Varmepude Test – Bedste puder med varme her

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Hvad enten du har ømme muskler eller ondt i dine led, kan en varmepude være et godt alternativ til anden smertebehandling. Det er velkendt, at varmebehandling kan virke smertelindrende, og hvis du ikke har lyst til at proppe dig med panodiler eller selv fabrikere et varmt omslag, er det en fremragende idé at se nærmere på, hvordan en varmepude kan hjælpe dig.

Varmepuden har del i den tankegang, hvor essensen går ud på at varm stråling er sundt og godt for helbredet. Du kan altså også anvende en varmepude som et forebyggende middel og ikke kun til behandling af akut opstået smerte. På samme tid er en varmepude også hyggelig at tage med på sofaen en mørk aften, hvis du er træt efter en lang dag på arbejdet.

Vi er alle forskellige og vores ønsker varierer, når vi anskaffer os produkter. Du kan købe varmepuder, der er forskellige, både hvad angår design og de indstillingsmuligheder, du tilbydes. Derfor er det smart, hvis du på forhånd gør dig overvejelser om, hvilke behov du gerne vil have stillet.

Er du typen, som blot er interesseret i en varmepude, fordi du gerne vil have mulighed for at få lidt varme i kroppen en sen aften. Eller har du decideret problemer med nakke eller ryg og er blevet anbefalet at bruge en varmepude som smertelindring, er du i princippet på udkig efter to forskellige typer af varmepuder.

Læs med i det følgende, hvor vi ser nærmere på fem forskellige varmepuder og til sidst kårer en vinder i den store varmepude-test.

OBH 4010 varmepude

OBH 4010 varmepude
Forhandler Pris Information
Wupti 199 kr. Se produkt

OBH er førende indenfor husholdningsartikler, og når det handler om varmepuder, kan de også levere et meget fornuftigt produkt. Med sin størrelse passer denne varmepude fra OBH perfekt til at sidde med på lænden eller et andet sted på kroppen, som trænger til de lægende varme stråler. Den er fremstillet af polyester, der leder varmen på god og forsvarlig vis. På samme tid er materialet med til at sikre en god og ligelig fordeling af varmen.

Normalt er der forskel på den mængde af varme, som du ønsker, og derfor vil det glæde dig, at OBH 4010 varmepuden er udstyret med en regulator, der hele tiden giver dig mulighed for at regulere den mængde af varme, du ønsker. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at en varmepude kan blive meget varm, hvorfor du bør købe en varmepude, hvor du har mulighed for at regulere temperaturen.

En anden lækker detalje ved denne varmepude er, at du kan vaske den. Ofte vil du bruge varmepuden, når du sidder i din sofa, og det kan ikke undgås, at du kommer til at spilde på den. Så er det rart, at du kan putte den i vaskemaskinen og vaske den ved 30 grader. Husk blot at afmontere regulatoren, hvilket ikke er svært.

Hvis vi nu ser lidt på de ekstrafunktioner, der følger med denne varmepude fra OBH, skal du specielt lægge mærke til autoslukfunktionen og overophedningsbeskyttelsen. Autosluk er simpelthen en funktion, som sørger for, at varmepuden ikke ligger ubrugt hen og varmer, mens overophedningsfunktionen sørger for, at varmepuden ikke når en temperatur, der kan være kritisk for mekanikken og din krop.

Varmepuden fra OBH befinder sig i den billige ende af prisskalaen, men er alligevel af fin kvalitet. Du får de helt basale funktioner, og den vil egne sig godt til lindring af svage muskelsmerter.


Beurer HK48 varmepude

Beurer HK48 varmepude
Forhandler Pris Information
Wupti 412 kr. Se produkt

Så er vi nået til en model fra det tyske firma Beurer. Her får du en lækker varmepude, hvor der er kælet lidt mere for de æstetiske detaljer. Varmepuden måler 30×40 cm og passer godt til sofaen, hvor du kan bruge den til lindring af smerter i lænd eller mave. Varmepuden består af micro-fiber, som føles behageligt mod huden. I øvrigt er varmepudens tekstiler udelukkende lavet af Øko-Tex materialer, som er underlagt meget strikse krav.

Ser vi nu herefter på varmepudens egentlige funktion. Nemlig den at den er lavet til at tilføre varme, er det første, der springer i øjnene, at den har tre forskellige temperaturindstillinger. Men på samme tid er den også udstyret med evnen til på meget kort tid at opnå den ønskede valgte varme. Det betyder, at du hurtigt kan finde den rette temperatur og dermed hurtigere kan få varme de steder, hvor du trænger til det.

Varmepuden er desuden vaskbar ved 30 grader, hvilket betyder, at du har rig mulighed for at forlænge dens levetid og samtidig sørge for, at din oplevelse med varmepuden bliver ved med at være en ren og dejlig oplevelse.

Beurer HK48 har desuden en lille ekstra smart funktion, som kan sørge for, at du får en højere grad af varmetilførsel i kortere tid. Du kan tage selve varmepuden ud af betrækket. Herefter vil den særlige isolering sørge for at sende al varme i én retning, hvilket betyder, at strålingen vil blive kraftigere. Varmepudens autoslukfunktion vil i øvrigt sørge for, at den automatisk slukker efter 90 minutter. Det er en god sikkerhed at have, for det er vigtigt at passe på, når du tilfører din krop ekstra varme.

Beurers varmepude er en smule dyrere end den forrige, og den udmærker sig især ved et nøjere gennemtænkt design, hvor den i højere grad kan indgå på lige fod med andet indbo, du måtte have.


Beurer HK125 XXL varmepude

Beurer HK125 XXL varmepude
Forhandler Pris Information
Wupti 635 kr. Se produkt

Med en størrelse på 60×40 cm har Beurer med denne varmepude produceret en meget stor varmepude, som kan gøre gavn på større områder af kroppen. Det betyder, at varmepuden ikke er begrænset til brug på lænd eller mave. Nu kan du bruge den til dine ømme lægmuskler eller dække hele ryggen med varmepuden, som derefter vil løsne op for ømme muskler og andre irritationer. Den er lavet af økologisk micro-fleece, som udover at føles behageligt mod huden også er godt for miljøet.

Beurer HK125 XXL varmepuden har hele seks forskellige varmeindstillinger, hvilket er et udtryk for, at denne varmepude kan anvendes over hele kroppen. Der er nemlig forskel på, hvilken varme du skal tilføre din ryg, og den varme som dine ben kan klare. Med disse seks temperaturindstillinger er du sikker på at finde nøjagtig den, du har brug for. Desuden har varmepuden en turbofunktion, som sikrer, at du hurtigt og let får adgang til det ønskede niveau af varme. Det er meget brugervenligt.

Når du køber en varmepude, der er så stor som Beurer HK125 XXL, kommer du sikkert også til at bruge den forskellige steder på kroppen. Så er det rart, at du har mulighed for at vaske den. Og denne varmepude kan vaskes ved 30 grader, hvilket er en skånsom vask, der dog ikke desto mindre er rigeligt til at sørge for, at varmepuden forbliver ren, pæn og funktionel.

Udover muligheden for at vælge mellem seks forskellige temperaturindstillinger, der via et avanceret sensorsystem sørger for tilpas fordeling af varmen, leveres varmepuden også med et sikkerhedssystem, som sikrer, at der ikke sker skader på hverken dig eller varmepude. Blandt andet slukker varmepuden automatisk efter 90 minutter, så du ikke unødigt risikerer at sove hele natten med den tændt.

Varmepuden her egner sig godt til dig, som har brug for at kunne få tilført varme til en større del af kroppen samtidigt. Med en middelpris er der tale om et produkt, hvor pris og kvalitet fint hænger sammen.


Bosch PFP1037 varmepude

Bosch PFP1037 varmepude
Forhandler Pris Information
Wupti 226 kr. Se produkt

Bosch PFP1037 er en lidt anderledes varmepude, da du her får en af slagsen, hvor der i højere grad er lagt vægt på udtrykket. Med den stærke røde og hidsige farve signalerer varmepuden lindring og lune. Den måler 35×45 cm og falder derfor lige ned i midten af det spektrum af størrelser, som varmepuder kan erhverves i. Den har en størrelse, som passer perfekt til lænden, maven eller den ene skulder. Og med det bløde materiale, den er fremstillet af, kan du være sikker på, at den vil smyge sig om dine ømme muskler og led. Selvom den er produceret af kunststof, føles den behagelig mod kroppen.

Boschs varmepude har tre forskellige varmeindstillinger, og erfaringen viser, at det er nok til, at langt størstedelen af folk kan finde præcis den temperatur, de ønsker. Da den også er udstyret med evnen til at blive varm meget hurtigt, er der intet til hinder for, at du kan komme i gang med at pleje dig selv.

Varmepuden fra Bosch kan ikke vaskes i en vaskemaskine, men med dens overflade kan du i stedet tørre varmepuden over med en fugtig klud, når du har brugt den. På den måde kan du sikre dig, at du hele tiden har en indbydende varmepude til rådighed.

Med autoslukfunktionen, der sørger for at lukke ned for varmepuden efter cirka 90 minutter, og et dobbelt sikkerhedssystem, er du sikker på ikke at lide overlast, når du bruger varmepuden. Derudover følger der hele 2,4 meter ledning med, så du ikke får problemer med at nå et strømstik, når du sidder i din sofa. Efter du har brugt den, kan den nemt opbevares i den medfølgende pose, så du kan opbevare den sikkert.

Her får du altså en varmepude, der tilgodeser de mest fundamentale behov. Varmepuden har en god størrelse og er meget brugervenlig. Hvis du ønsker dig en udtryksfuld og stabil varmepude, bør du kigge nærmere på denne model.


Beurer HK44 varmepude

Beurer HK44 varmepude
Forhandler Pris Information
Wupti 367 kr. Se produkt

Inden varmepuden gjorde sit indtog, var varmedunken meget anvendt. Beurer har her produceret en varmepude, hvis udtryk er lig det, du fandt ved varmedunken. Det er meget lækkert med en varmepude i retrostil – specielt når den er så lækker som denne. Med et mål der hedder 50×30 cm får du her en varmepude med en god størrelse, som passer fint til alle områder på kroppen. Den er fremstillet af økologisk micro-fleece, og designet og udførelsen af varmepuden vil med sikkerhed bringe nyt liv til muskler og led.

Beurer HK44 kan indstilles til tre forskellige temperaturer. Ofte viser det sig nemlig, at du ønsker at starte blidt ud med kun svag varme. Men lidt efter lidt vænner kroppen sig til varmen, og du kan skrue en smule op. Du skal dog passe på med at overdrive varmen. En varmepude kan potentielt blive for varm, og det er vigtigt, at du hele tiden mærker efter, hvordan du har det. Udover de tre forskellige indstillinger kan Beurer HK44 også varmes hurtigt op. Det betyder, at du kan anvende den ved akutte smerter.

Nu tænker du måske på, om du kan vaske sådan en varmepude, når den blandt andet indeholder elektronik. Men det kan du. Du skal blot afmontere fjernbetjeningen, som i øvrigt har et oplyst display, så du altid kan aflæse temperaturen. Og derefter kan du med god samvittighed vaske varmepuden på 30 grader. Det betyder, at du er sikker på, at varmepuden kan bibeholde sit pæne ydre og på samme tid holdes ren.

Varmepudens sikkerhed er også i top. Både med en autoslukfunktion, som sørger for, at varmepuden slukker automatisk efter 90 minutters brug og med en overophedningsbeskyttelse, der sikrer både dig og de elektroniske kredsløb mod for megen varme.

Hvis du er på udkig efter en varmepude, som har et fantastisk retrolook og er let at betjene, skal du rette din opmærksomhed mod denne model fra Beurer. Den lever på alle måder op til de kvalitetskrav, der stilles af både forbrugere og myndigheder.


Testens vinder er…

Da vi nu har set nærmere på de forskellige varmepuder, skal vi kåre en vinder af vores store varmepude-test. Indledningsvist må det siges, at der er en fin overensstemmelse mellem pris og kvalitet, når det handler om varmepuder. Markedet domineres markant af nogle sværvægtere inden for produktion af artikler til hjemmet, og det lykkes altid for dem at producere produkter, der er værd at bruge penge på.

Selvom det kan være fristende blot at kåre den dyreste og dermed den varmepude med flest funktioner til vinder, vil det ikke i dette tilfælde være retfærdigt. Vores valg er faldet på Beurer HK44, som med en meget fornuftig sammenhæng mellem pris og kvalitet og yderligere god præstation på alle øvrige punkter, er en fortjent vinder.

Det kan godt være, at vi er en smule betaget af Beurers evne til at skabe en varmepude, der med sit udtryk netop kaster blikket bagud i tiden og fortæller os om varmepudens ophav. Men præcis denne tankegang, at der er en viden om og erkendelse af, at vor tids produkter i høj grad hænger sammen med fordums tids opfindelser, er en smuk cadeau.

Rent funktionelt er Beurers model også ganske fortrinlig. Langt de fleste mennesker kan fint klare sig med en varmepude, som har tre forskellige indstillinger. Det er langt vigtigere, at der eksempelvis er mulighed for at vaske varmepuden, og at den er udstyret med funktioner, der både forlænger dens levetid og på samme tid bruger kræfter på at højne sikkerhedsniveauet.

Alt i alt er der tale om et produkt, der på mange måder gør præcis, hvad det skal – uden at det pakkes ind i overflødige detaljer og ligegyldige finesser.

Læs også: Varmetæppe test

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here