Trompet Test – Lille og store trompeter til børn og voksne

0

Hvis du drømmer om at fyre op for det fede blæs på en trompet, så kan vi allerede nu afsløre, at du er kommet til det rette sted. Vi ved nemlig, hvor forvirrende markedet kan være – både for dig, der gerne vil starte, mens også for den øvede trompetist. Derfor har vi herunder samlet en række forskellige trompeter, som vi anmelder for til slut at kåre en vinder af testen.

Trompeten karakteriseres som et messinginstrument – faktisk er det det højest klingende messinginstrument, så den har virkelig noget momentum. De mest almindelige trompeter klinger i en Bb – altså tonen, der læses som et C, men klinger to halvtoner derunder. Der er dog mange forskellige trompeter i trompetfamilien, hvoraf nogle klinger i andre toner.

Trompeten er et blæseinstrument, og lyden opstår, når man blæser i den. Det kan godt kræve noget øvelse, men når man først har rutinen på plads, kan man få meget glæde ud af at kunne mestre en trompet. De ældste trompeter kan dateres helt tilbage til år 1500 før Kristus (!), men der er dog sket meget med trompeten siden da, hvor alle detaljer er finpudsede og justerede ned til det mindste.

Læs med her, og bliv klogere på, hvilken trompet du bør kaste din kærlighed (og dine penge) efter.

George Hennesey JBTR-300L trompet

George Hennesey JBTR-300L trompet
Forhandler Pris Information
danguitar 1299 kr. Se produkt

Vi starter med den billigste trompet i testen, nemlig denne George Hennesey JBTR-300L Trompet, som ligger i den lave ende af prisskalaen til en pris af 1.299 kr. Trompeten er udformet med henblik på begynderen – hvilket altså også afspejles i prisen. Der er dog mulighed for, at man kan få megen glæde ud af trompeten, og selvom den er bedst til nybegynderen, betyder det ikke, at der er gået på kompromis med selve kvaliteten, og til 1.299 kr får du meget trompet for pengene.

Trompeten er af en robust kvalitet, og den er yderst funktionel med et sæt gode ventiler. Trompeten har derudover en flot klang, som endda er rigtig flot til prisen. Med i købet får du også en transportkasse, et mundstykke, handsker og en klud. Det er en standardtrompet, hvorfor den klinger i en toneart Bb.

Trompeten er af messing, mens ventilerne er af kobbernikkel med nikkeloverflade. Trompeten er derfor messingfarvet.

Totallængden er på 53 cm, den har en diameter på schallstykket af 12,5 cm, mens boren er 11,66 mm.

Alt i alt en robust trompet af en solid kvalitet, som egner sig bedst til nybegynderen eller dig, der overvejer at begynde.


Chateau VCH-298LJ Bb-trompet

Chateau VCH-298LJ Bb-trompet
Forhandler Pris Information
danguitar 1799 kr. Se produkt

Testens anden trompet bevæger sig op i en anden prisklasse, men er dog med sine 1.799 kr stadig inden for rimelighedens grænser. Trompeten fra Chateau egner sig perfekt til den krævende begynder eller den lettere øvede trompetist, som stiller krav til, hvad deres trompet skal kunne.

Trompeten fra Chateau er meget gennemført, og med dens flotte og fyldige klang formår den at skille sig en anelse ud fra dens konkurrenter. Trompeten er lavet i gode og robuste kvalitetsmaterialer, ventiler er stabile og så har den en flot og elegant finish.

Chateau VCH-298LJ Bb-trompeten stemmer, som navnet angiver, i toneart Bb, hvorfor det er blandt de mest almindelige trompeter. Det er endnu en ting, som taler for, at man som let øvet eller nybegynder vil blive glad for netop denne model, idet dens toneart gør den alsidig at spille på.

Trompeten har 3 gennemtestede ventiler, den er i kvalitetsmessing og har et stemmeslide i nysølv og messing. Modsat testens billigste trompet er der altså her ingen nikkel, hvilket er en stærk fortaler for trompeten fra Chateau.

Trompeten har en totalhøjde på 15 cm, en længde på 54,5 cm, et bore på 11,7 mm, og diameteren på schallstykket er 12,5 cm.

Chateau VCH-298LJ Bb-trompet er en gennemført trompet, hvis kvalitet vidner om godt håndværk – og så kan den fås for en overkommelig pris. Er du mere end let øvet eller en krævende nybegynder, anbefaler vi dog, at du smider lidt flere penge efter en trompet, da du vil kunne mærke forskel i forhold til dine evner på en trompet. Jo bedre man bliver, jo mere kan man – og trompeten skal helst kunne følge med. Denne trompet er dog helt perfekt til både nybegynder og let øvede, som vil kunne få megen fornøjelse ud af Chateaus bud.


Chateau VCH-298AN Bb-trompet antic

Chateau VCH-298AN Bb-trompet antic
Forhandler Pris Information
danguitar 1899 kr. Se produkt

Med denne Chateau VCH-298AN Bb-trompet antik befinder vi os i et prisleje nogenlunde svarende til den forrige trompets pris. Det betyder, at der her er tale om en trompet, som egner sig godt til den øvede trompetist med nogen erfaring.

Denne trompet udmærker sig på flere punkter, men hvis vi i første omgang kaster et blik på dens æstetiske udtryk, vil du med det samme kunne se, at der her er skruet op for virkemidlerne. Trompeten har nemlig et antikt look, hvilket vi godt kan lide, da det både er pænt at kigge på og på samme tid understreger trompetspillets mangeårige historie.

Med trompetens flotte og meget fyldige klang er du også sikker på at få en trompet, som vil leve op til dine forventninger med hensyn til musisk kvalitet. Da den også er konstrueret af meget fine og holdbare materialer – selve trompeten er lavet af messing –  kan du se frem til mange timer i dens selskab.

Som med de øvrige trompeter vi har set på indtil videre, klinger også denne i toneart Bb, hvilket betyder, at den er forholdsvis let at gå til. Det gør sig i øvrigt gældende for langt de fleste trompeter, at de netop klinger i toneart Bb.

Med tre gennemtestede ventiler og stemme-slide i messing og nysølv er der kælet for detaljerne, og du vil være i stand til at begynde at anvende trompeten det øjeblik, du har købt den.

Trompeten leveres med olie til ventilen, en transportkasse og mundstykke, og det er helt åbenbart, at du får meget for pengene. Så hvis du er interesseret i en meget velfungerende trompet, der på samme tid udfordrer det normale klassiske look, skal du bestemt rette din opmærksomhed mod netop denne model. Dog skal du huske på, at det er en trompet, som kræver, at du har – om ikke meget – da nogen erfaring, inden du begiver dig i kast med den.


Og trompet-testens vinder er

Der er mange forskellige parametre, der spiller ind, når du skal vælge din næste trompet. Du skal tage hensyn til, hvor øvet du er, og du skal ikke mindst overveje, hvor mange penge du ønsker at bruge på en trompet. Derudover spiller æstetikken også en rolle. Vi har alle varierende smag, og det vil i sidste ende også betyde, at vi hver især vil have forskellige præferencer, når det kommer til det endelige valg af trompet.

Det er meget svært at foretage en objektiv analyse af et musikinstrument netop på baggrund af ovenstående. Men vi har alligevel forsøgt, og vores valg af vinderen af denne trompet test er faldet på den sidste i rækken, nemlig Chateau VCH-298AN Bb-trompet antik. Det er der flere gode grunde til, som vi her vil redegøre for.

For det første er det en trompet, hvor brugervenligheden, valget af materialer og medfølgende ekstraudstyr gå meget fint hånd i hånd. Dertil er trompeten rimelig i pris, og ud fra et strengt subjektivt synspunkt er vi også meget begejstrede for det look, som trompeten besidder. Når vi således kan se, at vi her har at gøre med en trompet, som med både musisk og æstetisk formåen er langt over middel, er det vores naturlige valg at kåre denne trompet til testens vinder.

Når du skal ud at købe en trompet, er der altså flere hensyn, du skal tage. Du skal dog altid sørge for, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet, og hvis du er førstegangskøber, kan det være en god idé, at du allierer dig med en, som ved mere om trompeter, end du selv gør. På den måde er din chance for at gøre et godt køb væsentligt forbedret.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here