Hundefoder Test 2018 – Bedste hundemad

0

Hvis du skal købe foder til din hund, så er det vigtigt, at du køber det rette foder. Først og fremmest, så skal du være opmærksom på, at forskellige hunde har forskellige behov. Det afhænger blandt andet af race, størrelse, alder og meget andet. Det betyder også, at der er mange faktorer, der skal tages op til overvejelse, når du står overfor at skulle investere i nyt foder til din hund. Der er mange danskere, der enten forhaster processen eller ganske enkelt ikke overvejer den nok, hvorfor mange ender med at investere i det forkerte foder til deres hund.

Det er vigtigt, at du sørger for at undgå dette. Tværtimod, så er det vigtigt, at du sørger for at vælge det helt rette foder til din hund, da du skal sikre dig, at hunden får den rette næring og den mest optimale mængde af vitaminer, mineraler og fedt. Derfor er det også særdeles vigtigt, at du sørger for at overveje dit køb af hundefoder meget nøje. Hvis du vælger at handle med omhu, så er der naturligvis også bedre forudsætninger for, at du reelt set ender med at investere i noget foder, der passer godt til din hund og dens behov.

Som nævnt ovenfor, så er der et væld af faktorer, der skal tages op til overvejelse, hvis du har planer om at skulle finde nyt foder til din hund. I denne hundefoder test bliver du præsenteret for en række forskellige former for foder til hund, hvorfor du med garanti også vil kunne finde en passende fodertype til din hund. Du finder både en række forskellige fodervarianter nedenfor, men du vil ligeledes også kunne finde relevant information, der kan guide dig i retning af det mest optimale foder for din hund, hvad end du leder efter foder til en fransk bulldog eller en labrador.

1st Choice Toy/Small, 7 kg - Hvalpefoder med god optagelighed

Test af 1st Choice Toy/Small, 7 kg - Hvalpefoder med god optagelighed
Forhandler Pris Information
Dogshop 399,00 DKK Se produkt

Her er der tale om et hvalpefoder fra 1st Choice, der betragtes som værende Super Premium-foder. Det skyldes, at det indeholder gode råvarer og ligeledes også har en rigtig god optagelighed. Det er baseret på en meget unik og nyudviklet formel, der betyder, at optageligheden lyder på intet mindre end 89%. Det er bl.a. bestående af letoptagelig glucosamin fra rejer, krabber og newzealandske grønlæbede muslinger såvel som søagurk. Det er naturlige kilder til glucosamin og chondroitin, der er med til at forbedre sundhed i led- og bruskfunktionerne.

I og med, at der er tale om hvalpefoder af særdeles høj kvalitet, så er du også garanteret, at det vil kunne give din hvalp en bedre livskvalitet. Samtidig er du også garanteret, at det vil give en bedre styrkelse af din hvalps fysiske og mentale sundhed. Foderet er blevet sammensat med særligt fokus en blød overgang fra modermæl til fast føde. Dertil skal det også nævnes, at både form, størrelse og hårdhed af foderpillerne er udviklet specifikt til hundehvalpes tandstruktur såvel som tyggeevne. Hvalpefoderet fra 1st Choice indeholder cirka 419 kcal pr. 100 gram.


1st Choice Voksen Medium/Large, 15 kg - Hundefoder med godt energiindhold

Test af 1st Choice Voksen Medium/Large, 15 kg - Hundefoder med godt energiindhold
Forhandler Pris Information
Dogshop 529,00 DKK Se produkt

I dette tilfælde er der tale om et hundefoder fra 1st Choice, der er skabt til daglig fodring af voksne hunde af mellemstore og store hunderacer. Hovedingrediensen i formlen bag dette hundefoder er kylling, men det indeholder også letoptagelig glucosamin og chondroitinkilder. Dertil finder du også kollagen i foderet, der sammen med de to øvrige ingredienser er med til at styrke og bevare sunde led. Foderet er skabt til voksne hunde med en alder fra 14 måneder til 6 år, og er – som ovennævnte – også et foder, der kan tolkes som Super Premium.

Foderet er baseret på den samme formel som foderet, der er beskrevet ovenfor. Det betyder også, at du er garanteret en forbedret optagelighed, der er øget til intet mindre end 89%. Derfor er du også garanteret, at dette foder kan sikre din hund en bedre livskvalitet, mens det ligeledes også vil kunne styrke din hunds fysiske og mentale sundhed. Der er desuden også brugt den seneste forskning inden for levnedsmiddelvidenskaben til at holde store og mellemstore hunde vitale, i form samt sunde. Dertil skal det også nævnes, at foderet byder på 404 kcal pr. 100 gram.


Pronature Voksen Small/Medium, 7,5 kg - Fuldfoder til afbalanceret fodring

Test af Pronature Voksen Small/Medium, 7,5 kg - Fuldfoder til afbalanceret fodring
Forhandler Pris Information
Dogshop 299,00 DKK Se produkt

Dette er et fuldfoder (tørfoder) fra Pronature, der henvender sig til små og mellemstore hunde. Det er et afbalanceret foder til daglig fodring af voksne hunde af små og mellemstore hunderacer. Det indeholder en tilpasse mængde af både protein (26%) og fedt (16%), hvorfor der må siges at være tale om et komplet og afbalanceret fuldfoder til din hund. Foderet er tilsat antioxidanter som f.eks. spinat, der indeholder betacaroten, hvilket styrker immunsystemet. Det skal selvfølgelig nævnes, at foderet er med kylling, som langt de fleste hunde er vilde med.

Du og din hund får selvfølgelig en række unikke fordele ved dette foder fra Pronature. Det indeholder blandt andet yucca schidigera, der er med til at mindske ubehagelige lugte fra urin og afføring, men det indeholder også rosmarin, der indeholder antioxidanter, der sikrer en sund fordøjelse. Ydermere, så indeholder foderet også hørfrø, der er en vigtig kilde til Omega 3-fedtsyrer, som sikrer et godt immunsystem, men du finder også spinat i foderet, som indeholder betacaroten, der styrker både væv og immunforsvar. Posen har et indhold, der lyder på 7,5 kg., der bør holde i en længere periode.


Pronature Holistic No Grain, 2,72 kg - Eksklusiv hundefoder uden tilsat korn

Test af Pronature Holistic No Grain, 2,72 kg - Eksklusiv hundefoder uden tilsat korn
Forhandler Pris Information
Dogshop 249,00 DKK Se produkt

Hovedingrediensen i dette hundefoder fra Pronature er frisk and. Det betyder også, at det er særdeles velsmagende og er med garanti noget, der vil forkæle din hunds smagsløg. Det er et foder, der byder på en unik fodersammensætning, hvorfor det både passer til hunde med særligt skånsomme behov, men også til dig, der blot ønsker at forkæle din hund. Der skal ikke lægges skjul på, at én af de særlige fordele ved Pronature Holistics No Grain er, at det ikke indeholder korn, hvilket passer godt til hundens korte tarmsystem.

Foderet indeholder desuden også både Aloe Vera, kamille og appelsin. Det er ingredienser, der er tilsat for at kunne hjælpe og styrke et svagt immunforsvar, mens det ligeledes også er betændelseshæmmende og er i stand til at reducere blodsukkerniveauet for hunde med diabetes. Dertil indeholder det også både Vitamin E, Vitamin C og beta-karoten med kelaterede mineraler, der ligeledes også er i stand til at styrke immunforsvaret. Hunden får også fibre fra naturlige fiberkilder som f.eks. tomat og tørret roepulp. Ydermere, så er det også naturligt konserveret med rosmarin og tocoferol. Posen indeholder 2,72 kg.


ZiwiPeak Okse, 1 kg - Hundefoder med 100% naturlig ernæring

Test af ZiwiPeak Okse, 1 kg - Hundefoder med 100% naturlig ernæring
Forhandler Pris Information
Dogshop 209,00 DKK Se produkt

ZiwiPeak Okse indeholder – som navnet også antyder – oksekød, der stammer fra græsfodret kvæg fra godkendte farme på New Zealand. Det oksekød, der bruges til at producere foderet fra ZiwiPeak er blandt andet kendetegnet ved en højere Omega-fedtsyrer, mindre fedt såvel som flere naturlige vitaminer. Det skal naturligvis også nævnes, at foderet er noget af det mest ægte og ét af de reneste okseprodukter verden over. Derfor er du også garanteret, at der er tale om 100% naturlig ernæring, da der ikke er brugt kunstige konserveringsmidler, fyldstoffer eller kornprodukter.

Én af de særlige fordele ved dette foder fra ZiwiPeak er, at der er tale om et tørfoder, der egner sig til både hunde og hvalpe i alle stadier af deres liv. Det betyder også, at der ikke er behov for udskiftning af foderet i takt med, at din hund flyder ind i nye faser af livet. Ydermere, så skal det også understreges, at foder fra ZiwiPeak er såkaldt BARF-foder (Bones and Raw Food), der er produceret uden optøning. Da foderet er bestående af rent, tørret kød, så er det også sikret, at alle essentielle vitaminer og mineralet er bevaret. Det gør foderet sundt og velegnet for alle typer af hunde.


Hvilke råvarer bør hundefoder indeholde?

Din hund har selvfølgelig brug for både proteiner, kulhydrater, vitaminer, mineraler og fedt. Den kræver den rette næring for at kunne holde sig sund og rask. Du bør sikre dig, at din hund primære proteinkilde er kød, da det kan sikre, at din hund får det kød, den naturligt set har behov. Kød skal nemlig være hundens primære ernæringskilde til både proteiner og fedt. Med de proteiner og øvrige tilskud hunden får fra kødet vil den opbygge og vedligeholde dens muskler og samtidig fremmer det også pelsens naturlige glans og smidighed. Det er endda også med til at mindske fældningsproblemer.

I denne forbindelse er det ligeledes også essentielt, at du finder et hundefoder med en god optagelighed. Det er noget, der varierer meget fra foder til foder, eftersom det afhænger af den konkrete fodertype. Hundefoder med gode råvarer vil have en større og bedre evne til at blive omsat til energi i hunden, hvilket både kan mindske spild og afføring. Det skal naturligvis understreges, at dette oftest er kvaliteter, du skal betale for, når det kommer til hundefoder. På trods af, at prisen er højere, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at det bestemt er pengene værd.

Hvordan skal hundefoder smage?

På lige fod med mennesker, så har hunde forskellige præferencer i forhold til smagen af deres foder. Du vil ligeledes også opleve, at din hund er glad for variation, når det kommer til både smag og konsistens – præcis som du med garanti også selv er. Derfor er det også en god idé, at du har forskellige typer af foder derhjemme, der varierer i forhold til smagsvarianten. Du kan f.eks. have foder med både fjerkræ, oksekød, fisk eller lam, der alle er smagsvarianter, langt de fleste hunde er glade for og glædeligt spiser.

Ydermere, så er det også en god idé, at du har fodervarianter med forskellige hårdheder. Variationen i konsistensen af det foder, du giver til din hund vil være godt for både hundens mundhygiejne og fordøjelse. Hvis du har et ønske om at forkæle din hund, så kan det blandt andet gøres med foder, der smager af enten bison, hjort, hest eller and – det er fodervarianter, der er et hit hos langt de fleste hunde. Dette betyder dog også, at der ikke kan gives et fast og definitivt svar på, hvordan hundefoder skal smage. Det kræver, at du prøver dig frem.

Du bør afholde dig fra billigt hundefoder

Når du skal investere i nyt foder til din hund, kan det selvfølgelig virke appellerende at vælge det billigste af slagsen. Som udgangspunkt, så bør du dog sørge for at undgå dette. Det skyldes, at sådanne typer af foder oftest er produceret af de billigste råvarer, hvilket ikke er optimalt for hunden. Det er dog ikke ensbetydende med, at du dermed skal føle dig nødsaget til at købe det dyreste foder på markedet. Det er dog vigtigt, at du sørger for at have in mente, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet, når du skal købe hundefoder.

Vælger du at investere i det billigste foder, skal din hund ofte have mere mad for at sikre, at den får det samme udbytte af det næring, som foderet indeholder. Det vil betyde, at du skal fodre din hund med mere mad, hvilket kan resultere i, at hunden bliver overfodret, men vil ligeledes også resultere i, at du skal ofre flere penge på foder til din hund. På både kort og lang sigt vil det derfor bedre kunne betale sig at investere i noget foder af høj kvalitet, da det måde kan sikre, at din hund får den rette næring, men samtidig også, at den ikke skal spise nær så meget.

Derfor anbefales det på kraftigste vis, at du undersøger hvad det respektive foder indeholder, inden du køber det. På denne måde kan du selvfølgelig vurdere, at der er tale om et foder af ordentlig kvalitet. Føler du ikke, at du har de rette kompetencer til at vurdere dette, så søg hjælp hos enten kundesupporten hos webshoppen, du handler hos eller spørg derimod om assistance fra personalet i den butik, du befinder dig i. Vælger du et foder fra denne artikel er du dog på den sikre side.

Relevante links

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here