Ukulele Test – Bedste ukulele til prisen

0

En ukulele er et lille strengeinstrument med meget historie og tradition på bagen. Mange tror fejlagtigt, at det blot er en lille guitar, men det er en forkert opfattelse. Tanken bag ukulelen stammer oprindeligt fra portugiserne, men den blev skabt på Hawaii, hvor den er blevet brugt til at lave musik i århundrede. I dag er den en helt naturlig del af den hawaiianske kultur.

Inden for de seneste år er ukulelen også blevet mere og mere populær i Vesten og herhjemme. Derfor kan du også købe ukuleler i Danmark i dag. Men det er en større videnskab end som så – der findes nemlig mange forskellige modeller.

Overordnet set findes ukuleler i fire størrelser, som alle har forskellig lyd; sopran, concert, tenor og baritone – og så findes der elektriske udgaver. Sopran er den mindste model med den højeste pitch, mens concert giver en mellemhøj tone. Tenor giver en dybere tone, mens baritone laver de dybeste toner. Størrelsen på ukulelen er altså afgørende for, hvordan den lyder. Dette skal du naturligvis tage højde for, når du skal købe en ukulele.

I denne test har vi testet fire forskellige sopran-ukuleler, som er den model, som langt de fleste begynder med. I vores test af de fire eksemplarer har vi kigget på materiale, design, kvalitet og pris. Vi har sammenlignet disse fire parametre og set på eventuelle individuelle specifikationer ved den enkelte model. Afslutningsvis kan du læse, hvilken ukulele der har vundet vores test.

Vi håber, at vores test kan hjælpe dig med at finde din næste ukulele, men husk også at bruge testen som en inspiration, hvor du forhåbentligt kan udvide din viden om ukuleler, og derfor selv gå på jagt efter dit køb. Vi ønsker dig en god fornøjelse.

Kala KA-SS ukulele

Kala KA-SS ukulele
ForhandlerPrisInformation
danguitar1199 kr.Se produkt

Testens første ukulele er også den dyreste af de fire modeller. Ukulelen produceres af Michael Upton, som har et grundlæggende ønske om at lave ukuleler i topkvalitet til det stigende antal entusiaster. Dette gør han i dag. Og netop kvalitet er kendetegnet ved ham.

Kala KA-SS ukulelen har et dæk af solidt sitka-gran, mens dens sider og bagside er lavet af mahogni. Alt sammen er træ i lækre kvaliteter, som retfærdiggør, at den ligger i den dyre ende af prisskalaen sammenlignet med de andre ukuleler i denne test. Prisen er dog ikke specielt høj, når man kigger på de gode materialer og dens flotte udseende.

Sidstnævnte er værd at nævne mere om, når emnet falder på en Kala KA-SS ukulele. Den flotte, naturlige farve gør den behagelig og rolig at kigge på.

Vi skal naturligvis også kigge på lyd, når det gælder ukuleler. Kala KA-SS ukulelen har en varm tone og stemmer rent i båndene. Derudover kan den prale af at have 12 bånd, som er frie, 3,40 centimeter i bredde ved første bånd, stemmeskruer i krom samt bindinger og roset.

Prisen taget i betragtning er det en ukulele, du bør overveje, før du køber – især hvis du er nybegynder. Beslutter du dig for at investere i den, er den dog alle pengene værd. Især dens varme toner, flotte, naturlige design og lækre kvalitetsmaterialer gør den til en rigtig god investering.


Makala MK-SCAMO ukulele

Makala MK-SCAMO ukulele
ForhandlerPrisInformation
danguitar549 kr.Se produkt

Testens anden ukulele er en Makala MK-SCAMO. Det er en linje af ukuleler, som er kendt for deres vintage udtryk og for deres pris, som er til at betale. Producenten er kendt for at producere instrumenter i høj kvalitet med en god lyd, og Makala-linjen er ingen undtagelse. Det perfekte match af udseende og lyd til en overkommelig pris. Vi vil ikke lægge skjul på, at vi er fans.

Selve ukulelens krop er lavet i nato mahognitræ, mens dens dæk er lavet i agathis, som er en slægt af nåletræer. Både hals og strenge er lavet af den hårde og let rødlige træsort palisander. Derudover har ukulelen lukket krop, 12 bånd og 54 centimeter mensur, og så måler den 4,3 centimeter ved det første bånd og har lukkede stemmeskruer.

Makala MK-SCAMO findes i mange forskellige designs, hvoraf det er fælles for dem alle, at de har et vintage udtryk. På den måde kan du være med til at sætte dit præg på, hvad du udtrykker som musiker. Det er jo de små detaljer, der tæller – og det har producenten fanget med MK-SCAMO. Du finder blandt andet en model med camouflage-mønster, print af det amerikanske flag, print inspireret af den glade hippietid eller motiv af solnedgangen på en klassisk hawaiiansk strand.

Det er et stort plus for Makala MK-SCAMO, at deres designs er unikke. Ingen af de andre ukuleler i vores test kan prale af at være lige så personlige som disse. Og til en pris, der cirka ligger midt i mellem yderpolerne i vores test, og som er helt til at betale, er det slet ikke et dårligt køb – tværtimod.


Reno RU150-CS ukulele

Reno RU150-CS ukulele
ForhandlerPrisInformation
danguitar275 kr.Se produkt

Vi er kommet til den tredje ukulele i vores test. Dette er Reno RU150-CS ukulelen, som findes i et utal af farver. Netop deres farver er et stort plus, som vi gerne vil fremhæve ved denne type.

Derudover er Reno RU150-CS også kendt for at have et aldeles passende lydniveau, hvilket gør dem velegnet til det yngre publikum. Men det er ikke kun den unge gruppe ukulele-entusiaster, som kan få glæde af Reno RU150-CS ukulele. Det kan alle.

Ukulelens dæk er lavet af sapele, som er i familie med mahognitræet. Dens sider og bagside er lavet af agathis, som er i slægt med nåletræet. Derudover har Reno RU150-CS15 bånd, hvoraf 12 er dem er frie, åbne stemmeskruer og roset.

Reno RU150-CS ukulele er den næstbilligste ukulele af testens fem produkter. Den er til at betale på selv et lavt budget, hvilket den får pluspoint for. Men at den befinder sig i den lavere ende af prisskalaen må ikke sammenlignes med, at den er ringere end de andre. Det er langt fra tilfældet.

Udover den billige pris skal Reno RU150-CS have pluspoint for at blive produceret i stort set alle regnbuens farver. Det gør den meget mere personlig og individuel, hvilket ikke kan opfattes som et minus på nogen måde. Kig derfor efter denne model, hvis du er til fest og farver og en unik ukulele.


Ukulele testens vinder er…

Nu er vi klar til at afsløre, hvilken af de fire ukuleler der har vundet testen. Inden vi gør dette, vil vi gerne minde dig om, at dit valg naturligvis skal afhænge af, hvor øvet du er i at spille på instrumentet. Er du begynder, vil der være én vinder, mens der for øvede vil være en anden vinder.

Nu er det slut med at gå uden om den varme grød. Testens vinder er Kala KA-SS ukulele, som også er testens dyreste. Men lige i hælene kommer Reno RU150-CS, som var testens næstbilligste model, og som koster under en tredjedel af, hvad Reno RU150-CS’ koster.

Kala KA-SS blev testens vinder af flere grunde. Primært på grund af de solide og smukke materialer den er lavet i. Vi kunne ikke få øjnene fra ukulelens brunlige nuancer. Dels er de flotte at se på, men de får også ukulelen til at fremstå mere eksklusiv. Og eksklusiv er den også, hvis man ser på de mange forskellige træsorter, der er brugt til at lave den.

Men materiale og udseende er ikke det eneste, den har vundet på. Også på kvalitet er den frontløber. Studeres kvaliteten og materialerne nøje, er den slet ikke så dyr, som man skulle tro, hvis man udelukkende sammenligner priserne. Den er en god investering, som er alle pengene værd.

Som vi allerede har præsenteret dig for, er der et af de andre produkter, som følger lige i hælene på vores testvinder. Det er Reno RU150-CS. Det er der flere grunde til – læs med.

Også denne ukulele kan prale af at være fremstillet i lækre træsorter – blandt andet smuk mahogni og stærk agathis. Men det er ikke meget naturlig farve fra træet, du får at se på den. I stedet er modellerne malet i et utal af forskellige farver.

Det var især det, vi faldt for. Naturligvis – og i meget høj grad – fordi det ikke er ensbetydende med, at der er sparet på kvalitet eller lyd. Det kan den nemlig også præstere. For slet ikke at tale om prisen, som fortjener et afsnit for sig selv.

Netop prisen er en kæmpe fordel ved Reno RU150-CS. Den er den næstbilligste i testen, men det gør den ikke til et budgetkøb – tværtimod. Med denne ukulele får du alt det, du har brug for, selvom prisen er lav. Naturligvis er kvaliteten ikke så god som ved vores testvinder, men den er langt fra dårlig.

Kombinationen af de flotte farver og en god, gedigen kvalitet gjorde, at den også fortjente at få et par ord med på vejen, da vi skulle kåre testens vinder. Er du ikke klar til at investere i testvinderen, er denne ukulele et glimrende bud på et godt alternativ.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here