DAB Radio Test – Radioerne med den bedste lyd

0

I vores DAB radio test har vi undersøgt, hvilke DAB radioer der klarer sig bedst i test. Vi har testet radioer i flere forskellige prisklasser, hvor vi bl.a. har stiftet bekendtskab med kendte brands såsom Philips, Tangent, Scansonic, Stiftung, Pure, IRC og Pop. Samlet set har vi testet 14 radioer, der forhandles på det danske marked.

Leder du efter den bedste DAB radio, vil denne test være tilegnet dig. Vores testresultat belyser nemlig de bedste radioer på markedet, som du med fordel kan investere i. Traditionen tro giver vi dig naturligvis også en grundig guide til, hvordan du kan bære dig ad med at finde den helt rette DAB radio til din bolig. Dermed kan du få svar på alle de ubesvarede spørgsmål, som du skulle sidde med.

Philips AE5220

Philips AE5220
Forhandler Pris Information
Coolshop 595 kr. Se produkt
Wupti 628 kr. Se produkt

Det kan være meget svært at pege på den bedste DAB radio, når der er så mange gode alternativer, som det har været tilfældet. Ikke desto mindre har vi kåret denne Philips DAB radio med modelnavnet AE5220/12 som bedst i test. Modellen er tidligere blevet omtalt i TV, så vi var spændte på at undersøge, om modellen levede op til forventningerne. På nuværende tidspunkt kan vi godt afsløre, at radioen har levet op til alle vores forventninger.

Flot, let og transportabel DAB radio til hjemmet

Vi kunne meget vel starte ud med at kigge på designet, hvor det er svært at komme med noget kritik. DAB bedste dab radioradioen fra Philips kommer nemlig med et flot og let design, der er svært ikke at elske. Takket være det flotte og praktiske design er det en DAB radio, der kan stå alle tænkelige steder i boligen. Den vejer kun 1386 gram, hvilket har været med til at gøre den transportabel.

Efter vores vurdering er det den perfekte DAB radio til ethvert hjem. Radioen byder på det klassiske skrivebordsdesign, som stilmæssigt vil passe ind i de fleste boliger. Designmæssigt kan man også glæde sig over, at det er en meget brugervenlig DAB radio. Du lærer hurtigt knapperne at kende, og det kræver kun få klik at skifte kanal og skrue op og ned for lyden.

Vælg mellem alle dine foretrukne radiostationer

Køber du denne Philips DAB radio, kan du frit vælge mellen alle dine foretrukne radiostationer. DAB og FM er med til at sikre dig en komplet og uforstyrrende radiooplevelse uden afbrydelser. Philips AE5220/12 er blevet udstyret med nogle fremragende indbyggede højtalere, der giver perfekt lyd – uanset lydvolume. DAB radioen bliver leveret med en lang række præinstallerede stationer, ligesom du kan få glæde af Quick Scan, så du hurtigt kan finde alle de tilgængelige DAB stationer.

Brug DAB radio med ledning eller batteri

Vores testvinder kan naturligvis bruges både med- og uden ledning. Du kan nemlig selv bestemme, om du vil tilslutte ledningen til en kontakt, eller om du vil bruge den trådløst med batterier. Takket være den trådløse mulighed får du frihed og fleksibilitet udover det sædvanlige med denne radio.

Du behøves ikke bekymre dig for, om batterierne lige pludselig løber for strøm, uden at du er blevet advaret. I vores DAB radio test erfarede vi nemlig, at denne radio kommer med en praktisk batteriindikator. Dermed bliver du altid holdt opdateret med den pågældende batteristatus.

De vigtigste specifikationer

 • 1386 gram
 • DAB+ / FM radio
 • 6W RMs udgangseffekt
 • Quick Scan
 • Ledning eller batteri

Tangent Alio Baze Mono

Tangent Alio Baze Mono
Forhandler Pris Information
Wupti 1899 kr. Se produkt

Er du på jagt efter en DAB radio med CD afspiller, så vil vi anbefale Tangent Alio baze Mono, der er en radio i verdensklasse. Vi har fået en gylden mulighed for at teste radioen, og vi har stort set kun rosende ord at sige om produktet. Det er en af de dyreste radioer i vores test, men man får til gengæld også noget for pengene.

Radio med DAB+, Bluetooth og CD afspiller

Her har vi den komplette DAB radio, der kommer med alle de funktioner og muligheder, som man overhovedet kan få brug for. Som du allerede er blevet introduceret for, er der tale om en DAB radio med CD afspiller. Ydermere kan modellen kobles op på Bluetooth, så du kan forbinde din smartphone, tablet eller en anden enhed. Takket være Bluetooth har du mulighed for at streame musik via Youtube, Spotify og mange andre tjenester.

Det er en intelligent DAB radio, der kan husker flere enheder ad gangen. Det er hurtigt og nemt at vælge den ønskede enhed via menuen. Har du et stort arkiv af CD’er, kan du med fordel lytte til dem via denne Tangent Alio Baze Mono. Dermed kan du nøjes med at have én radio i stedet for, at du både skal have en almindelig radio og en DAB radio.

Dansk design og kvalitet samt glimrende lyd

Tangent er en dansk producent af kvalitetsradioer, som bl.a. har imponeret med denne radio. Den danske producent har i høj grad fokus på kvalitet og brugervenlighed, hvilket kommer til udtryk med denne DAB radio. Som du kan se på billedet, medfølger der en brugervenlig fjernbetjening. Med denne fjernbetjening kan du styre musikken fra sengen, sofaen eller lænestolen. Både anlægget og fjernbetjeningen er udstyret med store knapper, der kan håndteres af alle personer.

Lydmæssigt er der ikke en finger at sætte på Tangent Alio Baze Mono. Der er blevet monteret en kraftfuld 3″ højtaler i et afrundet kabinet med basport. Ydermere er det en strømbesparende DAB radio, der f.eks. kun bruger <1 watt ved standby. I vores DAB radio test blev vi enige om, at der var flest plusser ved denne model. Dog blev der bl.a. sat et lille minus i forhold til vægten. Den kommer nemlig med en vægt på 2,7 kg., hvilket gør den mindre komfortabel at flytte rundt med. Vi mener derfor, at der findes bedre alternativer, hvis man gerne vil købe en transportabel DAB radio.

De vigtigste specifikationer

 • DAB, DAB+, FM, CD
 • Bluetooth
 • Fjernbetjening
 • Dansk design og kvalitet
 • 2,7 kg.
 • Alarm
 • 347 x 257 x 203 cm. højde x bredde x dybde)

Valg af DAB radio – Det skal du vide om DAB radioer

Er du ikke endnu ikke overbevist om, hvilken DAB Radio du skal vælge, kan du med fordel læse vores store guide. Vi giver dig nemlig svar på nogle af de mest hyppige spørgsmål. Dermed kan du suge til dig med viden, så du har bedre forudsætninger for at finde den bedste DAB radio ud fra dine behov.

Hvad er en DAB radio?

Først og fremmest er det værd at vide, at DAB er forkortelsen for Digital Audio Broadcasting. Det er en radiostandard, der er baseret på digital teknologi. Man kan dermed forbinde DAB med et digitalt radiosystem, der bliver brugt over hele verden.

Det har længe været annonceret, at DAB vil erstatte det analoge FM-net. Det er fortsat ikke sket, men der er ingen tvivl om, at der er flere og flere, der går over til DAB. Hvis alt går efter planen, vil FM blive afskaffet i 2019. Køber du en DAB / DAB+ radio, har du valgt en fremtidssikret løsning. Der er flere fordele ved en DAB radio, som bl.a. består af følgende:

 • Mulighed for at udsende flere kanaler på samme frekvens
 • Højere lydkvalitet
 • Flere stationer

Bedre modstand over for påvirkning og støj

Hvad koster en DAB radio?

Det er af gode grunde svært at komme med et konkret svar på, hvor meget en DAB radio koster. Tager man udgangspunkt i en af de førende forhandlere – Wupti, kan man kigge nærmere på prisniveauet. Hos denne forhandler svinger priserne fra 438 kr. og op til 2599 kr. Der er dermed tale om store prisforskelle, hvor der heldigvis findes en radio til ethvert budget. Skal du have en god DAB radio, bør du sætte omkring 600-1200 kr. af. Selvom der findes billigere radioer i supermarkeder o.l, skal du op i dette prisleje, hvis du skal have kvalitet for pengene.

Hvilke brands er de bedste?

Ligesom det er svært at give et konkret svar på, hvad en DAB radio koster, så er det også svært at pege på, hvilke brands der er de bedste. Dog kan vi naturligvis komme med et vejledende svar på, hvilke brands du bør kigge nærmere på. I vores DAB radio test stødte vi nemlig på mange spændende brands. Det omfatter bl.a. følgende:

 • Argon
 • Tivoli
 • IRC
 • Philips
 • B&O
 • Pure
 • Scansonic
 • Tangent
 • Panasonic
 • ZonoSound
 • Dantax

Vælger du en DAB radio fra en af overstående mærker, tvivler vi på, at du kan blive skuffet.

Hvilke funktioner skal en DAB radio have?

Har du besluttet dig for, at du gerne vil købe en DAB radio til din bolig, skal du overveje, hvilke funktioner du vil have. Det er nemlig langt fra alle DAB radioer, der kommer med lige mange (og gode) funktioner. Derfor bør du tænke over, hvilke funktioner der et must, og hvilke du evt. godt kan undvære. Nedenfor får du et overblik over, hvilke funktioner der er de mest efterspurgte:

 • Indbygget CD afspiller
 • Bluetooth
 • WiFi
 • AUX indgang
 • Styring via fjernbetjening
 • Alarm
 • Vækkeur / vækkefunktion
 • Indbygget kassetteafspiller
 • Indgang til MP3
 • Indgang til USB

Du kan bruge overstående liste til at sætte flueben ved de funktioner, som du helst vil have. Jo flere funktioner du ønsker, desto højere skal du forvente, at prisen bliver. Hvis du er bekendt med, hvilke funktioner du går efter, kan du nemmere finde den rette DAB radio.

Hvor kan jeg købe en DAB radio på tilbud?

Der er rigtigt mange steder, hvor du kan købe en DAB radio på tilbud. Det er nemlig et elektronikprodukt, der forhandles i stort set alle elektronikbutikker. Elgiganten, Fona, Expert, Bilka og Føtex er blot nogle af de butikker, der har et stort udvalg af DAB radioer. Hvis du vil finde de bedste tilbud, kan du med fordel handle på nettet. Det er nemlig hovedsageligt på nettet, at man støder på attraktive tilbud. Er du heldig, kan du spare op til 50-70 % på DAB radioer. Wupti er blot én af de forhandlere, der jævnligt har en lang række gode tilbud.

Hvad er forskellen på DAB og DAB+?

I vores DAB radio test har vi modtaget dette spørgsmål rigtigt mange gange. Vi har nemlig oplevet, at der er rigtigt mange forbrugere, der er i tvivl om, hvad forskellen på DAB og DAB+ egentligt er. Dette mysterium vil vi naturligvis gerne opklare, så du ikke længere er i tvivl om, hvad forskellen er.

Kort og godt er DAB+ en nyere version af DAB, der giver mulighed for at sende flere kanaler. Vælger du at købe en DAB+ radio, kan du glæde dig over, at den både kan sende nuværende og fremtidige kanaler. Derimod kan en almindelig DAB radio ikke modtage DAB+. Det er derfor ikke uden grund, at de fleste moderne radioapparater er DAB+. På baggrund af overstående vil vi anbefale, at du køber en DAB+ radio, så du ikke lader dig begrænse.

Kilder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here