Vinkøleskab Test – Bedste vinkøleskab til opbevaring af vin

0

Denne vinkøleskab test er henvendt til alle de danskere, som elsker vin og foretrækker at nyde vin, der er blevet opbevaret korrekt. Det er ingen hemmelighed, at danske mænd og kvinder nyder at drikke vin året rundt – og det er der selvfølgelig ikke noget galt i. Skal vin nydes, så er det afgørende, at det har den helt rigtige temperatur, og det er her, hvor et vinkøleskab kommer ind i billedet.

Det er smag og behag, hvorvidt man vil være betegne et vinkøleskab som et must-have eller ej. Ikke desto mindre står det klart, at det er et produkt, som der efterspørges mere og mere på det danske marked. Netop derfor har vi udgivet denne store test, hvor vi har indledt vores jagt på det bedste vinkøleskab i øjeblikket.

Vi har i alt testet 28 vinkøleskabe fra mærker såsom Bosch, Caso, Vestfrost, Liebherr og mange andre skønne mærker.

Bosch KSW 38940

Test af Bosch KSW 38940
Forhandler Pris Information
Skousen 11.744,00 DKK Se produkt
Whiteaway 11.744,00 DKK Se produkt
Wupti 11.744,00 DKK Se produkt
de3bedste 14.538,00 DKK Se produkt

Er du havnet på denne side, fordi du leder efter det bedste vinkøleskab, så vil du kunne glæde dig over, at vi rent faktisk har fundet frem til det.

Vi har nemlig kåret dette Bosch KSW 38940 vinkøleskab som bedst i test.

Derfor er Bosch KSW 38940 bedst i test

Vi har testet vinkøleskabe på livet løs, hvor vi har oplevet rigtigt mange skønne køleskabe. Dog er det alligevel de færreste køleskabe, der kan følge med Bosch KSW 38940, hvor man virkelig får kvalitet for alle pengene. Men hvad er der egentlig så specielt ved netop dette vinkøleskab? Det vil vi naturligvis gerne introducere dig for.

Dette Bosch vinkøleskab kommer først og fremmest med en rummelighed og kapacitet ud over det sædvanlige. Køleskabet har en kapacitet på ikke mindre end 368 liter, hvilket giver plads til 194 flasker vinflasker med en almindelig størrelse. Således kan du være sikker på at have plads til alle din vinflasker, og du kommer næppe til at savne plads. Dette skønne køleskab er indrettet med 6 træhylder, som kan tages ud og justeres efter dine behov.

Læs også: Køleskab test

Vi har oplevet et pragtfuldt vinkøleskab med god belysning, hvor man har mulighed for at tilkoble LED-lys manuelt. Takket være den gode belysning kan du altid finde den vinflaske, som du er på udkig efter. Tilmed får lyset vinen til at se mere attraktiv og eksklusiv ud, fordi lyset har et helt unikt indfald.

Støjsvagt vinkøleskab med 2 termometre og elektronisk temperaturstyring

Sætter du pris på et støjsvagt vinkøleskab, som du har mulighed for at stille i et opholdsrum? I så fald vil du blive begejstret for denne model, som er ganske støjsvag med et støjniveau på 42 dB. Der er altså tale om et støjniveau, der ikke vil genere dig i hverdagen, fordi det er så lavt.

Vinkøleskabet byder på 2 indvendige termometre, som du nemt kan justere på for at opnå den helt rigtige temperatur. Der er desuden elektronisk temperaturstyring, så du altid har fuld kontrol over temperaturen i køleskabet.

Vi har at gøre med et vinkøleskab i energiklasse B, hvilket er acceptabelt. I vores vinkøleskab test bemærkede vi også visse andre funktioner – bl.a. dynamisk nedkøling via ventilator, mulighed for aflåsning og aktivt kulfilter. Du får leveret vinkøleskabet højrehængslet, men det er vigtigt at bemærke, at det selvfølgelig er vendbart. Vores testvindende vinkøleskab kan fungere i rumtemperaturer mellem 10-43 grader.

De vigtigste specifikationer

 • Energiklasse: B
 • Støjforbrug: 42 dB
 • Vægt: 88 kg. (inkl.)
 • Kapacitet – antal flasker: 197 stk
 • Årligt energiforbrug: 212 kWh
 • Antal hylder: 6 stk.

Vestfrost FZ414W

Test af Vestfrost FZ414W
Forhandler Pris Information
Skousen 12.525,00 DKK Se produkt
Whiteaway 12.525,00 DKK Se produkt
Wupti 12.575,00 DKK Se produkt

Vil du købe et nyt og flot vinkøleskab, så vil du have svært ved at komme uden om Vestfrost. Vestfront er nemlig et af de mest populære brands i øjeblikket, og det er selvfølgelig velbegrundet. I vores vinkøleskab test har vi bl.a. haft mulighed for at teste Vestfrost FZ414W.

Miljøvenligt vinkøleskab med 2 zoner og 7 hylder

Her har du et eksempel på et miljøvenligt vinkøleskab i energiklasse A+, der byder på et imponerende lavt strømforbrug. Takket være det lave strømforbrug kan du skåne både pengepung og miljø, hvilket i særdeleshed må betragtes som en win-win situation. Som bekendt er det et vinkøleskab med i alt 7 hylder, hvor hylderne fordeler sig således:

 • 4 x regulerbare træhylder
 • 1 x præsentationshylde med knæk
 • 1 x træhylde med fuldt udtræk
 • 1 x integreret hylde i bunden af skabet

Dermed er det et alt-i-ét vinkøleskab, hvor du får alle de hylder, som du har brug for. Der er i alt plads til 197 vinflasker, ligesom det er tilfældet for vores testvinder. Vinkøleskabet kommer også med 2 zoner, hvor der er mulighed for at indstille temperaturen til både serveringstemperatur og langtidsopbevaring. Et vinkøleskab med 2 zoner er blevet mere og mere eftertragtet de seneste år, da det har mange praktiske fordele.

Flot og overskueligt LED-display samt tonede glasruder med UV-filter

I bunden af dette Vestfrost vinkøleskab vil du blive præsenteret for et LED-display, som altid giver dig overblikket over den aktuelle temperatur. Såfremt temperaturen ikke er den rigtige, kan du hurtigt og nemt justere på den. Dette vinkøleskab er også udstyret med tonede glasruder med UV-filter. Således er det muligt at beskytte dine elskede vinflasker mod solens stråler.

Der er naturligvis også indbygget LED-belysning, som giver dig et glimrende overblik. Der er tale om energibesparende lys, som ligeledes er med til at holde dit strømforbrug nede. Du har desuden mulighed for at låse køleskabet, hvis du vil passe ekstra godt på dine vinflasker.

Køleskabet kan bruges til indbyg og som fritstående – afhængig af hvad du foretrækker. I vores vinkøleskab test erfarede vi også, at denne model kommer med frostsikring, vibrationsdæmpet kompressor, kulfilter og let justering af ben / fødder. Alt i alt er det altså et glimrende vinkøleskab, som befinder sig i et overkommeligt prisleje.

De vigtigste specifikationer

 • Energiklasse: A+
 • Støjforbrug: 40 dB
 • Vægt: 87 kg. (inkl.)
 • Kapacitet – antal flasker: 197 stk
 • Årligt energiforbrug: 129 kWh
 • Antal hylder: 7 stk.

LiebHerr UWKes 1752-20

Test af LiebHerr UWKes 1752-20
Forhandler Pris Information
Skousen 13.190,00 DKK Se produkt
Whiteaway 13.190,00 DKK Se produkt
Wupti 13.190,00 DKK Se produkt
de3bedste 16.999,00 DKK Se produkt

Her ser du et lille vinkøleskab med plads til 46 flasker fra Liebherr. Har du blot en mindre samling af vinflasker, så kan du måske stille dig tilfreds med dette pragtfulde Liebherr vinkøleskab, som byder på mange fine egenskaber.

Perfekt vinkøleskab til den mindre vinsamling eller udstillingsskab

Dette vinkøleskab er henvendt til dig, der har en mindre vinsamling eller ønsker at skabe dit eget udstillingsskab. Som du allerede ved, er der plads til 46 flasker, så du kan hurtigt danne dig et overblik over vinkøleskabets indhold. Flaskerne kan fordeles på 4 hylder, så du altid kan finde den ønskede vinflaske.

Det er dog vigtigt at bemærke, at dette Liebherr vinkøleskab kun har én zone. Det betyder med andre ord, at du skal være indstillet på at opbevare alle dine vinflasker ved samme temperatur. Det behøves der som udgangspunkt ikke være noget problem i, men det er alligevel vigtigt at bemærke.

Billigt vinkøleskab med UV-beskyttet glas og lavt støjniveau

Vi har endnu en gang testet et vinkøleskab med lavt støjniveau, hvilket altid er en fordel. Takket være det lave støjniveau kan du stille vinkøleskabet i alle tænkelige rum i din bolig. Støjniveauet er nemlig målt til 38 dB, hvilket er ganske lavt.

Det er også værd at nævne, at dette Liebherr vinkøleskab kommer med UV-beskyttet glas. Dermed behøves du ikke bekymre dig for, hvorvidt din vin tager skade af solen. Den monterede skabsdør er vendbar, så du behøves ikke tage hensyn til dørens håndtag, når du skal finde den rette placering til dit vinkøleskab.

Her har du altså et energirigtigt vinkøleskab i energiklasse A+. Således vil du ikke blive ruineret af høje elregninger, hvis du vælger at købe denne fine model fra Liebherr.

De vigtigste specifikationer

 • Energiklasse: A+
 • Støjforbrug: 38 dB
 • Vægt: 50 kg. (inkl.)
 • Kapacitet – antal flasker: 46 stk
 • Årligt energiforbrug: 110 kWh
 • Antal hylder: 4 stk.

Caso Winemaster Touch A One 44

Test af Caso Winemaster Touch A One 44
Forhandler Pris Information
Skousen 4.599,00 DKK Se produkt
Whiteaway 4.599,00 DKK Se produkt
Wupti 4.599,00 DKK Se produkt

Der er mange billige vinkøleskabe på det danske marked, og her er ét af dem. Det er et Caso vinkøleskab med modelnavnet CS654, som vi har været rigtigt glade for i vores test. Det er et mindre vinkøleskab, som vil kunne tilfredsstille langt de flestes krav og behov. Der er f.eks. ikke en finger at sætte på designet, som er stilfuldt og elegant fra top til tå. Dermed kan du stolt vise dit vinkøleskab frem i din bolig, da det blot vil pynte i langt de fleste rum.

Elegant vinkøleskab med 2 kølezoner og 8 hylder

Som du kan se på produktbilledet, så kommer modellen først og fremmest med 2 kølezoner. Dermed har du mulighed for at opbevare og køle din vinflasker ved forskellige temperaturer, hvis det ønskes. Det vil være mest oplagt at have drikkeklar vin i den ene zone og langtidsopbevaret vin i den anden zone. Vinkøleskabet kommer alt i alt med 8 hylder, hvor du kan opbevare op til 44 vinflasker ad gangen.

Støjniveauet befinder sig også på et acceptabelt niveau – 41 dB. Der er tale om energiklasse A, hvilket sikrer dig et lavt strømforbrug året rundt. I vores vinkøleskab test bemærkede vi, at døren på Caso CS654 ikke er vendbar. Det betyder, at der vil være nogle begrænsninger i forhold til placering af vinkøleskabet.

Med en vægt på blot 48 kg. er det nemt at flytte vinkøleskabet, hvis du har fundet en mere passende placering i dit hjem. I forhold til installation gør vi opmærksom på, at modellen kun kan bruges fritstående.

De vigtigste specifikationer

 • Energiklasse: A
 • Støjforbrug: 41 dB
 • Vægt: 48 kg. (inkl.)
 • Kapacitet – antal flasker: 44 stk
 • Årligt energiforbrug: 143 kWh
 • Antal hylder: 8 stk.

Gode tips til valg af vinkøleskab til hjemmet

Har du ikke tilladelse og / eller økonomi til at bygge en vinkælder, så er det heldigt, at der findes et rigtigt godt alternativ. Et vinkøleskab er nemlig et fremragende alternativ, som på mange måder er mere praktisk – og ikke mindst meget billigere end en vinkælder. Vil du gerne have det bedste vinkøleskab, så bør du følge de gode tips, vi giver dig nedenfor:

1. Gå efter et elegant og tidløst design

Skal du have dit vinkøleskab til at stå fremme i hjemmet, så skal det selvfølgelig se elegant og tidløst ud. I vores vinkøleskab test blev vi opmærksomme på, at der er rigtigt mange moderne og stilrene vinkøleskabe. Skal dine vinflasker fremstå eksklusive, så er det afgørende, hvordan de bliver opbevaret. Investerer du i et stilrent vinkøleskab, der er fremstillet af kvalitetsmaterialer, så har du allerede taget et rigtigt skridt på vejen. I øjeblikket er det bl.a. populært at købe vinkøleskabe med træhylder, som vil passe ind i de fleste danske boliger.

2. Vær opmærksom på kapacitet og rummelighed

Hvorvidt du skal købe et stort eller lille vinkøleskab afhænger selvfølgelig af, hvor mange vinflasker du vil opbevare. De såkaldte vinkøleskabe kan efterhånden købes i alle tænkelige størrelser, hvor der er stor forskel på kapaciteten og rummeligheden. Den mindste model i vores test havde plads til 6 flasker, mens den største model havde plads til 180 flasker. Vores bedste råd er, at man hellere skal gå efter et ekstra stort vinkøleskab, så man ikke løber før for plads lige pludselig. Der skal altså være plads til at udvide løbende.

3. Vælg et vinkøleskab med 2 zoner

Vinkøleskabe kan typisk købes med 1, 2 eller 3 kølezoner. Er det vigtigt for dig, at dine vinflasker bliver opbevaret ved forskellige temperaturer, så skal du have adgang til minimum 2 eller 3 kølezoner. Foretrækker du at opbevare din vin ved samme temperatur, så kan du nøjes med et vinkøleskab med 1 zone.

4. Vær opmærksom på energiklasse og energiforbrug

Et vinkøleskab kan blive dyrt i drift, hvis man ikke er opmærksom på energiklasser og energiforbrug. Skal du have et energi- og miljørigtigt vinkøleskab, så skal du gå efter energiklasse A+, A eller B. Jo lavere årligt energiforbrug desto bedre, så det bør du selvfølgelig også prioritere i din jagt.

5. Et lavt støjniveau bør være et must

Skal dit vinkøleskab stå i et opholdsrum, så vil det selvfølgelig være rart, hvis det ikke støjer mere end højst nødvendigt. Støjniveau er altid angivet i dB(A) og bør være så lavt som muligt. Med udgangspunkt i vores erfaringer fra vores vinkøleskab test vil vi råde dig til at undgå vinkøleskabe med et støjniveau på over 45 dB(A).

6. Vælg et vinkøleskab med konstant temperatur og luftfugtighed

Det er ingen hemmelighed, at køleskabets temperatur og luftfugtighed har indflydelse på, hvor godt vinen smager. I den forbindelse råder vi dig til at købe et vinkøleskab, der formår at bevare den samme temperatur døgnet rundt. Såfremt temperaturer svinger med mere end 1-2 grader, så kan det blive et problem.

7. Husk at kigge efter lyset

Et godt lys er vigtigere end man tror, når man skal vælge et vinkøleskab. Skal du have det fulde overblik over dine vinflasker, så skal det indbyggede lys kunne lyse flaskerne godt op. Samtidig er det selvfølgelig vigtigt, at lyset ikke bruger mere strøm end højst nødvendigt.

8. UV-beskyttet glas bør være at foretrække

Skal dine vinflasker ikke tage skade af solens stråler, så skal du købe et vinkøleskab med UV-beskyttet glas. Selvom der er rigtigt mange der tror det, så er vinflasker nemlig ikke UV-beskyttet af sig selv.

9. En vendbar dør er en fordel

I vores vinkøleskab test erfarede vi, at det langt fra er alle vinkøleskabe, der er udstyret med vendbare døre – hvilket er en skam. Når du skal stille dit vinkøleskab i et opholdsrum er det nemlig en fordel, hvis døren / håndtaget er vendbar. Dermed vil du have fri rådighed over, hvor du kan stille dit vinkøleskab, da du blot kan vende dørhåndtaget, hvis behovet opstår.

Derfor skal du opbevare din vin i et vinkøleskab

I forbindelse med udgivelsen af vores vinkøleskab test har vi modtaget det samme spørgsmål rigtigt mange gange: “Kan jeg ikke bare opbevare min vin i et almindeligt køleskab?” – Og jo, det kan du i princippet godt, men det er ikke noget, som vi vil anbefale. Der er nemlig flere gode grunde til, at det er blevet udviklet et vinkøleskab, som netop er opfundet til køling af vin.

Læs også: Køle-fryseskab test

Den helt store fordel ved at bruge et vinkøleskab er, at du kan vælge den helt rigtige temperatur. Den bedste temperatur til vin er nemlig omkring 10-14 grader, hvilket ikke stemmer overens med den almindelige køleskabstemperatur. Det er desuden vigtigt, at den rigtige luftfugtighed bliver bevaret, da den helst skal være mellem 40 og 70 %, hvis vinen skal opbevares optimalt. Luft- og temperaturstyring er blot nogle af de funktioner, som man får med et vinkøleskab.

De fleste moderne vinkøleskabe er desuden udstyret med UV-beskyttet glas. Dermed er vinen altid beskyttet mod solen, hvilket også er et plus. Vin bør desuden blive opbevaret isoleret fra lugte, hvilket du ikke har mulighed for i et almindeligt køleskab.

Der er altså rigtigt mange fordele ved at købe et vinkøleskab, hvilket vi varmt kan anbefale dig.

Kilder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here