformation
Apuls168,00 DKK Se produkt

Abilica Exertube 120 er testens bedst bedømte træningselastik, så du bliver med sikkerhed ikke skuffet, hvis du køber denne elastik. Abilica fremstiller kun kvalitetsprodukter, så det kommer nok ikke som nogen overraskelse for dig, at denne elastik byder på høj kvalitet.

Robust træningselastik med ergonomiske håndtag og ekstra forstærkning

Abilica Exertube 120 er den bedste træningselastik på markedet, fordi elastikken er både robust, fleksibel og ergonomisk. Træningselastikken kommer med ekstra forstærkning på midten, hvilket gør det muligt at spænde den fast i ribbe o.l.

Den testvindende træningselastik måler 120 cm. i længden, og der er sågar mulighed for at justere længden, hvis det ønskes. Elastikken udmærker sig også på en række andre punkter. Den lave vægt på 145 gram og de ergonomiske håndtag er noget af det, som er vigtigst at fremhæve.

De vigtigste specifikationer

 • Længde: 120 cm.
 • Sværhedsgrad: Hård

Aserve Bodytrainer træningselastik

Test af Aserve Bodytrainer træningselastik
ForhandlerPrisInformation
Apuls103,00 DKK Se produkt

Aserve er også en af de producenter, som fortjener at blive rost helt op til skyerne, da denne producent har specialiseret sig i at udvikle fleksibelt træningsudstyr til overkommelige priser. Det er i den forbindelse relevant at fremhæve denne fine træningselastik.

Anmelderrost træningselastik til let styrketræning

Kvalitetsmæssigt kan denne træningselastik ikke helt hamle op med testvinderen, men det er tæt på. Du får nemlig en robust træningselastik, som byder på højere fleksibilitet end de fleste andre elastikker i samme prisklasse. Elastikken måler 125 cm. i længden og er udstyret med bløde håndtag.

Aserve Bodytrainer findes i fire forskellige styrker – fra x-light til heavy. Før du føjer elastikken til din digitale indkøbskurv, skal du beslutte dig for, hvilken styrke / sværhedsgrad der passer til dig. Du kan selvfølgelig også vælge at købe flere forskellige elastikker, hvis du ikke vil nøjes med én styrke.

De vigtigste specifikationer

 • Længde: 125 cm.
 • Sværhedsgrad: Hård

Kettler Tube træningselastik (sæt)

Test af Kettler Tube træningselastik (sæt)
ForhandlerPrisInformation
Apuls199,00 DKK Se produkt

Du får ikke blot én, men hele tre træningselastikker, hvis du benytter dig af dette pragtfulde tilbud. Er du vild med elastiktræning, vil du med al sandsynlighed kunne gennemskue, hvorfor det kan være rart at have adgang til flere forskellige elastikker.

Flotte træningselastikker med gummihåndtag

Kettler Tube er pakkeløsningen, du skal vælge, hvis du gerne vil eje nogle af de bedste træningselastikker på markedet. De tre elastikker fra Kettler måler henholdsvis 60, 110 og 130 cm. i længden. Du får leveret én traditionel træningselastik og to specielle elastikker til forskellige træningsformål.

Kettler skal også hyldes for at sætte fokus på den visuelle del, da disse træningselastikker er både moderne og stilrene. Det er desuden de danske farver bestående af rød og hvid, som dominerer billedet. Prisen er meget lav taget i betragtning af, at man får hele tre elastikker. Alt i alt kan du gøre en fornuftig handel.

De vigtigste specifikationer

 • Længde: 60 – 110 – 130 cm.
 • Sværhedsgrad: Medium

Abilica Snodden træningselastik

Test af Abilica Snodden træningselastik
ForhandlerPrisInformation
Apuls389,00 DKK Se produkt

Abilica Snodden har også skrabet mange point sammen i vores træningselastik test, men hvilke fordele er der værd at fremhæve ved denne elastik? Elastikken får ros for dens høje slidstyrke, men der er også andre nævneværdige fordele.

Lang træningselastik i kraftigt materiale

Abilica Snodden er en relativ lang træningselastik, som måler 185 cm. i længden. Der er mere specifikt tale om et sæt dobbelte træningselastikker med hård mostand / hård sværhedsgrad. Det er i øvrigt også muligt at købe elastikkerne med let sværhedsgrad.

Længden er desværre ikke justerbar, men du kan til gengæld glæde dig over, at elastikken er fremstillet i et kraftigt materiale. Elastikken kan dermed bruges dag efter dag uden at tage skade. Denne type elastik er velegnet til stavgang- og dobbelttræk træning. Mangler du træningsinspiration, så kan du tage et kig i den træningsvejledning, som følger med.

De vigtigste specifikationer

 • Længde: 185 cm.
 • Sværhedsgrad: Hård

Reebok Resistance Tube træningselastik

Test af Reebok Resistance Tube træningselastik
ForhandlerPrisInformation
Apuls349,00 DKK Se produkt

Reebok har haft held med at designe og udvikle en fuldstændig fantastisk træningselastik, som du bare må se nærmere på. Har du endnu ikke fundet din ideelle træningselastik, så skal du læse med nu.

Justerbar træningselastik med komfortable håndtag

Det er en sand fornøjelse at dyrke elastiktræning, hvis man er den heldige ejer af denne træningselastik. Den byder nemlig på mange fordelagtige egenskaber. Længden er justerbar, så du kan nemt indstille længden efter ønske. Selve elastikken er sort, mens de komfortable håndtag er blå. Designmæssigt er der ikke noget at komme efter.

Reebok Resistance Tube tilhører level 3 sværhedsgrad, så elastikken er hovedsageligt henvendt til dig, som allerede mestrer elastiktræning på et nogenlunde niveau. De fine håndtag er fremstillet af mosgummi – et skønt materiale. Du får virkelig noget for pengene, hvis du køber denne træningselastik fra Reebok.

De vigtigste specifikationer

 • Længde: 122 cm.
 • Sværhedsgrad: Hård

Fordele ved at træne med en træningselastik

Det kan varmt anbefales at dyrke elastiktræning, da denne træningsform er enorm effektiv og skånsom for din krop. Køber du en træningselastik, så kan du træne hele kroppen og dermed få en flot og muskuløs krop. Dyrker du kun elastiktræning, så er der ingen grund til at tegne et dyrt fitnessabonnement, da det er meget billigere at købe en træningselastik til hjemmet.

Træningselastikken egner sig til mange forskellige træningsformer. Det omfatter både genoptræning, styrketræning, crossfit og yoga. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan træne, så du har måske et helt femte bud på, hvad man kan bruge en træningselastik til.

De veludviklede træningselastikker findes i et væld af forskellige sværhedsgrader, så der findes med garanti også en sværhedsgrad, som er tilegnet dig. Alle mennesker – unge som gamle – kan dyrke elastiktræning, så du er naturligvis ingen undtagelse.

Det er også en fordel, at man kan træne uanset tid og sted, da elastiktræning ikke stiller krav til, at du skal have et stort fitnessrum. Du kan med andre ord sagtens træne i stuen, på terrassen eller på græsplænen uden at komme til at savne plads. Træningselastikken kan også puttes i kufferten og tages med i sommerhus eller på udlandsferie.

Der findes forskellige typer af træningselastikker

Søger du efter træningselastikker på nettet, så vil du hurtigt finde ud af, at der findes forskellige typer af træningselastikker, så hvilken type skal du dog vælge? For at gøre det overskueligt for dig har vi valgt kun at omtale de mest populære typer i øjeblikket.

De mest populære typer består af træningselastikker med håndtag, powerband og elastikbånd. Disse typer kan du læse alt om i de kommende underafsnit.

Træningselastik med håndtag

Træningselastik med håndtag eller også kendt som exertube er den klassiske og mest populære type herhjemme. Det er den type træningselastik, som er at finde i de fleste fitnesscentre og private hjem.

Træningselastikker med håndtag er et hit blandt nybegyndere, men denne type elastik er altså også tilegnet mere erfarne fitnessudøvere. Håndtagenes udformning og kvalitet har meget stor indflydelse på komforten og fleksibiliteten, hvilket du skal være opmærksom på, når du skal teste og sammenligne forskellige træningselastikker.

Træningselastikker med håndtag udgør den største del af sortimentet hos danske forhandlere, hvilket vidner om den høje popularitet. Elastikkerne fra denne kategori koster typisk et sted mellem 100 og 500 kr. Du kan måske endda være heldig at finde en træningselastik, som er endnu billigere.

Elastikbånd

Det klassiske elastikbånd kan med rette beskrives som en lang træningselastik uden håndtag. Denne type elastik er ikke helt så populær, som den har været engang, men det er alligevel svært at komme uden om, at efterspørgslen fortsat er meget stor.

Det er et faktum, at elastikbånd byder på større frihed og højere fleksibilitet end en træningselastik med håndtag, fordi elastikbåndet netop ikke er udstyret med håndtag. Elastikbåndet har typisk en tykkelse på omkring 0,20-0,40 mm. og er dermed den tyndeste elastikform.

Du justerer længden på dit elastikbånd ved at klippe i båndet. Det er både nemt og hurtigt af afkorte et elastikbånd, da du blot kan bruge en helt almindelig saks. Før du begynder at klippe i båndet, bør du lige gøre dig nogle få overvejelser.

Elastikbånd koster fra 100 og op til 2.200 kr., så det er set med økonomiske briller ikke helt uden betydning, om du køber det ene eller det andet bånd.

Powerband

Powerband træningselastikker er værd at kende til, hvis man nyder at dyrke crossfit og / eller styrketræning i dagligdagen. Det særlige ved denne elastiktype er, at den yder større modstand end andre typer. Det er derfor oplagt at bruge elastikkerne til muskelopbygning.

Den primære ulempe ved en powerband træningselastik er, at det ikke er muligt at justere den i længden grundet den lukkede omkreds. Det er til gengæld muligt at slå en knude på midten, så du kan med lidt kreativitet udføre de fleste træningsøvelser.

Powerbank træningselastikker er egnet til at blive brugt med andet træningsudstyr. Du kan f.eks. få glæde af en træningselastik, hvis du skal udføre en pull up øvelse og i den anledning har brug for assistance. Denne type elastik kan også bruges i samspil med andre former for træningsudstyr – f.eks. håndvægte og vægtstænger.

Valg af træningselastik

Det kan godt blive lidt af en udfordring at skulle vælge én træningselastik, når nu udvalget er så stort. Har du svært ved at vælge, bør du søge kompetent hjælp. Hjælpen er nær, da vi har udarbejdet en overskuelig oversigt over alt det, man skal tage hensyn til, når man skal vælge den helt rigtige træningselastik. Læs med nedenfor:

 • Type (træningselastik med håndtag, elastikbånd eller powerband)
 • Sværhedsgrad (tag udgangspunkt i din nuværende form)
 • Kvalitet
 • Pris
 • Fleksibilitet og frihed
 • Justeringsmuligheder (er det muligt at justere længden?)

Det er en kunst i sig selv at vælge den rigtige sværhedsgrad – især hvis du er ny i gamet. En god tommelfingerregel går på, at man skal vælge en sværhedsgrad, hvor man kan udføre 10-20 gentagelser pr. øvelse. Såfremt du ikke kan udføre minimum 10 gentagelser, bør du vælge en lavere sværhedsgrad.

Foretrækker du en skånsom træning med fokus på muskelopbygning, bør du som udgangspunkt vælge en almindelig træningselastik eller et elastikbånd. Er du mere til hård styrketræning, bør du vælge en powerband træningselastik.

Træningselastikker udvikles til både mænd og kvinder, så du kan også finde den perfekte træningselastik, uanset om du repræsenterer det mandlige eller kvindelige køn. Der skal dog ikke lægges skjul på, at der er nogle elastikker, som er mere poplære hos kvinder end hos mænd og omvendt.

Opbevaring og vedligeholdelse af træningselastikker

Det er ualmindeligt nemt at opbevare og vedligeholde træningselastikker, så det skal du slet ikke frygte. Du bør om ikke andet være opmærksom på, hvordan man skal opbevare og vedligeholde træningselastikker for at sikre den længst mulige levetid.

Træningselastikker kan med fordel behandles med talkum eller babypudder fra tid til anden. Du skal blot gøre følgende:

 1. Put dine træningselastikker i en pose
 2. Tilsæt talkum eller babypudder
 3. Ryst posen godt
 4. Ryst elastikkerne og tør dem af

Du anbefales at behandle elastikkerne udenfor, så det ikke ender med, at der kommer talkum eller babypudder på dine møbler og dit gulv. Det er meget forskelligt, hvor ofte der er behov for at behandle træningselastikker, men vi råder dig til at behandle dem 3-5 gange om året.

Ejer du flere forskellige træningselastikker, bør du hænge dem op eller ligge dem i rækkefølge efter modstandsniveau. Du kan dermed gøre det nemmere for dig selv at finde den helt rigtige træningselastik til et givent træningsformål.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here