Vin Test – De bedste rødvine, hvidvine og rosévine

0

Det danske marked byder på mange typer af vin. Det betyder også, at der findes vin til alskens formål, til alles behov og til alles smagsmæssige præferencer. Hvad det dog også betyder er, at det kan være vanskeligt at vælge den eller de rette vine, når der skal fyldes op på vinlageret. Det er dog vigtigt, at du ikke blot udvælger noget tilfældigt vin.

I stedet skal du sørge for at vælge med den største omhu, så du er garanteret på, at du ender med at foretage det helt rette valg. Det er noget, du blandt andet kan få hjælp til via denne vin test, da du bliver præsenteret for en række lækre vine, der adskiller sig fra hinanden på et væld af faktorer – og derfor finder du også den helt rette vin lige her.

Rødvin

Hvis du har besluttet dig for, at du skal have rødvin på lager derhjemme, så har du et væld af muligheder for at opnå lige netop dette. Der findes mange typer af rødvin på det danske marked, der stammer fra flere vindistrikter fra flere forskellige lande. Nedenfor finder bliver du præsenteret for en række forskellige typer af delikat og lækker rødvin.

Hvidvin

Er det i stedet hvidvin, du leder efter, så skal der naturligvis ikke være nogen tvivl om, at du i denne forbindelse også har et væld af muligheder. Hvidvin kan tjene mange formål, da det passer til et væld af madretter, men også til et glas på terrassen i sommervejret. Nedenfor finder du en række gode hvidvine, der med garanti også er noget for dig.

Rosévin

Rosévin er en oplagt vin til dine sommerdage og -aftener, hvorfor det også er en type af vin, der oftest forbindes med sommer. Dog skal det understreges, at rosévin ligeledes er velegnet til forskellige typer af madretter. Uanset hvad, så finder du en række gode eksempler på lækker rosévin nedenfor, hvor du med garanti også finder en god flaske.

Rødvin: Villa des Grès – Côtes du Rhône, Rhône, Frankrig

Rødvin: Villa des Grès – Côtes du Rhône, Rhône, Frankrig
Forhandler Pris Information
jysk vin 64.95 kr. Se produkt

Villa des Gres kan bryste sig af, at være en både lækker og delikat rødvin. Det er en meget madvenlig Côtes du Rhône, der er tro mod sin oprindelse. Det er en vin, der byder på en meget dyb mørkerød farve, som bliver efterfulgt af en intensiv duft. Denne duft byder blandt andet på spor af både hindbær, lakrids, franske urter og rødt kød.

Smagen byder på en særlig dybde og intensitet, men dog uden, at der er gået kompromis med den saftige og elegante stil, der typisk præger Côtes du Rhône. Eftersmagen kan bedst betragtes som værende middellang med fine saftige tanniner. Dette er med til at gøre den både harmonisk og afbalanceret. En imponerende Rhône-vin til en sober pris.


Rødvin: Montepulciano d'Abruzzo – Cantina Zaccagnini , Abruzzo, Italien

Rødvin: Montepulciano d'Abruzzo – Cantina Zaccagnini , Abruzzo, Italien

Her er der tale om en vin med en intens, mørkerød farve. Den byder på en meget karakteristisk duft, der blandt andet byder på spor af lakridsrødder, mens du også vil opleve både sorte bær med et kirsebæragtigt strejf – en meget unik duft, der har høstet megen anerkendelse, hvilket naturligvis også gør sig gældende for smagen af den italienske vin.

Smagen fylder rigtig godt i munden. Den har en pæn krop, der er velafbalanceret med et mindre snert fra egefadene. Dette er med til at give Montepulciano-vinen fra Cantina Zaccagnini, der dyrkes i Abruzzo en vaniljeagtig fornemmelse. Det er en vin, der kan bruges til alt lige fra delikate grillretter til en god pastaret.


Hvidvin: Pinot Gris Tradition – Vins Sipp Mack, Alsace, Frankrig

Hvidvin: Pinot Gris Tradition – Vins Sipp Mack, Alsace, Frankrig
Forhandler Pris Information
jysk vin 89.95 kr. Se produkt

Leder du efter en både kraftig, rund og velafbalanceret hvidvin, der oven i købet kan bryste sig af en let røget aroma, så bør du bestemt se nærmere på Pinot Gris Tradition. Du vil opleve, at der er tale om en hvidvin, der i munden er læskende med en smule fedme og samtidigt også et let sødligt strejf, der karakteriserer Pinot Gris-druen.

Pinot Gris Tradition fra Vins Sipp Mack, der dyrkes i Alsace, Frankrig har en relativt lang eftersmag. Det er desuden en vin, der er i perfekt balance mellem syre, fedme og sødme. Derfor er den også ideel til f.eks. til alt lige fra laks til svampe – men også til varme sommeraftener, hvor du ønsker at forkæle smagsløgene med et koldt glas hvidvin.


Hvidvin: Map Maker Sauvignon Blanc – Staete Landt, Marlborough, New Zealand

Hvidvin: Map Maker Sauvignon Blanc – Staete Landt, Marlborough, New Zealand
Forhandler Pris Information
jysk vin 89.95 kr. Se produkt

Map Maker Sauvignon Blanc stammer fra State Landt (hvis fulde navn er Staete Landt Vineyards), der er et fremadstormende vinfirma, der stammer fra New Zealand og står bag førsteklassesvine. Der er tale om et perfekt eksempel på en klassisk Marlborough Sauvignon Blanc – både smags- og udseendemæssigt.

Vinen kan bryste sig af en intens aromatisk duft, der blandt andet byder på strejf af passionsfrugt, nyslået hø og citrusfrugter. Smagen er derimod baseret på både frugter, solbær og hyldeblomster, der ligeledes er med til at give denne vin en tør, sprød og ren finish, der også er med til at give en rigtig fornem balance.


Vælg altid vin efter behov

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at det kan virke vanskeligt at skulle vælge den rette vin. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge med den største omhu, når du står overfor at købe vin, da det handler om at vælge en vin, der harmonerer med det behov, du søger dækket af lige netop dén flaske vin, du har i sinde at investere i.

Vin kan bruges i rigtig mange forskellige sammenhænge. Det kan sagtens tænkes, at du blot ønsker at nyde et koldt glas vin på terrassen på en varm sommerdag, men du kan samtidig også finde en god rødvin, der egner sig godt til flere typer af madretter – hvad end der er tale om bøffer direkte fra gasgrillen eller derimod en delikat pastaret.

I denne forbindelse skal det desuden også understreges, at et knap så velovervejet glas vin kan ødelægge din madret, hvorfor det er essentielt, at du matcher valget af vin med dit behov. Du er selvfølgelig garanteret, at du har bedre forudsætninger for at vælge den rette type af vin, hvis du sørger for at vælge med den største omhu.

Vin handler i høj grad om præferencer

På trods af, at der findes mange vinanmeldere og score-systemer for vin på verdensplan, så skal der naturligvis ikke herske nogen tvivl om, at vin i høj grad handler om egne præferencer. Derfor vil du også opleve, at din mening om en god vin ikke nødvendigvis er ens med, hvad de mange professionelle vinanmeldere synes og giver udtryk for.

Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at danne dig en idé om hvad, du reelt set har af præferencer, når det kommer til vin – og det er naturligvis noget, du bør gøre i forhold til både rødvin, hvidvin, rosévin såvel som andre former for vin, så du har en god forståelse for hvad, du skal være på jagt efter, hvis du skal købe nyt vin til lageret.

Det er dog også noget, der er ensbetydende med, at det kan virke vanskeligt for dig at vælge den rette type af vin, hvis ikke du har prøvesmagt flere forskellige typer af vin. Med tiden vil du smage på flere forskellige typer af vin, hvilket også betyder, at du dermed vil danne dig en forståelse for hvad, du reelt set foretrækker og har af præferencer.

Leder du efter vin til mad eller fornøjelse?

Som nævnt tidligere, så er det meget vigtigt, at du har fokus på at købe vin, der rent faktisk passer sammen med dét eller de behov, du søger dækket af det vin, du har intentioner om at investere i. Der findes rigtig mange typer af vin på det danske marked, men nogle af disse egner sig bedst som værende til fornøjelse, mens andre er rigtig gode til mad.

Derfor er det også oplagt, at du sørger for at skille fårene fra bukkene i forhold til, at skulle være på jagt efter en god vin, der kan bruges sammen med dine grillede bøffer eller du derimod leder efter en god terrassevin, der kan nydes i glasset, når du sidder på terrassen og nyder den danske sommer – enten på egen hånd eller sammen med andre.

Hvis du leder efter vin, der kan serveres sammen med mad, så er det vigtigt, at du sørger for at vælge med fokus på, at vælge den rette type af vin. Det er f.eks. sjældent, at du vil opleve, at det er en god succes, at der serveres en sød hvidvin i form af f.eks. en Riesling til en grillet entrecote, mens en tung rødvin ikke er den bedste aperitifvin.

Heldigvis forholder det sig således, at du ofte har mulighed for at finde professionel og kyndig vejledning hos både fysiske butikker og netbutikker, hvis du leder efter vin til en bestemt madret eller hvis du derimod leder efter en vin, der kan betragtes som værende en rigtig god all-round-vin, der kan bruges i flere forskellige sammenhænge.

Dyr vin er ikke nødvendigvis bedre vin

Du har med garanti hørt om, at kvalitet og pris hænger det sammen. Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke nødvendigvis er noget, der er ensbetydende med, at de forskellige dyre vine er bedre end dem, der kan findes i et mere sobert prisleje – der findes nemlig mange vine, der kan købes til en rigtig god pris, som er særdeles gode.

Ovenstående er dog ikke ensbetydende med, at du ikke skal være villig til at betale for en dyr vin. Oftest er de dyrere vine nemlig også bedre, men i en sådan forbindelse kan du holde øje med diverse anmeldere og score-systemer som f.eks. Robert Parker. På denne måde kan du danne dig et overblik over, hvorvidt der er tale om en god vin eller ej.

Dog er det ikke nogen regel eller et fast faktum, at god vin også er dyr vin. Som de forskellige vine i denne vin test beviser, så er der også mulighed for at finde et utal af lækre vine, der ikke koster dig synderligt meget pr. flaske – og slet ikke hvis, du vælger at købe disse vine i et større omfang, eftersom du dermed vil kunne opnå en mængderabat.

Hvis du har en særlig interesse og passion for vin, så bør der ikke være nogen tvivl om, at du med garanti også er villig til at betale hvad, det koster, hvis du står overfor at kunne købe en lækker flaske vin. Der er f.eks. mange, der vælger at opbevare dyre vine til særlige begivenheder, hvor der enten kommer gæster på besøg eller hvor noget skal fejres.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here