Vaffeljern Test – Bedst i test vaffeljern

0

Det er de færreste danskere, der ikke ønsker at sætte tænderne i lækre vafler. Ønsker man at hygge med vafler i hjemmet, så kan man ikke undvære et vaffeljern. Vi har arbejdet på denne vaffeljern test, da det er rigtigt mange danskere, som leder efter et solidt, effektivit og samtidig billigt vaffeljern. Kvaliteten, smagen og konsistensen af vafler afhænger i høj grad af, hvilket vaffeljern man bruger. Testen tager udgangspunkt 8 produkter fra 6 forskellige brands, som har udviklet produkter til fremstilling af vafler. Vi kan allerede nu afsløre, at det ikke er alle produkter, der har bestået vores test. Ikke desto mindre er det lykkedes os at finde nogle fremragende vaffeljern. I den forbindelse gør vi opmærksom på, at dette er en uafhængig tests, som hverken er påvirket af eksterne tests eller øvrige virksomheder.

Wilfa WAS623 BELL vaffeljern

Test af Wilfa WAS623 BELL vaffeljern
Forhandler Pris Information
KitchenTime 439,00 DKK Se produkt
de3bedste 449,00 DKK Se produkt
Wupti 472,00 DKK Se produkt
Skousen 488,00 DKK Se produkt
Whiteaway 488,00 DKK Se produkt
KitchenOne 549,00 DKK Se produkt

Wilfa er et af de største brands, vi har haft med i vores test. Vi har bl.a. testet modellen WAS623 Bell, som vi har kåret som testvinder. På trods af det er en af de billigste vaffeljern i vores test, så er det den model, som har opnået de bedste testresultater.

Jævn stegning

Et af problemstillingerne i vores vaffeljern test var, at rigtigt mange modeller ikke kunne præstere en jævn stigning. Det kunne denne model heldigvis. Takket gode kvalitetsmaterialer og en højdeforskel på blot 1 cm., så er man sikret et godt stegningsresultat. Produktet er designet på sådan en måde, at dejen altid vil søge mod midten af den nederste plade, samtidig med at den øverste del vil presse dejen ud. Takket være det praktiske design vil luften sive ud gennem luftspalterne.

Stor stegeflade og justerbart termostat

Et almindeligt vaffeljern har en diameter på omkring 17-18 cm., mens denne model er en anelse større. Du får nemlig et stort vaffeljern med en diameter på 23 cm., så du kan lave ekstra store og lækre vafler. Som du kan se på billedet til højre består stegepladen af 6 hjerter med hver sin øse. Dermed kan du undgå, at dejen automatisk vil løbe ud på ydersiden af pladen.

Dernæst har vaffeljernet et justerbart termostat. Takket være en signallampe, vil du blive meddelt, når vaflen er færdig og klar til at blive fortæret. Der vil ligeledes blive angivet et signal, når fladen er varmt.

Praktisk opbevaring og nem rengøring

Dette Wilfa vaffeljern byder på egen kabelopbevaring, hvilket gør det nemt at placere ledningen i jernet, når det skal sættes tilbage i skabet. Selvom det er et lidt større jern end gennemsnittet, så fylder det ikke alverden i køkkenskabet. Det er desuden muligt at opbevare det opretstående, hvis du ønsker det.

Vaffeljernet er desuden nemt at rengøre og vedligeholde. Det er fremstillet i stål og er godkendt af Nemko (test af sikkerhed).

Videomateriale

I nedenstående video bliver du præsenteret for Wilfa WAS623 Bell

De vigtigste specifikationer

 • Motoreffekt: 1400 watt
 • Diameter: 23 cm.
 • Materiale: Stål

OBH 6955 Elite vaffeljern - dobbelt

Test af OBH 6955 Elite vaffeljern - dobbelt
Forhandler Pris Information
KitchenOne 413,00 DKK Se produkt
Wupti 413,00 DKK Se produkt

Er du på udkig efter et dobbelt vaffeljern, så kan du med fordel overveje denne model fra OBH. Der er tale om OBH Elite, som er en af de mest populære modeller på markedet i øjeblikket. Det er igen et vaffeljern i den billige prisende, som overrasker positivt, hvad angår funktionalitet og brugervenlighed.

Varmetermostat med 5 varmetrin

Ønsker du ikke at gå på kompromis med kvaliteten af dine vafler, så er det vigtigt at købe et ordentligt vaffeljern. Med OBH Elite er det muligt at lave 2 x vafler ad gangen. Det er nemlig et dobbelt vaffeljern, som er udviklet med to hjerteformede plader. For at sikre det bedste stegningsresultat er vaffeljernet udstyret med et variabel termostat, som har 5 varmetrin. Det første du skal gøre er naturligvis at tænde dit vaffeljern. Efter ganske kort tid vil kontrollampen skifte farve, hvilket sker når pladen er varm og klar til at stege vafler.

Mindre brug af fedtstof og nem at rengøre

Dette OBH vaffeljern byder på non-stick belægning, som har to primære fordele. Fordelene er, at brugen af fedtstof er meget begrænset, og det er nemt at rengøre. Modellen kræver kun få minutters rengøring, og så er den klar til brug en anden gang. Alt i alt vil vi vurdere, at det er et rigtigt fint alternativ til prisen. Du finder næppe et bedre et dobbelt vaffeljern til den samme lave pris.

De vigtigste specifikationer

 • Motoreffekt: 1600 watt
 • Diameter: 20,3 cm.
 • Materiale: Stål

Cloer 1445 belgisk vaffeljern

Test af Cloer 1445 belgisk vaffeljern
Forhandler Pris Information
COOP 369,00 DKK Se produkt
Skousen 369,00 DKK Se produkt
Whiteaway 369,00 DKK Se produkt
KitchenTime 469,00 DKK Se produkt
Wupti 550,00 DKK Se produkt
Barlife 699,00 DKK Se produkt

Er du vild med belgiske vafler, så skal du naturligvis have et belgisk vaffeljern. Her bliver du i hvert fald præsenteret for modellen Cloer 1445, som kan købes til en overkommelig pris.

Flot og praktisk design

Det første vi bemærkede i vores vaffeljern test er, at denne model byder på flot og praktisk design. Det er et jern, som er fremstillet i rustfrit stål, som designmæssigt vil behage de fleste. Derudover bærer den også præg af et praktisk design, så den ikke fylder mere end højst nødvendigt i skabet.

Trinløs temperaturindstilling og indikator

Det er et moderne belgisk vaffeljern, som først og fremmest har trinløs indstilling af temperaturen. Temperaturtrinene går fra 1 til 5, som du nemt og hurtigt kan skifte mellem med én finger. Dernæst er der også en indikator, som lyser når vaflerne er færdige. Indikatoren er placeret i midten, hvor den kan afgive et rødt eller grønt lys.

Slutteligt er vaffeljernet udstyret med non-stick belægning, som giver mulighed for fedtfattig bagning. Det er en fordel for dig, som elsker at spise vafler, men ikke ønsker det skal være mere usundt end højst nødvendigt. Skal du have det et belgisk vaffeljern, og ønsker du det bedste til prisen, så anbefaler vi denne model fra Cloer.

Videomateriale

Nedenfor finder du en video, hvor Cloer 1445 bliver præsenteret

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 9 x 24,5 x 22 cm. (højde x bredde x længde)
 • Tykkelse på vafler: 1,7 cm.
 • Materiale: Rustfrit stål

Tefal Snack Collection

Test af Tefal Snack Collection
Forhandler Pris Information
Wupti 1.399,00 DKK Se produkt

Sidst, men ikke mindst har vi et vaffeljern fra Tefal Snack Collection på en fin 4. plads. Prismæssigt befinder denne model sig i nogenlunde samme prisklasse som de øvrige modeller i vores vaffeljern test. Dog er der flere grunde til, at modellen må nøjes med en 4. plads fremfor en placering i top 3.

Alt-i-én maskine

Det er en fleksibel maskine, som bliver leveret med to plader. Den ene plade er tilegnet belgiske vafler, mens den anden plade er til trekantstoast. Det er endda muligt at tilkøbe yderligere 10 plader, som kan bruges til forskellige formål. Til hver plade medfølger der en opskriftsbog, som du kan bruge til inspiration. Med denne maskine får du mulighed for at lave en masse lækre snacks og desserter. Pladerne har Tefals non-stick-belægning, hvilket gør det nemt at skifte og rengøre pladerne ved behov. Ligesom de fleste øvrige vaffeljern, så har denne model også lysindikator, som lyser når jernet er klar til brug. Modellen har naturligvis også praktisk opbevaring af strømstik.

Videomateriale

Bliv klogere på Tefal Snack Collection i denne video

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 9 x 24,5 x 22 cm. (højde x bredde x længde)
 • Motoreffekt: 700 watt
 • Materiale: Rustfrit stål

Guide til køb af vaffeljern

Afslutningvis vil vi gerne præsentere jer for en kort guide til køb af vaffeljern. Hvis du skal finde den bedste model efter din smag, kan du med fordel gå efter følgende krav:

Egenskaber

Der er ikke meget sjov i at købe et moderne og eksklusivt vaffeljern, som ikke kan stege de lækre og gyldne vafler, som du ønsker. Før man har prøvet et vaffeljern, kan det være svært vurdere dets evner til at fremstille smagfulde vafler med en sprød skorpe. Derfor kan du med fordel spørge venner og familie til råds samt benytte dig af tests som denne til vurdering af maskinernes egenskaber.

Brugervenlighed

Det skal være nemt at anvende et vaffeljern, ligesom det skal være nemt at samle, rengøre og opbevare det. Vi anbefaler altid, at man køber en model, som har en eller flere indikatorer. Dermed ved man altid, når jernet er varmt og klar til brug. Med en indikator bliver man desuden advaret, hvis man skulle ske at glemme, at man er ved at lave vafler. Det er ligeledes en fordel, hvis der er trinløs temperaturregulering samt mulighed for at skifte mellem flere plader.

Opvarmningstid

I takt med den teknologiske udvikling er vaffeljern generelt blevet hurtigere og hurtigere til at varme op. Dog er det klart, at der er nogle maskiner, som er hurtigere til at varme op end andre. Lever du en travl hverdag, og / eller er du utålmodig anlagt, så vil en kort opvarmningstid være et must. Opvarmningstiden har vi lagt stor vægt på i vores vaffeljern test.

Pris

Uanset hvordan man vejer og drejer den, så er prisen naturligvis også afgørende. I vores test har vi bevist, at man ikke behøves bruge en mindre formue for at kunne købe et effektivt vaffeljern i høj kvalitet. Der er rig mulighed for at finde en god maskine, som man kan bruge i en lang årrække til kun 500-800 kr.

Opskrifter på vafler

Har du mod på det, så kan du lave dine egne vafler. Det kræver blot, at du følger en opskrift, som der findes mange af. Det er forskelligt fra person til person, hvordan man vil beskrive den perfekte vaffel. Derfor bør du prøve dig frem og finde den kombination, der passer dig bedst. Som du er blevet præsenteret for i vores vaffeljern test, så er der flere producenter, som leverer opskriftsbøger som tilbehør. Alternativt er der mulighed for at købe en opskriftsbog eller finde opskrifter på nettet ganske gratis.

Vi kan anbefale følgende opskrift, som passer til 2 personer:

 • 100 gram hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 20 gram margarine
 • 1 æg
 • 1,50 dl. mælk
 • 1 tsk. vanillesukker
Læs også vores ismaskine test.

Som du kan se ud fra overstående opskrift på vafler, skal du altså kun anvende ganske få ingredienser. Alle disse ingredienser skal blandes sammen, hvorefter du kan tænde dit vaffeljern og gøre klar til at lave lækre vafler.

Her er et par links, hvor du kan finde yderligere opskrifter ud fra, hvor mange personer du skal lave vafler til:

Der findes desuden diverse apps til App Store og Android, hvor det er muligt at finde gode opskrifter på vafler.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here