Vejrstation Test – Bedste trådløse vejrstation

0

Vi har arbejdet hårdt på denne vejrstation test, da vi mener en god vejrstation er uundværlig for enhver dansker. Det gælder især i vinterhalvåret, hvor en vejrstation kan være ekstra nyttig. Vi har testet de bedste vejrstationer, hvor en lang række producenter såsom Ventus, Netatmo, Rosenborg og OBH har indgået.

I testen har vi undladt at fokusere på eksterne testresultater, da vi ønsker at vise et nyt, opdateret og retvisende billede af de bedste vejrstationer.

NetAtmo Urban Weather Station WiFi

NetAtmo Urban Weather Station WiFi
Forhandler Pris Information
1390 kr. Se produkt

Har man undersøgt markedet for vejrstationer, kan man næsten ikke være kommet udenom producenten, NetAtmo. Det er en af de førende (hvis ikke den førende) inden for vejrstationer på det danske marked. Selvom der er mange gode alternativer, så har vi ikke været i tvivl om, at dette er den bedste vejrstation til dato.

Connect til smartphone, tablet og computer via WiFi

Der er tale om en topmoderne NetAtmo vejrstation, som kan forbindes med smartphone, tablet og computer via WiFi. Uanset hvor du befinder dig i verden, vil du kunne få tilsendt vejrinfo direkte til din smartphone eller computer. Du kan hurtigt og nemt forbinde din enhed og dit vejrsystem takket være den moderne WiFi funktion. Denne vejrstation er kompatibel med alle nyere smartphones og tablets fra Apple og Android.

Når du har fået leveret din vejrstation, kan du registrere dig via NetAtmo.com. Ydermere kan du hente den tilhørende app, som kan hentes helt gratis. Når du er connected, vil du få sendt alle vejrdata direkte til din smartphone, tablet eller computer.

Trådløs vejrstation – indendørs og udendørs

Her kan du få glæde af en trådløs vejrstationer, hvor du får leveret 2 enheder. Den ene enhed skal installeres indendørs, hvor den kan måle følgende 5 faktorer:

 1. Temperatur
 2. Lufttryk
 3. CO2-indhold
 4. Lydniveau
 5. Luftfugtighed

Der er tale om faktorer, som er vigtige i forhold til at bevare et sundt indeklima. Dermed har du mulighed for at forebygge skimmelvækst, som bl.a. kan ramme vægge, gulve og lofter. Du kan altid indhente de nyeste oplysninger om luftfugtigheden i dit hjem. Dermed vil du altid vide, hvornår der vil være behov for at lufte ud i dit hjem.

Den anden enhed er beregnet til udendørsbrug. Denne enhed er batteridrevent og kan måle temperatur og luftfugtighed. Den udendørs enhed kan naturligvis også forbindes med computer, tablet og smartphone. Dermed kan du følge med i prognoser, grafer og diagrammer. Selvom du ikke kan gøre noget ved udendørsklimaet, så kan du ikke desto mindre tilpasse dig. Din udendørs enhed vil f.eks. kunne advare dig, hvis der er uvejr i sigte.

Der er mulighed for at tilkøbe ekstra indendørssensorer, hvis du har behov for det. Det kan være en fordel, hvis man vil måle indeklimaet i både stuen, soveværelset og børneværelserne. Det er muligt at tilkoble op til 3 sensorer til ét vejrsystem.

 • Der er ca. 100 meters rækkevidde
 • 7-dages vejrprognose
 • Vægbeslag til udendørsenheden
 • Tåler ikke regn eller direkte sollys

Regnsensor

Såfremt du ønsker det, kan du tilkøbe en praktisk regnsensor. Det er en WiFi regnmåler, som bl.a. kan måle, om der er vejrstation for oversvømmelse, eller om blomsterne har behov for at blive vandet. Denne regnsensor til NetAtmo vejrstation kan naturligvis også tilkobles selve app’en. Bemærk dog at regnsensoreren skal købes som tilbehør til en pris på ca. 599 kr. Regnsensoreren ser du på billedet til højre.

Samlet set vil vi mene, at dette er den bedste vejrstation på markedet. Fordelene er mange, og prisen befinder sig på et meget fair niveau. Vi har sammenlignet priser hos de danske forhandlere, og den billigste forhandler vi har fundet er Coolstuff.dk.

De vigtigste specifikationer

 • Enhed 1 – Mål: 4,5 x 4,5 x 15,5 cm. (indendørs)
 • Enhed 2 – Mål: 4,5 x 4,5 x 10,5 cm. (udendørs)
 • Batterier: 4 x AAA-batterier

OBH 4832 vejrstation

OBH 4832 vejrstation
Forhandler Pris Information
Wupti 399 kr. Se produkt

Batteridrevent vejrstation med fine muligheder

Når man køber en billig vejrstation, så er det klart, at man naturligvis ikke får et hav af funktioner. Køber du dette vejrovervågningssystem, så kan du først og fremmest glæde dig over et flot design i sølv og sort. Vejrstationen byder på prognoser for 12-24 timer frem. Det er en trådløs model, som kan bruges både indendørs og udendørs. Ydermere er der radiostyret ur og kalender, som du også kan få glæde af.

Som du kan se på billedet, så er der blåt baggrundslys, så du kan se vejrdata, når der er lys såvel som mørke i dit hjem. Der medfølger 1 x vandafvisende sender, som du kan placere et praktisk sted udenfor. Du har endda mulighed for at tilslutte op til 3 sendere.


Lonobox startkit W922 vejrstation

Lonobox startkit W922 vejrstation
Forhandler Pris Information
Wupti 839 kr. Se produkt

Lonobox er ikke det mest kendte brand herhjemme, men du bør alligevel kende en smule til brandet, hvis du gerne vil finde de bedste vejrstationer på markedet. Du har her mulighed for at købe et startkit, så du kan blive klogere på vejrforholdene.

Smart vejrstation med trådløs sending af lokale vejrmålinger

Lonobox startkit W922 er en innovativ vejrstation, som sørger for, at du får leveret de nyeste vejrmålinger fra dit lokalområde direkte på din smartphone eller tablet. Du får det komplette overblik over alt, hvad der er værd at vide om vejret – f.eks. temperatur, lufttryk, luftfugtighed og meget andet.

Det er muligt at tilslutte helt op til 10 ekstra sensorer, men disse sensorer skal naturligvis købes som tilbehør. Du skal ligeledes købe andre dele, hvis du vil have vist regn- og vinddata. Det er muligt at se andres vejrdata via det overskuelige verdenskort. Der er mange flere billeder at finde på produktsiden, hvor du bliver introduceret for det simple interface m.v.

De vigtigste specifikationer

 • Batterier: 2 x AAA-batterier

Rosenborg 35980 vejrstation

Rosenborg 35980 vejrstation
Forhandler Pris Information
Wupti 249 kr. Se produkt

Rosenborg 35980 er en af de mest simple vejrstationer på markedet, men også en af de billigste. Du kan med fordel gøre dig lidt klogere på denne vejrstation, hvis du vil foretrække at investere i et ukompliceret produkt.

Brugervenlig vejrstation med trykknapper og indbygget regnmåler

Det er individuelt, om man vil betragte dette produkt som en vejrstation eller en regnmåler, da det ene ikke er mere rigtigt end det andet. Brugervenligheden er i top, da det er ualmindeligt nemt at betjene denne vejrstation takket være de simple trykknapper. Der medfølger både et indendørs- og udendørs termometer.

Rosenborg 35980 byder på en masse funktioner, da både ur, kalender, tidszone, visning af tidspunkt for sidste nedbør og meget andet er repræsenteret. Du kan til hver en tid nulstille vejrstationen, hvis du ønsker det. Netop denne vejrstation er faktisk en af de mest købte i øjeblikket, hvilket må formodes at hænge sammen med den lave pris og høje funktionalitet.

De vigtigste specifikationer

 • Batterier: 2 x AA-batterier (LR6)

Rosenborg 39926 vejrstation

Rosenborg 39926 vejrstation
Forhandler Pris Information
Wupti 249 kr. Se produkt

Rosenborg har også fornøjelsen af at præsentere dig for denne elegante vejrstation, som er lige så effektiv og brugervenlig, som den ser ud. Der er endnu en gang tale om en prisvenlig vejrstation, som du kan blive ejer af for få hundrede kroner.

Trådløs vejrstation med to termometre og visning af vigtige data

Rosenborg 39926 er en trådløs vejrstation, som bliver leveret med to termometre, så du kan holde øje med temperaturen både indendørs og udendørs. Der bliver på denne vejrstation vist regndata på flere forskellige måder – seneste time, indeværende døgn, ugeregn, seneste måned og regn siden seneste nulstilling.

Vejrstationen skal også roses for at byde på radiostyret ur samt indbygget alarm og kalender. Du kan lynhurtigt aflæse de forskellige vejrdata, som bliver fremvist på det halvstore display. Det er desuden en nem opgave at udskifte batterierne, når det bliver nødvendigt. Bemærk at batterierne skal købes ved siden af, da de ikke medfølger.

De vigtigste specifikationer

 • Batterier: 2 x AA-batterier (LR6) og 2 x AAA (LR03)

Rosenborg 66787 vejrstation

Rosenborg 66787 vejrstation
Forhandler Pris Information
Wupti 199 kr. Se produkt

Rosenborg 66787 skiller sig ud fra avancerede vejrstationer, da denne vejrstation kun byder på de mest basale funktioner. Det er med til at sikre høj brugervenlighed, da der ikke er noget at tage fejl af.

Flot vejrstation med praktisk batteriindikator og radiokontrolleret ur

Rosenborg 66787 er navnet på denne flotte vejrstation, som er forsynet med en batteriindikator for lav batterispænding. Du vil dermed aldrig være i tvivl om, hvornår det er tid til at udskifte batterierne.

Vejrstationen er henvendt til dig, som gerne vil følge med i vejret i dit lokalområde, da det netop er dét, du kan med dette produkt. Der måles temperaturer indendørs og udendørs, ligesom der måles luftfugtighed indendørs. Der bliver sågar dannet en vejrudsigt på baggrund af ændringer i lufttrykket. Vejrudsigten fremgår af displayet, så du er ikke længere nødt til at tænde dit fjernsyn for at se vejrudsigten.

De vigtigste specifikationer

 • Batterier: 2 x AA-batterier (LR6) og 2 x AAA (LR03)

Rosenborg 66760 vejrstation

Rosenborg 66760 vejrstation
Forhandler Pris Information
Wupti 199 kr. Se produkt

Rosenborg 66760 hører også til blandt producentens mange prisvenlige vejrstationer, som har fundet sig til rette på mange markeder efterhånden. Du vil helt sikkert ikke blive skuffet, hvis du sætter din lid til denne vejrstation fra Rosenborg.

Moderne vejrstation med temperaturvisning og isvarsel

Rosenborg 66760 måler de aktuelle temperaturer både indendørs og udendørs, så du altid har styr på, hvor varmt eller koldt der er. Ydermere er det en vejrstation, som er praktisk at bruge om vinteren, da du bliver advaret om risikoen for glatte veje i vinterperioden. Det kan i realiteten redde liv, da kørsel på isglatte veje sjældent fører til noget godt.

Den smarte sensor til udendørsbrug er forsynet med et display, så du kan følge temperaturen direkte på måleren. Du skal huske at købe de rigtige batterier, da der ikke medfølger batterier ved køb af produktet.

De vigtigste specifikationer

 • Batterier: 4 x AAA (LR03)

Rosenborg 66717 vejrstation

Rosenborg 66717 vejrstation
Forhandler Pris Information
Wupti 129 kr. Se produkt

Rosenborg 66717 er en vejrstation, som forventes at udgå inden for en kort tidsramme, men hvis du er hurtig, kan du nå at sikre dig et eksemplar. Det er ikke verdens bedste vejrstation, men hvis du ikke er kræsen, er det måske det helt rigtige produkt til dig.

Ældre vejrstation med et begrænset antal funktioner

Rosenborg 66717 er en ældre vejrstation, som efterhånden er blevet udkonkurreret af de mange nyere vejrstationer, som har fundet vej til markedet. Vejrstationen kan kun måle temperatur og luftfugtighed, men det er måske nok for dig?

Det er om ikke andet en robust vejrstation med blank stålfront med sort kabinet. Vejrstationen kan holde til lidt af hvert, så der er intet at kritisere, når det kommer til kvalitet og holdbarhed.

De vigtigste specifikationer

 • Batterier: 2 x AAA (LR03)

Hvordan vælger jeg den rette vejrstation?

Det er et rigtigt godt spørgsmål, som vi vil forsøge at give dig det mest brugbare svar på. Butikkerne er fyldt med vejrstationer fra forskellige brands, og det kan derfor godt virke en smule overskueligt. Dog er det slet ikke så svært at finde en god vejrstation som først antaget. Du kan med fordel stille dig selv følgende spørgsmål:

Hvad skal man vejrstation kunne fortælle mig?

Det første du skal gøre er at beslutte dig for, hvilke krav du har til din vejrstation. Beslut dig for hvilke funktioner og egenskaber, der er vigtige for dig. Det kunne f.eks. være temperaturmåling, vindretning, lufttryk, luftfugtighed, prognose, varmeindeks, dugpunkt og meget mere. Gør dig nogle overvejelser omkring, hvilke funktioner der er vigtige, og hvilke der er mindre vigtige. Jo flere funktioner du ønsker, desto højere vil prisen typisk blive.

Manuel eller trådløs?

Du bør også overveje, om du ønsker en manuel eller trådløs vejrstation. I takt med den teknologiske udvikling vil danske forbrugere være tilbøjelige til at vælge de trådløse udgaver. Dog kan der også være visse gode grunde til at vælge en manuel vejrstation, hvilket du kan overveje. Det er f.eks. et faktum, at det er nemmere at installere en manuel vejrstation sammenlignet med en trådløs vejrstation.

Skal den kunne forbindes med smartphone, tablet og computer via app?

Vil du have sendt vejrinfo direkte til din smartphone, tablet og computer, så skal du købe en vejrstation med WiFi eller bluetooth. Der er mange vejrstationer, som tilbyder indhentning af vejrdata via en dertilhørende app. Du skal desuden sikre dig, at din enhed er tilstrækkelig ny til at understøtte den pågældende app.

Hvor mange penge vil jeg give for min vejrstation?

Du kommer selvfølgelig heller ikke udenom at tænke over din økonomi og dit budget. Det er afgørende, om du er villig til at give 500, 1000 eller 1500 kr. for en vejrstation. Som du har du kunne læse i vores test, kan du sagtens finde et vejrsystem til en acceptabel pris. Går du ind i en fysisk butik, vil det også være almindeligt, at du bliver spurgt ind til dit budget.

Korrekt montering og placering af vejrstation

Når du har fået leveret din vejrstation, vil du naturligvis gerne have den op og køre med det samme. Dog bør du lige læse vores gode tips til montering og placering af din enhed.

I forhold til montering kan der være forskellige forhold, man skal tage hensyn til. Køber du en batteridrevent vejrstation, kræver det f.eks. blot, at du putter de rigtige batterier i enheden. Alternativt skal du tilslutte din vejrstation til et strømstik. Køber du en moderne enhed, kan der være behov for, at den skal tilkobles dit WiFi. Du kan typisk søge efter WiFi på din enhed, hvorefter du kan forbinde din enhed med smartphone, tablet og computer. Der kan også være behov for, at du indstiller tid, dato og andre funktioner. I forhold til montering anbefaler vi altid, at du læser og følger den medfølgende brugsvejledning.

I forhold til placering vil der være en række krav, som gælder for stort set alle vejrstationer. Først og fremmest skal du sørge for at placere din enhed på en vandret overflade. Overfladen skal helst være bevokset med græs eller en anden slags beplantning. Ydermere bør der være god afstand til både husmure, træer, buske m.v. Dette gælder undtagelsesvis ikke nedbørsmålere, som gerne må stå i nærheden af husmure og træer. Det er vigtigt, at din vejrstation bliver placeret på en stabil overflade, så du minimerer risikoen for, at den vælter.

Læs mere om emnet

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here