Vippebræt Test – De bedste balancebræt

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Et vippebræt er tilegnet dig, som leder efter et træningsredskab til effektiv balancetræning. Foruden at træne din balance kan du også forebygge skader, men det er ikke alt. Der er nemlig også mange andre gode grunde til at købe dette redskab, hvilket du kan læse alt om i denne test om vippebrætter til hjemmet.

Vil du gerne holde din form og balance ved lige, men har du ikke tid til at besøge træningscentret flere gange om ugen, så kan du med god grund købe et vippebræt. Du kan nemlig sagtens bruge dette redskab derhjemme, uanset om du råder over en større eller mindre bolig.

Der kan være forskellige logiske grunde til, at din balance ikke er så god som ønsket, men det er vigtigt at pointere, at man altid kan gøre noget for at forbedre ens balanceevne. Det første du bør gøre er at købe et vippebræt, ligesom du bør hyre en fysioterapeut til at guide og motivere dig.

Anbefalinger: De bedst bedømte vippebrætter

Det populære vippebræt – eller også kendt som et balancebræt – forhandles i mange butikker og på webshops. Besøger du en fysisk forretning, kan du få lov til at røre og måske prøve de forskellige produkter. Det er selvfølgelig en attraktiv mulighed, men det er mindst lige så attraktivt at vælge et vippebræt fra vores test. Vi har nemlig brugt mange ressourcer på at teste en lang række produkter til balancetræning.

Selvom der er tale om en vippebræt test, tillader vi os at komme med anbefalinger til både vippebrætter, balancepuder og balancebolde – alle sammen nyttige produkter til balancetræning.

Abilica BigBalance vippebræt

Test af Abilica BigBalance vippebræt
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Apuls 368,00 368,00 Læs mere

Abilica BigBalance er et topmoderne vippebræt, som er henvendt til både private og erhverv. Der er ikke tale om et traditionelt vippebræt, men det kan alligevel godt betale sig at læse produktbeskrivelsen, da produktet byder på mange kvaliteter.

Moderne, skridsikkert og fleksibelt vippebræt

Abilica BigBalance er dét vippebræt, du skal bestille, hvis du ønsker et godt redskab til din hjemmetræning. Vippebrættet – eller bolden om du vil – kan benyttes til at træne en lang række muskler. Den er ikke mindst egnet til træning af ben, core og arme. Den ydre diameter på balancebolden er 45 cm.

Sværhedsgraden afhænger af, hvor meget luft du pumper i bolden. Du kan dermed selv op- og nedjustere sværhedsgraden efter behov. Bestiller du dette vippebræt, får du både træningsprogram og pumpe med i prisen, så du behøver faktisk ikke at købe andet udstyr. Vippebrættet kan desuden bryste sig af en skridsikker overflade og et flot design.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Abilica
 • Form: Rund
 • Type: Balancepude / balancebold

Wobblesmart vippebræt

Test af Wobblesmart vippebræt
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Apuls 397,00 397,00 Læs mere

Wobblesmart er eftersigende verdens førende inden for udvikling af vippebrætter til balancetræning, hvorfor det er hensigtsmæssigt at kende til virksomheden og dens produkter. Det er fordelagtigt for dig at kende til dette produkt, da det er et af testens bedste.

Justerbart, solidt og praktisk vippebræt

Wobblesmart skiller sig ud fra mængden ved at præsentere forbrugerne for et justerbart vippebræt. Du kan takket være de mange justeringsmuligheder tilpasse din træning, så træningen kommer til at matche dine personlige behov. Det er med til at sikre et optimalt udbytte. Har du brug for at få klarlagt dine træningsbehov, bør du alliere dig med en fagperson.

Det udvalgte vippebræt kan justeres i hele seks forskellige niveauer. Du justerer vippebrættet via justeringsklodsen på undersiden af balancebrættet. Således kan du nemt hæve eller sænke sværhedsgraden, hvis du enten har det for let eller for hårdt. Justeringsdelen tager ikke meget mere end 5-15 sekunder. Producenten skal også have ros for at skabe et solidt og skridsikkert vippebræt, som er fremstillet af sunde materialer.

Produktet er udviklet i samarbejde med en række anerkendte fysioterapeuter, som har taget højde for selv de mindste detaljer. Du skal altså slet ikke være i tvivl om, hvorvidt du får leveret et veludviklet vippebræt.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Wobblesmart
 • Form: Flad
 • Type: Vippebræt (traditionelt)

TOGU Balanza vippebræt

Test af TOGU Balanza vippebræt
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Apuls 1.229,00 1.229,00 Læs mere

TOGU Balanza ligner ikke testens øvrige vippebrætter og er tilmed dyrere end de fleste andre bræt, så du er helt sikkert interesseret i at vide, om det er pengene værd. Selvom prisen er høj, bør du overveje, om det ikke kunne være det ideelle redskab til din træning.

Aflangt, slidstærkt og brugervenligt vippebræt

TOGU Balanza koster en del mere end det gennemsnitlige vippebræt, så hvad får du for pengene? Du får et stabilt og brugervenligt vippebræt, som kan klare helt op til 150 kg. belastning. Vippebrættet kan dermed bruges af stort set alle mennesker. Det bør være tydeligt for enhver, at producenten bestemt ikke har valgt at gå på kompromis med kvaliteten.

Produktets vippeanordning består af en luftpude, som let kan reguleres ved brug af den medfølgende pumpe. Det omtalte vippebræt er aflangt og måler 55 x 35 x 7 cm. TOGU slår sig ikke på at være billigst, men producenten garanterer til gengæld, at du kun modtager kvalitetsprodukter, som er blevet gennemtestede.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: TOGU
 • Form: Flad
 • Type: Vippebræt (traditionelt)

BOSU Commercial Balance Trainer vippebræt

Test af BOSU Commercial Balance Trainer vippebræt
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Apuls 1.366,00 1.366,00 Læs mere

BOSU Commercial Balance Trainer er testens dyreste vippebræt, men det bør ikke afholde dig fra at købe det, hvis du er kvalitetsbevidst og er indforstået med, at kvalitet koster penge. Før du beslutter dig, bør du læse om, hvad der er værd at vide om vippebrættet fra BOSU.

Holdbart, kvalitetstestet og rengøringsvenligt vippebræt

BOSU er skaberen af dette vippebræt, som lever op til selv de strengeste kvalitetskrav. Det er i hvert fald sjældent, at man vil opleve et produkt, som byder på lige så god kvalitet og holdbarhed som dette. Brættet / bolden kan klare op til 300lb – svarerende til 136 kg. – belastning. Der skal med andre ord meget til at sætte dette vippebræt ud af kurs. Den høje slidstyrke er et stort plus, men du skal også vide, at vippebrættet har en skridsikker overflade.

BOSU Commercial Balance Trainer måler 25,4 x 67,3 x 63,5 cm. og vejer 7,7 kg. Vi har altså at gøre med et større vippebræt, som optager en smule gulvplads i dit hjemmefitness. Køber du produktet, får du leveret selve vippebrættet sammen med en pumpe og en manual. Skulle du sidenhen have spørgsmål, kan du kontakte forhandleren.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: BOSU
 • Form: Rund
 • Type: Balancepude / balancebold

Hvordan træner jeg på et vippebræt?

Når du køber nye træningsredskaber til dit hjemmefitness, skal du som regel bruge lang tid på at sætte dig ind i, hvilke øvelser der findes, og hvordan du udfører de forskellige øvelser. Det slipper du heldigvis for at bruge tid på, når du køber et vippebræt. Det er nemlig ualmindeligt nemt at træne på et vippebræt.

Stil dig op på vippebrættet med parallelle fødder og hold så balancen så længe som overhovedet muligt. Føler du ikke, at det er udfordrende nok, kan du prøve at flytte fødderne lidt tættere på hinanden.

Selvom det som udgangspunkt er nemt at træne på et vippebræt, så skal vi huske at nævne, at der faktisk findes en håndfuld forskellige øvelser. Nedenfor omtaler vi nogle af de mest almindelige øvelser:

One leg pistols

Placer den ene fod på vippebrættet -> Læn overkroppen fremover, mens du det tager andet ben bagud (skift ben og gentag)

Jump on it

Stil dig 15-25 cm. fra dit vippebræt -> Hop og land med begge fødder på brættet -> Forsøg at stå stille så hurtigt som muligt (gentag)

Jorden rundt

Placer begge fødder på vippebrættet -> Vip forover i et roligt og kontrolleret tempo -> Drej til siden, når brættet er ved at røre gulvet (gentag)

Uanset hvilken øvelse du kaster dig ud i, så er din opgave at holde balancen i så lang tid som muligt uden at røre jorden. Jo længere tid du kan stå på balancebrættet, desto bedre er din balance. I starten kan du måske kun holde balancen i 10 sekunder, men hvis du øver dig nok, vil du på sigt kunne forbedre din balanceevne markant.

Hvilke fordele er der ved et vippebræt?

Du bør selvsagt kun købe et vippebræt, hvis du rent faktisk tror, at du vil få gavn af det. Såfremt du ikke mener, at du har brug for at forbedre din balanceevne, kan du lige så godt spare pengene.

Vil du gerne kende til fordelene, før du evt. køber et vippebræt, bør du rette dit blik mod nedenstående liste over væsentlige fordele:

Det perfekte redskab til balancetræning

Du finder med garanti ikke et redskab, som er mere egnet til balancetræning end et vippebræt. Selvom du kan træne andet end din balanceevne med dette redskab, ændrer det ikke på, at det oprindeligt er blevet udviklet til balancetræning. Dermed ikke sagt, at du ikke kan leve foruden et vippebræt, men det er uden tvivl et nyttigt redskab.

Pladsbesparende og transportbart

Der findes heller ikke mange træningsredskaber, som fylder så lidt som et vippebræt. Du skal dog være opmærksom på, at balancepuder og balancebolde fylder mere og derfor er mindre transportbare. Tag dit vippebræt med dig på farten, hvis du besøger et dansk sommerhus eller skal på ferie i udlandet. Du kan med et vippebræt træne din balance uanset tid og sted.

Set med økonomiske briller er det favorabelt at købe et vippebræt, fordi det sammenlignet med relaterede redskaber er billigt. De billigste vippebræt koster under hundrede kroner, så du kan ikke bruge din økonomi som undskyldning for ikke at købe et vippebræt. Det er vores indtryk, at de bedste vippebrætter befinder sig prisklassen 400-1.500 kr.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here