Vitaminpiller Test – Vitaminpiller til børn og voksne

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Der bliver solgt mange tons vitaminpiller på det danske marked hvert år, men har du i realiteten brug for ekstra tilskud af vitamin? Det er et af de spørgsmål, du skal forsøge at finde svar på ved at kigge på dine kostvaner.

Hvis du allerede er overbevist om, at vitaminpiller gavner dig og din krop, så kan du forsøge at finde de bedste vitaminpiller. Vitaminpiller fås i mange forskellige former, smagsvarianter og farver, hvorfor det kan være udfordrende at vælge én variant.

Vi har testet mange forskellige vitaminpiller med henblik på at finde frem til de bedste af slagsen. I den anledning har vi udvalgt en håndfuld forskellige vitaminpiller, som vi anbefaler dig at læse mere om. Du vil på denne side også finde svar på, hvordan og hvorledes du skal indtage vitaminpiller i din dagligdag.

Stor test: Her er de bedste vitaminpiller

Vitaminpiller test – en af de største og nyeste af slagsen. Efterspørgslen på vitaminpiller er stødt stigende, hvorfor det har givet god mening at teste nogle af de mange produkter på markedet. Hvis de bedste vitaminpiller er noteret på din ønskeliste, så skal du selvfølgelig ikke nøjes med de næstbedste piller. Vi giver dig en kort introduktion til dem, som vi synes bedst om – på baggrund af en lang række væsentlige faktorer.

Biosym Omnimin Pure vitaminpiller (360 stk.)

Test af Biosym Omnimin Pure vitaminpiller (360 stk.)

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Biosym Omnimin Pure er de bedste vitaminpiller på det danske marked ifølge vores test. Sætter du pris på at købe stort ind, så kan du glæde dig over, at bøtten indeholder 360 piller. Du får her en gylden mulighed for at købe et kvalitetspræparat, der er registreret hos lægemiddelstyrelsen. Endvidere skal du være opmærksom på, at stykprisen befinder sig i den helt lave prisende.

Storsælgende vitaminpiller med sundhedsfremmende egenskaber

Biosym Omnimin Pure hører til blandt de bedst sælgende vitaminpiller på markedet. Hvis du kender til dette produkt, så ved du måske allerede, at det er det multipræparat, der indeholder flest mineraler. De populære vitaminpiller kommer også med mange andre sundhedsfremmende egenskaber, som du fortjener at stifte bekendtskab med.

Dette multipræparat indeholder en verden af forskellige vitaminer, mineraler og sporstoffer. Ydermere er der et mindre indhold af calcium og silicium, som er vigtigt for knoglerne. De testvindende vitaminpiller er allergivenlige, da de hverken indeholder sukker, gluten, gær eller tilsætningsstoffer. Slutteligt skal det nævnes, at pillerne er nemme at sluge.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Biosyn
 • Antal piller / tabletter: 360 stk.
 • Dosering: 2 tabletter / dagligt

ReconPharma C vitaminpiller (60 stk.)

Test af ReconPharma C vitaminpiller (60 stk.)

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

ReconPharma C er en hård konkurrent til de mange øvrige vitaminpiller på markedet. Du er sikret vitaminpiller af højeste kvalitet, hvis du vælger at sætte din lid til denne variant. ReconPharma er en dansk virksomhed, som blev etableret for få år siden. Producenten har specialiseret sig i udvikling af kosttilskud.

Populære vitaminpiller fra dansk producent

ReconPharma C er som bekendt blevet udviklet og fremstillet af en dansk producent, som vægter kvalitet højere end noget andet. Vitaminpillerne er en sammensætning af vitaminer og mineraler, hvortil der er tilsat gojibær og co-enzym Q10. Du kan fremadrettet starte dagen godt ud ved at indtage en pille. Det anbefales at tage pillen om morgenen i forbindelse med et måltid.

ReconPharma C bidrager positivt på mange forskellige parametre. Du vil f.eks. kunne mindske træthed og udmattelse, ligesom du kan beskytte cellerne mod stress. Ydermere kan du købe vitaminpiller fra ReconPharma med ualmindelig god samvittighed. Hver gang du køber kosttilskud fra den danske producent, støtter du automatisk de danske veteraner. Det bør du betragte som en win-win situation.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: ReconPharma
 • Antal piller / tabletter: 60 stk.
 • Dosering: 1 tablet / dagligt

Livol Multi Total Voksen vitaminpiller (200 stk.)

Test af Livol Multi Total Voksen vitaminpiller (200 stk.)

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Livol Multi Total Voksen er vitaminpiller, der er tilegnet voksne. Livol Multi Total findes dog også i andre varianter – til henholdsvis børn, gravide og ældre. Selvom der er hård konkurrence, så er disse vitaminpiller alligevel nogle af de bedste, når man tager alle de vigtigste faktorer i betragtning.

Anmelderroste vitaminpiller med et glimrende næringsindhold

Varianten er i årevis blevet rost af både anmeldere og brugere fra hele verden. Du kan også få fingrene i de fantastiske vitaminpiller, som har et glimrende næringsindhold. Indtager du disse vitaminpiller, så kan du være sikker på at få de vitaminer og mineraler, du har brug for.

Vitaminpillerne er henvendt til dig, der ønsker at vedligeholde dit immunforsvar, knogler, muskler og tænder, så du kan føle dig sund og rask i mange år endnu. Du skal ifølge anvisningen indtage en tablet dagligt, hvilket gerne skal ske om morgenen. Livol er også kendt som ”hele familiens vitaminpille”. Hvis du foretrækker dansk kvalitet, så vil de omtalte vitaminpiller med sikkerhed falde i din smag.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Livol
 • Antal piller / tabletter: 200 stk.
 • Dosering: 1 tablet / dagligt

Longo Vital Classic (240 stk.)

Test af Longo Vital Classic (240 stk.)

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Longo Vital er et mærke, du skal kende til, hvis du gerne vil købe nogle af de bedste vitaminpiller. Longo Vital har i årevis været et af danskernes foretrukne vitaminmærker. Den danske producent har stor succes med at udvikle mange forskellige former for kosttilskud – ikke mindst vitaminpiller. Samtlige produkter er udviklet specielt til at dække dine personlige behov.

Billige vitaminpiller med de vigtigste vitaminer og lægeurter

Longo Vital Classic er et godt eksempel på, at man sagtens kan købe billige vitaminpiller uden at gå på kompromis med kvaliteten. Denne variant er spækket med de vigtigste vitaminer og seks styrkende lægeurter. Du får altså mere end blot en vitaminpille, når du køber dette produkt, som er et af landets mest veldokumenterede kosttilskud.

De seks repræsenterede urter består af røllike, rosmarin, hvidtjørn, græskarkerner, paprika og pebermynteblad. Longo Vital Classic kan indtages af både børn og voksne – dog kun større børn fra 11 år og opefter. Hvis du har et ønske om at forbedre dit immunforsvar, så vil du kunne få glæde af disse vitaminpiller. Pillerne er i øvrigt små og dermed nemme at sluge.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Longo Vital
 • Antal piller / tabletter: 240 stk.
 • Dosering: 3 tabletter / dagligt

Vitaminpiller – Hvem har brug for dem?

Du skal forsøge at spise sundt og varieret, så du kan dække din krops behov for næringsstoffer som vitaminer og mineraler på en naturlig måde. Hvis du fornemmer, at du ikke får dækket din krops behov for vitaminer og mineraler, så kan du vælge at supplere med vitaminpiller. Det er ikke alle mennesker, der har brug for at indtage vitaminpiller, men måske har du?

Der er nogle mennesker, der kan have et særligt stort behov for ekstra tilskud af vitaminer. Formår du ikke at spise sundt og varieret i din dagligdag, så kan du ikke kompensere for dine dårlige kostvaner alene ved at indtage vitaminpiller. Vitaminpiller bør udelukkende bruges som kosttilskud, da vitaminpiller ikke kan erstatte sund og varieret kost.

Det er vigtigt, at du indtager rigeligt vitamin i din dagligdag, hvis du kan nikke genkendende til blot ét af nedenstående udfald:

 • Du spiser for lidt
 • Du får ikke nok sollys
 • Du er allergiker (f.eks. mælkeallergiker)
 • Du lider af jernmangel
 • Du har et svækket immunforsvar

I dag er der rigtig mange danskere – både børn, voksne og ældre – som indtager vitaminpiller på daglig basis. Du kan hoppe med på bølgen, hvis du tror på, at et ekstra skud vitamin kan gøre noget godt for din krop og dit helbred.

Dyre vitaminpiller er ikke nødvendigvis de bedste

Du skal købe vitaminpiller og ønsker at købe de bedste, men kan du så blot nøjes med at vælge de dyreste i butikken? Det kan du selvfølgelig vælge at gøre, men det er ikke sikkert, at du vil få fat i de bedste. Det er vigtigt at forstå, at der ikke er den store forskel på vitaminpiller, selvom de mange producenter forsøger at skille sig ud.

Såfremt du køber vitaminpiller fra en dansk forhandler, så kan du forvente, at vitaminpillerne er kontrollet og dermed overholder de samme kvalitetskrav. Det er endnu ikke blevet videnskabeligt bevist, at de dyrere vitaminpiller skulle være bedre end de billigere. Du vil dog typisk opleve, at de dyrere vitaminpiller har et højere vitaminindhold. Spørgsmålet er så blot, om du har brug for de ekstra vitaminer?

Ovenstående er værd at have i baghovedet, når du skal købe vitaminpiller, da der ikke er nogen grund til, at du brænder flere penge af end højst nødvendigt. Du kan selv prøve at sammenligne vitaminpiller fra forskellige prisklasser.

Se også vores fiskeolie test

Hvornår skal jeg indtage vitaminpiller? Og hvor mange?

Du bliver som hovedregel anbefalet at indtage 1-3 vitaminpiller dagligt – afhængig af variant og størrelse. Det mest hensigtsmæssige vil være at indtage vitaminpillen sammen med et måltid. Det er nemlig med til at sikre optagelse af vitaminer og mineraler.

Hvornår på dagen, du skal indtage din vitaminpille, afhænger af, hvad der er noteret i anvisningen. Det er mest almindeligt, at man indtager en vitaminpille om morgenen, når man spiser morgenmad. Hvis du bliver anbefalet at indtage tre piller om dagen, så kan du gøre det morgen, middag og aften.

Du skal være opmærksom på, at det kan være skadeligt at indtage for mange vitaminpiller, hvorfor du altid skal respektere de pågældende anvisninger. Selvom de færreste er klar over det, så kan det være skadeligt at indtage store doser vitaminer og mineraler. Gravide kvinder og mindre børn kan blive ekstra hårdt påvirket af en overdosis.

Opsummering

 • 1-3 piller dagligt (læs anvisningen)
 • Indtagelse i forbindelse med et måltid
 • Morgen (eventuelt også middag og aften)

Fem gode tips til at finde de rigtige vitaminpiller

Hvis du besøger et apotek eller en anden forhandler, vil du erfare, at udvalget af vitaminpiller er meget stort. Selvom det kan virke uoverskueligt, så skal du finde de vitaminpiller, der lever op til dine krav og ønsker. Nedenfor får du fem gode tips omhandlende valg af vitaminpiller:

1. Vær opmærksom på næringsindholdet

Det er aldrig en god idé at begynde at indtage vitaminpiller, før du har undersøgt, hvad vitaminpillerne indeholder. Det er naturligvis næringsindholdet, du skal være opmærksom på, da det spiller en stor rolle i forhold til virkningen. Du skal være ekstra opmærksom på næringsindholdet, hvis du er allergiker og dermed ikke kan tåle visse fødevarer.

2. Find flere varianter og sammenlign

Besøger du en forhandler af vitaminpiller, så bør du finde flere forskellige varianter, så du har noget at sammenligne med. Du kan bl.a. sammenligne vitaminpiller på faktorer som pris, smag, størrelse og meget mere. Du vil løbende kunne udelukke mange af varianterne, så du til sidst vil stå tilbage med den ideelle variant.

3.Læs bedømmelser fra tidligere kunder

Handler du på nettet, så kan du læse bedømmelser fra tidligere kunder. Danske forbrugere er generelt glade for at bedømme vitaminpiller, hvilket du kan drage nytte af. Du vil i hvert fald få en nogenlunde idé om, hvilke vitaminpiller der er pengene værd, og hvilke der ikke er.

4. Spørg, spørg, spørg

Hvis du vælger en professionel forhandler af vitaminpiller, så kan du altid bede om rådgivning. Det er helt normalt, at du står med en håndfuld ubesvarede spørgsmål, som du kun finder svar på ved at spørge. Du kan f.eks. spørge ind til dosis, indtagelsestidspunkt, virkning, bivirkninger og meget mere.

5. Køb stort ind og spar penge

Du kan sagtens købe billige vitaminpiller uden at gå på kompromis med kvaliteten. Vil du spare mange penge, så skal du købe stort ind, da du ofte kan få mængderabat på vitaminpiller. Det er altid stykprisen, du skal tage højde for, når du skal sammenligne priser på vitaminpiller.

Gode grunde til at indtage vitaminpiller hver dag

Hvis du indtager vitaminpiller – eller endnu bedre multivitaminpiller – så kan du gøre noget godt for dit helbred. Der er rigtig mange gode grunde til at indtage vitaminpiller på daglig basis, hvilket du skal vide lidt om. De mange vitaminer byder på forskellige former for sundhedsfremmende egenskaber. Vi finder det bl.a. relevant at fremhæve følgende:

 • Bidrager positivt til vækst og appetit (A-vitamin)
 • Bidrager positivt til fordøjelse, nervesystem og muskler (B1-vitamin)
 • Bidrager positivt til hår og negle (B2-vitamin)
 • Forebygger hud- og nerveproblemer (B6-vitamin)
 • Modvirker træthed og udmattelse (B12-vitamin)
 • Beskytter mod bakterier og virus / immunforsvar (C-vitamin)
 • Bidrager positivt til kroppens omsætning af kalk (D-vitamin)
 • Mindsker cellernes forældelsesproces (E-vitamin)
 • Skal du have glæde af nogle af de mange fordele, så skal du købe vitaminpiller allerede i dag. Derudover skal du fortsat sørge for at spise sundt og varieret.

  Husk at læse om vitaminpiller egentlig er noget for dig: https://www.dr.dk/nyheder/indland/forsker-de-fleste-er-vitaminpiller-spild-af-penge

  EFTERLAD ET SVAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here