Varmepistol Test – De bedste varmepistoler på markedet

0

Hvis du leder efter en varmepistol, så har du mulighed for at vælge blandt et utal af forskellige modeller på det danske marked. Det er både ensbetydende med, at du kan være sikker på, at du kan finde en passende model, men det er dog også noget, der betyder, at det kan være en vanskelig proces at vælge den bedste model for dit vedkommende.

Der er mange aspekter, der skal inddrages i dine overvejelser, hvis du har et ønske om, at kunne sikre dig, at du ender med at vælge den helt rette varmepistol for dit vedkommende. Derfor er det også essentielt, at du sørger for at vælge med den største omhu. Det afhænger desuden også meget af hvad, du har planer om, at du skal bruge pistolen til.

Er du på udkig efter en ny varmepistol, så bør der ikke være nogen tvivl om, at du sagtens kan finde en god model, der harmonerer med dine krav og behov i denne varmepistol test. De forskellige modeller, der er præsenteret i denne artikel udmærker sig på baggrund af flere forskellige aspekter – og er derfor også blandt de bedste på markedet.

Bosch GHG 600 CE Varmluftpistol

Test af Bosch GHG 600 CE Varmluftpistol
ForhandlerPrisInformation
GlobalTools2.460,00 DKK Se produkt

Her er der tale om en universel varmluftpistol fra Bosch, der kan bruges i et væld af forskellige sammenhænge. Du har blandt andet mulighed for at gøre brug af den i forbindelse med fjernelse af maling og lak, mens den også kan bruges til formning og krympning med varm luft. Dertil skal det også nævnes, at den er særdeles egnet til lodde-, svejse- og fortinningsarbejde.

Det skal naturligvis også nævnes, at du har mulighed for at regulere temperaturen via et indstillingshjul, der naturligvis foregår helt og aldeles trinløst. Derfor er det også nemt for dig at regulere på temperaturen. Den kommer naturligvis også med en aftagelig varmebeskyttelse, hvilket giver dig muligheden for at arbejde med maskinen på mere snævre steder.

Udstyret med stabil støtteflade

Bosch GHG 600 CE er desuden blevet udstyret med en støtteflade, der naturligvis kan være med til at sikre, at du opnår en stabil position ved stationær anvendelse af maskinen. Maskinen er desuden også kompatibel med rigtig mange forskellige typer af ekstraudstyr og tilbehør, der kan gøre det nemmere og mere komfortabelt at have arbejde med den.

Maskinen er desuden blevet udformet på en sådan vis, at den både er velegnet til højre- og venstrehåndede. Dertil skal det selvfølgelig også gøres klart, at Bosch har formået at skabe en varmepistol, der har en lav vægt (den vejer ikke mere end blot 0,6 kg.) samtidig med, at den er særdeles effektiv og kraftfuld, så derfor kan den også klare langt de fleste opgaver.

De vigtigste specifikationer

 • Nominel effekt: 2.000 W.
 • Vægt: 0,6 kg.
 • Længde: 340 mm.
 • Højde: 105 mm.
 • Arbejdstemperatur: 100 – 600 °C.
 • Luftstrøm: 350 – 550 l/min.
 • Regulering, luftstrøm: 2 trin.

Bosch GHG 660 LCD Varmluftpistol

Test af Bosch GHG 660 LCD Varmluftpistol
ForhandlerPrisInformation
GlobalTools2.385,00 DKK Se produkt

Hvis du har stor fokus på, at du kan investere i en varmluftpistol, der kan bryste sig af, at have en optimal betjeningskomfort. Samtidig skal det også nævnes, at der er tale om en varmepistol, der kan gemme op til fire forskellige hovedfunktioner, hvilket betyder, at du nemt kan finde en præindstillet luft- og temperaturindstilling.

Ydermere, så har Bosch også valgt at udstyre deres GHG 660 LCD med en luft- og temperaturregulering i trin á 10 grader, der er med til at give en større præcision, mens det hele også vises på et lille LCD-display, så det er nemt for dig at holde øje med den nuværende temperatur. Det giver dig et stærkt overblik og en god præcision under hele forløbet.

Automatisk frakobling af varme

Samtidig skal det også nævnes, at Bosch GHG 660 LCD er udstyret med en automatisk frakobling af både varme og køling, hvilket naturligvis er med til at sikre dig, at du ikke skal være bange for overophedning. Det er desuden også noget, der er med til at sikre en lang levetid, mens afkølingen af varmespiral inden for cirka 1 minut, hvorfor det går hurtigt.

Maskinen er også blevet udstyret med et aftageligt grovsnavsfilter, der gør det nemmere for dig at rengøre maskinen, når den har været i brug. Dertil har den også et ergonomisk design og er blevet udstyret med såkaldt Softgrip, der er med til at gøre, at det blive mere behageligt at holde om varmeluftpistolen, så den derfor også kan bruges i længere tid.

De vigtigste specifikationer

 • Nominel effekt: 2.300 W.
 • Vægt: 1,0 kg.
 • Længde: 255 mm.
 • Højde: 255 mm.
 • Arbejdstemperatur: 50 – 600 °C.
 • Luftstrøm: 250 – 500 l/min.
 • Regulering, luftstrøm: Trinløs.

Holzmann HLP2000 Varmluftpistol

Test af Holzmann HLP2000 Varmluftpistol
ForhandlerPrisInformation
GlobalTools499,00 DKK Se produkt

På lige fod med Bosch, så kan Holzmann også bryste sig af, at være en særdeles velkendt og uhyre velrenommeret producent af forskellige typer af el-værktøjer. Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at du roligt vil kunne vælge at investere i en varmluftpistol (også kaldet for en varmepistol) fra Holzmann som bl.a. denne HLP2000.

Lige netop denne varmepistil er brugbar i en lang række forskellige sammenhænge, men den er dog særligt ideel, når det kommer til opgaver som at fjerne gammel maling, belægninger, film, lodning, kabler og meget, meget andet. Derfor skal der selvfølgelig heller ikke være nogen tvivl om, at den kan tjene rigtig mange forskellige typer af formål.

Holzmann HLP2000 er udstyret med et praktisk greb

Det er naturligvis særdeles vigtigt, at du vælger en maskine, der byder på et godt greb. Det skal ikke blot være praktisk, men det er samtidig også vigtigt, at det er både ergonomisk udformet og gør det behageligt at bruge HLP2000 – uanset om du skal bruge den i kortere eller længere tid, for i begge sammenhænge er den behagelig.

Du kan nemt og enkelt indstille temperaturen indstillet trinløst, så derfor er det bestemt også nemt for dig at regulere på temperaturen. Endvidere, så bliver den leveret i en bekvem og praktisk plastikkuffert med diverse former for tilbehør. Det er også værd at bemærke, at Holzmann har formået at skabe en maskine, der har en rigtig god og lav vægt.

De vigtigste specifikationer

 • Driftsspænding (num): 230 V / 50 Hz.
 • Effekt: 2000 W.
 • Elværktøj-specifikationer: inkl. tilbehør og kuffert.
 • Temperaturindstilling: 50 °C, 100 – 350 °C, 200 – 600 °C.
 • Vægt: 800 gram.
 • Beskyttelsesklasse: II – dobbeltisoleret.

Makita 1600W HG5012K

Test af Makita 1600W HG5012K
ForhandlerPrisInformation
10-4495,00 DKK Se produkt

Makita er bestemt også et velkendt brand, når det kommer til produktion af diverse former for el-værktøj. Derfor skal det naturligvis også understreges, at du roligt vil kunne investere i en varmepistol fra Makita, hvilket f.eks. kunne være denne model, der går under navnet 1600W HG5012K, som er en særdeles effektiv og kraftfuld varmepistol med tre medfølgende dyser.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der her er tale om en meget et varmluftpistol, eftersom den ikke vejer mere end blot 600 gram. Derfor er den også behagelig at gøre brug i længere perioder. Dertil er det også en fordel, at den kommer med et gummibelagt greb, der er med til at øge den generelle brugerkomfort, der er forbundet med denne model.

Kan opnå temperaturer mellem 350 grader og 500 grader

Med Makita 1600W HG5012K har du mulighed for at opnå en temperatur, der strækker sig fra 350 grader og helt op til 500 grader. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du vil kunne bruge pistolen til mange opgaver. Du kan blandt andet bruge den til at fjerne gammel lak, mens den samtidig også kan klare mange andre optø- og tørreopgaver.

Dertil er den også blevet udstyret med entermostatstyret overophedningssikring, der er med til at øge maskinens standtid. Temperaturen kan desuden indstilles i hele to forskellige trin, hvilket gør det nemt at indstille pistolen. Den er desuden også meget effektiv, da den byder på en effekt, der lyder på intet mindre end 1600 W på trods af den lave vægt og kompakte størrelse.

De vigtigste specifikationer

 • Driftseffekt: 1600 W.
 • Max luftmængde: 350 – 500 liter pr/min.
 • Temperaturområde: 350 – 500°.
 • Længde: 230 mm.
 • Bredde: 80 mm.
 • Højde: 240 mm.
 • Vægt: 0,6 kg.

Sådan vælger du den rigtige varmluftpistol

Hvis du er på udkig efter en varmluftpistol, så er der mange ting, du skal sørge for at tage hensyn til, hvis du har intentioner om at sikre dig, at du ender med at investere i den rette model for dit vedkommende. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det kan virke vanskeligt at skulle vælge netop dén model, der på bedste vis stemmer overens med dine krav.

Hvis du leder efter en varmepistol, så er det – med stor sandsynlighed – noget, der skyldes, at du er på udkig efter en form for el-værktøj, der kan bruges til at fjerne lak og som ligeledes også kan bruges i en lang række andre henseender som f.eks. at fjerne maling, folie, montere folie og meget andet.
Ovenstående er selvfølgelig også noget, der betyder, at det er vigtigt, at du sørger for at tage op til overvejelse hvad, du reelt set skal bruge din kommende varmepistol til. Hvis du skal bruge den til at løsne rustne bolte, så har du et helt andet behov end, hvis du blot skal bruge den til f.eks. at fjerne klistermærker, limrester og små malingrester fra væggen.

Til hvilket formål skal din varmepistol bruges?

Som der tidligere er givet udtryk for, så er der stor forskel på hvad, folk bruger deres varmepistoler til. Derfor bør der heller ikke være nogen tvivl om, at det er noget, der er vigtigt at have med i dine overvejelser, da en varmluftpistol reelt set kan bruges til alt lige fra at give desserter en sidste finish og til at svejse en presenning sammen. Nedenfor finder du en liste over nogle af de ting, du kan bruge en varmepistol til:

 • Den kan bruges til at løsne rustne bolte
 • Den kan bruges til at klæbe folie på diverse overflader
 • Den kan bruges til at svejse presenninger
 • Den kan bruges til at samle to eller flere ledninger
 • Den kan bruges til at foretage en lodning af et kobberrør
 • Den kan bruges til at give desserter en sidste finish
 • Den kan bruges til at fjerne lim, klistermærker, maling, lak osv.

Hvor ofte skal din varmepistol bruges?

Som du allerede har observeret, så er der mange forskellige aspekter, der skal med i dine overvejelser. Derfor er det heller ikke altid helt nemt at skulle købe en varmepistol eller en anden form for el-værktøj. Det er vigtigt, at det gøres med den største omhu og med fokus på, at det er noget, der skal stemme godt overens med dine krav og dine behov.

Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at have med i dine overvejelser hvor ofte, du kommer til at gøre brug af den respektive varmepistol. Hvis du skal bruge den til tungere opgaver og samtidig også kommer til at bruge den relativt ofte, så er det vigtigt, at du har fokus på at finde en kraftfuld og effektiv pistol, der f.eks. kommer fra en producent såsom Bosch, Hitachi eller lignende.

Hvis du derimod er af den overbevisning, at du primært kommer til at bruge den lejlighedsvist og dermed også i et mindre omfang, så kan du sagtens nøjes med en model, der er både mindre, knap så kraftfuld og dertil også en kende billigere end de mere kraftfulde modeller. Det er dog vigtigt, at du ikke går på kompromis blot for at spare penge.

Husk på, at kvalitet koster penge

Hvis du har besluttet dig for, at det er ved at være på tide, at du får købt en ny varmepistol, så skal du være klar over, at du har mange muligheder. Der findes mange brands og der findes mange modeller. Det betyder dog også, at det kan være svært at vælge. I den sammenhæng skal det nævnes, at kvalitet og pris oftest er noget, der hænger sammen.

Hvis du gerne vil have en varmepistol af høj kvalitet, som er kraftfuld og effektiv, så skal det gøres klart, at du også skal være villig til at betale for det. Ikke dermed sagt, at du skal forvente, at det er de dyreste modeller, der er bedst, men – som udgangspunkt – er det dog en god idé, at du holder dig fra de helt billige modeller fra no-name-brands osv.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here