Wi-Fi forstærker Test – Øg rækkevidden af trådløst internet

0

Der findes flere muligheder hvis, du mener, at din Wi-Fi-forbindelse skal forbedres. Du kan vælge at opsætte et nyt access-point, du kan købe en stærkere router eller du kan derimod vælge at investere i en såkaldt Wi-Fi Extender. Sidstnævnte er en nem løsning hvis blot, du har et ønske om, at kunne forstærke signalet fra din nuværende router.

Hvis det er en overvejelse, du har gjort dig, så skal det dog gøres klart, at der findes mange modeller på det danske marked. Disse adskiller sig på baggrund af flere forskellige punkter. Derfor er det også særdeles vigtigt, at du sørger for at have fokus på at finde en Wi-Fi Forstærker, der harmonerer med de krav og behov, du har i denne forbindelse.

Mener du, at det er vanskeligt at finde hoved og hale i det store marked, der hurtigt kommer til at virke som en sand jungle, så er det en oplagt idé, at du bruger denne Wi-Fi Forstærker Test til at dirigere dig i den rigtig retning. Nedenfor finder du en række modeller, der kan bryste sig af, at være blandt de bedste Wi-Fi Extenders på markedet.

Linksys RE3000 Wi-Fi Range Extender

Test af Linksys RE3000 Wi-Fi Range Extender
ForhandlerPrisInformation
Wupti265,00 DKK Se produkt

Den første Wi-Fi Extender, du bliver præsenteret for i denne test er fra Linksys. Mere specifikt, så er der tale om deres RE3000 Wi-Fi Range Extender, der kan bryste sig af, at være i stand til at udvide rækevidden på din Wi-Fi-forbindelse, der kommer fra den eller de routere, du allerede har valgt at montere i dit hjem, så du dermed undgår døde zoner.

Med denne enhed er du nemlig garanteret, at du får et både stærkere og mere ensartet signal i hele dit hjem. Derfor er det også slut med de såkaldte døde zoner, hvis du monterer og opsætter en RE3000 Wi-Fi Range Extender fra Linksys i din bolig. Den fungerer ikke blot særdeles godt, men samtidig kan den også bryste sig af, at være relativt billig.

Kommer med Fast Ethernet-porte

Linksys RE3000 Wi-Fi Range Extender bliver leveret med en række Fast Ethernet-porte, der naturligvis kan bruges til at tilslutte diverse former for digitale enheder ved hjælp af et såkaldt Ethernet-kabel, hvilket naturligvis er noget, der er med til at give en højere forbindelseshastighed, så du f.eks. kan være helt sikker på, at du kan streame film, spil o.lign.

Det er desuden særdeles nemt for dig at opsætte denne model, da du blot skal tilslutte den direkte til en stikkontakt, mens den anden enhed skal tilsluttes i en stikkontakt og din router, hvilke også er ensbetydende med, at alle digitale enheder i hjemmet er online og altid er opkoblet til nettet, hvilket gør sig gældende uanset deres placering i hjemmet.

De vigtigste specifikationer

 • Model: RE3000W.
 • LAN-porte: 1.
 • LAN-hastighed: 10/100 Mbit.
 • Trådløst netværk: 802.11b/g/n.
 • Mål (B x H x D): 92 mm. x 125 mm. x 33 mm.

Netgear EX6150 Wi-Fi Range Extender

Test af Netgear EX6150 Wi-Fi Range Extender
ForhandlerPrisInformation
Wupti558,00 DKK Se produkt

Med Netgear EX6150 Wi-Fi Range Extender får du naturligvis også muligheden for at opnå en bedre rækkevidde for hele dit netværk, så du dermed kan være sikker på, at du ikke længere skal være bange for, at der kommer til at opstå såkaldte døde områder hvor, det ikke er muligt for din nuværende netværksforbindelse at ramme rundt om i boligen.

Vælger du at investere i denne model, så får du samtidig en såkaldt Wi-Fi Extender, der kan bryste sig af, at være i stand til at forøge rækkevidden for din nuværende forbindelse med AC Dual Band. Derfor kan den også optimere din performance og levere en forbindelse, der lyder på op til 1200 Mbps, hvilket bestemt er mere end nok for de fleste.

Virker med langt de fleste routere

Det skal naturligvis også gøres klart, at denne model kan bruges sammen med langt de fleste routere, du kan finde på det danske marked. Derfor er der naturligvis også rigtig gode forudsætninger for, at du kan bruge Netgear EX6150 Wi-Fi Range Extender sammen med netop dén router, du har derhjemme – uanset hvilken producent, den kommer fra.

En Wi-Fi Range Extender som denne model fra Netgear er særligt ideel i forbindelse med større huse. Hvis du tidligere har haft svært ved at opnå en god forbindelse i stuen, på et børneværelse eller lignende, så er en model som denne fra Netgear det rette værktøj i kampen mod, at kunne få lov til at streame alt lige fra HD-film til at spille online-spil.

De vigtigste specifikationer

 • Model: EX6150.
 • LAN-porte: 1.
 • LAN-hastighed: 10/100/ 100 Mbit.
 • Trådløst netværk: 802.11b/g/n/ac.
 • Dualband: Ja.

Linksys RE6700 Wi-Fi Range Extender

Test af Linksys RE6700 Wi-Fi Range Extender
ForhandlerPrisInformation
Wupti466,00 DKK Se produkt

Med Linksys RE6700 Wi-Fi Range Extender er det muligt for dig at udvide den trådløse dækning i din bolig med hastigheder på helt op til N300 + AC867 Mbps, hvilket er den maksimale ydeevne i forhold til specifikationerne for IEEE-standarden, 802.11. Du skal dog være klar over, at den faktiske ydeevne kan variere på baggrund af flere punkter.Det skal desuden også gøres klart, at denne Wi-Fi Extender fra Linksys kan fungere sammen med stort set alle typer af routere, du har mulighed for at købe på det danske marked, men samtidig fungerer de også sammen med alle routere, der medfølger fra tjenesteudbydere – og det er ikke engang krævet at du ændrer på routerens indstillinger.Spot Finder gør det nemt at finde et optimalt punkt

Linksys RE6700 Wi-Fi Range Extender kan desuden bryste sig af, at være udstyret med Spot Finder, der er en funktion, der er udviklet af Linksys selv og som giver dig muligheden for at finde lige netop dét punkt i boligen hvor din RE6700 bedst placeres. Det fungerer på særdeles nem vis via din smartphone og gør, at du hurtigt kan finde en god placering.Den kommer desuden også med en såkaldt Cross Band-teknologi, der er med til at maksimere brug af begge bånd, mens beamforming-teknologien er med til at fokusere og forstærke det trådløse signal, der sendes fra din trådløse router. Det betyder også, at du er sikret et rigtig godt signal fra denne Range Extender, der fungerer som var det en almindelig router.

De vigtigste specifikationer

 • Model: RE6700.
 • LAN-porte: 2.
 • LAN-hastighed: 10/100/1000 Mbit
 • Trådløst netværk: 802.11b/g/n/ac.
 • Dualband: Ja.
 • Strømstik: Ja.

TP-Link TL-WA850RE Range Extender

Test af TP-Link TL-WA850RE Range Extender
ForhandlerPrisInformation
Wupti168,00 DKK Se produkt

Hvis du ønsker at investere i en Wi-Fi Range Extender, der ikke koster dig for mange penge, men som stadig kan bryste sig af, at være af høj kvalitet og være i stand til at levere et godt resultat, så bør der ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge at se nærmere på TL-WA850RE Range Extender, der er en både effektiv og billig Range Extender fra TP-Link.

Den er naturligvis blevet udviklet med henblik på, at kunne være nem at gøre brug af og som samtidig også er nem at sætte op, så du hurtigt kan komme i gang. Den skal naturligvis bruges til at udvide dækningen og samtidig også at forbedre signalstyrken for det eksisterende trådløse netværk, du har opsat i din bolig og dermed eliminere døde områder.

Trådløse hastigheder på op til 300 Mbps

Denne Range Extender fra TP-Link kan bryste sig af, at kunne opnå intet mindre end 300 Mbps trådløse hastigheder. Det er også ensbetydende med, at du nemt kan bruge den til dét, du skal bruge den til. Samtidig er du også sikret, at det er en model, der kan bryste sig af dækningsudvidelsesknap, miniaturestørrelse såvel som et vægmonterings-design.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ganske enkelt ikke bliver nemmere for dig at udvide det trådløse netværk. Den er desuden også udstyret med en Ethernet-port, der gør det muligt for TL-WA850RE at fungere som en trådløs adapter, der kan være med til at gøre en kabelbaseret enhed til et trådløst netværk. Den kan derfor bruges i mange sammenhænge.

De vigtigste specifikationer

 • Model: TL-WA850RE.
 • LAN-porte: 1.
 • LAN-hastighed: 10/100 Mbit.
 • Trådløst netværk: 802.11b/g/n/.
 • Mål (B x H x D): 75,2 mm. x 110 mm. x 65,8 mm.

TP-link RE450

Test af TP-link RE450
ForhandlerPrisInformation
Wupti508,00 DKK Se produkt
DustinHome549,00 DKK Se produkt
de3bedste590,00 DKK Se produkt

Modellen RE450 fra TP Link, leverer en rigtig god Wi-Fi forstærker til en særdeles rimelig pris. Designet med hele tre antenner er en smule utraditionelt, og modellen fylder også lidt mere end mange andre tilsvarende modeller i klassen. Men måske er det netop det, der giver den ekstra performance.

Eksperterne giver meget høje karakterer på ydelsen, som vurderes til at være en af de bedste i klassen – og altså oven i købet til forholdsvis billige penge. De teoretiske parametre for overførselshastigheden for TP-link RE450 er da også ret overbevisende med 450 Mbps ved 2,4 GHz og hele 1300 Mbps ved 5 GHz!

Brugervenlig og nem i opsætning

Størrelsesmæssigt kan enheden sammenlignes med en stor 6 tommers smartphone, men selvfølgelig noget tykkere. WPS-knappen er placeret centralt på fronten, og rundt om den sidder en praktisk og meget tydelig LED-indikatorring. Blåt lys indikerer god forbindelse, mens rødt lys betyder dårlig forbindelse til routeren. Denne funktion gør det let at følge med i, hvor god ydeevne modellen har her og nu.

En smart feature ved TP-link RE450 er desuden, at LED-indikationen kan slås fra. Når alt er sat op og fungerer, kan man ”mørklægge” modellen, og det kan være ganske praktisk, hvis den for eksempel skal fungere i et soveværelse. Opsætningen kan foretages på 2-3 minutter, hvis routeren understøtter WPS. Ellers må man tilslutte en computer eller bærbar enhed, hvor opsætningen dog også er ret let at foretage.

Fordele ved TP-link RE450:

 • Ydelsesmæssigt blandt de bedste på markedet
 • Elegant design
 • Tydelig LED-indikation på fronten
 • Mulighed for at ”mørklægge” enheden
 • Hurtig opsætning med WPS eller ekstern mobil enhed

TP-link TL-WPA4220KIT

Test af TP-link TL-WPA4220KIT
ForhandlerPrisInformation
DustinHome499,00 DKK Se produkt
de3bedste569,00 DKK Se produkt
Wupti799,00 DKK Se produkt

TP-link TL-WPA4220KIT er både enkel og billig, og byder ikke på de store indstillingsmuligheder og hastigheder. Til gengæld er det nærmest Plug and Play, og kapaciteten vil være rigelig til de fleste almindelige brugssituationer. TP-link TL-WPA4220KIT fungerer efter powerline-princippet, som udnytter, at der allerede er trukket ledninger i hjemmet mellem stikkontakterne. De højfrekvente datasignaler kan dermed sendes side om side med de almindelige 220 Volt i ledningerne, og det sparer antenner og en del elektronik. Med dette sæt får du således både en sender og en modtager, som placeres i hver sin stikkontakt.

Senderen placeres i en stikkontakt nær routeren (og forbindes hertil med et kabel). Modtageren kan placeres i en stikkontakt hvor som helt i huset i nærheden af det sted, der har behov for at få forstærket Wi-Fi-signalet. Modtageren giver dig også mulighed for tilkobling til computer, så du alternativt kan tilslutte computer og/eller printer direkte.

Enkelhed og lav pris gør TP-link TL-WPA4220KIT til en vinder

Selv om TP-link TL-WPA4220KIT hverken byder på imponerende hastigheder eller avancerede indstillingsmuligheder, bliver sættet kåret som vinder hos blandt andet computermagasinet M3, og årsagen er klar: Prisen er attraktiv, Wi-Fi fungerer med det samme, og hastigheden på 100 Mbps er normalt udmærket til almindelig hjemmebrug.

TP-link TL-WPA4220KIT er altså det oplagte valg for dig, som ikke ønsker at dykke dybere ned i teknikken, men bare gerne så billigt muligt vil have Wi-Fi eller Internet i soveværelset eller et andet rum, som ikke dækkes tilstrækkeligt af routeren.

Fordele ved TP-link TL-WPA4220KIT:

 • Nem at betjene – Plug and Play
 • God pris
 • To Ethernet-porte for direkte tilslutning af eksternt udstyr (computer og printer)
 • Hastigheden på 100 Mbps er fint tilstrækkelig til de fleste formål
 • Hurtig og nem udvidelse af Wi-Fi-dækningen

Linksys RE6500

Test af Linksys RE6500
ForhandlerPrisInformation
de3bedste711,00 DKK Se produkt
Wupti747,00 DKK Se produkt

Er du på jagt efter en helt traditionel repeater i mellempris området, er Linksys RE6500 et rigtig godt bud. Den er beregnet til at stå på et vandret underlag, og minder designmæssigt meget om en miniudgave af en traditionel router. Farven er diskret sort, og apparatet er forsynet med to antenner. Mange tror, at antennerne skal pege i forskellige retninger, men både med denne og alle andre repeatere, opnås de bedste resultater, hvis begge antenner er lodrette.

En af fordelene ved en Wi-Fi forstærker af denne type, som Linksys RE6500 er af, er de mange ekstra Ethernet-porte, som ofte vil kunne gøre det ud for en ekstra switch. I mere avancerede stups kan det være en stor fordel, og har man ikke brug for portene, er de i hvert fald ikke i vejen. Denne model byder på fire porte.

Traditionel, men meget brugervenlig opsætning

Linksys RE6500 er som andre produkter i denne klasse ikke Plug and Play, da der skal foretages enkelte indstillinger, før netværket er på plads. Den indbyggede software er dog både brugervenlig og selvforklarende, og begejstrer hos blandt andre Geekleak. Her tog hele processen fra udpakning til det færdigt opsatte netværk kun 5 minutter, og Linksys RE6500 beskrives som et af de nemmest installerede hardwareprodukter, der nogensinde er testet.

I praksis tilsluttes Linksys RE6500 til stikkontakten, og efter et øjeblik optræder den på computerens liste over tilgængelige netværk. Her kobler man sig på og åbner et browservindue. Dette vil automatisk starte den guidede installationsprocedure, som også giver besked, hvis repeateren med fordel kan flyttes til en anden lokation.

Fordele ved Linksys RE6500:

 • Klassisk og driftssikker extender
 • God pris
 • Fire Ethernet-porte
 • Nem og hurtig installation
 • Intelligent guidning for optimal placering

Netgear EX7000

Test af Netgear EX7000
ForhandlerPrisInformation
DustinHome1.245,00 DKK Se produkt
de3bedste1.265,00 DKK Se produkt
Wupti1.299,00 DKK Se produkt

Den er lidt stor og også den dyreste i vores test, men så er kritikken af Netgear EX7000 vist også ved at være overstået. Den er nemlig ifølge eksperterne noget af det bedste på markedet for Wi-Fi forstærkere. Med dimensioner på cirka 24 x 17 x 2,8 centimeter og sine tre antenner, minder den mest af alt om en almindelig router.

Modellen er baseret på en dual-core processor (Broadcom BCM 4708), og klarer hastigheder på helt op til 600 Mbps ved 2,4 GHz og 1300 Mbps ved 5 GHz. Ydelsen er noget af det bedste på markedet i denne klasse, og ydermere får du hele fem Ethernet-porte og en USB-port med i købet. Så det er let at tilslutte printere og andet udstyr direkte. Netgear EX7000 kan stå i almindelig horisontal position, eller vertikalt ved brug af den medfølgende fod.

Stor brugervenlighed og mange indstillingsmuligheder

På trods af kompleksiteten i Netgear EX7000 er betjeningen meget nem – i hvert fald hvis du vælger at benytte Netgears webbaserede interface ”Netgear Genie”. Opsætningen kan ske hurtigt via Smart Setup, og har man lyst, er der masser af spændende indstillingsmuligheder. Eksempelvis kan man lave en tidsplan, der bestemmer, hvornår på dagen der er Wi-Fi. Det kan for eksempel benyttes til at koble Wi-Fi fra, når det er teenagernes lektie- eller sengetid, eller i firmaet efter endt arbejdstid.

Via Netgear Genie kan du også downloade ny firmware til Netgear EX7000, efterhånden som nye forbedrede softwareversioner udkommer fra Netgear. Du kan også justere signalstyrken alt efter behov. Eksempelvis er der ingen grund til at Wi-Fi signalet strækker sig helt ud på gaden, hvis halv styrke er rigeligt til at dække huset. Det er en god sikkerhedsfeature, som kan begrænse uautoriserede forsøg på at få adgang til netværket. Med denne justerbare signalstyrke egner modellen sig perfekt til store såvel som små grunde. Modellen er i øvrigt spækket med en lang række andre features, som vi i denne artikel ikke har plads til at komme omkring.

Fordele ved Netgear EX7000:

 • Topprodukt med lynhurtig dataoverførsel
 • Mange porte for tilslutning af eksternt udstyr
 • Kan placeres både horisontalt og vertikalt
 • Nem opsætning via Netgear Genie-interfacet
 • Kan opgradere firmware
 • Mange smarte og praktiske ekstrafunktioner

Forlæng rækkevidden på dit trådløse netværk

Ved at investere i en Wi-Fi Range Extender, så får du naturligvis muligheden for at forlænge rækkevidden på dit trådløse netværk, hvilket er noget, der er med til at sikre, at du ikke skal være bange for, at du ikke kan få forbindelse i hele året. Det er en investering som rigtig mange bør vælge at investere i til deres bolig, hvis de ikke kan få god forbindelse i hele boligen.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det særligt er folk, der er bosat i større boliger, der vil komme til at have stor gavn af en Wi-Fi Range Extender. Det skyldes naturligvis, at det i større boliger kan være svært at undgå, at der opstår såkaldte døde zoner, hvor der ikke er mulighed for at få forbindelse til dit trådløse netværk, hvad end det er fra en laptop, en smartphone eller derimod en stationær PC.

Bedste løsning hvis du ønsker at forlænge dit trådløse netværk

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at den absolut bedste løsning for dig er, at investere i en såkaldt Wi-Fi Range Extender, hvis du har et ønske om, at kunne sikre dig, at du kan forlænge din netværksforbindelse på både bedste såvel som nemmeste vis – der skal ikke være nogen tvivl om, at der også findes andre muligheder, men en Wi-Fi Range Extender er dog den bedste løsning.

Ikke nok med, at det både er nemmere og mere effektivt, at du vælger at investere i en sådan løsning, så vil du også hurtigt finde ud af, at det er markant billigere for dig, da en såkaldt Wi-Fi Forstærker oftest ikke koster i nærheden af hvad, du skal give, hvis du ønsker at investere i et nyt, solidt access-point. Derfor er der mange årsager til, at du skal vælge en Wi-Fi Extender i stedet for.

Du skal vælge med særligt henblik på kvalitet

Hvis du har besluttet dig for, at du ønsker at investere i en Wi-Fi Range Extender, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du har muligheden for at vælge blandt en lang række modeller på det danske marked, der ligeledes også kommer fra flere forskellige producenter. Derfor er det vigtigt at, du vælger med omhu.

Der er dog særligt én ting, du skal have fokus, når du skal investere i en sådan enhed. Det er selvfølgelig kvaliteten, der er det absolut vigtigste aspekt, når du står over for, at skulle købe en Wi-Fi Range Extender (mange kender det også under navnet Wi-Fi Forstærker).

Bedste Wi-Fi forstærker i test

Som det gælder for alle de produkter, vi køber, er det bedste køb meget individuelt og kan variere enormt meget fra person til person. Når det kommer til Wi-Fi forstærkere, og elektronik generelt, er det vigtigst af alt essentielt at overveje, hvad ens behov er. Mange af de Wi-Fi forstærkere, vi har med i denne test vil kunne dække de flestes behov i et mindre hjem, og nogle af dem er mere tekniske end andre og kan dermed flere ting.

Alle modeller har dog modtaget ros for både ydeevne og brugervenlighed, og der kan jo som altid kun være én vinder. Dagens vinder og dermed den Wi-Fi forstærker, der er bedst i test, er vores anden deltager, TP-link RE450. Denne Wi-Fi forstærker har godt nok et lidt utraditionelt udseende med sine tre antenner, men sammenholder vi pris og ydeevne, er det en af de bedste Wi-Fi forstærkere, du kan få.

Også Netgear EX7000 klarer sig naturligvis ekstremt godt, men dennes ydeevne går også ud over det, for de fleste, nødvendige. Derfor bliver det altså TP-link RE450, der løber af med sejren denne gang.

Så hvis du har behov for en almindelig, god Wi-Fi forstærker til rimelige penge, er vores testvinder et meget fornuftigt valg. Er du lidt mere avanceret end de fleste og kan lide de ekstra funktioner og indstillinger, så er det dog måske mere oplagt at vælge Netgear WX7000. Igen, det er smag og behag og kommer an på ens individuelle behov – begge modeller ligger helt i toppen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here