Vakuumpakker Test – Bedste vakuumpakkere på markedet

0

En vakuumpakker er en form for køkkenmaskine, som i stigende grad bliver efterspurgt af danske forbrugere. Efter udfordring har vi arbejdet på denne vakuumpakker test, hvor vi vil kåre de bedste maskiner inden for denne kategori. Det er et nyttigt redskab i mange sammenhænge, hvilket danske forbrugere for alvor har fået øjnene op for de seneste år.

Har du længe gået og ledt efter den bedste vakuumpakker uden held, vil vi gerne hjælpe dig godt videre. Vi har testet 18 vakuumpakkere, da vi synes, at du fortjener den bedste løsning. Vi har bl.a. stiftet bekendtskab med brands såsom OBH Nordica, Profi Cook, FoodSaver, Caso, Gastroback og Lacor.

OBH Food Sealer Pro 7963

OBH Food Sealer Pro 7963
Forhandler Pris Information
kitchenone 1995 kr. Se produkt

Der kan næsten ikke herske nogen tvivl om, at OBH Nordica er en af de førende producenter inden for køkkenmaskiner. Producenten har nemlig fået stor succes og ankerkendelse i både ind- og udland for sine pragtfulde køkkenmaskiner. Derfor er det naturligvis også et brand, som er repræsenteret i vores vores test – endda som testvinder. Skal vi pege på den bedste vakuumpakker, er vi altså slet ikke i tvivl. Vores valg falder på OBH Nordica 7963 Pro – også kendt som Food Sealer Pro, som er en relativ ny model på markedet. Maskinen kan købes hos alle de førende forhandlere – online og offline.

Kraftfuld og brugervenlig OBH vakuumpakker

Der er selvfølgelig mange gode grunde til, at vi har kåret denne vakuumpakker som bedst i test. Først og fremmest fandt vi hurtigt ud af, at det er en særdeles brugervenlig maskine. Det er en maskine, som kan betjenes af alle, uanset om man tidligere har arbejdet med en lignende maskine eller ej. Køber du maskinen, får du leveret en startpakke, hvor du får alt det, du skal bruge til at komme i gang. Den medfølgende pakke indeholder specialfremstillede poser, som kan bruges til opbevaring af alle fødevarer og sous vide tilberedning, ligesom poserne kan gå i mikrobølgeovnen.

Det er lykkedes OBH Nordica at udvikle endnu en maskine, hvor man hurtigt kan blive komfortabel med de forskellige funktioner og muligheder. Såfremt du er i tvivl om noget, kan du blot åbne den medfølgende brugsmanual, hvor alt står forklaret på en simpel og overskuelig måde. Som udgangspunkt er der dog ikke grundlag for, at man behøves bruge særlig lang tid på at studere en manual. Vakuumpakkeren er nemlig nem at gå til, da maskinen er udviklet med praktiske knapper til de forskellige funktioner. I forhold til brugervenlighed er det desuden en fordel, at maskinen er så nem at rengøre.

Vi har bl.a. valgt at kåre modellen som den bedste vakuumpakker, fordi den er meget effektiv. Det er muligt at holde fødevarer friske i op til 5 gange så lang tid som traditionelle opbevaringsformer. Der er tilmed mulighed for at marinere kød og fisk på ingen tid, ligesom man kan beskytte fødevarer mod frostskader.

Maskinen er udviklet til vakuumpakning af både tørre- og flydende fødevarer.

Flot design og mange nyttige funktioner

Selvom designet måske kun har en mindre betydning, er det alligevel rart at eje en flot og stilren vakuumpakker. Alene ud fra designet får man en fornemmelse af, at der er tale om en kvalitetsmaskine.

Denne OBH vakuumpakker kommer med en masse nyttige funktioner, som også har haft en vis indflydelse på testresultatet. Det omfatter bl.a. følgende funktioner:

Automatisk marineringsfunktion

Nem og hurtig marinering af kød og fisk

Anti Crush funktion

Det er en funktion, som vil være særlig relevant at bruge, hvis man arbejder med følsomme fødevarer

Sugefunktion

Denne model fra OBH Nordica kommer med en imponerende sugefunktion. Modellen har en sugekapacitet på 12 liter i minuttet, hvilket de færreste konkurrerende maskiner kan matche

Gentle funktion

Takket være den såkaldte Gentle funktion er det muligt at indstille styrken, alt efter hvad der skal pakkes. Trykket kan sættes både op og ned efter behov.

De vigtigste specifikationer

 • Motoreffekt: 130 watt
 • Ledningslængde: 1,1 meter
 • Sugekapacitet: 12 liter / min.

Caso VC300 Pro

Caso VC300 Pro
Forhandler Pris Information
Wupti 1149 kr. Se produkt

Caso er ligeledes en producent, man bør kende til, hvis man skal ud og investere i en ny vakuumpakker. Det er nemlig en af de førende producenter, som bl.a. har udviklet denne model – VC300 Pro. Maskinen har fået tildelt en 2. plads i vores test og er dermed det bedste alternativ til OBH 7963 Pro

Fuldautomatisk vakuumpakker med høj sugekapacitet

Her får du glæde af en vakuumpakker, som kommer med et fuldautomatisk vakuumeringssystem. Dermed er det muligt at vakuumopbevare alle tænkelige fødevarer, som skal kunne holde sig friske i en længere periode. Der er blevet integreret to avancerede svejsetråde, som automatisk kan svejse poser og ruller. Således er det muligt at opbevare både våde- og tørre fødevarer, ligesom man kan bruge det til sous vide. Du kan selv bestemme den ønskede størrelse på poserne, som kan variere alt efter, hvad der skal pakkes og opbevares.

Skal du opbevare bløde og følsomme fødevarer, vil maskinen ligeledes være perfekt til formålet. Maskinen har en høj sugekapacitet, hvilket er med til at sikre en glimrende fleksibilitet. Det er altså ikke uden grund, at denne Caso vakuumpakker bliver brugt i mange private hjem hver dag.

Rengøringsvenlig og testvindende vakuumpakker

Det er ingen hemmelighed, at vi ikke er den første organisation, som tester vakuumpakkere på det danske marked. Politiken.dk har tidligere udgivet en stor test, hvor de kårede netop Caso VC300 Pro som bedst i test.

I vores vakuumpakker test var vi særdeles imponeret over, hvor hurtigt og nemt det er at rengøre denne maskine. Dermed kan du sagtens bruge din vakuumpakker uden at skulle sætte en masse tid af til rengøring. Du kan rengøre hele maskinen i løbet af få minutter med rindende vand. Når du skal rengøre maskinen, skal du blot tage dit vakuumpakker kammer ud, hvorefter holderen kan rengøres. Tilmed er det en vakuumpakker med lang levetid takket være den høje kvalitet. Maskinen er fremstillet i rustfrit stål, hvilket man må sige, er det ideelle materiale til denne type maskine.

De vigtigste specifikationer

 • Motoreffekt: 120 watt
 • Vægt: 1,9 kg.

OBH 7945 Chef Food Sealer

OBH 7945 Chef Food Sealer
Forhandler Pris Information
Wupti 780 kr. Se produkt

I vores vakuumpakker test kiggede vi på maskiner i stort set alle prisklasser. I den forbindelse fik vi også mulighed for at teste en billig vakuumpakker fra OBH Nordica. Det er modellen 7945 Chef, som er en af testens billigste modeller.

Acceptabel maskine til vakuumpakning i private hjem

Selvom producenten er OBH Nordica er det ikke ensbetydende med, at alle deres maskiner er lige gode. Ikke desto mindre er maskinen tilstrækkeligt god til, at den havner direkte på 3. pladsen i vores test. Det er en acceptabel løsning til den private husholdning, hvor man har brug for en maskine til vakuumpakning. Søger man et godt og billigt alternativ til de mange dyre maskiner, vil denne model være et rigtigt godt bud. Den kan bruges til at sikre den bedste opbevaring af langt de fleste fødevarer, og den kan endda bruges til at marinere forskellige former for kød og fisk.

Medfølgende vakuumpakker poser i høj kvalitet

Ligesom det gør sig gældende for alle andre vakuumpakkere fra OBH Nordica, medfølger der et startsæt. Her du får leveret en bunke vakuumpakker poser, som er i meget høj kvalitet. Poserne kan anvendes i simrende vand og i mikrobølgeovnen. Sammenligner man pris og kvalitet, får man en rigtig god vakuumpakker til pengene ved at benytte sig af dette tilbud.

Hvorvidt du kan stille dig tilfreds med denne vakuumpakker, vil tiden vise. Såfremt du er i tvivl, kan du kigge nærmere på nogle af de større og nyere maskiner, som kommer med flere funktioner. Dog er det et fint valg til førstegangskøberen, som ønsker en prisvenlig løsning.


Caso VC350 vakuumpakker

Caso VC350 vakuumpakker
Forhandler Pris Information
Wupti 1599 kr. Se produkt

Caso VC350 er en vakuumpakker, som burde være at finde i alle danske husstande, da det er et fremragende redskab. Der er nemlig ikke en finger at sætte på vakuumpakkeren, som har fået positiv omtale i mange forskellige tests – nu også i denne test.

Effektiv vakuumpakker med integreret folieskærer og elektronisk temperaturovervågning

Du kan her læse om en effektiv vakuumpakker, som er spækket med fede features. Det er først og fremmest værd at fremhæve det fuldautomatiske vakuumeringssystem, som gør det nemmere end hidtil at vakuumere fødevarer af enhver art. Vakuumpakkeren har også en integreret folieskærer til at skære folien, så du ikke er nødsaget til at gøre det selv.

Der medfølger forskellige former for tilbehør bestående af både folieruller og vakuumslange til beholdere. Denne vakuumpakker er også blevet rangeret højt i vores test af andre grunde, da den byder på elektronisk temperaturregulering og et udtageligt vakuumkammer.

Du kan på den anviste webshop købe ekstra vakuumposer og vakuumruller, da du relativt hurtigt vil komme til at løbe tør for poser og ruller.

De vigtigste specifkationer

 • Effekt: 130 watt
 • Sugekapacitet: 12 liter / min.

Caso Fast Vac 4000 vakuumpakker

Caso Fast Vac 4000 vakuumpakker
Forhandler Pris Information
Wupti 2699 kr. Se produkt

Caso Fast Vac 4000 koster mere end den gennemsnitlige vakuumpakker, men der er trods alt også tale om en professionel vakuumpakker, som slår de fleste andre produkter med flere længder. Du skal købe netop dette produkt, hvis du stiller tårnhøje krav til kvaliteten.

Professionel vakuumpakker med en verden af funktioner

Caso Fast Vac 4000 bliver ikke omtalt som en professionel vakuumpakker uden grund, da den rent faktisk bruges i mange erhvervsmæssige sammenhænge. Den ekstra stærke og robuste vakuumpakker kan klare intet mindre end 20 liter i minuttet. Det er altså en stor fornøjelse at arbejde med denne vakuumpakker.

Puls-funktion, rustfri stål kabinet, integreret rulleboks, indbyggede svejsetråde og marineringsfunktion er også nogle af de højdepunkter, som vi har bemærket i vores test. Vakuumpakkeren leveres med en masse tilbehør, da der medfølger både ruller og poser i forskellige størrelser.

De vigtigste specifkationer

 • Effekt: 350 watt
 • Sugekapacitet: 20 liter / min.

My Vac 20 vakuumpakker

My Vac 20 vakuumpakker
Forhandler Pris Information
Wupti 499 kr. Se produkt

My Vac 20 ligner ikke andre vakuumpakkere, men hvad er der reelt set anderledes ved denne vakuumpakker? Det har vi kigget på i vores test, hvor vi har fået øjnene op for produktets mange kvaliteter.

Håndholdt vakuumpakker i den lave prisklasse

My Vac 20 er en håndholdt og ledningsfri vakuumpakker, som på nettet forhandles til en meget overkommelig pris. Du skal købe denne vakuumpakker, hvis du ikke er bange for at smøre ærmerne op og gå i gang med at vakuumpakke dine fødevarer. Vakuumpakkeren er meget nem at anvende, og du vil hurtigt komme til at lære funktionerne at kende.

Der medfølger en håndfuld genanvendelige poser, som du kan bruge igen og igen, hvis du passer godt på dem. Denne mindre vakuumpakker kan ikke helt følge med de større vakuumpakkere, når det kommer til sugekapacitet, men det er selvfølgelig ikke den eneste vigtige faktor. Du kan glæde dig over, at denne vakuumpakker ikke optager meget plads i skabet.

De vigtigste specifkationer

 • Spænding: 230 V
 • Sugekapacitet: 9 liter / min.

Sådan vælger du den rette vakuumpakker

I vores vakuumpakker test har vi kåret de bedste maskiner på markedet. Såfremt ingen af maskinerne lever op til dine krav, kan du fortsætte din jagt på den helt rette maskine. Vi vil gerne hjælpe dig godt på vej med en kort guide omkring, hvordan du finder den bedste vakuumpakker:

Sugekapacitet

Mange forbrugere har tendens til at nedprioritere sugekapaciteten, hvilket kan være et problem. Vores bedste råd er, at du vælger en vakuumpakker med en sugekapacitet på minimum 10 liter i sekundet. Dog er det desværre ikke alle producenter, som oplyser sugekapaciteten.

Brugervenlighed

En vakuumpakker kan hurtigt gå hen og blive en skøn hjælper i køkkenet – hvis den altså er brugervenlig. Der er ikke noget værre end at arbejde med en vakuumpakker, hvor man ikke forstår at betjene de forskellige funktioner og indstillinger. Vælg derfor en maskine som passer til dit tekniske niveau.

Rengøringsvenlighed

Det er de færreste mennesker, som synes, at det er sjovt at gøre rent. Det er især ikke sjovt at skulle rengøre krævende køkkenmaskiner. Derfor er vores klare anbefaling, at du køber en rengøringsvenlig model, hvor rengøringen kan klares på få minutter.

Svejsefuktion

En god svejsefunktion er ligeledes en vigtig parameter. Som minimum skal svejsetrådene havde en bredde på 2-3 mm – og gerne endnu mere.

Skærefunktion

Du kan spare både tid og besvær ved at vælge en vakuumpakker med indbygget skærefunktion. Vær dog opmærksom på at der kan være forskel på kvaliteten af skærefunktionen fra maskine til maskine.

Design

Et pænt design vil altid foretrækkes, når det drejer sig om vakuumpakkere. Det er især vigtigt, hvis du forventer at skulle have maskinen stående synligt fremme på køkkenbordet. Vil du opbevare den i skuffen eller i skabet, når du ikke bruger den, vil designet selvfølgelig være mindre vigtigt.

Vakuumfunktion

En god vakuumfunktion er naturligvis alfa og omega, når det drejer sig om vakuumpakkere. Du kan gøre dig selv en tjeneste ved at vælge en maskine, hvor du kan vælge mellem både manuel- og automatisk vakuumfunktion. Tilmed skal det være nemt at justere funktionen efter behov.

Pris

I vores vakuumpakker test erfarede vi, at de bedste vakuumpakkere kostede fra 1000 kr. og opefter. Man kan også købe billigere maskiner, men det vil kunne mærkes på kvaliteten og ydeevnen. Du bør på forhånd gøre dig nogle grundlæggende tanker om, hvor mange penge du er villig til at investere i din nye køkkenmaskine.

Derfor skal du købe en vakuumpakker

Der er mange fordele ved vakuumpakning, hvilket man skal være opmærksom på, hvis man tænker på at købe en vakuumpakker. I denne artikel er du allerede blevet introduceret for nogle af fordelene, men du får alligevel et overordnet overblik nedenfor:

1. Hold fødevarer friske i længere tid

Har du et ønske om, at dine fødevarer skal holde sig friske i lang tid, vil den rette opbevaring være afgørende. Sammenligner man med traditionelle konventionelle opbevaringsmetoder, kan man holde fødevarer friske i op til 5 x så lang tid med vakuumpakning. Det gælder for stort set alle fødevarer – alt fra gulerødder, vandmelon, rugbrød og sandwiches til væsker og sous vide. De fleste danskere bruger en vakuumpakker til at opbevare kød og fisk – bl.a. kylling, bøffer, røget ål, bacon, oksekød og meget mere. Processen omkring vakuumpakning forsegler fugtigheden og smagen, hvilket er med til at hæmme væksten af de fjendtlige mikroorganismer. Ved traditionel opbevaring vil disse mikroorganismer lynhurtigt kunne udvikle sig til gær, bakterier og mug.

2. Fjerner lugte

Langt de fleste vil kunne nikke genkende til, at der er nogle fødevarer, som lugter mere end andre. Ost er et eksempel på en fødevare, som udskiller nogle stærke lugte, som ikke alle bryder sig om. I den forbindelse kan det være en god idé at benytte sig af vakuumpakning, hvor man effektivt kan fjerne lugten. Dermed kan man være sikker på, at lugten ikke kommer til at påvirke andre fødevarer i køleskabet eller fryseren.

3. Reducerer madspild og skåner miljøet

Du kan skåne både pengepung og miljø ved at købe en vakuumpakker. Det er nemlig en løsning, som er med til at reducere madspild. Dine madvarer kan holde sig friske i længere tid, så du ikke behøves at spise maden ud. Det er en løsning, som flere og flere benytter sig af, fordi det kan spare den gennemsnitlige danske familie for rigtigt mange penge på sigt.

4. Undgå frostskader

Vil du gerne undgå frostskader / udtørring, vil det endnu en gang være en god idé at benytte sig af vakuumpakning. Du kan opbevare dine fødevarer på både køl og frys uden at fødevarerne vil tage skade.

Køb vakuumpakker poser på nettet

Når du køber en vakuumpakker, medfølger der typisk en større- eller mindre pakke med poser. På et tidspunkt vil du dog løbe tør for poser, hvor det vil være nødvendigt at købe nye poser. Disse poser kan naturligvis købes hos samme forhandler, hvor du har købt din vakuumpakker. I den anledning skal du være opmærksom på, at det ikke er alle poser, som passer til alle maskiner. Der er f.eks. specialfremstillet poser til OBH Nordica, som kan købes på nettet til overkommelige priser. Du kan typisk vælge mellem både poser og poserullere – alt efter hvad du foretrækker. Poserne købes typisk i pakker á 30-50 stk., mens rullerne købes i pakker á 1-2 stk.

Videopræsentation af udvalgt vakuumpakker

Læs mere om emnet

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here