Trommesæt Test – Bedste alm. og el-trommesæt

0

Mange finder glæden ved at spille klaver eller guitar, og det er også to af de mest ideelle instrumenter til at kombinere sange med. Men er du ikke den store sangfugl, kan du alligevel sagtens kigge andre veje mod andre og mere powerfulde instrumenter. For eksempel trommesættet.

Trommesættet er et af de mest fascinerende instrumenter. Intet kan hamle op med lyden af en trommesolo, og trommeslageren er uundværlig for ethvert band. Derfor har vi valgt at kigge lidt nærmere på forskellige trommesæt. For der er stor forskel på prisen, når det kommer til trommesæt, og det er vigtigt, at du som både ny og øvet finder et trommesæt, der er værd at slå på.

Vores anmeldelse skal selvfølgelig være fair, og derfor har vi delt vores anmeldelse op i nogle kategorier, så alle trommesæt bliver målt på de samme parametre. De tre parametre er:

  • Pris
  • Udseende
  • Materiale

Lad os komme i gang med at kigge på de forskellige trommesæt.

George Hennesey JBP5901 Pro trommesæt

George Hennesey JBP5901 Pro trommesæt
Forhandler Pris Information
danguitar 3399 kr. Se produkt

Dette trommesæt beskrives som et godt trommesæt til den øvede trommeslager og den ambitiøse begynder. Sættet består af hele pakken med stortromme, lilletromme, hi-hat, bækken, stativer, stol og meget mere.

Derved kan det allerede nu konkluderes, at du kan købe det hele som en pakkeløsning, og det er meget rart. Så er du fri for at skulle købe stole og andet udstyr i en musikbutik.

Trommesættet har et stilrent, sort udseende, som passer ind i mange henseender. Således kan det både stå på et værelse, i stuen eller i et hobbyrum. Det stilrene udseende gør, at trommesættet passer godt ind i alle designs. Moderne eller traditionelle.

Trommerne er lavet af træ, der er bundet ind i sort film. Det er det, der er med til at skabe udseendet, men samtidig er træ et kvalitetsmateriale til trommesæt. Lilletrommen er dog lavet i stål.

Selve overfladen, du slår på, består af skind fra Remo, der er en anerkendt producent af trommesæt. Der er altså tale om trommer, der kan holde til at blive slået på i det uendelige.

Prisen på trommesættet ligger i den gode ende. Det er et relativt billigt trommesæt, som egner sig godt til den startende trommeslager.

Kigger vi en smule anderledes på det, så får du meget for pengene. Det er ikke dårligt, men det viser, at det ikke er toppen af poppen, der danner trommesættet. Det er ikke den allerbedste lilletromme eller den allerbedste stol. Det er en solid løsning hele vejen rundt, og hvis du ønsker noget helt unik, så er prisen højere. Dertil er der nogle, der foretrækker elektriske trommesæt, som ikke støjer.


Yamaha SBP0F5 CR Stage Custom Birch – trommesæt i cranberry red

Yamaha SBP0F5 CR Stage Custom Birch – trommesæt i cranberry red
Forhandler Pris Information
danguitar 5444 kr. Se produkt

Yamaha er legendariske inden for trommesæt. De er kendt for at lave trommesæt i topkvalitet, og derfor er det kun naturligt, at vi har valgt at kigge nærmere på et trommesæt fra Yamaha. Her er vi faldet over dette birketræssæt.

Alle kedler er lavet i 100 % birketræ, som er særligt eksklusivt. Hertil er der Remo-skind monteret på slagoverfladen på alle trommer. Birketræet er med til at give trommesættet en ekstra god lyd, da trommekedlens materiale er afgørende for lyden.

Lyden fra trommerne bliver således formidlet på en særlig god måde, som giver en bedre klang hos lytteren. Men lyden bliver heller ikke alt for støjende, fordi trommesættet er monteret med trykstøbte kroge med gummiskiveindlæg, der er med til at reducere støjniveauet.

Udseendemæssigt er dette Yamaha-sæt ligeledes fantastisk. En flot cranberry-rød farve gør trommesættet til et sandt stilelement i det moderne og musikalske hjem. Et er at spille på sættet, noget andet er at kigge på det.

Slutteligt er der prisen. Et trommesæt på den gode side af 5.000 kroner. Det er det, et kvalitetssæt koster, og der er ingen tvivl om, at det er af en fantastisk kvalitet, men at du også skal slippe en god sum penge.


Yamaha DTX450K el-trommesæt

Yamaha DTX450K el-trommesæt
Forhandler Pris Information
danguitar 4544 kr. Se produkt

Vi bliver lidt hos Yamaha, men har bevæget os over mod et el-trommesæt. Altså lydløse trommesæt, hvis klang kun kan høres af ham/hende, der spiller og har hørebøfferne på. De seneste år er disse elektroniske trommesæt blevet yderst populære, men det har både fordele og ulemper. Alligevel skal de være med i denne test.

Et elektronisk trommesæt er naturligvis lavet af et helt andet materiale og har et helt andet udseende end et originalt trommesæt. Det er en vurdering, der bør tages med i overvejelserne, men et elektronisk trommesæt er nu meget rart at slå på. Denne model har også sørget for, at der ikke er forskel på lyden, uagtet om du rammer på kanten eller midt på puden.

Dette trommesæt har en pris på 4.544 kroner, og det er faktisk relativt billigt for et elektronisk trommesæt. Derfor er dette trommesæt en fin mulighed. Du får en god slagoplevelse, og der er 169 indbyggede trommelyde i sættet. Pedalen til stortrommen er ægte, og derfor får du en oplevelse, der minder meget om at slå på et rigtigt trommesæt.

Hi-hatten har fire forskellige funktioner; åben, lukket, halvåben og med foot-splash. Det giver dig mulighed for at spille meget forskelligt. Præcis som på et rigtigt trommesæt.

Dette elektroniske trommesæt kan ikke vinde noget på sit udseende, for det ligner alle andre. Den kategori er vi nødt til at se bort fra. Men prismæssigt er det billigt, og du får et godt trommesæt med mange funktioner, lyde og muligheder. Dertil er det selvfølgelig en klar fordel, at det ikke larmer og er generende for dine omgivelser.

Omvendt er støjen også en del af charmen ved et trommesæt. Et rigtigt trommesæt er noget andet, og hvis du er typen, der vil spille i band, er det ikke et elektronisk trommesæt, du skal have fingrene i. Derfor deler trommesæt som disse vandene. Men er du tilhænger af elektroniske trommesæt, er det klart et godt køb.


Yamaha Rydeen RDPOF5 YL + HW680W + Paise 101 komplet trommesæt

Yamaha Rydeen RDPOF5 YL + HW680W + Paise 101 komplet trommesæt
Forhandler Pris Information
danguitar 5192 kr. Se produkt

Vi fortsætter lidt endnu med at kigge på trommesættene fra Yamaha. Denne gang er vi hoppet over til et farverigt, gult trommesæt.

Det er svært at komme udenom udseendet, for enten kan man lide det, eller også kan man ikke. Det gule sæt falder hurtigt i øjnene, og personligt kan vi meget godt lide det. Det er anderledes og giver noget personlighed til trommeslageren.

Trommerne er lavet i 6-lags filippinsk mahogni, der har en usandsynlig god holdbarhed og giver en lækker lyd fra trommen, når der slås på den. Dertil er stortromme-reife lavet af træ med indlæg, som matcher trommen.

Trommesættet har en god kvalitet og egner sig til den øvede eller den gode begynder. Her får du hele pakken med stativer og fuldt sæt.

Prisen på sættet er dyr for en ny og egner sig bedre til en øvet. For lige knap. 5.200 kroner får du trommesættet. Et sæt, der dog stadig kunne have været dyrere på grund af det eksklusive mahogni-materiale.

Derfor er prisen en af trommesættets store fordele. Det er dyrt, men alligevel billigt i forhold til materialet. Styrken er altså, at du får et komplet sæt i et godt materiale. Ulemper kan for nogen være farven, som dog kan findes i andre end den skriggule.


Ringway TD-36 – el-trommesæt

Ringway TD-36 – el-trommesæt
Forhandler Pris Information
danguitar 1999 kr. Se produkt

Vi er hoppet tilbage til de elektroniske trommesæt og har kigget nærmere på Ringway TD-36, som er et elektronisk trommesæt i den absolut billige ende. For 1.999 kroner er trommesættet dit, og det er uhørt for et elektronisk trommesæt. Derfor faldt det i vores interesse.

En af grundene, til at sættet er så billigt, er formentlig, at det ikke er en helt traditionel trommesætsopbygning. Stortrommen sidder langt mod højre, og de mindre trommer er alle placeret på en række i stedet for i etager. Reelt set siger det intet om, hvor godt trommesættet er, men det kan være svært at vænne sig til. Og ligeledes at vænne sig af med.

Derudover virker trommesættet som et rigtig solidt startersæt til dig, der ikke ønsker at bruge alt for mange penge på et trommesæt.

Sættet har 173 forskellige lyde og kan tilsluttes direkte til høretelefoner. Som noget særligt har det en optage- og afspilfunktion, så du kan optage din trommesolo og bagefter lytte til den. Det er meget fedt.

Dette trommesæt er selvfølgelig ikke i toppen af, hvad der findes på markedet, men det er et fint startersæt til dig, der ønsker at prøve kræfter med at være trommeslager uden at forstyrre mor og far eller naboen.


Trommesæt testens vinder er!

Nu har vi anmeldt fem forskellige trommesæt. Nogle elektroniske, nogle dyre og nogle farverige. Derfor kan det virke som en umulig mission at kåre en testvinder. For vi har kigget på trommesæt i forskellig kvalitet, i forskellige materialer og sæt, der er umulige at sammenligne. Derfor er vores håb, at du nu blot er blevet lidt klogere på disse fem trommesæt.

Når vi alligevel vælger at kåre en vinder, så sker det ud fra en helhedsvurdering af prisen, materialet og udseendet. For et trommesæt til 7.000 kroner vil altid være bedre end et til 2.000 kroner. Derfor må vi se på, hvad du får for pengene, og hvordan det, du køber, er lavet og ser ud.

Vores testvinder er Yamaha Rydeen RDPOF5 YL + HW680W + Paise 101 komplet trommesæt – Mellow Yellow. Et farverigt trommesæt, som giver dig rigtig meget trommesæt for pengene.

Prisen er billig i forhold til sættets høje kvalitet, og det er lavet i mahognitræ, som er et meget solidt og attraktivt materiale. Derfor burde prisen på trommesættet også have været højere. Sættets eneste svaghed er, at det er gult. Vi synes, at det er sejt, men måske er du ikke af samme mening. Heldigvis findes modellen i andre farver, og derved kan du finde en mere attraktiv farve for dig end den gule, hvorfor sættet faktisk ikke har nogen ulemper.

Men er du ny trommeslager og ønsker at støje mindst muligt, kan du med fordel kigge på det billige elektroniske trommesæt Ringway TD-36. For 1.999 kroner får du et solidt startersæt, og selvom alt ikke sidder optimalt i forhold til den oprindelige trommesætsopbygning, er det et fint valg til prisen og niveauet.

Derfor kan det sagtens være, at vores testvinder ikke er det rette valg for dig. At det enten er for dyrt, for billigt eller forkert i farven eller materialet. Vi krydser fingre for, at du får lavet det rette køb!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here