Yogamåtte Test – De bedste yogamåtter i forskellige tykkelser

0

Er du glad for yoga, så fortjener du naturligvis din egen yogamåtte. I denne yogamåtte test vil vi identificere de bedste yogamåtter på markedet. Der er rigtigt mange gode grunde til at dyrke yoga, hvilket flere og flere danskere har fået øjnene op for de seneste år. Det er blevet en ekstrem populær aktivitet, som bliver anvendt i både private hjem og fitnesscentre over hele landet.

Vi har testet 13 måtter, hvor vi har bl.a. har stiftet bekendtskab med producenter såsom Casall, Jade, Reebok, Kettler, Titan og mange andre. Vores test er hundrede procent uafhængig af andre tests og er ikke påvirket af hverken producenter eller samarbejdspartnere.

Abilica ECO Yogamåtte

Test af Abilica ECO Yogamåtte
Forhandler Pris Information
Apuls 345,00 DKK Se produkt
Abilica 369,00 DKK Se produkt

Det er endnu en gang lykkedes os at finde bedst i test, hvor valget denne gang er faldet på ECO. Der er tale om en flot, praktisk og populær fitnessmåtte, som er mest egnet til yoga og pilates.

ECO yogamåtte – Det perfekte valg for den kvalitetsbevidste motionist

Ønsker du, at din kommende yogamåtte skal være i høj kvalitet, så vil denne måtte være det helt rette valg for dig. Den er fremstillet i naturgummi, som ikke indeholder nogen hormonforstyrende ftalater. Det er en miljø- og brugervenlig yogamåtte, som appellerer til ethvert behov. Kvalitetsmæssigt er vores vurdering, at man ikke finder noget bedre alternativ til prisen.

Det er en 4 mm. tyk yogamåtte, som vil være behagelig at ligge på i både kortere og længere tid. Derudover er måtten ekstrem skridsikker, hvilket også er en kæmpe fordel. Takket være den høje kvalitet er det en måtte med en lang levetid. Den er let og fylder minimalt, når den er rullet sammen, hvilket gør den praktisk både at opbevare og transportere.

Det er hverken den dyreste eller den billigste måtte på markedet, men efter vores vurdering, så er det den bedste yogamåtte. Vi kan derfor varmt anbefale at investere i denne ECO fitnessmåtte, som kan erhverves på nettet til en god pris.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 175 x 61 cm. (længde x bredde)
 • Tykkelse: 4 mm.

Casall Yoga Mat

Test af Casall Yoga Mat
Forhandler Pris Information
Bodyman 329,00 DKK Se produkt

Leder du efter et godt alternativ, så skal du kigge nærmere på denne Casall yogamåtte. Måtten har fået så høje karakterer i vores test, at den lander direkte på 2. pladsen. Der er tale om et brand, som langt de fleste kender til. Casall er nemlig en af de førende producenter inden for træningsudstyr til privat og erhverv.

Fremragende kvalitet og komfort

Denne fitnessmåtte er næsten et must-have for alle med interesse for yoga. Den udvalgte måtte er pink / sort, men kan også købes i mange andre farver. Der er ingen tvivl om, at det er en af de absolut bedste yogamåtter på markedet. Med denne måtte oplevede vi fremragende kvalitet og komfort, hvilket de færreste måtter kan leve op til.

Det er et skønt liggeunderlag, som er udstyret med 2 x lag TPE for at sikre den bedste komfort. Det er et specielt skummateriale, som er blødt og behageligt at ligge på. Derudover er denne Casall yogamåtte naturligvis uden PVC, ftalater eller andre skadelige midler. En anden markant fordel er, at det er muligt at vaske måtten i vaskemaskinen, hvis man føler behov for det. Det anbefales, at du vasker den ved 40 grader.

Tag din skridsikre yogamåtte med dig

Det tager kun ganske få sekunder at rulle måtten sammen og tage den med sig. Tag den med på ferien, til dit lokale fitnesscenter eller med i sommerhuset. Fitnessmåtten har en fast og god bund, som giver mulighed for at eksperimentere med nogle af de mest krævende og udfordrende øvelser. Vi har igen at gøre med en skridsikker yogamåtte, som man kan få glæde af i mange år fremover. Modellen er også kendt under navnet “Yoga Mat Position”.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 183 x 61 cm. (længde x bredde)
 • Tykkelse: 4 mm.

Reebok Yoga / Pilates matte

Test af Reebok Yoga / Pilates matte
Forhandler Pris Information
Wupti 449,00 DKK Se produkt

Er du på udkig efter en tyk yogamåtte, så vil denne Reebok være helt oplagt. I vores yogamåtte test var dette den tykkeste- og samtidig dyreste måtte. Reebok er en producent, som de fleste danskere kender til, da producenten har udmærket sig i mange år med både tøj og udstyr til fitness.

Eksklusiv og slidstærk måtte til yoga

Her får du en eksklusiv måtte til yoga, som har en tykkelse på 1,5 cm. Måtten bærer præg af et enkelt design, hvor der er anvendt farverne grå og orange. Kvaliteten er på et meget høj niveau, hvilket kan gøre det til en rigtig god investering. Køber du denne Reebok yogamåtte, så vil du modtage en måtte, som vil holde sig flot og komfortabel i rigtig lang tid.

Denne måtte er udstyret med specielle snøreringe, som gør det muligt at opbevare den på væggen eller fastmontere en bærerem. Tilmed er det en rengøringsvenlig måtte, som kan bruges af både begyndere og erfarne.

Det eneste minus ved denne yogamåtte er, at den fylder mere end andre måtter. Den er derfor ikke lige så egnet til at tage med sig på farten, som det er tilfældet for de øvrige måtter.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 180 x 61 cm. (længde x bredde)
 • Tykkelse: 15 mm.

Sportsact Yogamåtte

Test af Sportsact Yogamåtte
Forhandler Pris Information
Bodyman 119,00 DKK Se produkt

Skal du købe en billig yogamåtte, så kan du overveje denne fitnessmåtte fra Sportsact. Det er en af testens billigste måtter, som alligevel kommer med acceptabel kvalitet og komfort. Prisen befinder sig på et niveau, hvor alle kan være med.

Let og skridsikker yogamåtte

Selvom det er en billig fitnessmåtte, så skal man ikke undervurdere kvaliteten. Det er nemlig en miljøvenlig yogamåtte, som er fremstillet i 100 % nedbrydelige og genanvendelige materialer. Selvom måtten er egnet til yoga, så kan den også bruges til udstræk, pilates og meget mere.

Som du kan se på billedet, så er måtten udstyret med to huller, som er praktiske til ophæng på væggen. Designmæssigt er det en meget simpel og klassisk måtte, som du måske allerede har stiftet bekendtskab med fra dit lokale fitnesscenter.

Den er nem at sikker og træne med, og du vil med sikkerhed blive glad for dit køb, hvis du vælger denne model.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 173 x 61 cm. (længde x bredde)
 • Tykkelse: 4 mm.

Endurance Yoga Måtte 4 mm

Test af Endurance Yoga Måtte 4 mm
Forhandler Pris Information
Billigsport24 110,00 DKK Se produkt

Er du på udkig efter en billig træningsmåtte uden at gå på kompromis med komfort og kvalitet, er denne Endurance yogamåtte et rigtig godt bud, som vi har testet. Alle kan være med på dette prisniveau, og kvaliteten er i top.

Fantastisk yogamåtte fra Endurance til prisen

Danske Endurance producerer noget billigt træningsudstyr, hvor alle kan være med. Kvaliteten går de dog aldrig på kompromis med, og det er også eksemplet ved denne yogamåtte. Du får en fremragende yogamåtte i høj kvalitet til en meget lav pris.

Materialet er et yderst slidstærkt letvægtsmateriale, som gør den let at opbevare samt transportere. Du får en enestående blødhed, som gør den yderst komfortabel at træne på.

Måttens tykkelse på 4 mm. gør, at den ikke fylder ret meget. Overfladens mønster sikrer skridsikkerhed hos både dig og mod underlaget, så du opnår maksimal sikkerhed og støtte.

Et perfekt valg til den prisbevidste nybegynder, som ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, komforten og sikkerheden.

De vigtigste specifikationer:

 • Mål: 173 x 61 cm. (længde x bredde)
 • Tykkelse: 4 mm.
 • Materiale: Polyvinylchlorid (PVC)

Hvilken yogamåtte skal jeg vælge?

Det er et af de spørgsmål, som vi har modtaget allerflest gange i forbindelse med denne yogamåtte test. Det er et spørgsmål, som er svært at komme med et konkret svar på, da det afhænger af individuelle krav og behov. Vælger du en af måtterne fra vores test, så kan du aldrig gå helt galt i byen. De er nemlig særligt udvalgte på baggrund af dybdegående testresultater. Vi introducerer dig kort for, hvad du skal lægge mærke til, når du kigger på måtter til yoga:

Støtte og komfort

Hvis du skal blive glad for din yogamåtte, så er det vigtigt, at den giver ordentlig støtte og komfort. Det er i denne forbindelse, hvor du skal være opmærksom på, hvad måtten er lavet af, og hvor tyk den er. Køber du en alt for tynd måtte, vil du hurtigt kunne komme til at døje med ømme muskler og led. Du skal ligeledes være opmærksom på målene, da det ikke er særligt hensigtsmæssigt at dyrke yoga på en alt for kort måtte. Som udgangspunkt anbefaler vi, at du køber en yogamåtte med en tykkelse på minimum 4 mm.

Opbevaring og transport

Du kan med fordel købe en måtte, som er praktisk at opbevare og transportere. Det vil især være en god idé, hvis du har planer om at tage din måtte med i dit lokale fitnesscenter eller yogastudie. Selvom du blot skal bruge måtten til hjemmebrug, så er det forsat en fordel, hvis den er nem at opbevare. Måtten skal enten kunne rulles sammen, så den fylder minimalt – eller have huller til vægophæng.

Skridsikkerhed

Når man taler om yogamåtter, så er skridsikkerhed en meget vigtig faktor. I vores yogamåtte test bemærkede vi, at det langt fra er alle måtter, som er lige skridsikre. En god måtte skal ligge plant på gulvet og have et godt og stabilt greb. Den skal have en god gulvkontakt og skal ikke skride, uanset hvor krævende øvelser, man beskæftiger sig med.

Rengøring

Er du flittig bruger af en yogamåtte, så kan måtten ikke undgå at blive beskidt, når den kommer i kontakt med støv, skidt og sved. I den forbindelse vil det være en fordel, hvis måtten er nem at rengøre. Har du læst vores testresultat, så vil du være bekendt med flere rengøringsvenlige måtter – som endda kan komme i vaskemaskinen.

Hvad er yoga godt for?

Har du overvejet at begynde på yoga, men er du i tvivl om, hvad det er godt for, så giver vi dig en kort præsentation. Det er et rigtigt godt alternativ til de klassiske fitnessaktiviteter, hvor man måske kunne være tilbøjelig til at vælge et løbebånd eller romaskine. Yoga er nemlig en særdeles sund aktivitet, som man med fordel kan begynde med, hvis man gerne vil opnå disse mange fordele:

Du træner alle muskler

Ønsker du et træningssystem, hvor du får trænet alle dine muskler, så vil yoga være det perfekte valg. Du træner hele kroppen takket være de mange forskellige yoga-stillinger. Når du bevæger dig med åndedrættet, så vil du bære din egen kropsvægt, hvilket styrker både balder, ben, skuldre og talje.

Du bliver mere smidig

Yoga vil også være egnet til dig, som har en drøm om at blive mere smidig. Bliver du mere smidig, så kan du slippe af med din krops stivhed og samtidig forebygge rygproblemer. Du bliver ikke nødvendigvis smidig fra den ene dag til den anden, men du vil trinvist kunne mærke fremgang.

Øget kropsbevidsthed

Når du dyrker yoga, så bliver du bedre til at lytte og forstå din krops signaler. Dermed får du et bedre indblik i, hvad din krop har brug for, og hvad den ikke har brug for.

Nærvær

Har du en hektisk hverdag, så kan du fordybe dig med yoga. Du kan glemme alt om dagligdagens stress for en stund og i stedet fokusere på alle de skønne ting i livet. Du vil ligeledes mærke, at alle dine sanser vil blive forbedret.

Udstræk på yogamåtte – Dansk videopræsentation

Der er ingen tvivl om, at du nok skal få pulsen op med yoga. Hvis du vil holde øje med din puls, kan du overveje at investere i et pulsur, så du altid er bekendt med din reelle puls.

Læs mere om fordelene ved yoga her

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here