Parasol Test – Bedste og mest holdbare parasoller – Firkantede og runde

1

Hvis du skal gøre dig klar til sommersæsonen, så kommer du naturligvis ikke udenom, at det også er en oplagt investering at købe en parasol til din terrasse. Det kan bruges til at skærme af for vind og vejr, så du kan sidde komfortabelt og behageligt på din terrasse hele sommeren.

En parasol bruges naturligvis i høj grad til at kunne skærme af for solen, så solens stråler ikke er generende for dig. Den kan dog også bruges til at skærme af for vinden, men i bund og grund, så er det et havemøbel, der skal investeres i for at kunne sikre din komfort, når du sidder på terrassen.

Hvis du har bestemt dig for, at du leder efter en ny parasol, så skal du naturligvis ikke være i tvivl om, at der er mulighed for at finde en lang række forskellige typer af parasoller på det danske marked, hvorfor det kan virke vanskeligt at skulle vælge den rette parasol for dit vedkommende.

I denne forbindelse skal det naturligvis gøres klart, at der er mange aspekter, der skal tages op til grundig overvejelse, inden du bør købe en bestemt parasol til din terrasse. Det er også ensbetydende med, at du ikke bør forhaste processen, men derimod sørge for at tage dig god tid til at vælge.

Leder du efter en parasol til din terrasse, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du er kommet til det helt rette sted. I denne parasol test bliver du præsenteret for en række forskellige modeller, hvilket også er ensbetydende med, at du vil kunne finde en passende parasol for dit vedkommende i denne test.

Samtidig finder du også relevant information, der gør det nemmere for dig at finde frem til en parasol, der stemmer godt overens med de tanker, du har gjort dig.

Rund hængeparasol - 3 meter i diameter

Rund hængeparasol - 3 meter i diameter
ForhandlerPrisInformation
havemoebelland1999 kr.Se produkt

Der findes rigtig mange forskellige typer af parasoller på det danske marked. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at hængeparasollen er én af de mest populære typer af parasoller på det danske marked. Et rigtig godt eksempel på lige netop sådan en type af parasol er denne hængeparasol, der har en diameter, der lyder på 3 meter.

Den store parasol med en diameter på hele 3 meter kan naturligvis skærme af for hele bordet og de personer, der sidder ved det. Derfor er det også en oplagt parasol at bruge, hvis du ønsker at kunne sikre dig, at alle personer ved dit havebord sidder uden, at blive ramt af solens stråler.

Én af de særlige fordele ved at vælge en parasol som denne er, at den kan vendes og drejes, så den på bedst mulig vis skærmer af for solens stråler. Den kan vippes op og ned, så den enten kan være indstillet på skrå, hvis solen står lavt eller derimod på en sådan vis, at den tager solens stråler, hvis den står højt.

Det skal naturligvis også nævnes, at denne parasol bliver leveret inkl. en fod, der har en diameter på 72 cm. og som kan sikre, at parasollen ikke vælter, hvis der er kraftig valg. Selve dugen er selvfølgelig blevet fremstillet i en kraftig polyester af høj kvalitet – dugen er fremstillet i en hvid farve, så du ikke skal bekymre dig om, at det bliver for varmt under parasollen.


Signe - Stort markedsparasol i enkelt design

Signe - Stort markedsparasol i enkelt design
ForhandlerPrisInformation
havemoebelland1899 kr.Se produkt

Her er der tale om en såkaldt markedsparasol, der har en rigtig god størrelse. Mere specifikt, så måler den 3 meter i diameter på begge leder, hvorfor du naturligvis ikke skal være bekymret for, hvorvidt der er tale om en parasol, der reelt set kan skærme af for hele dit havebord eller ej.

Det skal naturligvis også nævnes, at Signe-parasollen er udstyret med en 48 mm. hel stok, der er fremstillet i hårdt træ og samtidig også er blevet udstyret med en såkaldt dobbelt hejsefunktion. Denne hejsefunktion er naturligvis med til at sikre, at det er både nemt og enkelt for dig at åbne og lukke for din parasol.

Ydermere, så kommer denne parasol også med en særdeles kraftig polyesterdug, der er blevet holdt i en lysegrå farve, der er med til at sikre, at du ikke skal bekymre dig om, at det bliver for varmt under parasollen. Den er også udstyret med forstærkninger (lavet i imiteret læder) og beslag på ribender.

Du skal dog være opmærksom på, at der ikke medfølger nogen parasolfod til denne model. Det anbefales, at der tilkøbes en parasolfod med en vægt, der lyder på minimum 45 kg., men gerne mere end dette.


Fie - Rund luksusparasol til terrassen

Fie - Rund luksusparasol til terrassen
ForhandlerPrisInformation
havemoebelland999 kr.Se produkt

Hvis du gerne vil være helt sikker på, at du ikke ender med at gå på kompromis med din kommende parasol, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du bør vælge at se nærmere på Fie. Her er der nemlig tale om en rund luksusparasol, hvor der er kræset for selv den mindste detalje og hvor der bestemt ikke er sparet på noget.

Parasollen er desuden blevet udstyret med tilt og kraftige ribber (du finder naturligvis både læderforstærkninger og beslag på disse), hvilket er med til at sikre en høj kvalitet. Fie-parasollen kommer også med en 2-delt stok i hvidbejdset, hårdt træ, der har et lækkert look og en diameter, der lyder på 38 mm.

Den medfølgende dug er blevet fremstillet af polyester og er blevet lavet i en naturfarve. Det er ikke kun med til at sikre, at dugen er slidstærk, men ligeledes også at det er det rette materiale til at sikre, at farven bibeholdes på trods af solens stråler.

Parasollen er også blevet udstyret med snoretræk. Der medfølger ikke parasolfod til denne parasol, hvorfor du selv skal investere i en passende parasolfod, der bør veje minimum 35 kg., men gerne mere end dette.


Stor hængeparasol - Diameter på 3,5 meter

Stor hængeparasol - Diameter på 3,5 meter
ForhandlerPrisInformation
havemoebelland3499 kr.Se produkt

Hvis du har bestemt dig for, at du leder efter en hængeparasol til din terrasse og dermed også som værende din næste parasol, så skal der ikke være nogen tvivl om, at denne parasol bestemt bør være med i dine overvejelser ift. valget af en ny parasol.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at dette er en parasol med en stor størrelse. Den har en diameter, der lyder på hele 3,5 meter, hvorfor du naturligvis ikke skal frygte, at du ikke kan skærme hele havebordet af for solens skarpe stråler, når I skal nyde maden på terrassen.

Hængeparasollen bliver leveret med en krydsfod og dertil også en smart drejesokkel. Det er naturligvis med til at gøre det nemt og enkelt for dig at dreje parasollen, hvis der er behov for dette. Selve dugen er blevet fremstillet i polyester af høj kvalitet og er desuden blevet holdt i en hvid farve.

Der medfølger ikke nogen parasolfod til denne parasol. Det er ensbetydende med, at du selv skal investere i en passende fod. Det anbefales, at du enten vælger at investere i en såkaldt 4-delt parasolfod eller du derimod bruger nogle fliser til at holde parasollen på jorden.


Mega Parasol - For dig, der ikke vil gå på kompromis med størrelsen

Mega Parasol - For dig, der ikke vil gå på kompromis med størrelsen
ForhandlerPrisInformation
havemoebelland4999 kr.Se produkt

Parasoller kan fås i rigtig mange forskellige størrelser. Hvis du gerne vil være sikker på, at størrelsen ikke bliver et problem, så er denne Mega Parasol noget, der bør tages med i dine overvejelser. Den har nemlig en diameter, der lyder på intet mindre end 5 meter – og det gør sig naturligvis gældende på alle leder.

Den er blevet udstyret med en mokka-farvet polyesterdug af rigtig høj kvalitet, der både står rigtig godt til det sorte stel og som samtidig også er med til at sikre, at du ikke skal frygte, at det bliver for varmt under den store parasol som følge af den lyse farve på den lækre dug af polyester.

Du skal desuden også være opmærksom på, at der skal bruges 4 stk. betonfliser med en størrelser, der lyder på 50 cm. x 50 cm. for at sikre, at du kan holde foden fast. Disse fliser er naturligvis ikke medfølgende, hvorfor det er noget, du selv skal sørge for at anskaffe dig, når du har modtaget din Mega Parasol.


Sådan køber du en god parasol

Når du skal købe en ny parasol, så er der mange aspekter, der skal tages op til overvejelse. Du bør blandt andet sørge for at undersøge både stoffet, stellet og størrelsen på parasollen. Det skyldes selvfølgelig, at de bedste parasoller på det danske marked udelukkende bruger gode materialer af høj kvalitet for at kunne sikre en god holdbarhed.

Samtidig kan du også være sikker på, at de gode parasoller er nemme at åbne og lukke. De mindre gode parasoller, der oftest også er billigere, går hurtigere i stykker og dugen er lettere end det er tilfældet ved de dyre parasoller, hvorfor det selvfølgelig er noget, du skal sørge for at være opmærksom på.

Stoffet er dog noget af det vigtigste. Derfor er der også særligt tre forskellige ting, du skal fokusere på i denne sammenhæng. De tre nedenstående faktorer bør derfor være af høj prioritet for dig, når du skal købe en ny parasol:

  1. Først og fremmest, så skal du sørge for at vælge stof til din parasol, der er farvebestandigt – det betyder også, at den skal kunne stå i solskin uden at ende med at blive bleget.
  2. Det skal desuden også være præget med UV-solbeskyttelse – gerne omkring faktor 50. Det er med til at sikre, at farven bibeholder den oprindelige farve, men samtidig kan det også sikre, at du ikke skal frygte for, at der slipper skadelige solstråler ned igennem stoffet.
  3. Stoffet skal også være afvisende overfor både smuds, mug og vandafvisende, da det er med til at sikre, at det holder længere. I denne forbindelse bør du vælge en parasol, der er blevet Teflon-behandlet.
  4. Ydermere, så skal du også sørge for at huske på, at en mørk farve kan fange varmen under parasollen. Vælger du derimod en parasol i en lys farve, så er det køligere at opholde sig under den.

Ikke nok med det, så skal du naturligvis også sørge for at have fokus på stellet. Det kan fås i op til flere forskellige materialer, hvorfor du naturligvis også vil kunne finde frem til et stel, der er fremstillet i et materiale, der er både solidt og samtidig også har et udseende, der appellerer til dig. I denne forbindelse bør du overveje det følgende:

  • Som udgangspunkt gør de fleste parasoller brug af aluminium, der er et både modstandsdygtigt og holdbart materiale – og dertil vejer det også mindre end træ.
  • Træ er oftest en kende dyrere at vælge end aluminium, men du skal selvfølgelig være opmærksom på, at der bruges træ fra mange forskellige træsorter. Du bør være sikker på, at træet er imprægneret, da det ellers ender med at tørre for hurtigt ud og til sidst vil det knække.
  • Det skal desuden også nævnes, at fiberglas også er en mulighed, hvilket ligeledes også vejer en kende mindre end både træ og aluminium. Det er et meget fleksibelt materiale og kan oven i købet heller ikke ruste.

Ydermere, så er det også vigtigt, at du har fokus på at vælge en god og tung parasolfod. Det er selvfølgelig vigtigt, at du vælger en parasolfod, der passer til selve parasollen, hvis ikke den medfølger i købet. Du bør – som udgangspunkt – vælge en parasolfod, der vejer mindst 40 kg., hvis den er af beton, mens den bør veje 55 kg., hvis den er af granit.

Det skal naturligvis ikke være nogen hemmelighed, at det bliver meget nemmere for dig at flytte rundt på din parasolfod, hvis den er blevet udstyret med entene hjul eller håndtag, hvorfor det også er noget, du bør holde øje med, så du nemt og enkelt kan flytte den rundt i haven.

Det er selvfølgelig også en fordel at vælge en parasol, der er nem at åbne og lukke. Det er ikke synderligt fordelagtigt med en parasol, der er vanskelig at betjene, hvorfor det naturligvis også er noget, der bør være med i dine overvejelser, når du skal købe en ny parasol til terrassen.

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here